Jump to content

Заливање Вербића

Оцени ову тему

Препоручена порука

Заливање Вербића

Вербић је испао цар, а наставници због овог поливања водом заслужују јединицу из владања. Чињеница је да је ово први министар просвете који је имао петљу да сиђе међу гладне учитеље.

Тако мисле многи, али наравно не и синдикалисти, који  министров гест сматрају „неразумним“ а за свој поступак проналазе хиљаду изговора. Тако је Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника прексиноћ иронисала да су синдикалци били „зачуђени“ када су угледали министра на протесту. Њих неколико хиљада, а он сам. И још је додала подсмешљиво: „Министар је освежен водом. Био је бледуњав. Ништа му се није десило“ Ни ту није стала, већ је додала да она не би желела да је министар изазвао неки инцидент!?

Њене колеге штавише тврде да до већег инцидента није дошло само захваљујући томе што је Вербић ушетао међу „пристојан просветарски свет“ и што су га спасли синдикални лидери који су били принуђени да попут телохранитеља спроведу министра до уласка у зграду успут молећи колеге да буду достојанствени. Истина, било је и оних који су одмах одговорили да ово није понашање достојно академских грађана. Ако је ово најпристојније од српске просвете, какви ли су тек они мање пристојни?

Било је и оних који су тврдили да је „заливање министра” било изрежирано од провокатора или чак министрових саветника.

Гледајући сцену из непосредне близине, рекла бих да је Вербић добро прошао. Имао је петљу да уради оно што за 20 година праћења просвете још нисам видела. Прилично је ризиковао кад је тек тако ушетао међу неколико хиљада незадовољних наставника који су прешли стотине километара да би дували у пиштаљке и носили транспаренте на латинском.

До поливања није никако смело да дође. Тако су синдикалисти нашкодили сами себи јер је поливање постало главна вест, уместо захтева наставника који већ пети месец штрајкују због катастрофалног стања у српским школама.

То што се десило министру не скида одговорност власти за најдужи штрајк у историји српске просвете. Није смело да се догоди да деца у дневнику добију само једну оцену за читаво полугодиште, да размишљају шта ће за матуру, да пре подне имају часове од 30 минута, а да по подне скупо плаћају приватне часове да би надокнадили пропуштене лекције.

Као што није смело да се догоди да они који нам образују децу добијају 38.000 динара месечно, ни да им се плате срежу у истом проценту као и онима који примају скоро двоструко више.  

Протекле деценије су показале да ниједан министар просвете ништа неће моћи да промени ако се не одврне буџетска славина, без обзира на то колико пута га поливали и колико наставника шетало од скупштине до владе.

Сандра Гуцијан

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Dordje Km | 18/03/2015 23:32

Prosvetni radnici fizicki napadaju i polivaju ministra, ili ajmo bez ovo ministra, coveka. Sta da ocekijemo od njihovih ucenika onda? Reci cu vam, ocekujmo Farmu, Parove, tuce po splavovima, utakmicama i slicno. Zaista ne podrzavam ovu politicku opciju na vlasti, verovatno je nikada i necu podrzavati, ali kada vidim da razni istaknuti clanovi politickih partija u opoziciji, likuju nad ovim incidentom, kace po tviterima i slave kao svoju pobedu, siguran sam da cu verovatno jos mnogo narednih izbornih nedelja provesti daleko od svog birackog mesta.

Подели на овим сајтовима

Jeea! Provokacija je uspela!

Кажем ја Вучићу, пусти оног малог педера међу руљу, какви бре просветари то су хулигани, пусти га нека га рашчерупају. После врти тај снимак годину дана и говори на свим медијумима: Какви су то просветари? Кога они уче, нашу децу?! Ужас!

И наравно удри их по џепу, то србе боли, кад их лемаш по џепу. Сад им смањи још више плате, уведи им казнене поене. Сети се како је Слоба својевремено отпустио све просветаре који су штрајковали и запослио младе са бироа. Па да није то урадио ми би данас имали маторе учитеље од 80 година по школама.

Сад кад је ово све одлично прошло рекох му, сад пошаљи мог имењака Сертића паорима на барикаде, нека га преору.

Онда укини све субвенције паорима, удри им порезу, смањи откупну цену жита испод сваке цене, пошаљи људе у кожним мантилима да узимају 1/5 пољопривредних производа од тих кулака, ко не да на голи оток.

И још нешто, комуналној полицији да уведеш обавезу да наплаћују порез претурачима контејнера. Све их је више, а у контејнерима се може свашта корисног наћи, они се неправедно богате на рачун државе, јер контејнери су државно власништво, ко је њима уопште дозволио да претурају по државном власништву, не може то тако!

Доста је било комунизма и власти пролетеријата, сад мало ми!!!

Подели на овим сајтовима

Opa... botovi se podigli na akademski nivo... evolucija pred  nasim ocima (pa vi posle pricajte kako evolucija ne postoji :P )

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Тема већ постоји на форуму.

А овај текст је тотално безвезан. Боље да није ништа писала. Имају право људи да се буне и кад би било слоге сви би требало да обуставе рад у потпуности на неко време и да изврше велики притисак.

Обичан пандур са средњом школом и курсом прима плату од 55000. Министра ми уопште није жао што су га мало испрскали, нека буде срећан што није нешто горе доживео. Ко о чему, он само прича о споразуму са ММФ-ом.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Постоји прича да су поливање извршили вероучитељи, да је вода била благодатна и да је све било с добром намером. Мени то има смисла. Не знам како вама ?

Подели на овим сајтовима

Pa nije ni cudo sto deca ne znaju da gledaju u sat, kako napisa neki forumas, sa ovakvom prosvetom  ....Dobro da znaju barem kartu za bus da kupe ..

Подели на овим сајтовима

Постоји прича да су поливање извршили вероучитељи, да је вода била благодатна и да је све било с добром намером. Мени то има смисла. Не знам како вама ?

Рече и председница неког од синдиката да су мислили да је Вербић био жедан па га понудили.

Нека блажа верзија „кора од банане“ приче.

Подели на овим сајтовима

Замислите ситуацију да се просветари тако добро организују да једнога дана ни један једини наставник, учитељ, професор, не оде на посао? И да таква ситуација потраје који месец....не могу да замислим.

За многе од њих се и не би много приметила разлика...

Подели на овим сајтовима

Па и није баш, тј. на основу мог узорка ствар је обрнута. Невезано за то, суштина је да је у спрези држава-просветар-ученик-родитељ просветар карика са најмање права.

Баш у томе и јесте проблем. Просветари и не треба да имају никаква додатна права, осим стандардних права човека и права запослених, које имају сви остали људи. То што они раде је посао, као и сваки други посао, али они то никако да схвате, јер живе у временима давним, кад се ”поштовао ауторитет”. Мој кум је доктор наука, ради на факултету и прима исту плату као и они. И не полива никога водом.

А која то права имају ученици и родитељи? Да ли можда могу да бирају професоре који ће да има предају или су осуђени на оно што им западне, ма колико то исто било лоше? Треба им увести конкуренцију. Држава изда ваучер, а онда свако бира школу и професоре за себе, било приватну, било државну. Да видиш како би се врло брзо све променило. А то би било поштено и према најбољима међу просветарима. Бели медведи и њима шкоде и њих срамоте. 

Подели на овим сајтовима

Igrom slucaja imam poznanicu koja strajkuje i koja je u jedna od ta dva sindikata.

Ja isto onako razmisljam rekoh vi treba poslednji da se bunite imate platu prvo to je veliki uspeh,onda imate i solidnu platu a na kraju krajeva i ne ubijate se od posla,pauze,vikendi,raspusti.

Medjutim skontao sam pricu sindikati hoce da potpisu sve ovo sto su potpisali i druga dva sindikata (dva u strajku dva u radu) ali da im se to garantuje. Odnosno ministar im je poslao sporazum koji su druga dva sindikata potpisala koji je takoreci blanko sporazum. Tu pise lupam obecana nagrada za najboljeg profu (ne pise stvarno tako nego dajem primer) koji ce se finansijski nagraditi. E sad ovi sto strajkuju se bune sto u tom sporazumu pod 1. Ne pise kad 2. Ne pise koliko 3. Ne pisu kriterijumi.

Ukratko moze ministar da kaze Zika Zikic po sporazumu ce biti nagradjen coko smokijem zato sto ima lepe oci i da to bude jednostavno po sporazumu i da ne moze niko da kaze nista jer sporazum ne predvidja nista,pa onda ako se nesto dogodi ne moze se reci da je protivno sporazumu. E taj sporazum je pun takvih stvari gde nema nista konkretno.

I onda ta dva sindikata traze da to sto nije konkretno bude konkretno i da se razjasni sta,kako,gde,ko,koliko i ostalo. Eto to ni ja nisam znao.

A onda gledam stalno Vucica i Verbica ne mozemo vise,ne da nam mmf i slicne price gde kontam da pokusavaju manipulisati sa narodom da ovi prosvetari u strajku u stvari traze neka povecanja i ostalo.

Ovaj ministar prosvete je tragikomican.

• Волим 1

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Баш у томе и јесте проблем. Просветари и не треба да имају никаква додатна права, осим стандардних права човека и права запослених, које имају сви остали људи. То што они раде је посао, као и сваки други посао, али они то никако да схвате, јер живе у временима давним, кад се ”поштовао ауторитет”. Мој кум је доктор наука, ради на факултету и прима исту плату као и они. И не полива никога водом.

А која то права имају ученици и родитељи? Да ли можда могу да бирају професоре који ће да има предају или су осуђени на оно што им западне, ма колико то исто било лоше? Треба им увести конкуренцију. Држава изда ваучер, а онда свако бира школу и професоре за себе, било приватну, било државну. Да видиш како би се врло брзо све променило. А то би било поштено и према најбољима међу просветарима. Бели медведи и њима шкоде и њих срамоте. 

Autoritet i nicim realnim podrzana nabedjenost ala vi ste profesori

Подели на овим сајтовима

Po meni prosvetari i jesu i nisu u pravu (ne mislim konkretno na incident, mada nemam ništa protiv zalivanja političara, bilo kojih :) ). U pravu su jer se bune za smanjenje plata pošto je očigledno da država još uvek ima para, ali ih troši na raznorazne agencije i budalaštine (plus konstantno zapošljavanje novih stranačkih kadrova), dok sa druge strane smanjuje plate i penzije. S druge strane, čak i da daju prosvetarima te pare koje se troše na drugim mestima, to opet nije nikakvo rešenje na duže staze, i tu greše. Privreda je mrtva i dok se ne oživi njima plate ne mogu da rastu, mogu samo da idu na dole. Presipanje iz šupljeg u prazno tu može da pomogne samo na tren, posle će biti još gore. A što je najčudnije, jedan deo njih (nadam se samo da nije većina) to izgleda uopšte ne kapira i žive u nekom svetu od pre 40-50-60 godina gde para jednostavno mora da ima, a kako da se to izvede, to nije njihov problem.

Nažalost, čitava država je u procepu, i to jednostavno ne može da se ne dotiče njih i njihovog standarda, koliko god njihovi zahtevi bili ljudski razumni kad se uzme koliko i šta oni mogu sa svojim platama.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...