SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Хришћанство истовремено има лијевичарске и десничарске вриједности које Исус чак изражава у једној простој реченици. То јест, када би га неки богаташ упитао како да уђе у Царство небеско, Исус би му рекао да ако хоће то, онда нека раздијеи своје имање сиромашнима и нека пође за њим. Десничарски идеал слободе и слободне воље је изражен управо у томе "Ако хоћеш", односно у недостатку императива, ( директне ) принуде. Лијевичарски идеал друштвено прихватљивог и друштвено потребног дјела је изражен у дијељењу свог имања сиромашнима, онима којима треба материјалне помоћи. Једна Исусова реченица толико тога говори и показује Pa sad ja mislim da kad ga je pitao da je bilo drzi zapovesti a ako hoces savrsen da budes onda razdeli imanje.Bogatas je bio skroman i ostao samo pri zapovestima. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 " Царство Божије унутра је у вама ", паметном доста . А ко хоће још, има и " јер где је благо ваше онде ће бити и срце ваше " . И на крају још једном потврђено када је Христос одбио да укори Јудејца који је неправедно присвојио имање свога брата , речима " ко мене постави судијом или делитељем међу вама " . У принципу , свако ко у Библији тражи модел друштвеног уређења је близу Јудејцима који су чекали Месију који ће да протера Римљане и успостави царство на земљи . Млађони and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Па ваљда Британци, е сад не знам колики удео Руси имају у власништву, не сећам се тачно а мислим да је већински( http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=1080471). А укупно Ирак, са оног горњег линка што си цитирао, Total Iraq capacity 4,452 (000 bbl/d)2. A Kinezi? Koliki je njihov udeo u toj trgovini? Tamo se ne vidi? Pise samo BP i ti kinejci? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Ali kad razmislite, ovo je izuzetno značajan propis, naročito u mnogim zemljama u razvoju, gde praktično polovinu stanovništva čine deca. Dakle, zabrana dečjeg rada u takvom kontekstu slična je kao kada bi britanska vlada rekla da od sutra niko sa ličnom kartom koja se završava neparnim brojem više ne sme da radi. To je izuzetno značajna uredba, ali danas je niko ne doživljava kao propis, jer su njene premise toliko potpuno prihvaćene – da deca treba da imaju detinjstvo i da se školuju i da ne smeju da rade – i ljudi prosto ovo više ne vide kao regulaciju. Немам ништа против регулације дечијег рада и забране тешког рада. Али залагати се за то да деца имају "детињство" и истовремено их терати да проводе 10 и више година, 8 сати дневно, у оним затворима који се називају школама, је у најмању руку лицемерно. По чему је, леба вам вашега, логично да буде забрањено да дете од 13 година (лупам) ради у продавници, а истовремено мора да седи сатима у клупи? Па дуго седење је исто уништавање здравља, као и рад на машини за паковање нутеле. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Коментарисаћу текст како читам и коментарисаћу само оно на шта имам примедбу. Називати спрегу банкара и државе "тржишним капитализмом" је смештно и то се понавља по ко зна који пут. Још једном, на слободном тржишту, за какво се залажу гризлијанци, банке не би биле заштићене. У случају претходне кризе би једноставно пропале. Спашавање банака и "заштита богатих од стране државе" није ниакакав "тржишни капитализам". Ја не могу са сигурношћу да тврдим да ли је једно или друго боље, али сам пола свог живота трениран да проналазим овакве грешке, било да су случајне или пак намерне подметачине. Dobro si to primetio posto se to siri svuda, ta prica da je liberalni kapitalizam=pomaganje bankama, wall street-u i slicno. To sam i ja zamerio. E sad ovde Ha Jung goviri u okvirima medjunarodne trgovine, pa spominje Indiju, Indoneziju i sta ti znam. Ok, tacno je da bogati u Americi su bogati zbog institucija, ali ne vidim tu problem. Zapravo je i poenta kreirati takve institucije kao u Americi da bi imali bogate. Ovo oko dece u 18. veku, to je nazalost tacno ako sam dobro upucen, cesto se to kapitalizmu zamera, to je i Makrs zamerao. Tako da ta neka prava radnika tipa da ne moze da radi dete od 9 godina, da ne moze neko da rinta 15 sati dnevno, vec da postoji neki standard, neka institucija koja to garantuje. Nije mi samo jasno sta je hteo reci sa ovim preduzetnickim duhom. Izvinjavam se ostalima sto nisam odgovorio, zurim pa sam Huanu samo posto mi je skrenuo najvise paznje. Pozz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Немам ништа против регулације дечијег рада и забране тешког рада. Али залагати се за то да деца имају "детињство" и истовремено их терати да проводе 10и више година, 8 сати дневно, у оним затворима који се називају школама, је у најмању руку лицемерно. По чему је, леба вам вашега, логично да буде забрањено да дете од 13 година (лупам) ради у продавници, а истовремено мора да седи сатима у клупи? Па дуго седење је исто уништавање здравља, као и рад на машини за паковање нутеле. Дружење, прве љубави, контролни, учење пјесмица напамет, слиакње на ликовном, тркање на физичком. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Зато што су недоследни. Просто и једноставно. Какав си либерал ако ограничаваш људима једно од најосновнијих права - слободу кретања? А на том испиту падају сви, укључујући и Рона Пола. Dosledni su oni itekako ... Nijov cilj nije liberalizacija vec profit. To se lepo upakuje, reklamira .... i uvali krajnjim korisnicima uz dranje .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2015 A Kinezi? Koliki je njihov udeo u toj trgovini? Tamo se ne vidi? Pise samo BP i ti kinejci? Свеједно је Барон. Реч је о томе да то нису америчке компаније. Од америчких имаш само Ексон и Оцидентал, при чему Ексон у једном случају дели експлоатацију са кинеским Петрокина и Шелом а у другом Оццидентал са Енијем. Од укупне количине то је дебела мањина рекао бих. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Свеједно је Барон. Реч је о томе да то нису америчке компаније. Од америчких имаш само Ексон и Оцидентал, при чему Ексон у једном случају дели експлоатацију са кинеским Петрокина и Шелом а у другом Оццидентал са Енијем. Од укупне количине то је дебела мањина рекао бих. A od kud ti znas "cije" su to kompanije ako su to privatna akcionarska drustva? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2015 A od kud ti znas "cije" su to kompanije ako su to privatna akcionarska drustva? И ЦНПЦ и Петрокина су у власништви државе. http://en.wikipedia.org/wiki/China_National_Petroleum_Corporation http://en.wikipedia.org/wiki/PetroChina Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 И ЦНПЦ и Петрокина су у власништви државе. http://en.wikipedia.org/wiki/China_National_Petroleum_Corporation http://en.wikipedia.org/wiki/PetroChina Pa koliki je njihov udeo u trgovini naftom? Jer bez tog podatka niste ne znamo. I na osnovu cega ti znas da li je neka kompanija "americka" ili nije? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 A od kud ti znas "cije" su to kompanije ako su to privatna akcionarska drustva? A otkud ti znash? Ti si zakljucio nesto o Americi i njenim ratovim a ne znash nista o tome, nisi znao ni koliki udeo ima koja kompanija ni koliko se gde izvozi, ali to ti nije smetalo da zkljucis da americka privreda "zivi od toga".. i sad kad ti je pokazano da tvoje vidjenje nije tacno ti postavljas neka pitanja....fol.. da dokzes da si bio u pravu nesto sto si nadivlje pretpostavio bez ikakve analazie.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Pa koliki je njihov udeo u trgovini naftom? Jer bez tog podatka niste ne znamo. Брате, ево ти још једном линк http://www.eia.gov/countries/cab.cfm?fips=IZ, прегледај детаљно које компаније експлоатишу колико и који је њихов удео у укупној количини. Кинези, Руси, Турци, Малежани, поменути Шел и Ени нису америчке фирме. Да не буде забуне, ја Барон ни најмање не оправдавам то УСА шенлучење по свету. Ирак сам узео као пример који је поменула Месечева у неком од постова, прегледао, мало анализирао, логички повезао и дошао до закључка да нафта није прави разлог агресије на Ирак а све у циљу да створим слику ствари. Можда сам и погрешио у заључивању, ал мислим да нисам. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Брате, ево ти још једном линк http://www.eia.gov/countries/cab.cfm?fips=IZ, прегледај детаљно које компаније експлоатишу колико и који је њихов удео у укупној количини. Кинези, Руси, Турци, Малежани, поменути Шел и Ени нису америчке фирме. A kako ti znas ciji je kapktal u tim kompanijasma i ko ih kontroliuse? Kako znas da nisu ametikanci u pitanju? Cija ce biti zelezara u smederevu ako je kupi Esmark , tj njegovo sedfiste u holandiji? Otrkud ti znas da to nije Miskovicev kapital na primer? I kako zes da znas ko kontrolise zelezaru? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2015 A kako ti znas ciji je kapktal u tim kompanijasma i ko ih kontroliuse? Kako znas da nisu ametikanci u pitanju? Cija ce biti zelezara u smederevu ako je kupi Esmark , tj njegovo sedfiste u holandiji? Otrkud ti znas da to nije Miskovicev kapital na primer? Не знам, ал тешко да кинеским фирмама у државном власништву дрмају Амери, као и руским које су јој оружје за геополитички рат против запада. Но, како ја не знам, тако ни ти не знаш, барем ниси изнео никакве податке осим општег места. Ја се бар трудим да доконам ствар без папагајске приче коју сви понављају годинама, укључујући и мене. Мој је мозак брате отворен. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука