-Владимир- Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 А опет, САД троше невероватне суме на војску и на ратове, гутају свакодневно буџете мањих држава , хиљаде милијарди су у питању, што би одавно исцрпло економски сваку државу, али обичан народ у Америци то не осећа . И даље се троши огроман новац на разне глупости и бесмислице, тј. како ја примећујем гледајући Хистори канал . Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 А опет, САД троше невероватне суме на војску и на ратове, гутају свакодневно буџете мањих држава , хиљаде милијарди су у питању, што би одавно исцрпло економски сваку државу, али обичан народ у Америци то не осећа . И даље се троши огроман новац на разне глупости и бесмислице, тј. како ја примећујем гледајући Хистори канал . Pa ne bi, oni su ekstremno jaka ekonomija. Vladimire racunica je prosta, makar meni. Dakle ja iti smo ortaci, ti si politicar, ja sam proizvodjac vojne opreme, (ili naftas) na bliskom istoku ili gde god postoji neki problem. Ti kao politicar imas moc da lobiras da se umesamo u taj problem, *jer problem stvarno postoji, a ja kao naftas/proizvodjac vojnog oruzija imam interes da prodam svoju robu. Mi smo ortaci, ja te "podmazem" da ti guras u tom pravcu, ti poguras u tom pravcu, uzmes novac poreskim obaveznicima, platis meni za tenkove, pancire, dronove.. ja se obogatim ti se obogatis. Ja mislim da je to jako lep primer kako subjektivni interesi vode kolektivno americke politicare u intervencionizam. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Не знам, ал тешко да кинеским фирмама у државном власништву дрмају Амери, као и руским које су јој оружје за геополитички рат против запада. Но, како ја не знам, тако ни ти не знаш, барем ниси изнео никакве податке осим општег места. Ја се бар трудим да доконам ствар без папагајске приче коју сви понављају годинама, укључујући и мене. Мој је мозак брате отворен. Pa OK za kineze ali za sve ostale? "Americke" kompanije ne postoje jer su privatne. A vlasnik tog kapitala je onaj koji igra golf sa americkim predsednikom ili lobira po Kongresu ... To su vlasnici tih kompanija koji upravljaju njima i za njihov racun ameri napadaju zemlje pod laznim optuzbama da proizvode oruzje za masovnio unistenje. A cilj je samo jedan, profit i kontrola-monopol nad strateskim sirovinama i resursima. Nafta, voda, hrana ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 А опет, САД троше невероватне суме на војску и на ратове, гутају свакодневно буџете мањих држава , хиљаде милијарди су у питању, што би одавно исцрпло економски сваку државу, али обичан народ у Америци то не осећа . И даље се троши огроман новац на разне глупости и бесмислице, тј. како ја примећујем гледајући Хистори канал . Pa normalno da ne osecaju kad stamparija radi non stop.Cim zafali federalne rezerve odstampaju potrebnu kolicinu dolara. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Pa OK za kineze ali za sve ostale? "Americke" kompanije ne postoje jer su privatne. A vlasnik tog kapitala je onaj koji igra golf sa americkim predsednikom ili lobira po Kongresu ... To su vlasnici tih kompanija koji upravljaju njima i za njihov racun ameri napadaju zemlje pod laznim optuzbama da proizvode oruzje za masovnio unistenje. A cilj je samo jedan, profit i kontrola-monopol nad strateskim sirovinama i resursima. Nafta, voda, hrana ... Које све остале? Осим тога, питање је било да ли америчка привреда зависи од те нафте, ја сам на основу структуре извоза дошао до закључка да не зависе. Наводио сам већ да Амери константно повећавају сопствену производњу и смањују потрошњу, драстично смањујући дефицит у трговини нафтом који су имали, могу ти и то постовати. Кад кажем "америчке компаније" мислим на оне у којима главну реч води тај голф играч. А та шема коју помињеш је сасвим нешто друго од оне у којој америчка привреда зависи од "ирачких" нафти. Пре би се могло рећи да европска привреда зависи од тога (и то се може наћи на оном сајту само ме мрзело да постујем, нпр, где иде либијска нафта-највишек замисли у Италију) а да амерички естблишмент, војна индустрија, пентагон, стејт деп, бела кућа, неки банкари, мунтају обичне Американце. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 . Кад кажем "америчке компаније" мислим на оне у којима главну реч води тај голф играч. А та шема коју помињеш је сасвим нешто друго од оне у којој америчка привреда зависи од "ирачких" нафти. Пре би се могло рећи да европска привреда зависи од тога (и то се може наћи на оном сајту само ме мрзело да постујем, нпр, где иде либијска нафта-највишек замисли у Италију) а да амерички естблишмент, војна индустрија, пентагон, стејт деп, бела кућа, неки банкари, мунтају обичне Американце. E vidis.. to ima logike, na Gadafija su udarili tek kad je udario neki cajper Francuzima... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Pa ne bi, oni su ekstremno jaka ekonomija. Vladimire racunica je prosta, makar meni. Dakle ja iti smo ortaci, ti si politicar, ja sam proizvodjac vojne opreme, (ili naftas) na bliskom istoku ili gde god postoji neki problem. Ti kao politicar imas moc da lobiras da se umesamo u taj problem, *jer problem stvarno postoji, a ja kao naftas/proizvodjac vojnog oruzija imam interes da prodam svoju robu. Mi smo ortaci, ja te "podmazem" da ti guras u tom pravcu, ti poguras u tom pravcu, uzmes novac poreskim obaveznicima, platis meni za tenkove, pancire, dronove.. ja se obogatim ti se obogatis. Ja mislim da je to jako lep primer kako subjektivni interesi vode kolektivno americke politicare u intervencionizam. Са овим у вези мени се по глави врзмају 2 питања: 1. Колики је удео војно-индустријског комплекса у укупној америчкој економији? 2. Колику потражњу то генерише према осталим сегментима привреде који прате војну индустрију? А то већ захтева озбиљну анализу. E vidis.. to ima logike, na Gadafija su udarili tek kad je udario neki cajper Francuzima... Crude oil exportsLibya typically exports most of its crude oil (70% to 80%) to European countries, with Italy being the leading recipient. The United States resumed importing crude oil from Libya in 2004 after sanctions were removed, although the amount imported typically is small. In 2013, Libya exported an average of 875,000 bbl/d of crude oil, including condensate, which is lower than the 2012 level of almost 1.3 million bbl/d but higher than the 2011 level of 400,000 bbl/d during the civil war.8 In 2013, Libya's exports were curtailed because of disruptions to oil production that escalated in mid-2013 and continued into 2014. Typically, most (70% to 80%) of Libya's crude oil is sold to European countries. In 2013, about 75% of Libya's crude exports were sent to Europe; the leading single recipients were Italy, Germany, and France. The United States restarted oil imports from Libya in 2004, after sanctions were lifted. The United States imported 43,000 bbl/d of crude oil from Libya in 2013, representing only about 0.6% of total U.S. imports during that year. http://www.eia.gov/countries/cab.cfm?fips=LY Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 1. Колики је удео војно-индустријског комплекса у укупној америчкој економији? Нису они удео него трошак. 2. Колику потражњу то генерише према осталим сегментима привреде који прате војну индустрију? Питање је - колико ресурса одузимају привреди? Сваки војник могао је да буде користан, радник у фабрици који нешто производи. Сваки тенк могао је да буде неколико аутомобила, сваки авион једна нова мала фирма... Уништавање невиђених размера. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 27, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2015 @@Grizzly Adams,Јел можеш да укратко објасниш како функционише та шема производње оружја у УСА, ако знаш нешто? Или ако има неки сајт да знаш где може да се погледа... Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Па не знам превише. Само сам хтео да укажем да је, економски гледано, то непродуктивна делатност која не доприности благостању. Напротив. Из неког разлога та заблуда да такве ствари "покрећу привреду" је опште раширена... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Из неког разлога та заблуда да такве ствари "покрећу привреду" је опште раширена... Razlog je to sto politicarima odgovara da retorikom i bajkama ubedjuju javnost da je tako.. jer im onda javnost daje svoje pare da "podsticu privredu" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Они овде баш нису на добром гласу, углавном их људи не воле јер шурују са политичарима и живе од пореза, тј. на рачун народа. Код њих је доста развијена та свест да кад се нешто финансира "из буџета" то су у ствари паре од пореза које народ издваја из џепа. Човек Жоја and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Они овде баш нису на добром гласу, углавном их људи не воле јер шурују са политичарима и живе од пореза, тј. на рачун народа. Код њих је доста развијена та свест да кад се нешто финансира "из буџета" то су у ствари паре од пореза које народ издваја из џепа. Zato su svi izludeli zbog Obamacare-a... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Па не знам превише. Само сам хтео да укажем да је, економски гледано, то непродуктивна делатност која не доприности благостању. Напротив. Из неког разлога та заблуда да такве ствари "покрећу привреду" је опште раширена... Чувене приче о разбијеном прозору, благотворном утицају Хитлера на светску економију и инвазији ванземаљаца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Па не знам превише. Само сам хтео да укажем да је, економски гледано, то непродуктивна делатност која не доприности благостању. Напротив. Из неког разлога та заблуда да такве ствари "покрећу привреду" је опште раширена... Koga briga za blagostanje? Te koji odlucuju sigurno ne. Bitna je moc, dominacija, kontrola. Biti na vrhu. Neka je u pitanju i brdo pepela ako je pepeo jedino sto postoji. Човек Жоја and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука