Teofanija Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Svoju decu vaspitavam u duhu nase pravoslavne vere. Mislim da ne bi ni pomislile da stupe u bracnu zajednicu sa osobom koja nije nase veroispovesti. U slucaju da zavole nekoga druge vere,taj bi presao u pravoslavlje sigurno. 1000000001010 0442_feel "Mera ljubavi je- ne stati nigde" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Moj 'domaći zadatak' je da volim svoju ćerku i da joj govorim koliko je lepa i koliko sam ponosan na nju. I nije mi težak taj 'zadatak' - uživamu njemu. Moj 'školski zadatak' će biti da prihvatim njen izbor i da pronadjem sve ono što je u njenom izboru voljivo da o tome mislim, pričam, pišem... Bogu se molim za ono što mi je na srcu i zbog toga sam siguran u Gospoda da će On i moje srce adekvatno menjati sukcesivno kako moja ćerka bude činila izbore ove ili one. Ne želim da ovo i ovakvo srcem imam u 'vijeke vjekova'. Može to i bolje. Давидова је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Svoju decu vaspitavam u duhu nase pravoslavne vere. Mislim da ne bi ni pomislile da stupe u bracnu zajednicu sa osobom koja nije nase veroispovesti. U slucaju da zavole nekoga druge vere,taj bi presao u pravoslavlje sigurno. dada greengrin Васпитање свакако игра важну улогу у томе колико ће неко бити црквен кад одрасте, али никако и пресудну. С једне стране, јако је велики број људи који су црквени а да их нико није васпитавао у том духу, док, с друге стране, велики број деце која су у том духу васпитавана током адолесценције одбаци религију, упркос томе што су током детињства редовно ишла у Цркву и причешћивала се... А када је избор брачног партнера у питању - ту тек не важе никаква правила... greengrin Давидова је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Било би ми јако тешко! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Недо Бог да ми се то деси...боље да се онда нисам ни родио. "Бог вас клео погани изроди, шта ће турска (било која осим православна) вјера међу вама", Његош. Али ја сматрам да моја дјеце не би ни помислила да уђу у брак са неправославном особом, убјеђен сам. Наравно прихватио би брак мог дјетета и неког неправославног ако би та особа примила Православље. dada Али прво требам да гледам како ћу се оженити, створити породицу итд greengrin "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 I ako tvoje dete pronadje srodnu dusu koja cini srecnom i sa kojom ima iskustvo prave i iskrene ljubavi, to apsolutno nista ne znaci, ukoliko je ta osoba druge vere?! Nisam stekao utisak da religija mora da bude iznad ljubavi... nista ne sme da bude iznad ljubavi... da je moj brat imao zatucane roditelje sada ne bi uzivao u braku ispunjenim ljubavlju i postovanjem i ovencanim predivnim potomstvom... kakav sad uslov ljubavi i braku postavljamo? "Moze partner ali samo da je "nas"? Ljubav? kakva ljubav?! to nas ne zanima... poreklo bratac! Samo poreklo i sveto srpsko ime i pravoslavlje... nista drugo se ne racuna!" Ova tema je nesto najstrasnije sto sam do sada procitao na :cheesy:... Kuda ide ovaj svet... zato smo i tu gde jesmo... u pecinskom dobu... Давидова је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Ево да онда ја додам нешто што је "мање страшно..." Мој син је увек мој син и потпуно прихватам и поштујем све његове животне изборе који ће га учинити срећним. Наравно, веће су шансе за остварење те среће уколико су верска, национална и расна припадност партнера исте. И ово нема везе са вером, већ са реалношћу света у коме живимо. Мешовите заједнице било које врсте уобичајеним брачним проблемима додају и проблеме различитих колективитета. Није вера ту да зашећери реалност и није хришћанство нека хипи-љубавна прича која промовише будистичку индиференцију према свету. Вера управо узима у обзир реалност света у коме обитавамо и тежи да га преобрази љубављу (тј. овако барем многи од нас схватају православље). Наравно, љубав је изнад свега и то лепо каже и свети апостол Павле у ХИМНИ ЉУБАВИ. Она је (кажу) "слепа," није рационална... итд. Свом сину никада и ни на какав начин нисам наметао веру (осим крштења на рођењу што неки милитантни атеисти такође сматрају "наметањем" заборављајући фактор родитељских уставом загарантованих права). Наша вера је у слободи: слободно се прихвата, слободно одбацује и свако одговара за себе. Јадно је ако било ко веру промени због новца, брака или било чега осим искреног уверења да је у некој другој вери открио духовну истину. Уколико би мој син сматрао да је открио истину било где осим у православљу, то би онда био његов лични пут и мој лични пораз, пошто би значило да нисам био способан да сопствено схватање вере одбраним ни у властитој породици. Сигурно га не бих због тога мање волео. Наравно, потпуно је друга ствар када је у питању секта која није религијски него психо-социјални феномен који се дефинише по сасвим другачијим критеријумима од било какве религије. Иначе, боље образовани атеисти и сами уочавају разлику између организација сектног карактера (које неку верску или социјалну доктрину злоупотребљавају у циљу манипулације над следбеницима) и традиционалних верских заједница. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Ma samo da nije ateista .... bliss jeeee Ma samo da nije ateista, katolik, musliman, hindu, crnac, jevrej, eskim, !ndijanac, budista, peder, rasta, sik ,taoista, mormon, adventista, jehovin svedok, latino, ciganin, bugarin, madjionicar, mehanicar, vlah, bankar, glumac, prosjak, sajentolog, zigolo, programer, baletan, postar, penzioner, djubretar, psiholog, zemljoradnik, teoreticar, kozmeticar, cirkuzant, madzar, leskovcanin, gutac vatre, onkolog, frizer, scenograf, gitarista, bastovan, filozof, drvoseca, invalid, pevac, stolar, kapetan, slikar, lovac, besnik, bolesnik, lopov, zlocinac, smajli, stocar, novinar, ribar, budala... Sve ostalo moze, jer je hriscanstvo vera ljubavi i medjusobnog postovanja i razumevanja pospan Zaboravio si pagan metalce, gothic i sataniste, ali to ti možemo priznat pod onog tamo gitaristu. Hajd to, ali si zaboravio novokalendarce, masone i ekumeniste, OMG! Te ni u kojem slučaju za muža ćerki, to je onda to isto ko bit tast djavlu! :cheesy: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Kod mene u Crkvi sve izmešano. Neko me pitao "jel sam siguran da sam katolik"?, sad sam se ozbiljno zamislio :cheesy: Mi negujemo i dosta pažnje poklanjamo jedni drugima, sve su to pravoslavne -katoličke kombinacije, imali smo jednu katoličko- protestantsku, i savršeno smo funkcionisali, mal tamo mal ovamo. Mladi nam se poženili i poudavali, nisu normalno mogli da nađu drugog nego pravoslavce i ne fali nam ništa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jelena_jelena Написано Јул 6, 2011 Пријави Подели Написано Јул 6, 2011 Evo i ovu temu naletih da procitam, sta da kazem, problem je sto sam vaspitana da nikoga ne mrzim i iz istog tog razloga moje je srce otvoreno svim vjerama ali ipak uprkos svom postovanju, musliman ne dolazi u obzir. Ne znam kako ali iako mi protiv njih niko nista nije pricao, sama se uvjerih kakvi su. Naravno, sigurno da nisu svi takvi, ali zar to nije malo previse kad me neko pita ovako: na jednoj ekskurziji u svjetu u disku: "Kako se zoves"? "Jelena" "TI sigurno nisi muslimanka" "I? Sta onda? Kako znas" "Pa ni jedna se ne zove Jelena, to je hriscansko ime" Jao, tu sam kao oprzena skocila....gledala samo da pobjegnem od te osobe.... Imala sam u drustvu u skoli jako drage osobe Muslimane i jos su mi dragi i bila bih tu za njih ako me zatrebaju u zivotu....ali da se udam? Nikako...tu ne moze ljubav ni da se stvori.... Ali posto sam iz mjesovitog braka, moze da mi se desi mozda ljubav sa nekim rimokatolicke vjere, ustvari znam slucajeve gdje zene rimokatolicke vjere totalno covjeka preokrenu na svoju stranu ili krste djecu rimokatolicki....to mi je nekako dokaz koliko su jake u tome, moja majka nije bila takva...Ja se osjecam cistom pravoslavkom ;-) I ne volim kad neko ima previse nesto protiv, to ne bi trebalo na ljubavnim putevima ikome da se isprijeci....ima isto tako puno brakova pravoslavac-pavoslavac pa mozes zaboraviti, niti su djecu vaspitali kako treba niti ijedno ide u crkvu, u mjesovitim brakovima ipak ima vise truda oko djece...i vaspitanja..imam osjecaj.. Ostaje onda samo jedno sto ne znam, pored onog sto znam. Ne znam da li bi se prihvatila vencanja u katolickoj crkvi i krstenja djece, mislim da bi, jer ljubav kad se dopusti i upusti cuda cini 0212_rolleyes ali ipak bi se mozda osjecala lose i neugodno pred svojom porodicom i pred samom sobom, mogla bih sigurno ici u crkvu kad hocu i ostalo ali mislim ako bi djecu krstila u katolickoj ne bi ih silovala da idu za mnom u moju crkvu i da se svega pridrzavaju....s druge strane kad bi ja postavila uslove da zelim u mojoj crkvi da se sve obavi to sve onda bi se lose pred mojim muzem osjecala i pred njegovom porodicom... Mozda bi u tom slucaju najbolje bilo reci, neka bude kako musko hoce??? Tako to ide jel? 0442_feel I Eva je morala vjerovatno da slusa Adama...a ono sto on nju poslusa samo zabrlja stvar.. umri prije smrti dok jos nije prekasno!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јул 6, 2011 Пријави Подели Написано Јул 6, 2011 А како би реаговали да ваше дете жели да ступи у брак тј. да буде у вези са особом истог пола? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jelena_jelena Написано Јул 6, 2011 Пријави Подели Написано Јул 6, 2011 А како би реаговали да ваше дете жели да ступи у брак тј. да буде у вези са особом истог пола? E svaka cast na pitanje...to je super pitanje, nego oni kojima roditelj to brani, treba da kazu da vole onda osobe istog pola, kad to cuju pristace i na Arapina za zeta, snaju 0212_rolleyes umri prije smrti dok jos nije prekasno!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 6, 2011 Пријави Подели Написано Јул 6, 2011 zasto bas zato to na zemlji sto smo tolko uvjereni u nesto da mora biti istina i samo dobro kako nama odgovara pa nesretni nemogu biti a kako ako urade kako im kazem hehhehehe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Ma samo da nije ateista, katolik, musliman, hindu, crnac, jevrej, eskim, !ndijanac, budista, peder, rasta, sik ,taoista, mormon, adventista, jehovin svedok, latino, ciganin, bugarin, madjionicar, mehanicar, vlah, bankar, glumac, prosjak, sajentolog, zigolo, programer, baletan, postar, penzioner, djubretar, psiholog, zemljoradnik, teoreticar, kozmeticar, cirkuzant, madzar, leskovcanin, gutac vatre, onkolog, frizer, scenograf, gitarista, bastovan, filozof, drvoseca, invalid, pevac, stolar, kapetan, slikar, lovac, besnik, bolesnik, lopov, zlocinac, smajli, stocar, novinar, ribar, budala... Sve ostalo moze, jer je hriscanstvo vera ljubavi i medjusobnog postovanja i razumevanja winter facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 :-X :-X :-X 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Multivers za predsednika! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Nemam decu, ali da ih imam, sigurno bi mi najvažnije bilo da mi dete bude srećno. Ne bih sebi mogla da dozvolim da mu branim sreću. Na žalost, znam dosta slučajeva gde su roditelji zabranjivali svojoj deci da se viđaju sa nekim zato što je druge vere, nacionalnosti, itd. Uglavnom su ti ljudi ili ostali samci, ili su završili u lošem braku bez ljubavi. Naše je da decu vaspitamo na najbolji način, pružimo im ljubav, podršku, ali ne možemo da biramo u koga će se oni zaljubiti, a mislim da to ne bi ni bilo dobro. Ono što odgovara nama, ne znači da i njih čini srećnima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука