Jump to content

Зашто интелигенција и студенти ћуте?

Оцени ову тему

Čale89

Препоручена порука

@@florenntina, Не дају нам да се развијемо јер не желе богатог пријатеља Русије. Желе да имају поданичку дужничку државу којом могу да манипулишу. Ми им служимо као потрошачка маса за њихове субвенционисане производе који да нешто вреде не би били субвенционисани. Уз њих нам продају и друге ствари које би сами могли да производмо и чак и њима да их продајемо а тога се и плаше. Не треба њима конкуренција.

Ne znam, ali meni ti argumenti ne piju bas vodu... Previse smo mi mali i nebitni da bi igrali bilo kakvu ulogu u tim odnosima Rusija, Amerika, Kina tako da o tome i ne razmisljam...

Sto se tice ovog drugog, vezano za proizvode, ja mislim bas suprotno. Mi kad smo siromasni ne mozemo skoro nista da kupimo a kada bi bili bogati mogli bi da budemo bas dobar i "siguran" musterija. Sto se tice konkurencije, Srbija bi bila samo jos jedan igrac na trzistu na kome se stalno bore mnogi drugi igraci tako da mi ni to nije dovoljno objasnjenje za neku plansku i sistematsku blokadu Srbije, narocito ako se uzmu u obzir benefiti koje bi imali od nas bogatih a koje sam prethodno pomenula.

Подели на овим сајтовима

@@florenntina, Не дају нам да се развијемо јер не желе богатог пријатеља Русије. Желе да имају поданичку дужничку државу којом могу да манипулишу. Ми им служимо као потрошачка маса за њихове субвенционисане производе који да нешто вреде не би били субвенционисани. Уз њих нам продају и друге ствари које би сами могли да производмо и чак и њима да их продајемо а тога се и плаше. Не треба њима конкуренција.

Ma da... samo kad bi nas pustili cudo bi smo napravili, nego ne daju nam dusmani...

E upravo je ovo primer sta treba da se korenito promeni u svesti naseg naroda. Svako je odgovoran za svoju sudbinu i treba da stisnemo te zube vec jednom, posto ionako galamimo da smo jahrabriji i najjaci narod  u svemiru, i da lepo priznamo sebi realnost.

Dokle god se zamlacujemo sa torijama zavere i dokle god mastamo o tome kako nas ceo svet mrzi i ne daju nam da se "razvijemo" ostacemo ovo sto smo sad... bezoblicna masa kukumavki i zadusnih baba koje nista drugo ne znaju nego da kukaju...

Gde li je taj "junacki narod" to seme Dusana silnog i Lazara... mnogo volimo da te ljude uzimamo u usta  a oni bi se generalno verovatno stideli da mogu da nas vide u kakve smo se babe izrodili... sve nam  neko drugi kriv...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ma da... samo kad bi nas pustili cudo bi smo napravili, nego ne daju nam dusmani...

E upravo je ovo primer sta treba da se korenito promeni u svesti naseg naroda. Svako je odgovoran za svoju sudbinu i treba da stisnemo te zube vec jednom, posto ionako galamimo da smo jahrabriji i najjaci narod  u svemiru, i da lepo priznamo sebi realnost.

Dokle god se zamlacujemo sa torijama zavere i dokle god mastamo o tome kako nas ceo svet mrzi i ne daju nam da se "razvijemo" ostacemo ovo sto smo sad... bezoblicna masa kukumavki i zadusnih baba koje nista drugo ne znaju nego da kukaju...

Gde li je taj "junacki narod" to seme Dusana silnog i Lazara... mnogo volimo da te ljude uzimamo u usta  a oni bi se generalno verovatno stideli da mogu da nas vide u kakve smo se babe izrodili... sve nam  neko drugi kriv...

Mislim da nije slucajno sto dosta Srba veruje da "nas ceo svet mrzi i ne daju nam da se razvijemo". To je jako uspesna prica koju politicari vec dugo vremena, jos od Tita pa ovamo serviraju gradjanima kako bi ih zbunili i sakrili svoju nesposobnost, korupciju i lopovluk. Dok se mi otreznimo i shvatimo ko nas u sustini manipulise i zasto istinski zivimo toliko lose, ima da protece jos dosta vode... Daj Boze samo da u medjuvremenu ne nestanemo...

Подели на овим сајтовима

Mislim da nije slucajno sto dosta Srba veruje da "nas ceo svet mrzi i ne daju nam da se razvijemo". To je jako uspesna prica koju politicari vec dugo vremena, jos od Tita pa ovamo serviraju gradjanima kako bi ih zbunili i sakrili svoju nesposobnost, korupciju i lopovluk. Dok se mi otreznimo i shvatimo ko nas u sustini manipulise i zasto istinski zivimo toliko lose, ima da protece jos dosta vode... Daj Boze samo da u medjuvremenu ne nestanemo...

Tako je.

A najstrasnija zamka takvog misljenja je sto implicira da mi nista ne treba da menjamo. Mi smo super, ali ovi nam ne daju pa ne daju...

Prvi korak ka promeni svesti:

- promena nije negativna stvar.

Подели на овим сајтовима

Чекај зар ти ниси у иностранству? Немој онда у првом лицу множине него у другом. Друго, ако циљаш на мене са оним "цео свет нас мрзи" онда се вараш, не мислим да нас ико мрзи, нема ту мржње, само интереси. Ако им је интерес да се брзо економски развијемо зашто нам не пусте да имамо веће царине на њихове производе? Зашто не дају повољније кредите за наше мале предузетнике? Зашто њихове новине и телевизије  у Србији помажу Вучићу у медијској манипулацији? Мислиш да се Јужна Кореја развила без царина? Најлакше је осудити глупе Србе и њихов менталитет.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Ако им је интерес да се брзо економски развијемо зашто нам не пусте да имамо веће царине на њихове производе?

A to nas je, dakle, unistilo... 

Подели на овим сајтовима

Власт увек нађе новац, да покрпи интелектуалце и "бунтовнике".

Имамо ту несрећу, да нам свака власт личи као јаје јајету. 

Сваки здраворазумски бунтовнички потез може да се плати и од свих бунтовника направи пијаног хероја, коме додељени му државни орден и новац, компензује јунаштво и чојство чак и достојанство човека.

Свака власт се поистовећује са Србијом и сваки покушај позивања на одгворност власти се сматра издајом земље. Не би требало сад и да вам наводим, да се "Србија" може и мора бранити свим средствима. То ови из хеликоптерске јединице добро знају.....

Од кад знам за себе ја живим под таквом влашћу.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ако им је интерес да се брзо економски развијемо зашто нам не пусте да имамо веће царине на њихове производе?

Царине су штетне за економски развој.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

SVAKA roba koju porucim iz inoststranstva. od decijeg sapuna do kalasnjikova , mi stigne pocepana  prepakovana. Stano nesto narucujem i nikad mi nista nije stiglo u origialnom pakovanju. Carinici sve to uradno otpakuju, zavire pa ponovo zamotaju u novine i obmotaju selotejpom...

Подели на овим сајтовима

Чекај зар ти ниси у иностранству? Немој онда у првом лицу множине него у другом. Друго, ако циљаш на мене са оним "цео свет нас мрзи" онда се вараш, не мислим да нас ико мрзи, нема ту мржње, само интереси. Ако им је интерес да се брзо економски развијемо зашто нам не пусте да имамо веће царине на њихове производе? Зашто не дају повољније кредите за наше мале предузетнике? Зашто њихове новине и телевизије  у Србији помажу Вучићу у медијској манипулацији? Мислиш да се Јужна Кореја развила без царина? Најлакше је осудити глупе Србе и њихов менталитет.

Cekaj, polako...

Ne cilja niko na tebe, to je citat iz posta koji je napisao Cloudking, a tebi sam jos pre toga odgovorila vezano za nasu prepisku.

Sto se tice teme, da nastavimo...

Carine nisu problem. Konkretno, mi imamo sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom  i mozemo u principu, teorijski,  da im prodamo sve sto proizvedemo. Medjutim, to se ne desava. U praksi se desava suprotno. Stranci uvezu u Srbiju delove, tamo ih sklope i dodaju jos nesto ako treba da bi zadovoljili formu "made in Serbia" i izvoze za Rusiju jer oni nemaju te povlastice kao Srbija da mogu direktno da izvoze iz svoje zemlje. Sta mislis, zasto Srbi ne koriste te povlastice?

Подели на овим сајтовима

SVAKA roba koju porucim iz inoststranstva. od decijeg sapuna do kalasnjikova , 

Какав си ти болесни ксенофиличар,неваља ти наш сапун,па наручујеш из иностранства...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Cekaj, polako...

Ne cilja niko na tebe, to je citat iz posta koji je napisao Cloudking, a tebi sam jos pre toga odgovorila vezano za nasu prepisku.

Sto se tice teme, da nastavimo...

Carine nisu problem. Konkretno, mi imamo sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom  i mozemo u principu, teorijski,  da im prodamo sve sto proizvedemo. Medjutim, to se ne desava. U praksi se desava suprotno. Stranci uvezu u Srbiju delove, tamo ih sklope i dodaju jos nesto ako treba da bi zadovoljili formu "made in Serbia" i izvoze za Rusiju jer oni nemaju te povlastice kao Srbija da mogu direktno da izvoze iz svoje zemlje. Sta mislis, zasto Srbi ne koriste te povlastice?

Može li ime jedne firme koja to radi?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Какав си ти болесни ксенофиличар,неваља ти наш сапун,па наручујеш из иностранства...

Metafora Zoske... Narucujem uglavnom stvari koje su u ovom dzepu sveta nepristupacne... Zato sto nas svi mrze i ljubomorni su na nas pa se trude da nas sto vise ekonomski uniste... Ma znas, sta da ti pricam...

Подели на овим сајтовима

Једина могућност је да се систем промени из корена. Али то нико неће да уради

Свака промена из корена јесте управо револуција! Е сад је право питање да ли смо спремни за револуцију, тешке су последице револуције!

Или да кренемо мало по мало да еволуирамо?

Mozda zato sto je i nema il zato sto nema sta da kaze pametno.

А имаш ли ти нешто да кажеш "паметно"? Сви смо ми део система, неки ћуте, неки кукају..а неки би требало и нешто да кажу корисно

Sada, naravo, znam - ono što je potrebno da se čovek promeni je Bog!

Е баш овде ја видим оно што поменух у једном од постова. Један начин и јесте духовни препород, да се човек сам измени и утиче на своје окружење у некој мери. И то је добар начин промене система, изнутра и постепено, али захтева време!

Власт увек нађе новац, да покрпи интелектуалце и "бунтовнике". Имамо ту несрећу, да нам свака власт личи као јаје јајету

Да ли то значи да смо у еволуцији стагнирали?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...