зеленизуб Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Волим да верујем да бих се и даље интересовао за та нека „свецка“ питања, ал' ко зна, све зависи на каквим вредностима будем темељио одрастање у таквој ситуацији. Због необичне заинтересованости за та нека „свецка“ питања смо и добили по ушима, мада, објективно, мало је ко ту нас ишта и питао, него је то ћубица више глумио за унутрашњу употребу. Што би се 'но казло, фолир'о к'о кечери, али је умео добро да препозна менталитет Срба. Ил' бирача. Није он ту мог'о нешто озбиљније да тргује српским гео-стратешким положајем, већ је само живцир'о империју коју је, опет, жуљало да се још нека државица не поведе истим примером... и ето ти белаја. За пример осталима. И ко је нас ту тук'о по ушима да блејимо без потребе? И то још о личном трошку! Треба рећи, и на сопствену одговорнос'. Не мо'ш се никако касти да нас ћубицина авантура последњег државника на западном, а и брдовитом Балкану ил' кад су баш расположени, а при том још ми и нешта сервилни, југоисточној Европи није коштала дебело. Човек Жоја, Плутон and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Као и многе државе на овом свету. Постоји, протествују они тамо, али ми то нема никаквог смисла и везе. То може да буде аргумент само онима који су још гори него они. Како можемо рећи да су Американци ретарди, а најјача земља на свету по многим питањима. Да ли су они ретарди или смо ми још већи ретарди, када не можемо да постигнемо то што неки ретард постигне. Иако је одвратна реч сама по себи, да се неко тако етикетира. Ни ми не протествујемо, нити чинимо било шта по питању "правде". Боље да кренемо од нас самих, па после да и другима делимо лекције. У политици и дипломатији нема добра, морала и шта ти ја знам. Свако гледа своје интересе, гази се по људима... то је било од када је света и века. Gde protestvuju? Daj mi jedan link da postoje neki masovni protesti Amerikanaca protiv npr rata u Jugoslaviji i bombardovanja? Ako postoji javno povlacim sve sto sam rekao za njihov narod. Dalje, Grizlijev argument je taj,pre smo diskutovali i na pricu nije narod kriv sam je naveo da taj narod tamo ne zna ni gde je Srbija ili ne znam koja drzava druga,da ne znaju geografiju,da pokazu na karti,na konto toga pricam. I mi protestvujemo,bili su protesti u Srbiji po mnogim pitanjima,narod je ustajao,tako da nisi ipak u pravu. To sto svako gleda interese u ovoj prici,isto je kad bi se ubica na sudu branio da je svako nekad pomislio da ubije nekoga u besu ili cemu vec. Nidje veze. Naravno da ce svako gledati interes,ali to ne znaci da ce svako preko mrtvih ici,kao sto to danas radi Amerika ili bar ne u tom obimu i tolikoj kolicini. Vecina branilaca Amerike kaze pa znate i Rusi bi tako da imaju tu moc...to je jednako kad bi za lopova rekli da nije kriv jer mi mislimo da bi vecina da se nasla u toj situaciji isto postupila,ali ajde kako to dokazati? tesko,zar ne? Onda ili su svi zlo ili neka razlika postoji,ako vi mislite da su svi kao Amerika zlo,onda ok,ali ako nista opet Amerika se istakla u tome zato sto je svoje zlo upotrebila i upotrebljava. Mentalno zdravlje je po meni u celom ovom kurslusu dogadjaja u novijoj istoriji i sadasnjici da budes protiv onoga sto Amerika cini. Bez ali. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Kakve veze ima broj ovaca u N.Zelandu sa time da li neko zna da kao drzava postoji neka tamo Srbija ili ne. Prvo si to izvrnuo,a uopste nije ni miljama blizu jedno sa drugim. A dobro,mogli bi ovako u nedogled. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Нисам ни рекао да Уједињено Краљевство има демократско уређење, а камоли једна Србија. То сам ја споменуо да бих упоредио. Технички, и у Србији постоје демократске институције, а практично нема ни „д“ од демократије нити је икада било. Заправо ни не постоје. Оно што постоји су неке сенке демократије попут избора, али ако мало боље загребеш немаш рецимо независно судство, слободне медије, јаку опозицију, добар изборни систем итд. Наравно, у Уставу и законима све то пише, али је то мртво слово на папиру. Мада си вероватно под д од демократије мислио на ово што пишем. Амери и Срби не негују филозофију па тако не могу ни демократију. Е ово баш није тачно, поготово за Амере. Срби ајд и не негују философију, то је код нас као: Ма то будале, беспосличари, наркоси. Америчка демократија је баш заснована на философији Џона Лока и Монтескјеа ако мислиш на политичку философију, дакле на либералну философију зачету у Енглеској и Француској. То је баш та снажна средина коју спомињеш, пошто су Амери потомци Европљана и њихова држава је настала баш од европске философије. Колико амерички народ може кроз институције да утиче на битне одлуке? Је л' се амерички народ пита с ким ће да ратује или му се ратови намећу? Може. Споменуо сам то на том ниво федералних јединица где директно у свакој од њих бирају око 7 чланова извршне власти поред законодавне, а на неким местима постоји непосредна демократија. Ако погледаш боље, свака та федерална јединица је већа од Србије. Е сад на федералном нивоу је то мало другачије, компликованије, али скоро сваке године имаш неке изборе. Чланови Конгреса су скоро па диреткно одгворни бирачима, код нас тога нема јер не постоји одговорност посланика пред свима нама. Када излазимо на изборе, бирамо листу на којој пише само име лидера или првог кандидата, а ко ће седети у скупштини то не знамо и то се нас не тиче. Ко ће да кроји владу исто није није наша ствар, већ ствар договора партија. Код њих владу диреткно бирају грађани тако што бирају председника и потпредседника. Додуше, председник узима за чланове кабинета људе из високе администрације, па тако не бирају чланове кабинета али они често нису ни битни. Да ли грађани могу да се питају? Па око ратова су знали да се буне око Вијетнамског 1969. када је америчка јавност тражила повлачење американаца. Има ту још доста тога. Наравно, није то ништа идеално па сад се као грађани баш све питају и одлучују. Није баш тако, често имамо разне лобије који утичу на њихову политику, често постоји нека врста самовоље владе, па ћеш тако често и код њих чути да им је политика хаос. Мада то ти боље знају форумаши који су тамо. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Зар ико од нас Србаља првенствено може уопште да замисли ситуацију Да је којим случајем опстала стара Југославија или не-није битно, али да је до разлаза дошло на миран начин, дакле без ратова у Хрватској и БиХ, те НАТО агресије, а да са друге стране САД и НАТО и даље по свету раде ово што раде на овакав начин дакле. Питање гласи, да ли би вас интересовала данас улога Америке као "светског полицајца"? ? Нема шансе да могу да се замислим да сам у тој позицији, а волио бих да је тако, али опет мислим да би ме занимала, а врло вјероватно је да то не би било ни упола од онога колико ме сада занима! Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Пг @ Јел буразере,па што синоћ онако нагрдисте Русе,једва живу главу извукоше.. feeble and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Пг @ Јел буразере,па што синоћ онако нагрдисте Русе,једва живу главу извукоше.. Надам се да ми нећете замјерити што ћу да одлутам од теме... Ма, Руси стари окупатори. :bleh: А ми вазда били слободарски народ, не трпимо окове и ланце. Ја јуче проведох добар дио дана са Русима. Они су одушевљени. Имао и карту за утакмицу, за руску трибину, ал` кол`ко год не волим ову данашњу Црну Гору не могу да навијам против своје земље. Искористио неко да завади народ - не мислим на оног "јунака" што је бацио бакљу, него уопште. А овамо... (Велико)Срби бране Русе, Црногорци(дукљани) НАТО. Комедија уживо(онлајн) ових пар дана. Али, каква се хајка подигла због потенцијалних српских застава на руској трибини?! А тек расправе по форумима! Ко је већи Србин, а ко Црногорац; ко је издајник, а ко патриота; ко је Амер, а ко Рус! Као у добра стара времена. Могли су да одраде римејк они што су режирали "Три карте за Холивуд". Умјесто да ово буде једна братско-такмичарска утакмица... Милан Ракић, Зосима, Млађони and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 March 25, 2015. An Interview with Paul Craig Roberts http://www.counterpunch.org/2015/03/25/an-interview-with-paul-craig-roberts-2/27 март 2015. ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТС: АМЕРИЧКА МОЋ И ОПАСНОСТ ОД НУКЛЕАРНОГ РАТА http://www.standard.rs/svet/31368-%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%98%D0%B3-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82%D1%81-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%9B-%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B3-%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Amerika je zemlja slobode i demokratije, tu i tamo njihova vlada malo preteruje u nekim stvarima ali svakako i dalje je zemlja u koju hrli najveci broj doseljenika, medju kojima su naravno i Srbi Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Ti si tipican predstavnik Нисам никакав представник, само сам написао шта мислим на постављену тему. Исто можеш и ти, без да другима пребројаваш крвна зрнца... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 The Ku Klux Klan at a carnival in Canon City. [1925] Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 То сам ја споменуо да бих упоредио. Није, споменуо си да оцрниш Србију, страни домаћи плаћени издајниче! Заправо ни не постоје. Оно што постоји су неке сенке демократије попут избора, али ако мало боље загребеш немаш рецимо независно судство, слободне медије, јаку опозицију, добар изборни систем итд. Управо тако, нема ничега. Институције постоје само на папиру, у пракси предност имају финансијско-политички интереси. Као и у Америке. На мањим нивоима човек може и да осети нешто добро, а чим мало провири из пећине, мораће да се крије по Русији, Новом Зеланду итд. као што раде Сноуден, Дотком и многи други. Јавност је увек умртвљена тако да је било каква масовна солидарност унапред спречена. Имаш љуцка права да купујеш шта желиш, ал' шта ћеш кад достојанство није на акцији у супермаркету. Е ово баш није тачно, поготово за Амере. Срби ајд и не негују философију, то је код нас као: Ма то будале, беспосличари, наркоси. Америчка демократија је баш заснована на философији Џона Лока и Монтескјеа ако мислиш на политичку философију, дакле на либералну философију зачету у Енглеској и Француској. То је баш та снажна средина коју спомињеш, пошто су Амери потомци Европљана и њихова држава је настала баш од европске философије. Слажем се да смо гори. Код нас је филозоф погрдан назив (ма тај само нешто филозофира). Ал' ни Амери немају филозофску свест. Немци за 5 година више допринесу филозофији него Амери за 100. Није баш тако, често имамо разне лобије који утичу на њихову политику, често постоји нека врста самовоље владе, па ћеш тако често и код њих чути да им је политика хаос. 'Ајде! Па све битно није у рукама памети већ у рукама финансијског интереса корпоративних мафиоза. А буне се да не кажем колико. Замрли су исто као и ми. Јасно ми је што немају проблем с тим шта се дешава у неком другом, трећем свету, ал' ми није јасно ти што 70 година њихова деца гину ни за шта, а они немају снаге да то зауставе. Од стотина „војних интервенција“ на прсте можеш да набројиш смислене. Сва срећа да имамо такве интервенције, верујем да би цео свет живео у паклу комунизма да нема С.А.Д. да донесу демократију и љуцка права. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 А добили неолиберални капитализам који је још опаснији и лукавији. Који ће тек довести до катастрофе светских размера када се уруши под сопственом тежином и вирлуелним вредностима на којима почива. Чисто сумњам да би нас довео до веће катастрофе од ове коју смо доживели... То што имају није само резултат њиховог поштеног рада. Причали смо већ о томе. Причали смо, али се с` поштовањем не слажемо у закључку. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 Може. Споменуо сам то на том ниво федералних јединица где директно у свакој од њих бирају око 7 чланова извршне власти поред законодавне jel ti zaista mislis da se narod u americi pita ista bitno, narod u americi se manipulise kao i svagdje gdje je demokratiaj na sceni, u americi je to toliko ocigledno da je ona skolski primjer manipulacije masama.... pokazes narodu na tv kako srbi jedu pecene muslimane okolo sarajeva, a one debele zene sto sjede pored televizora odma dobijaju sentimentalni napad i mogu da se salju bombarderi na srbe, zlocince negdje tamo iz azije, posto oni obicno predstavu nemaju na kom kontinentu srbi zive, eto kako ti narod u americi odlucuje, da ne pricam dalje... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 inace amerika ima vojni budzet od oko 500 milijardi dolara,a dobar dio tog budzeta je tajan, dakle nemaju ljudi pojma gdje idu pare a ovdje neko tvrdi kako se narod nesto pita u americi.... kad bi objavili sve i dolar gdje se sta ualze onda bi se doslo do problema tipa financiranja marioneta po drzavicama na koje su amerikanci bacili oko i slicne prljave stvari koje ni hitler nije radio Crveni Baron, Млађони and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука