Баба Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Da, anatemisu se oni koji imaju drugaciju veru. Artemijevci imaju isti simbol vere, bar deklarativno. Sto bi oni bili anatemisani? Који је следећи корак после скидања Артемију монашког чина? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Ignjatije Написано Април 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Килер метиљавих попова Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Који је следећи корак после скидања Артемију монашког чина? Ne znam. Da li mislite da je Artemije jeretik ili samo raskolnik? Ili mislite da nema razlike? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Oni ovako za koji dan mogu i novi vaseljenski sabor da sazovu a da ne trepnu. Ljudi, situacija je ozbiljna. Idem po kokice. Тања1 and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Ne znam. Da li mislite da je Artemije jeretik ili samo raskolnik? Ili mislite da nema razlike? je l još uvek monah? ako jeste, nema smisla da diskutujemo dalje - ako nije, podsetite me koji mu je status dodelila SPC Баба је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 1.Izgleda da 1. i 2. vas sabor razlicito gledaju na Novacijane. U prvom im se daje prilika za povratak i ne nazivaju se jereticima, a vec u drugom se nazivaju jereticima. 2. Pretpostavljam da je stav zaostren zbog onih koji nisu hteli da se vrate Crkvi, iako im je to velikodusno ponudjeno na 1.saboru. Takodje, moguce da su radikalizovali svoje stavove i presli u jeres. 3. Posle i na samom 2. saboru se ne spominje mogucnost prihvatanja njihove jerarhije(ili se spominje, a nisam video) 4. Ako na prvom saboru nisu smatrani jereticima(ne pise da su jeretici), onda nisu ni anatematizovani. 5. Ako nisu anatematizovani, onda to nije nuzan preduslov reintegracije u crkvu. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Линк или скрин шот Nista konkretno, vidim da ih neki Akakijevci na FB prozivaju za ovo rukopolozenje Vaš Posmatrač Једнолична хиротонија? Људи то не може! https://www.facebook.com/93589526605/photos/a.10151348139426606.1073741837.93589526605/10152768158616606/?type=1&comment_id=10152779058811606&offset=0&total_comments=8&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R6%22%7D Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 je l još uvek monah? ako jeste, nema smisla da diskutujemo dalje - ako nije, podsetite me koji mu je status dodelila SPC Ne znam da li je monah, znam samo da nije vladika. Sto mislite da nema smisla dalje diskutovati, ako je monah ili laik? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Ne znam da li je monah, znam samo da nije vladika. Sto mislite da nema smisla dalje diskutovati, ako je monah ili laik? pa ako ima status monaha SPC nema logike da je jeretik ili raskolnik dok god Crkva tako ne kaže - mada on u praksi sigurno korača tim putem, Crkva će samo da konstatuje ono što je već poznato Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Jedan ministar u ovoj proEUrobskoj vladi ozbiljno se premišlja da postane treći episkop. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Ne znam zašto ali cenim da misliš na belog čoveka u crnom... "Doći će crveni čovek u crnoj odori i postaće episkop!". Tako kažu Tarabići. Човек Жоја, Zoran Đurović, Ламех and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 (pomenuti subjekt naći na fotografiji) To mu je fotka sa jedno-nedeljne prakse. Aksios! Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Nista konkretno, vidim da ih neki Akakijevci na FB prozivaju za ovo rukopolozenje Vaš Posmatrač Једнолична хиротонија? Људи то не може! https://www.facebook.com/93589526605/photos/a.10151348139426606.1073741837.93589526605/10152768158616606/?type=1&comment_id=10152779058811606&offset=0&total_comments=8&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R6%22%7D Но у историји Васељенске Цркве је било немало примера савршено самосталних хиротонија, учињених од стране епископа Цркве Христове у условима гоњења, нашествија варвара, смутње, јереси, ратова, бесчинства лаже-братије епископа и других беда. Оне су незамисливе у временима, када је Св. Црква благоденствовала и цветала. Из историје Православне Цркве познати су нам многи случаји хиротоније потпуно самосталне, и без согласности других епископа. Примери из историје Цркве Очекивао сам ово да прочитам, али све једно нема оправдања јер што нису позвали неког руског, румунског, грчког или бугарског епископа. Рецимо када је СПЦ била у турском ропству онда су при рукополагању црногорског владике учествовали екископи других помесних цркава. Јефимија Крунић, НиколајСвесрпски and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 Артемија за патријарха, Милоја за митрополита. Јефимија Крунић, александар живаљев and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мали Лазар Написано Април 27, 2015 Пријави Подели Написано Април 27, 2015 a evo ga i opravdanje ovog postupka https://www.facebook.com/sneska.nikolic/posts/884054504990012 Последњи пасус нам јасно говори да имамо нове кандидате за хор(ске)епископе и да су баш они и писали овај текст, хорски - разуме се. Спрдају се са деда Артемијем, са деда Николајем , а понајвише са оним јадним народом. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука