Jump to content

Православље и медицина

Препоручена порука

13 minutes ago, Juan рече

Рутински захват, нема ту неких посебних непознаница. 

:laugh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, dzo ni рече

добро :-) нисам мислио на то. НАРАВНО да је импресивно ако овако нешто успе. :-)

Pa i transplantacija srca je uspjela posle mnogo pokušaja, a prije toga su mnogi govorili da je taj zahvat nemoguc:) Genijalci uvijek hodaju na granici nemogućeg, zar ne?:)

Подели на овим сајтовима

Da li će moći da poveže i sve nerve da osoba ne završi kao paraplegičar? Koja je verovatnoća da neće biti paralizovan od vrata nadole? 

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Natasa. рече

Da li će moći da poveže i sve nerve da osoba ne završi kao paraplegičar? Koja je verovatnoća da neće biti paralizovan od vrata nadole? 

Mislim da je mnogo veći problem uklopiti kičmenu moždinu od povezivanja nerava, bar je to bio problem kod majmuna na kojem su isprobali ovaj zahvat i koji je preživeo mislim oko 9 dana. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Mislim da je mnogo veći problem uklopiti kičmenu moždinu od povezivanja nerava, bar je to bio problem kod majmuna na kojem su isprobali ovaj zahvat i koji je preživeo mislim oko 9 dana. 

Jeste. I? Šta sve uklopi, a on paraplegičar? Čemu to?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Muramasa рече

Cela ta procedura je presipanje iz šupljeg u prazno, da se jedno propadljivo organsko smeće skrpi sa drugim. Pravo rešenje treba tražiti u tome kako da se u trenutku sačuva informacija koja čini ličnost čoveka - stanja i položaji svih sinapsi mozgu u jednom izuzetno kratkom vremenskom trenutku.

Posle toga se tela mogu menjati kao čarape.

To i pitam. Šta će mi transplatacija glave ako ne mogu da se pomerim ili ne daj Bože vegetiram.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Muramasa рече

Baš me zanima šta će hršćani da drve o bolesti i trpljenju kada jednog dana medicina bude uznapredovala dovoljno da se postigne fizička besmrtnost i kada bolesti budu zaboravljene kao danas bubonska kuga, a zbog koje su hršćani išli ulicama i bičevali se po leđima.

Za bolest da bude zaboravljena i da poverujem, ali da se postigne fizička besmrtnost - jok, ne biva. 

I nemamo ništa protiv lečenja, zaboga, kakvo trpljenje bolesti bez medicinske pomoći, pa nismo srednjovekovni zaluđenici, evoluirali smo.

Bubonska kuga nije zaboravljena

• On November 21, 2014 the World Health Organization reported[50] that there have been 40 deaths and 80 others infected on the island of Madagascar with the first known case in the outbreak thought to have occurred in late August 2014.
Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Natasa. рече

Jeste. I? Šta sve uklopi, a on paraplegičar? Čemu to?

Da Muramusa je u pravu, ali ovo je samo jedan od načina da se produži ljudski zivot, mada dosta kontroverzan i kompleksan.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Muramasa рече

Možda samo privremeno dok se um ne preseli u nešto bolje. :)

A možda da se oslobodim disfunkcionalnog tela i da mi duša pređe u CN (Carstvo Nebesko :D)?

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Natasa. рече

To i pitam. Šta će mi transplatacija glave ako ne mogu da se pomerim ili ne daj Bože vegetiram.

Човек је већ тешко болестан, тако да је ваљда та трансплатација њему једина шанса. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Da Muramusa je u pravu, ali ovo je samo jedan od načina da se produži ljudski zivot, mada dosta kontroverzan i kompleksan.

Džaba pos'o. Samo prave invalide.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Muramasa рече

Možda samo privremeno dok se um ne preseli u nešto bolje. :)

Liz Paris je prva osoba koja je prošle godine primila genetsku terapiju i tijelo reaguje dobro, vidjecemo šta će biti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juan рече

Човек је већ тешко болестан, тако да је ваљда та трансплатација њему једина шанса. 

Mislim da je to veštačko držanje za život. Ne bih volela tako da produžavam nešto što više nema vajde. Da mi neko menja pelene, hrani, hvala.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

Biogerontolozi i starenje posmatraju kao bolest i to je najbolji pristup.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...