Човек Жоја Написано Март 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2015 @@Млађони, био сам ироничан :0203_cool: а што се тиче ирачке нафте http://www.eia.gov/countries/cab.cfm?fips=IZ Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Ispade usa tukla po iraku zbog kine.... Ћириличар and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 26, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2015 (измењено) А гле сад Сирогојна http://www.eia.gov/countries/cab.cfm?fips=SA Измењено Март 26, 2015 од MiroslavJ Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 http://pescanik.net/23-stvari-koje-vam-nisu-rekli-o-kapitalizmu/ Evo ovde jedan zanimljiv tekst vezan za ovu temu, kritikuje se kapitalizam i slobodno trziste koje po autoru nigde i ne postoje. Tako se spominje decja radna snaga u 19. veku, da je trziste politicki konstrukt, da su za njegovo funkcionisanje bitne institucije, kako preduzetnickog duha ima vise u Indiji, Bangladesu, Beniniju nego u SAD-u, pa u vezi sa tim kako je u bogataijim zemljama presudan kolektivni preduzetnicki duh, a ne individualni, sto autor navodi kao razlog za progresivne poreze itd. Dakle, vrlo zanimljiv tekst, autor je profesor na Kembridzu, iz Juzne Koreje, predstavnik heterodoksne i institucionalne ekonomije. Citav clanak je izdvojen deo iz njegove knjige "23 stvari koje vam nisu rekli o kapitalizmu", a istu mi je preporucio kolega sa faksa sa kojim sam se juce raspravljao o kapitalizmu, liberalizmu i slicnom. Ko ima vremena neka procita, pa da vidim sta imate da kazete bas me interesuje. Samo bez ideoloskih komentara tipa: Ma taj je potplacen, kvaziintelektualac, u dilu za zlim politicarima i slicnog, kao i bez brzog prelaska ocima preko teksta necete nista pohvatati ja sam ga jutros drugi put pazljivije procitao. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 @@Млађони, био сам ироничан :0203_cool: а што се тиче ирачке нафте http://www.eia.gov/countries/cab.cfm?fips=IZ Pitanje je "ko" prodaje, ko ubira kajmak a ne kome prodaje ... ko komtrolisew naftu i produkciju ... Zbog para su oni ( ameri ) krenuli u pljacku .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Pitanje je "ko" prodaje, ko ubira kajmak a ne kome prodaje ... ko komtrolisew naftu i produkciju ... Zbog para su oni ( ameri ) krenuli u pljacku .... ЦНПЦ ти је брат Китајац http://www.cnpc.com.cn/en/aboutcnpc/aboutcnpc_index.shtml Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 ЦНПЦ ти је брат Китајац http://www.cnpc.com.cn/en/aboutcnpc/aboutcnpc_index.shtml A sta je BP?Total? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2015 A sta je BP?Total? Па ваљда Британци, е сад не знам колики удео Руси имају у власништву, не сећам се тачно а мислим да је већински( http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=1080471). А укупно Ирак, са оног горњег линка што си цитирао, Total Iraq capacity 4,452 (000 bbl/d)2. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Слажем се са Мирославом да је хришћанство изнад нације и идеологије. Небитно је који је политички систем на снази, православац се може остварити као верник у било ком систему. Чак и у потпуној репресији према православнима - ту може добити венац мучеништва. Иначе, мислим да је Маркс признао да је неке идеје извукао из хришћанства. То сам чуо од друга комунисте, немам цитат. Снежана and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Мноштво оних који бијаху постали вјерницима беше једног срца и једне душе. Нико ништа не сматраше својим власништвом, већ све држаху заједничким. Нико међу њима не беше сиромашан, јер они који имаху земљу или куће, продаваше их, доношаху новце и полагаше их пред ноге апостолима. Од тога свако добијаше део према својим потребама. Ovde ima elemenata levicarskih ideja.Nema siromastva,zajednicka imovina,svako dobija po potrebi.A ima i ona prica iz dela apostolskih o Petru i Ananiji kada ga je Petar ,,ugasio,, i poslao u vecna lovista zajedno sa zenom jer slagase za cenu prodaje svoga imanja.Hteli da zadrze pare za sebe a zajednica da trpi.Nije bilo uopste nasilja i prinude u prvim hriscanskim zajednicama. Човек Жоја and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 http://pescanik.net/23-stvari-koje-vam-nisu-rekli-o-kapitalizmu/ Evo ovde jedan zanimljiv tekst vezan za ovu temu, kritikuje se kapitalizam i slobodno trziste koje po autoru nigde i ne postoje. Tako se spominje decja radna snaga u 19. veku, da je trziste politicki konstrukt, da su za njegovo funkcionisanje bitne institucije, kako preduzetnickog duha ima vise u Indiji, Bangladesu, Beniniju nego u SAD-u, pa u vezi sa tim kako je u bogataijim zemljama presudan kolektivni preduzetnicki duh, a ne individualni, sto autor navodi kao razlog za progresivne poreze itd. Dakle, vrlo zanimljiv tekst, autor je profesor na Kembridzu, iz Juzne Koreje, predstavnik heterodoksne i institucionalne ekonomije. Citav clanak je izdvojen deo iz njegove knjige "23 stvari koje vam nisu rekli o kapitalizmu", a istu mi je preporucio kolega sa faksa sa kojim sam se juce raspravljao o kapitalizmu, liberalizmu i slicnom. Ko ima vremena neka procita, pa da vidim sta imate da kazete bas me interesuje. Samo bez ideoloskih komentara tipa: Ma taj je potplacen, kvaziintelektualac, u dilu za zlim politicarima i slicnog, kao i bez brzog prelaska ocima preko teksta necete nista pohvatati ja sam ga jutros drugi put pazljivije procitao. Нисам ни стигао до краја, а већ сам одушевљен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 http://pescanik.net/23-stvari-koje-vam-nisu-rekli-o-kapitalizmu/ Da se razumemo, ne zagovaram potpunu liberalizaciju imigracije. Ne moram to da radim, ja nisam tržišni ekonomista pa ne moram da se zalažem za liberalizaciju svega postojećeg. Ali tržišni ekonomisti moraju ovo ozbiljno da shvate. Kada zastupaju liberalizaciju međunarodne trgovine, protoka kapitala, zašto ne zastupaju i liberalizaciju protoka ljudi? To potvrđuje moj prethodni argument da su tržišta politički konstrukti. Ne postoji ništa u ekonomskoj teoriji što nalaže kontrolu imigracije. To je političko stanovište. Зато што су недоследни. Просто и једноставно. Какав си либерал ако ограничаваш људима једно од најосновнијих права - слободу кретања? А на том испиту падају сви, укључујући и Рона Пола. Ћириличар, Deja Vu, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Мноштво оних који бијаху постали вјерницима беше једног срца и једне душе. Нико ништа не сматраше својим власништвом, већ све држаху заједничким. Нико међу њима не беше сиромашан, јер они који имаху земљу или куће, продаваше их, доношаху новце и полагаше их пред ноге апостолима. Од тога свако добијаше део према својим потребама. Ovde ima elemenata levicarskih ideja.Nema siromastva,zajednicka imovina,svako dobija po potrebi.A ima i ona prica iz dela apostolskih o Petru i Ananiji kada ga je Petar ,,ugasio,, i poslao u vecna lovista zajedno sa zenom jer slagase za cenu prodaje svoga imanja.Hteli da zadrze pare za sebe a zajednica da trpi.Nije bilo uopste nasilja i prinude u prvim hriscanskim zajednicama. Хришћанство истовремено има лијевичарске и десничарске вриједности које Исус чак изражава у једној простој реченици. То јест, када би га неки богаташ упитао како да уђе у Царство небеско, Исус би му рекао да ако хоће то, онда нека раздијеи своје имање сиромашнима и нека пође за њим. Десничарски идеал слободе и слободне воље је изражен управо у томе "Ако хоћеш", односно у недостатку императива, ( директне ) принуде. Лијевичарски идеал друштвено прихватљивог и друштвено потребног дјела је изражен у дијељењу свог имања сиромашнима, онима којима треба материјалне помоћи. Једна Исусова реченица толико тога говори и показује Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Ovo je ogroman problem. Zašto imate tako čvrste stavove o svemu ostalom osim o ekonomiji? Tako se stvara prostor da vas ovi ljudi namagarče. Kao što pokušavam da objasnim u knjizi, 95% ekonomije je zdrav razum. Naravno, svesno se predstavlja komplikovano, upotrebom jednačina, grafikona i statistike, ali zapravo nije toliko teško. Naravno, postoje neki tehnički materijali, ali čak se i oni mogu objasniti razumljivim jezikom, možda ne do najsitnijih detalja. Ovom knjigom želeo sam da podstaknem svoje čitaoce da nauče nešto o ekonomiji. Nije vam potrebno ogromno znanje. Potrebno vam je određeno osnovno ekonomsko rezonovanje, neke osnovne činjenice i onda možete da vršite aktivno ekonomsko građansko delovanje. Ali budući da se toliki ljudi boje ekonomije, postali ste prave žrtve svih ovih ljudi koji praktično šišaju ostatak stanovništva. Zaista vam savetujem da se zainteresujete za ekonomiju. Ne kažem da ja imam monopol na istinu, mislim da bi bolje bilo da nema toliko prepotentnih koji misle da imaju sve odgovore. Dakle, molim vas, nemojte meni verovati. Jedino što mogu da vam kažem jeste da ako pažljivije pogledate sve ovo, videćete da mnoge stvari za koje ste mislili da su dokazane i opšteprihvaćene nisu takve. Mnoge stvari za koje mislite da su činjenice – nisu činjenice. Čak i počev od toga da pomfrit nije izmišljen u Francuskoj, da sat s kukavicom nije izmišljen u Švajcaskoj i da se panama šeširi ne prave u Panami. Ima mnogo stvari u ekonomiji za koje mislite da su tačne, ali nisu. @Deja Vu Оно кад кажем исто што и професор са Кембриџа. Морам се мало хвалит Човек Жоја, Grizzly Adams and Deja Vu је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Коментарисаћу текст како читам и коментарисаћу само оно на шта имам примедбу. Називати спрегу банкара и државе "тржишним капитализмом" је смештно и то се понавља по ко зна који пут. Још једном, на слободном тржишту, за какво се залажу гризлијанци, банке не би биле заштићене. У случају претходне кризе би једноставно пропале. Спашавање банака и "заштита богатих од стране државе" није ниакакав "тржишни капитализам". Ја не могу са сигурношћу да тврдим да ли је једно или друго боље, али сам пола свог живота трениран да проналазим овакве грешке, било да су случајне или пак намерне подметачине. Deja Vu, Човек Жоја, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука