Deja Vu Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 о демократији и људским правима, о тим правима која важе за једне, а за друге не важе, о тим развијеним економијама које су у дугу до гуше? Hoces da kazes da nesto lose ima u ideji o demokratiji i ljudskim pravima? Da je bolje da zivimo u nekakvoj diktaturi, apsolutizmu, totalitarizmu, sa pratimo velikog vodju? Da je bolje da nemas pravo da ispovedas veru koju zelis? Vidis, ta demokratija i ta ljudska prava ti upravo omogucavaju da budes hriscanka slobodno i mirno, da te niko ne juri okolo da te ubije sto ispovedas veru kakvu hoces, a ne kakva ti se namece. Ovo sa Irakom, Libijom, Srbijom je nesto potpuno drugo i to bas nema veze sa demokratijom. To je polje medjunarodnih odnosa, a ne politicke filosofije. Grizzly Adams and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Hoces da kazes da nesto lose ima u ideji o demokratiji i ljudskim pravima? Da je bolje da zivimo u nekakvoj diktaturi, apsolutizmu, totalitarizmu, sa pratimo velikog vodju? Da je bolje da nemas pravo da ispovedas veru koju zelis? Vidis, ta demokratija i ta ljudska prava ti upravo omogucavaju da budes hriscanka slobodno i mirno, da te niko ne juri okolo da te ubije sto ispovedas veru kakvu hoces, a ne kakva ti se namece. Ovo sa Irakom, Libijom, Srbijom je nesto potpuno drugo i to bas nema veze sa demokratijom. To je polje medjunarodnih odnosa, a ne politicke filosofije. to uopste nije demokratija to su elementarna ljudska prava i nemaju veze sa demokratijom... to sve si imo u komunizmu kod nas, ili u monarhiji isto kod nas... inace jel ti ne vidis ni jednu manu demokratiji? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ја сам први против рата, али не видим какве везе то има са благостањем... У суштини, људи би били богатији да није рата. Јер ја морам да плаћам те будале што иду около са тенковима. У тих 30 долара урачунат је и порез од којег они то финансирају. Да није рата, цена сервиса би била још мања. Све то направљено је упркос ратовању и расипању... Значи АМери не раде то што раде због пара него из уживања. Vidis, ta demokratija i ta ljudska prava ti upravo omogucavaju da budes hriscanka slobodno i mirno, da te niko ne juri okolo da te ubije sto ispovedas veru kakvu hoces, a ne kakva ti se namece. А јел има тога и у Сирији, Либији , Ираку и на Косову ? Пошто је било док није стигла владавина демократије и људских права . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ја сам први против рата, али не видим какве везе то има са благостањем... У суштини, људи би били богатији да није рата. Јер ја морам да плаћам те будале што иду около са тенковима. У тих 30 долара урачунат је и порез од којег они то финансирају. Да није рата, цена сервиса би била још мања. Све то направљено је упркос ратовању и расипању... Питао си ме како мени помаже моја држава, ја сам ти одговорила и показала ти како теби помаже твоја и колико крви тече на планети да би ти уживао у благостању. Не мислиш ли да је мало лицемерно причати о благостању преко туђе грбаче? Јер са дугом од 102% БДП-а ту никаквог благостања не би било да нема пљачке којом се још увек, за сад, вама мажу очи. А како ресури за пљачку полако понестају, стиже и вама дивота од живота. То сам ти већ једном написала не некој од тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Месечева Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Hoces da kazes da nesto lose ima u ideji o demokratiji i ljudskim pravima? Da je bolje da zivimo u nekakvoj diktaturi, apsolutizmu, totalitarizmu, sa pratimo velikog vodju? Da je bolje da nemas pravo da ispovedas veru koju zelis? Vidis, ta demokratija i ta ljudska prava ti upravo omogucavaju da budes hriscanka slobodno i mirno, da te niko ne juri okolo da te ubije sto ispovedas veru kakvu hoces, a ne kakva ti se namece. Ovo sa Irakom, Libijom, Srbijom je nesto potpuno drugo i to bas nema veze sa demokratijom. To je polje medjunarodnih odnosa, a ne politicke filosofije. Мени није јасно којом логиком си дошао до закључка да ја уопште имам нешто против људских права. Ирак, Иран, Србија....то је нешто друго? А међународни односи не подразумевају људска права иста за све људе на планети? Подразумевају али само на папиру. Зато и говорим о дуплим аршинима. Назирем ли ја то неко оправдавање злочина у име демократије и људских права ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Ако не верујеш да се благостање може постићи без ратова, како ћеш онда да постигнеш лично благостање, благостање своје породице и своје државе? Никако, наравно. Увек ћеш налазити изговоре. И зато смо ми ту где јесмо и по свему судећи ћемо остати још дуго, док потпуно не нестанемо. Патетика, учмалост и самосажаљевање само у пропаст могу да одведу. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 to uopste nije demokratija to su elementarna ljudska prava i nemaju veze sa demokratijom... to sve si imo u komunizmu kod nas, ili u monarhiji isto kod nas... inace jel ti ne vidis ni jednu manu demokratiji? U komunizmu bas i nemas sva ljudska prava tj. ne postoji vladavina prava. Kraljevina koju smo imali je upravo bila demokratija, bili smo demokratska zemlja od 1835. do II sv rata uz par nekakvih ispada kraljeva, kao recimo sestojanuarska diktatura. A ako bas toliko mrzite liberalizam i demokratiju, dovoljna je cinjenica da je kralj Petar I bio teski liberal. Vidim mane demokratije sa gledista liberalizma, npr. nesto sto se zove tiranija vecine. Значи АМери не раде то што раде због пара него из уживања. А јел има тога и у Сирији, Либији , Ираку и на Косову ? Пошто је било док није стигла владавина демократије и људских права . Kod njih ne postoji demokratija i ljudska prava. To su ti neki frankestajni kao mi i medijske price. Мени није јасно којом логиком си дошао до закључка да ја уопште имам нешто против људских права. Ирак, Иран, Србија....то је нешто друго? А међународни односи не подразумевају људска права иста за све људе на планети? Подразумевају али само на папиру. Зато и говорим о дуплим аршинима. Назирем ли ја то неко оправдавање злочина у име демократије и људских права ? Postoji razlika izmedju medjunarodnih odnosa i politicke teorije u politikologiji. Ja polazim od ovog drugog sve vreme tokom ove diskusije od prve strane. Ono sto ti radis jeste da demokratiju posmatras kroz tu prizmu medjunarodnih odnosa, pa ako Amerika nekog napadne i tu napravi haos onda se to naziva demokratijom. Ne. O demokratiji i ljudskim pravima pisem sa pozicije politicke teorije i delom politicke sociologije. To su sve razlicite politikoloske naucne discipline. Osim ako hoces da diskutujemo o demokratizaciji kao procesu, sto je potpuno drugacije od demokratije kao koncepta. E kod demokratizacije postoji nasilno (spoljno) nametanje demokratskog oblika vlasti, pocev od Nikaragve, Kostarike pa do Iraka, Sirije, Libije. To opet nema veze sa demokratijom kao takvom, za koju su SAD, Libija, Irak potpuno nebitni. Tako te pitam jel bi bilo bolje kada bi zivela u nedemokratiji, dakle u autoritarnoj drzavi, u diktaturi. Ne opravdam nikakve zlocine u ime toga, kako li to izvuce? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Значи АМери не раде то што раде због пара него из уживања. Не знам зашто раде, али свакако није због пара. Јер је то огроман трошак за народ. Питао си ме како мени помаже моја држава Нисам те то питао. показала ти како теби помаже твоја и колико крви тече на планети да би ти уживао у благостању. Моје благостање нема никакве везе са било чијим страдањем, већ искључиво са мном. Не мислиш ли да је мало лицемерно причати о благостању преко туђе грбаче? Мислим да је лицемерно неком набијати на нос нешто са чим нема везе - у ствари је и сам био жртва тог насиља. Плус нема никакве везе са темом него смарате по обичају... Форумско загађење. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Највећи удео има кинески ЦНПЦ (http://www.cnpc.com.cn/en/aboutcnpc/aboutcnpc_index.shtml) а после њега, како сам летимично прегледао на http://www.eia.gov/countries/cab.cfm?fips=IZ, врзма се Шел. Користан сајт. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Држање људи страх у, показивање надмоћи , отимање ресурса . Онда ти је лако да штампаш гомилу новца да држиш плебс задовољним, бар ја тако мислим . Додуше , можда и грешим, можда САД уништава друге државе и нације из чисте забаве . Gresis, sad unisav druge drzave iz dva razloga: 1. Javnost misli da pomazu toj drzavi (to je prica koju prodaju javnosti) 2. (pravi razlog) elita se bogati... jer oni koji prodaju municiju i opremu vojsci (vojno industrijski kompleks) su jedini kojima se isplati to ratovanje i naftasi.. koji tu naprave dobre dilove. U principu imaju mnogo dobru foru, nadju zemlju sa problemom, serviraju pricu kako oni idu tamo da rese problem.. problem jos vise prodube, a politicari i ono oko njih zarade. Medjutim, obican gradjanin SAD nema apsoltuno nista od toga osim sto veruje da nejgova zemlja pomaze tamo nekom. To su dva razloga zbog kojih sad ratuje.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Грешиш Млађо, "obican gradjanin SAD" (а од пре деценију и по и српски) итекако има "apsoltuno" нешто са производњом рата по планети јер му од тога зависи економија. Једино рат ствара константну тражњу роба и услуга, то ваљда знаш, а треба рећи и да је српска економија, тачније пољопривреда, металургија, укључујући и оно што је преостало од металопрерађивачке индустрије у склопу тог "vojno industrijskog kompleksа". Прича о евентуалној војној неутралности Србије је обично замајавање, и то највероватније због околности под којима се нашла у тој алијанси, а и директно инсистирање на тој чињеници би само изазвало револт грађана, па смо стога и у прилици да трпимо ове којекакве производе пласиране на домаће тржиште мишљења. У противном, са сцене би нестали у року од одмах. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Једино рат ствара константну тражњу роба и услуга joooj Juanito and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Грешиш Млађо, "obican gradjanin SAD" (а од пре деценију и по и српски) итекако има "apsoltuno" нешто са производњом рата по планети јер му од тога зависи економија. Nigde veze sa mozgom. Oni njemu uzmu pare iz dzepa, da bi dali osobi X vlasniku puskarnice da napravi puske za rat, te puske odu u rat, iz njih se puca, pokvare se. I To je to. On od toga nema nista osim sto su mu uzete pare iz dzepa. NIkakva nova vrednost nije stvorena. Једино рат ствара константну тражњу роба и услуга, то ваљда знаш Jedino sto znam u vezi toga je da nije istina. I uopste ne znam odakle ti takva ideja uopste.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 Грешиш Млађо, "obican gradjanin SAD" (а од пре деценију и по и српски) итекако има "apsoltuno" нешто са производњом рата по планети јер му од тога зависи економија. Једино рат ствара константну тражњу роба и услуга, то ваљда знаш, а треба рећи и да је српска економија, тачније пољопривреда, металургија, укључујући и оно што је преостало од металопрерађивачке индустрије у склопу тог "vojno industrijskog kompleksа". Прича о евентуалној војној неутралности Србије је обично замајавање, и то највероватније због околности под којима се нашла у тој алијанси, а и директно инсистирање на тој чињеници би само изазвало револт грађана, па смо стога и у прилици да трпимо ове којекакве производе пласиране на домаће тржиште мишљења. У противном, са сцене би нестали у року од одмах. Америчко тржиште не зависи од војне индустрије. Да нема војне индустрије у САД-у уопште, не би било никаквих проблема, само једна грана привреде мање. Али у САД-у Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 25, 2015 Пријави Подели Написано Март 25, 2015 joooj ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука