Jump to content

Да ли и "добри" атеисти иду у рај?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Na čemu zasnivaš ideju da je loše biti pedofil, ubica ili silovatelj jedino ako postoji zagrobni život i zagrobna kazna? Meni je ta ideja potpuno besmislena...

Ljudi mogu da postavljaju norme prema kojima treba živeti... to rutinski rade već dugo vremena...

На чему ти засниваш свој став да је уопште важно како за живота живимо када након смрти то ионако не игра никакву улогу. Убица се ионако неће сјећати шта је радио нити убијени под каквом је траумом скончао. Која је у том случају поента поштовања било каквих норми?
Подели на овим сајтовима

• Одговори 311
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Joj bre, Klaude, ti odma hard core varijantu nemorala. Pa nemaju svi Hriscani da potrebu da budu pedofili, silovatelji i ubice, pa im treba Bog da ih "ucenjuje" a samim tim i spreci u njihovoj "slobodi". Mislim da ne bih bio svejedno, jer ne dozivljam sebe kao nekog koga sada Bog ispravlja u smislu pedofilije, silovanja ili ubistava.  

Svaki dan na svakoj temi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Slusaj ti mene brate po pecatu, daru Duha Svetoga.... Otkud ti znas sta je Hriscanska ljubav?

Da li razumes, da smo svi ovde primetili tvoje potpuno duhovno odsustvo, zbog tvog neznanja i pogresne samoukosti Hriscanske vere i zivota.

Dakle, ljubazno bi te zamolio, da ne spocitavas i ne navodis "argumente" o Hriscanskom zivotu i to tako, da zameras Hriscanima da li jesu ili nisu u skladu sa ucenjem a na koncu svega, da li jesu ili nisu u Hristu.7

Sedi i ljubazno nam objasni sto to radis, kako ne bi bili na tebe kivni i ne posmatrali te kao nedobronamernog.

Nama na sajtu ne trebaju nedobronamerni i da dodam, nikome u vascelom covecanstvu nije dobro imati u blizini nedobronamernog coveka.

Dugujes nam to objasnjenje. 

Kolka si pitanja postavio, mistifikujuci svaki aspekt svoje religije. Sta kao "hriscanska  ljubav" je nesto nekodkucivo ikome ko nije u crkvi? Sta, treba mi mozak veliki poput univerzuma da bih mogao da provalim kad hriscani ne slede pravila koja su sami sebi zacrtali?

Nije to ni tolko neverovatno, ni tolko nekodkucivo ni bogznakolko tajanstveno kolko bi voleli (jer time dajete sebi na znacaju)... kazem opet- kompleksi.

Ja nisam zlonameran covek. Ali neko ko me ubedjuje da zivi po pravilima ljubavi koja mu je bog licno ostavio a onda me proziva, sudi i izvodi pretpostavke moje licnosti sve vreme drzeci lagani ton omalovazavanja ne moze da trazi ni mrvu postovanja za tu ideju koja je satro nesto neverovatno i nedokucivo... sorry, ali mnogo se lako provaljuje kolko danasnji hrsacni sa hriscanstvom veze nemaju...

Ja sam dobronameran covek. Iskoraci iz te predsrasude koju imas o meni na osnovu raznoraznih stvari (sajt na primer) i videces sam. u Medjuvremnu se zapitaj gde si to pogresio da jedan ateista mora da ti objasnjava da je predrasuda losa i nehriscanska (jeste- nehriscanska je (vidis kako znam)) stvar :*

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

На чему ти засниваш свој став да је уопште важно како за живота живимо када након смрти то ионако не игра никакву улогу. Убица се ионако неће сјећати шта је радио нити убијени под каквом је траумом скончао. Која је у том случају поента поштовања било каквих норми?

Nisi hteo malopre (iako sam te lepo zamolio) pa mozes sad da mi odgovoris... Da li tebe zelja za nebeskim carstvom jedino drzi da ne krenes da silujes i ubijas po ulici?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Више бих поштовао ваше ставове када би се држали закона јачег. Овако манипулишете са моралом и етиком јер нисте кадри да сви будете на врху хијерархије која би тада владала па вам због тога треба нешто иза чега би се сакрили. Показујете се кукавицама и са таквим ставовима апсолутно је апсурдно држати се начела која показују вашу очигледну слабост. Зашто би онда уопште било лоше бити педофил, убица или силоватељ када након смрти то ионако не игра никакву улогу. Ко може тада да лицемјерно поставља било какве норме према којима треба живјети. Тада би једини закон био узми све што ти се свиђа и не гледај на који начин ћеш то добити.

Zato što mi nismo opterećeni onim nakon smrti, već se trudimo da ovaj ovde život provetemo kako treba i da svakome omogućimo isto, Prosto.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Kome treba neka trazi, to je takodje vrlo prosta filozofija.

Ако ти није проблем, да ли можеш да кажеш, који је твој мотив учествовања годинама на једном православном форуму?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ja sam dobronameran covek. Iskoraci iz te predsrasude koju imas o meni na osnovu raznoraznih stvari (sajt na primer) i videces sam. u Medjuvremnu se zapitaj gde si to pogresio da jedan ateista mora da ti objasnjava da je predrasuda losa i nehriscanska (jeste- nehriscanska je (vidis kako znam)) stvar :

Nemas ti izgleda samo problem, sto ne poznajes Hriscanski zivot a pricas o njemu.

Po ovome tvoj problem je daleko siri i kompleksniji.

Ja predrasude sto se tebe tice nemam, drzim se samo onoga sto si pisanjem na ovom forumu, jasno dao do znanja ko si i sta si.

Dakle imamo jos jedan tvoj "neverovatno jasan" odgovor, koji nema nikakve veze sa mojim postavljenim pitanjem, jer si ubacio predrasudu iako je nigde nije bilo, pa si na osnovu navodne predrasude*potpuna laz* iskoristio momenat da opet ucis Hriscane, Hriscanskom zivotu..

I tako iz dana u dan iz minuta u minut i dolazimo do sustine tvog postojanja na ovome sajtu.

Umesto odgovora dobio sam ponovo tvoje "delo".

Predrasude kod mene nije bilo, jer sam svoje argumente nalazio u tvom pisanju.

Ateisti meni ne smetaju ako se drze iskljucivo van teme o Hriscanstvu u obliku ucenja Hriscana.

Tvoje neznanje mi jako smeta jer zelis biti u grupi ucitelja a tvoj ateizam za mene predstavlja nesto, za cega se ja svom Bogu molim, da i vas ne ostavi i da vas privede i uzvede u punocu Carstva. Dakle ova moja molitva je upucena Bogu a ne ateistima, samim tim je i mogucnost smaranja ateista, da pridju Hriscanskoj veri svedena na potpunu nulu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ако ти није проблем, да ли можеш да кажеш, који је твој мотив учествовања годинама на једном православном форуму?

Religija kojoj ne pripadam u velikoj meri utice na kvalitet mog zivota.

Подели на овим сајтовима

Која је у том случају поента поштовања било каквих норми?

Za početak, zbog reciprociteta. Ako se ponašaš kao ubica, silovatelj ili pedofil, ponašaće se tako i drugi i time te direktno ugroziti. A to valjda ne želiš.

Ali to je samo uzgred. Valjda je u suštini svakog normalnog ljudskog bića da ne ubija i siluje, bez da mu nekakve spoljašnje 'norme' to dodatno definišu?

Подели на овим сајтовима

Kolka si pitanja postavio, mistifikujuci svaki aspekt svoje religije. Sta kao "hriscanska  ljubav" je nesto nekodkucivo ikome ko nije u crkvi? Sta, treba mi mozak veliki poput univerzuma da bih mogao da provalim kad hriscani ne slede pravila koja su sami sebi zacrtali?

Nije to ni tolko neverovatno, ni tolko nekodkucivo ni bogznakolko tajanstveno kolko bi voleli (jer time dajete sebi na znacaju)... kazem opet- kompleksi.

Ja nisam zlonameran covek. Ali neko ko me ubedjuje da zivi po pravilima ljubavi koja mu je bog licno ostavio a onda me proziva, sudi i izvodi pretpostavke moje licnosti sve vreme drzeci lagani ton omalovazavanja ne moze da trazi ni mrvu postovanja za tu ideju koja je satro nesto neverovatno i nedokucivo... sorry, ali mnogo se lako provaljuje kolko danasnji hrsacni sa hriscanstvom veze nemaju...

Ja sam dobronameran covek. Iskoraci iz te predsrasude koju imas o meni na osnovu raznoraznih stvari (sajt na primer) i videces sam. u Medjuvremnu se zapitaj gde si to pogresio da jedan ateista mora da ti objasnjava da je predrasuda losa i nehriscanska (jeste- nehriscanska je (vidis kako znam)) stvar :*

A kako bi po tebi trebalo da žive hrišćani?Koja su to ,,pravila ljubavi,,?

Подели на овим сајтовима

Auuuu. Znači nema poente poštovanja bilo kojih normi ako ne veruješ u neki zagrobni život?

Da li si ti zbog toga vernik? Strašno.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Za početak, zbog reciprociteta. Ako se ponašaš kao ubica, silovatelj ili pedofil, ponašaće se tako i drugi i time te direktno ugroziti. A to valjda ne želiš.

Ali to je samo uzgred. Valjda je u suštini svakog normalnog ljudskog bića da ne ubija i siluje, bez da mu nekakve spoljašnje 'norme' to dodatno definišu?

И ви се задовољавате оваквим одговором? Какве везе уопште са било чим има дужина или квалитет живота на земљи када се свеједно нећеш ничега сјећати? Зашто би ми било важно кога ћу повриједити или шта ће се самном десити?
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...