Таша Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 @@Таша, Имам и ја такву жељу. Било би добро да се виђамо са њима и водимо дијалог. Uvek sam na strani slabijeg, to mi je nekako prosto refleks. A kazu da su bolesni, zastranili, ovakvi, onakvi ..... Mislim da je red posetiti bolesnog brata. Hriscanski je zar ne!? Da dijalog, dosta je bilo monologa. Ove zvanicne strane ( SPC ) sam se naslusala, sad zelim direktno od njih da cujem sta misle. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Не познајем добро ситуацију у вези са овим расколом, али морам да признам да је мени ово за преласке неких црквених личности у тзв. епархију у егзилу доста изненађујући. Имао сам утисак да све то доста јењава. Проблем су слабости нас људи, ето колико напетости око Цркве у Реп. Македонији. Људске слабости, несмирење и политика. Највећа искушења за Цркву. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 ЕПИСКОПУ…..(код кога сам био до сада) Ком Епископу је упућено ово писмо? RYLAH and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Ако желите, да православну мистику, одврнете до краја, ходите браћо у егзил, тамо вас чека права правцата испровоцирана магија!!! Лазар Нешић, Човек Жоја, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Sve bi to meni placalo porez .... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Ако желите, да православну мистику, одврнете до краја, ходите браћо у егзил, тамо вас чека права правцата испровоцирана магија!!! Свиђа ми се твоја поетика. RYLAH, Човек Жоја and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Ја не могу да схватим колико помрачење ума може да се деси, па да људи који се годинама подвизавају, тако напусте Православну Цркву и крену својим путем. Мислим да ту има доста честитих људи, који мисле да је довољно да се моле Богу, па да се спасу, и не виде да спасења нема по изласку из Цркве. Или мисле да пошто су крштени, рукоположени, да су самим тим аутоматски у Цркви? Онда они својим делима сведоче и да је њихов архинепријатељ, папа, и даље у Цркви?! Сами са собом су контрадикторни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Сви смо се покварили, артемијевци су само шлаг на торти. Бринем само какву ће батину да извуче Бог. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Бринем само какву ће батину да извуче Бог. Мислим да смо на теми где се прича о таквој батини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 29, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Сви смо се покварили, артемијевци су само шлаг на торти. Бринем само какву ће батину да извуче Бог. Питање да ли смо икада и добри били. Али имати такву дрскост па прогласити себе за Васељенског патријарха (што и јесте урадио Артемије, само упаковао у неке "егзилске" обланде), па онда бацити анатему на СПЦ, тј. прогласити је јертичком организацијом, а самим тим бацити анатему и на Свету Гору, на све помесне цркве, које су у јединству са СПЦ, је само по себи страшна, незамислива, непојмива реакција бившег епископа. А најгоре од тога је што архимандрит Пантелејмон ступа у такав подухват. Пита се човек, да ли је свестан шта ради, а опет се види по саопштењу (писмима) да је и те како свестан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 29, 2015 Гости Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Ком Епископу је упућено ово писмо? Pa evo i јa pitam ali nema odgovora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Питање да ли смо икада и добри били. Али имати такву дрскост па прогласити себе за Васељенског патријарха (што и јесте урадио Артемије, само упаковао у неке "егзилске" обланде), па онда бацити анатему на СПЦ, тј. прогласити је јертичком организацијом, а самим тим бацити анатему и на Свету Гору, на све помесне цркве, које су у јединству са СПЦ, је само по себи страшна, незамислива, непојмива реакција бившег епископа. А најгоре од тога је што архимандрит Пантелејмон ступа у такав подухват. Пита се човек, да ли је свестан шта ради, а опет се види по саопштењу (писмима) да је и те како свестан. Djordje,gde je bacena anatema na SPC sa njihove strane? Mislim da olako koristis neke termine i pises nesto sto ipak nije istina. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Расправља се о томе да ли један епископ може хиротонисати епископа: јако чудна расправа с обзиром да у овом случају немамо ни једног епископа већ имају два лудака. А ускоро још по неки хиротонисани лудак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 То је на другој теми. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 29, 2015 Пријави Подели Написано Април 29, 2015 Jer mi smo ljudi, i od nas niko nije sasvim beo ili sasvim crn. Што би реко Ава Јустин:" И човек, човек често не зна ни шта је добро ни шта је зло, и чини зло као да је добро, и бежи од добра као да је зло." Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука