Jump to content

Данас када постајем владика...

Оцени ову тему

Препоручена порука

mocarte

I da se nadovezem na poruku koju si citirao,i to ne ljudi za koje ce neko olako reci da su budale,nepismeni,probisveti,prelesceni itd,nego naprotiv ljudi koji su mozda ko otac Pantelejmon.

To idu i ovamo i tamo,ok jeste,ali pazi uz svu ofanzivu patrijarha,vladika,crkve,medija,ovih,onih sama cinjenica da je i jedan novi van onih koji su u istom trenutku na pocetku otisli tamo jeste nesto za sta se treba zapitati,da ne postoji mozda neka greska i u samoj crkvi.A da ne pricam sto malo malo pocinjes da cujes ovaj manastir ce se mozda prikloniti Artemiju,ova igumanija obecala da ce otici kod Artemija,ovaj iguman,pola crkve prica o m.Artemiju i dalje na pohvalan izrazito nacin.

A voleo bih tvoj stav po pitanju zasto je to tako

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Када овде пишете о одговорности, иронично је што немате тачан одговор. Свако може да одреди одговорност, али ретко се држи те своје локације. С друге стране, брзи смо да судимо другима, ако су етички принципи других против наших основних принципа. Они што сами себе доживљавају као одговорне, а једна сам од њих, често доживљавају да их чак ситнице могу победити у потпуности,  када сретну људе који живе са мотом да је нешто одговорност заједнице и друштва, пример w.a.mozart, он каже да пљује на цепање Цркве. Па то је смешно.  Питам, шта је наша лична одговорност за лични развој и благостање?

На пример, читам „Артемије, сатанске преваре, убеђивање других,  демонска превара, не дајте се у јарам заблуде, неуки људи, непросвећени“, и тако даље.  Могу ли они који су долазили на Свету Литиргију у СПЦ,  да одлуче сами? Наравно да могу. Иначе, до јуче су до подне су ишли у СПЦ, а од јуче предвече у "Артемијеву" ( не зовем је ја тако, читам како је други зову (медији), ту њихову цркву). Нико вернике СПЦ не доводи у заблуду, они сами тако хоће, фелеричне овчице које намерно залутају. Зашто увек кажете да су неуки и непросвећени? Па то нису деца, већ одрасли људи и у поодмаклим годинама (видим на видео прилозима), свесни итекако својих поступака.  Мене нико не може да заблуди и одведе из СПЦ, таман сви са мојим најрођенијима да пређете у "Артемијеву верску групу", то никад учинила не бих због вас других или зато што ви тако хоћете, мислите или верујете или зато што би да пљујете на  моју независност, уверења и веру у односу на 'вас'  и ваше ( не мислим на никог лично, само пример). Вредно је истаћи да су сви задаци у заједници од суштинског значаја за Цркву и наш свакодневни живот. Али то је на парохијски савет или шта већ, који има широк спектар могућности да спроведе иницијативу ради спречавања лутања. Тако је свако независан у својим дужностима, не значи да морамо да радимо сви све исто, као и остали. Истина Христос нас чини заједничким. Али где постоји црквени закон, и свештенство које га спроводи, што би се ја бусала у прса и пљувала на те људе (ко има памети то не чини) , а у дипломама, ако их има,  постоји податак „музичар“, „грађевинар“, „виноградар“ и тако даље...Све се бојим да ћу изгубити Цркву због њих! Може да ми се не допада понашање неког владике, патријарха, али због монаха Артемија, тамо неког владике или  патријарха Иринеја, не идем у цркву (СПЦ). Идем због себе и ближњег свог, па таман патријарх Иринеј био монах, а Артемије патријарх. Врло важно. Али тај пук што дође из долине Лешнице...наиђе...једино...сећате се, ја сам вам говорила да ће аустроугарска војска преко Дрине...сећате се...ето они стварно ударише преко Дрине... :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Молио бих учеснике теме да пишу нормалним словима, хвала.

То неко потенцирање дијалога нема никаквог смисла,не само зато  што је то покушавано више пута,него бре ,није то пијаца да се цењкамо,а са расколом нема компромиса!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Молио бих учеснике теме да пишу нормалним словима, хвала.

То неко потенцирање дијалога нема никаквог смисла,не само зато  што је то покушавано више пута,него бре ,није то пијаца да се цењкамо,а са расколом нема компромиса!

Misliš na ovu Tanju sa sitnim slovima? To je za tvoje živce.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Idi bre... Pa ljudi se vekovima prepiru oko toga koliko dugmica Bog ima na kosulji a ti sada hoces da ispreskaces milione detalja i pricas o nekom univerzalnom Bogu :) :)

Ne moze biti toliko prosto i jednostavno i za kraj, ako budes mislio u tom pravcu ides za Kanadu :D

Pa sto bi se bavio marginalnim stvarima ocu direktan pristup tvorcu sveta i zivota uopste.Sta je tu lose?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...