Jump to content

Da li besmrtnost ima smisla..?

Препоручена порука

Ако ти јаве: умро сам, ево шта ће то бити.

Хиљаде шарених риба лепршаће ми кроз око. И земља ће ме скрити. И коров ће ме скрити.

А ја ћу за то време летети негде високо. Упамти: нема граница, већ само тренутних граница.

Mika Antic

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Podrazumevam ja da smo besmrtni iz Hriscanskog ugla koji je Ivan spomenuo, u to nemam ni trunku sumnje, i posto se ( to bar sto se mene tice ) podrazumeva, nisam nasla za shodno da to pomenem  :D

Povrh toga spomenula sam i bioloski i filozofski aspekt nase besmrtnosti koji se samo dodaje na onaj hriscanski. 

Vi to nesto mnogo iskomplikovaste. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Svi imaju potomstvo, Miroslave, ako nemaju svoju decu imaju bracu, sestre, rodjake...sve je to potomstvo i svi nose po neki deo nas. Kao sto i mi nosimo po neki deo nasih predaka

Najkasnije kad crkne nas universum onda je kraju ljudskom zivota, pod uslovom da je svemir stvarno zatvoren.

Sta se tice bezmrtnost ja bi hteo da imam tu miljardu godinu zivota pa onda bi mogao da kazem dal sam se smorio ili ne. 

Подели на овим сајтовима

Najkasnije kad crkne nas universum onda je kraju ljudskom zivota, pod uslovom da je svemir stvarno zatvoren.

Sta se tice bezmrtnost ja bi hteo da imam tu miljardu godinu zivota pa onda bi mogao da kazem dal sam se smorio ili ne.

Kako znas da nakon milion godina neces otkriti nesto od cega se niakd ne mozes smoriti?

Подели на овим сајтовима

Наравно да има смисла, јер Бог је бескрајан. Само овај свет који је створио можемо да упознајемо кроз читаву вечност, а где су други људи, друга бића, Христос... Досадно сигурно бити неће. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Svi da zivu i da budu besmrtnost u vecnos.I da pijemo dobro vino i da gi najbolje zenmske bidnu pored nas jer zivot je kratak i prozuji za cas

Ovo bi trebalo da bude neka duhovita opaska na agnostikov račun?

Ako jeste, uopšte ti nije fora da ga prozivaš zbog toga što je napravio gramatičku grešku.

A što se tiče teme, ljubav ne zna za dosadu. Nije smisao  života ''imati još jedno novo iskustvo'', pa onda kad budemo doživeli sva iskustava, onda život gubi smisao, nego je smisao biti u zajednici sa onima koje volimo, a pored njih nam život nikad ne može dosaditi.

Подели на овим сајтовима

Ne moze u Bozijoj besmrtnosti biti dosadno jer tu nema uninija.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Besmrtnost, ima smisla ako je pobedioc svog propadljivog u čoveku.

Tu bi bilo smisleno onda govoriti, da bi u čoveku nestalo bola bilo koje vrste, povreda, bolesti, dakle i materijalnog i duhovnog propadanja.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Slažem se da je život dragocen, pa i ovaj kratak, ovozemaljski, ali ne zato što je kratak, već zato što je "dat, ali i zadat" kako reče jedan vladika... Bilo bi dobro kada bi nas radost neizmerna ispunjavala u svakom trenutku kada bi pogledali u nebo, zemlju koja nas nosi, život oko nas, lepotu i teškoću života kad bismo mogli u potpunosti u svakom trenutku da sagledavamo i vidimo da ima više lepog i dobrog, jer je sve Onaj koji je dobar i storio. Kad bismo "osvetili svoj život svešću", kad bi pustili Boga da vlada kroz nas (jer verujem da On time ne ukida našu slobodu), bilo bi sve opet jako dobro.
Valjda odgovor na ovo pitanje leži u tome sa kim i na koji način bi ta večnost bila provedena.

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...