Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Има и за то решење, да те више не загађујемо, само одлучиш да не долазиш ако ти је непријатно међу нама. Па управо то кажем, ако неког саблажњава пренето атеистичко тумачење Библије и непријатно му је, неће ваљда због мене што сам први пут пренела атеистичко тумачење Библије одлучити да више не долази, а свакодневно чита саблазни атеиста форума ЖРУ. Иначе разлог мом одласку може да буде само лоша комуникација. Дакле, комуникација је у већини случајева лоша и без мене ( када нисам улогована и читам са стране). Углавном та огромна разлика у комуникацији ми је од велике користи, али понекад прилично досадна и распојасана. Право да ти кажем, и не очекујем превише. Од воде до воде, од кога је баш ме и не чуди. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Tanja, moram da priznam da bih bas voleo da te upoznam Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Tanja, moram da priznam da bih bas voleo da te upoznam Хвала, баш лепо од тебе. У ком си граду у Србији? Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Значи, са Тањом нема шале... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Значи, са Тањом нема шале... Па нема, у сваком случају и ја бих волела да упознам Николу, Нану, обавезно Биљану из Добоја, такође још неке женске и мушке, а неке никада. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Назначила на страни 5: У реду. Моја питања уследила су након читања линка испод: http://www.biblen.in...n-voldtaegt.htm па ме је занимало да чујем одговоре са православног форума, упоредим тумачења, а текст и питања у мојим порукама сам поставила онако како су обрађена на самом линку. https://www.pouke.org/forum/topic/38496-da-li-biblija-pravda-silovanje/page-5 Добро. Само полазне претпоставке су ти биле погрешне, јер се на овој теми, у датом стиху из Библије, уопште не ради о силовању или било чему сличном. Идемо даље. :-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Добро. Само полазне претпоставке су ти биле погрешне, јер се на овој теми, у датом стиху из Библије, уопште не ради о силовању или било чему сличном. Идемо даље. :-) У реду, али у уводном посту пише "силовање девице": a) Silovanje djevice ” Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, (29) tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ. ” Што би онда девојчину оцу требао дати педесет сребрника ако је лежао са њом и зашто се каже "будући да ју је оскрнавио". Где у стиху ти препознајеш да је неће оженити? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 У реду, али у уводном посту пише "силовање девице": a) Silovanje djevice ” Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, (29) tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ. ” Што би онда девојчину оцу требао дати педесет сребрника ако је лежао са њом и зашто се каже "будући да ју је оскрнавио". Где у стиху ти препознајеш да је неће оженити? није заручена...значи да се није обавезао да је ожени. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 У реду, али у уводном посту пише "силовање девице": a) Silovanje djevice ” Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, (29) tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ. ” Пише свашта по секташким сајтовима. ''Пограби'' у другом преводу значи ''ухвати''. Нигде нисам нашао да значи ''силује''. Што би онда девојчину оцу требао дати педесет сребрника ако је лежао са њом и зашто се каже "будући да ју је оскрнавио". Где у стиху ти препознајеш да је неће оженити? По закону, толики новчани износ је морао да плати оцу за срамоту коју је нанео девојци. Оскрнавио је зато што је легао са њом пре брака, а да је хтео да је ожени, прво би отишао код њеног оца да тражи благослов. Тада се држало до реда, части, поноса, поштења, достојанства, морала... То су била времена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 није заручена...значи да се није обавезао да је ожени. Па то онда значи да је она њега силовала, ако се заручује (у то време) ради девичанства. Није ми јасно зашто се изврћу ствари? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Кроз превођење могу да се изгубе неке нијансе које мање или више могу да отежају проналажење правог смисла неког текста. Можда је то и овде случај. Ако ћемо се држати овог превода који нам је понуђен у уводном посту онда мени то изгледа као ситуација где мушкарац тог времена искористи своју доминацију и легне са девојком, не без њеног пристанка у некој мери, јер после каже "ако буду ухваћени на делу", јер да је она пасивна и трпи насиље , онда би ваљда писало "ухваћен на делу". Поступио је мимо устаљених правила и после иде онај део где он мора да сноси одговорност за оно што је урадио и што су неки чланови лепо објаснили. Ја овде не видим силовање мада могу да разумем и оне који га виде. Зарученост је, ако се добро сећам, трајала годину дана и девојка би у том периоду још увек остајала у дому својих родитеља. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ајде да више пресечемо ову јалову расправу...ПРАВИЛА ЗА СИЛОВАЊЕ: Ако ли у пољу нађе човек девојку испрошену, и силом је обележи, тада да се погуби само човек који је обележа; А девојци не чини ништа, није учинила грех који заслужује смрт, јер као кад ко скочи на ближњег свог и убије га, то је иста ствар;Јер нађе је на пољу, и девојка испрошена вика, али не би никога да је одбрани. ПРАВИЛА ЗА ПРЕЉУБУ: Ако ко нађе девојку која није испрошена, и ухвати је и легне са њом, и затеку се, Тада човек који је легао с њом да да оцу девојчином педесет сикала сребра, и нека му она буде жена зато што је осрамоти; да је не може пустити док је жив. (Пета књига Мојсијева, 25 - 29) И баталите више да постављате глупости са ових идиотских сајтова, кренућемо да бришемо. Човек Жоја, nana, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Хвала, баш лепо од тебе. У ком си граду у Србији? U Beogradu Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 A ja bi samo da pitam gde nam je brat agnostik koji je pokrenuo temu? Nesto ne vidim da je uzeo ucesca u raspravi... Снежана and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Отиш`о да нађе нови "занимљив цитат"... Mилена КШ, Снежана, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука