Grizzly Adams Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 @@Milan Nikolic, Па види овако, власт у Србији почива на повластицама које даје људима. Нпр. партије својим члановима обезбеђују "(не)радна места", разне привилегије итд. Ако сви одбијемо да учествујемо у томе, они више никакву власт неће имати над нама. Читава партократија се руши сама од себе. Политиканти више неће бити битни. Треба одбијати учешће у том систему на сваки могућ начин. Буди што независнији, не тражи и не прихватај ништа од њих итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 @@Crveni Baron, Dokle prvosveštenici masovnih medija navlače birače ovakvih političara, ne može nam biti bolje. Možda je kritična masa kao rešenje u neplaćanju ničega državi, samo ne znam koliko je tu običan narod moćan, jer obično pro-državne monopolske firme zadovoljavaju okretanje ovog točka smrti naroda. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 @@Milan Nikolic, Па види овако, власт у Србији почива на повластицама које даје људима. Нпр. партије својим члановима обезбеђују "(не)радна места", разне привилегије итд. Ако сви одбијемо да учествујемо у томе, они више никакву власт неће имати над нама. Читава партократија се руши сама од себе. Политиканти више неће бити битни. Треба одбијати учешће у том систему на сваки могућ начин. Буди што независнији, не тражи и не прихватај ништа од њих итд. Lično nemam pojma o čemu govoriš. Samo sam čuo te priče. Šuška se da je tako ali to je u krugu vrlo manjeg broja ljudi u odnosu na populaciju. Mislim da tom manjem broju ljudi ne vredi ni pričati, to bi bilo kao ukinuti im rijaliti. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Предлажеш неку врсту Гандијевог приступа? Па мислим да нам никакво насиље није потребно, заиста... Најважније од свега је едукација, исправан поглед на свет. А то је могуће - погледај само овај форум колико квалитетних и паметних људи има. Дивим се људима који могу да из те веома тешке ситуације саслушају и разумеју ствари о којима често разговарамо. Потребна је огромна снага за то. florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Ko će otrezniti masu? Mediji ovakvi neće. Šta da radimo, da lepimo listiće po prevozu sa linkom na ovakve teme? Ili da napravimo bolju strategiju. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Па шта ко зна и уме, ето ја сам форумски миш па се тиме бавим... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 @@Grizzly Adams, Hoćemo li da tražimo investitora u tom cilju i ko bi to mogao biti? Šta kažeš na takvu ideju? Napravimo edukativni sajt sa jasnim nazivom i jasnim porukama, a ako krene podrška javnosti onda i određene akcije, peticije da se nešto uradi. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Народ треба да укапира да га држава гуши. Да су велики државни апарат и благостање народа две различите и супротстављене ствари. Ми у историји својој никад нисмо имали слаб или чак умерен државни апарат, наш народ уопште нема такву концепцију... Тешко је доћи до неке идеје која уопште није присутна у историјском искуству једног народа. Друга ствар, ми смо, чини ми се, кроз историју увек више ценили друштвену једнакост по цену да сви имамо мање него релативно веће благостање уз ризик социјалних разлика... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 @@Milan Nikolic, Па ко може и `оће да ради на томе, то је озбиљан посао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Ми у историји својој никад нисмо имали слаб или чак умерен државни апарат, наш народ уопште нема такву концепцију... Тешко је доћи до неке идеје која уопште није присутна у историјском искуству једног народа. Друга ствар, ми смо, чини ми се, кроз историју увек више ценили друштвену једнакост по цену да сви имамо мање него релативно веће благостање уз ризик социјалних разлика... Увек има први пут. Морамо да изградимо ту свест. А што се "друштвене једнакости" тиче, не знам да л` је у историји икада била већа неједнакост него данас... Ако нам је то циљ, онда смо очигледно кренули у погрешном смеру. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 @@Grizzly Adams, Znaš li okvirno koliko novca treba da bismo počeli u cilju ovoga o čemu govorimo? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Колико од вас, тачно мисли, да је Србија суверена држава? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 I to je možda prvo pitanje. Jer nebitno, zapad, Rusija, možda je svima njima manje važna naša istinska suverenost, nego će pre da nas potkopavaju samo da ne pređemo potpuno na stranu koja je u sukobu sa drugom. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Друга ствар, ми смо, чини ми се, кроз историју увек више ценили друштвену једнакост по цену да сви имамо мање него релативно веће благостање уз ризик социјалних разлика... Једине земље у којима у пракси успева социјализам (да оставимо по страни шта ко мислио о том систему) су оних пар чувених западно-северно-европских и Канада. Али све те земље имају економије у које се држава знатно мање меша него код нас. Ти социјалисти, за разлику од ових балканских, италијанских, француских, шпанских, јужноамеричких итд. схватају да је капитализам једини пут да се створе паре за каснију ”расподелу”. Мени су те земље јако занимљиве са социолошког аспекта. Економија изразито тржишно орјентисана, социјална држава изразито јака, а преовлађујући поглед на свет је индивидуалистички, у смислу да свако треба да буде независтан и одговоран за себе, упркос јакој социјалној држави. А шта имамо код нас? Партијско-феудално-буразерску економију, распад социјалне државе, осим на папиру и онај најцрњи комунистичко-турски колективизам у спрези са паразитским погледом на свет. Паз' да недостигнемо ту швеЦку једнакост... Срђан Шијакињић, Deki992, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 13, 2015 Пријави Подели Написано Април 13, 2015 Друга ствар, ми смо пре комуњара свакако имали богате трговце, власнике фабрика, занатлије итд. Било је и доста добростојећих земљорадника. Није баш да нам је капитализам потпуно историјски стран. Само смо га мало заборавили... florenntina, Grizzly Adams and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука