Снежана Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Хоћемо. Васкресењем. У Царству Небеском. Да, само што то би то наше путешествије требало да почне овде. Човек Жоја and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 A Нови завет почиње тако што Бог одлучи да има сина са девицом која је заручена. Није Бог ништа ту одлучио, него је Девица рекла ДА Богу. Kaludjerovic Sreten, Adelaida and Deja Vu је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 24, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Narode, zar ne vidite da je agnostik najobicniji trol? Ne znam kako vas vise ne smori da gubite vreme na njegove gluposti i naklapanja... Sto, lepo pitam kako vi to objasnite, da u svetoj knjizi pise tako nesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Није Бог ништа ту одлучио, него је Девица рекла ДА Богу. Не мислим да си у праву. Јер... Бог је послао анђела са срећним вестима, не изгледа ми да је питање, већ заповест: „Гле, ти ћеш зачети и родити сина, и даћеш му име Исус“ (Лука 1,31). Да ли је Марија имала избора осим да прихвати оплодњу и каже : „Ево ја сам слушкиња Господња. Нека ми буде по ријечи твојој „ (Лука 1,38). Грчка реч "doulê" не значи „слушкиња“ већ „робиња“. Пита неко Јосифа да ли његова вереница може да се користи за сурогат мајку? Као што видиш имам много питања, како разумети? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Требало би Шалим се. Није то стање статичности, и савремени човек се креће на тој скали паганизам-СЗ-НЗ, роб-најамник-слободњак. ))) ја сам мислила да смо ми верници затуцани, кад виђу врага, ови наши атеисти и агностици нас превазишли и по том питању. Grizzly Adams, RYLAH and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Стварно овде има свашта... Али би требало да имамо стрпљења. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Овде највише има страха да се одговори на нормална питања. Е сад, да ли је тај страх због увлачења другом у гузицу, админима, читаоцима, борба за више лајкова, не знам, угланом страх и маске. Извинте, заборавила сам, тема је "затуцаност" и "мати моја мила". Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Па није Марија била присиљена ни на шта, она је добровољно прихватила ту улогу. Осим тога, није била "заручена" у правом смислу. Јосиф је био стар човек који се старао о њој, а била је "заручена" само формално, јер није желела да се удаје, а дошла је у године када је - по тадашњим јеврејским обичајима - морала да буде. ИгорМ and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Па није Марија била присиљена ни на шта, она је добровољно прихватила ту улогу. Осим тога, није била "заручена" у правом смислу. Јосиф је био стар човек који се старао о њој, а била је "заручена" само формално, јер није желела да се удаје, а дошла је у године када је - по тадашњим јеврејским обичајима - морала да буде. У реду. Да ли разумети као заповест или питање ?: „Гле, ти ћеш зачети и родити сина, и даћеш му име Исус“ (Лука 1,31). Ако хоћеш да одговориш, онда што краће. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 У реду. Да ли разумети као заповест или питање ?: „Гле, ти ћеш зачети и родити сина, и даћеш му име Исус“ (Лука 1,31). Није ни заповест ни питање, већ констатација шта ће се десити ако прихвати. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 A не мислиш да би у случају да припада некоме против своје воље била смртна казна за жену?! И у Старом завету – то је заправо једина смртна казна за жену - забрана развод.Главна ствар је да је отац претрпео губитак, и да ли ће задржати „нечисту ћерку“, или силоватељ да преузме терет. То не говори да је жена власнитво мушкарца, већ да отац одлучује да ли његову ћерку кретен може несметано да силује решто живота ако се не одлучи за финансијски губитак. Пу, пу, далеко било, убити говедо од човека. Мислим да се овде не ради о силовању, све је било добровољно, само што се ''младожења'' после мало предомислио. То је, у то време, била смртна казна за жену. Отац, као заштитник своје ћерке, будућем ''зету'' нуди могућност да се поправи, уозбиљи, прихвати одговорност и ожени је. Коректна понуда. Рекао бих да је твоја поставка наопака, па отуда и погрешан суд. Или ја грешим? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Neka je po sto puta blagoslovena bezazlena sumnja Marijina. Jer svojim pitanjem ona pobudi Božjeg vesnika da jasno kaže, kako će to biti, i ko će biti Onaj koji treba da se rodi od nje. Veliki Gavril objasni joj to nebesnom logikom, nepojamnoj zemlji: "Duh Sveti doći će na tebe, i sila Svevišnjega osijeniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se Sin Božji" (Luka 1, 35). Za vreme dok je Gavril lagano izgovarao reč po reč, sve čudniju od čudnije, duša Marijina dobijala je krila kao od trepetne ljubavi i uzdizala se sve više i više od zemaljske logike ka nebesnoj. Ona je postepeno umirala zemlji i privolevala se carstvu nebesnom. I kao što često biva sa umirućim čovekom da se trenutno seti celog svog prošlog života, tako se i ona setila svih pročitanih mesijanskih predskazivanja. Setila se, kako je rečeno, da će devojka začeti i roditi sina, kome će biti ime Emanuil, to jest: S nama Bog; i još kako je Bog rekao narodu Izrailjskom; "Ja sam tvoj muž" (Jerem. 3, 14 i Osija 2, 16). Pri tom sećanju ona je osetila, da je ona ta izbrana Devojka, i da je sam Bog njen muž. Setila se i svojih roditelja, Joakima i Ane, koji su nju rodili u svojim prestarelim godinama, po Božjoj sili i blagodati. I kad se toga, i svega ostaloga, setila što je čitala i saznala dok je bila u hramu jerusalimskom, i docnije u Nazaretu, ona je razumela, da sada angel Božji očekuje od nje pristanak, kao od slobodnog bića. Očekuje saglasnost njene volje sa voljom Božjom. Dok joj je angel davao objašnjenje na pitanje "kako će to biti", u njoj se izvršio veliki preobražaj. Svaka sumnja i strah i nedoumica behu iščezli. Njena reč "kada ja ne znam za muža" činila joj se sada smešnom. Kad je Gavril završio sa objašnjenjem i zaćutao, čekajući njen odgovor, ona je bila gotova sa odgovorom. I reče Marija: "Evo sluškinje Gospodnje; neka mi bude po rječi tvojoj" (Luka, 1, 38). I tek što je izgovorila te reči, Duh Sveti sišao je na nju i sila Svevišnjeg osenila je nju, i ona je odmah osetila u sebi trepetnu. materinsku radost od začeća sina - Sina Božjeg, Boga - Logosa, obećanog Mesije i Cara nad carevima. VLADIKA NIKOLAJJEDINI ČOVEKOLjUBAC http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/JediniCovekoljubac/Lat_Nikolaj100502.htm Kaludjerovic Sreten, Драгана Милошевић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Није ни заповест ни питање, већ констатација шта ће се десити ако прихвати. У реду. Моја питања уследила су након читања линка испод: http://www.biblen.info/Bibelen-voldtaegt.htm па ме је занимало да чујем одговоре са православног форума, упоредим тумачења, а текст и питања у мојим порукама сам поставила онако како су обрађена на самом линку. Иначе се не слажем да је константација шта ће се десити "ако прихвати", јер се претходно спомиње "кад се наврши вријеме: "А кад се наврши вријеме, посла Бог Сина својега јединороднога" да спасе род људски". Ништа, и даље трагам за одговором. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Мислим да се овде не ради о силовању, све је било добровољно, само што се ''младожења'' после мало предомислио. То је, у то време, била смртна казна за жену. Отац, као заштитник своје ћерке, будућем ''зету'' нуди могућност да се поправи, уозбиљи, прихвати одговорност и ожени је. Коректна понуда. Рекао бих да је твоја поставка наопака, па отуда и погрешан суд. Или ја грешим? Моја поставка није наопака, може да се поправи, уозбиљи (благе речи за насилника), али реч "понуда" без да жена сама одлучи да је "ожени" значи шта? Ти стварно мислиш да би све жене прихватиле туђе "коректне понуде"? Да не кажем бљувотине. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 У реду. Моја питања уследила су након читања линка испод: http://www.biblen.info/Bibelen-voldtaegt.htm па ме је занимало да чујем одговоре са православног форума, упоредим тумачења, а текст и питања у мојим порукама сам поставила онако како су обрађена на самом линку. Иначе се не слажем да је константација шта ће се десити "ако прихвати", јер се претходно спомиње "кад се наврши вријеме: "А кад се наврши вријеме, посла Бог Сина својега јединороднога" да спасе род људски". Ништа, и даље трагам за одговором. Па ако је Бог хтео да то спроведе силом нема никакве логике да чека пар хиљада година да се роди Марија... На тај начин могао је да "употреби" било коју жену пре тога. Али се чекало на особу која ће својом вољом и душом прихватити ту улогу. Зато је и прошло толико времена. А тај линк писао је неко ко са Библијом појма нема... Тања1, Драгана Милошевић and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука