Anika Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Гризли, хвала што си усвојио мој предлог. Мене мало твоја прича подсећа на оне наслове типа "Калуђер који је продао свој ферари" и слично. Па и на ово: "Мрзео сам сваки минут тренинга, али рекао сам - Немој одустати. Пати сада и живи остатак живота као шампион." (Мухамед Али) Чекамо наставак. Млађони, Драшко and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Да, то ме онда подсети на следећи принцип - акција. Што каже наш народ "just do it". Филозофија је много занимљива и забавна за читање, али од ње нема никакве користи ако не следи деловање. Не "некад", него одмах. Дај себи сат времена за размишљање и планирање, али не цео дан. Ако си се дигао у 7, до 8 мораш да завршиш са планирањем и знаш тачно шта ћеш да радиш. Дај себи довољно времена, немој да планираш велике ствари (колико пута сам само ово згрешио...), него мале - нешто што си апсолутно сигуран да можеш да урадиш. У периодима од један сат или мање. Чим ти треба више значи да ниси сигуран шта `оћеш, ако ти треба више од једног дана немаш појма о чему се ради. Увек и све поједностављуј. Све што је компликовано не ваља, једноставно је добро. Свака активност за коју се одлучиш мора да буде једноставна, ограничена временом и "поновљива" током дужег периода. Јер тако ону претходно поменуту "реку времена" употребиш на своју корист - нешто једноставно понављаш сваки дан. Сваку идеју која није таква - ма колико био њом одушевљен (а колико сам пута на овоме пао...) - немој да почињеш уопште. Само је запиши и остави за сутра изјутра да је поново размотриш и раставиш на једноставније кораке. Немој уопште више да размишљаш о њој, концентриши се на ствари које су јасне и које можеш да завриш у току дана. Значи, сад ако ти се свиђа ово претходно што си прочитао, узми једну дебелу свеску и крени сваког дана изјутра да пишеш. Шта ти је у глави, шта желиш, шта планираш, шта си урадио, шта ћеш данас да радиш итд. Као да имаш састанак сам са собом. Јер људски мозак је као и све на овом свету - ако му се не посвети време и труд он природно иде у стање неуређености. Исто као спаваћа соба, немој да је уређујеш месец дана па види на шта личи. Треба "размишљати о свом размишљању" и да то буде свакодневна активност где анализираш шта ти је у глави. Наш ум је фантастична машина која може да разуме законе Универзума, али има и једну још занимљивију особину - може да анализира сам себе. Што нажалост врло мали број људи ради... Значи, само практично. Једноставно, кратко, поновљиво. Сваки дан. Плутон, obi-wan, Титаник and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Мени је фасцинантно кад неки људи одлуче да испуне неки већи циљ у релативно кратком року и то остваре. Знам одређене особе које су просто донеле одлуку да ће се у наредних годину дана оженити или удати, а нису били ни са ким у вези и то им је стварно и успело. Ваљда преузму ризик, па шта буде. Извини Гризли, само сам се мало убацила. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Никада није касно! Success is 99 percent failure. - Soichiro Honda Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Свака активност за коју се одлучиш мора да буде једноставна, ограничена временом и "поновљива" током дужег периода. Programiranje primenjeno u svcakodnevnom zivotu ... Mada se slazem sa tobom, da ne bude pogresnog razumevanja ... Bashful Anna, Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Значи, само практично. Једноставно, кратко, поновљиво. Сваки дан. facenew22222222 facenew22222222 Samo praktican rad, pragmatican, bez gubljenja u planovima ... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Никада није касно! Pa gde kasno covece, ja u martu punim 51 godinu i ove nedelje sam upravo krenuo sa otvaranjem firme ovde ( uz rad ) i imam elana kao da mi je 20 godina koliko sam imao kada sam prvu firmu prijavio ortacki sa jednim prijateljem sa kojim sam pre pola sata pricao preko Skypa o "poslovnim" planovima a i on je isti, pun optimizma i elana a zivi u istoj srbiji u kojoj i vi svi zivite... Grizzly Adams, Млађони, verum est in beer and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 prijavio ortacki sa jednim prijateljem sa kojim sam pre pola sata pricao preko Skypa o "poslovnim" planovima a i on je isti, pun optimizma i elana a zivi u istoj srbiji u kojoj i vi svi zivite... Iz koje je stranke taj prijatelj? :P Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Знате како,Гризли,Фло,Барон и слични печалбари...За нас који живимо и засигурно остајемо у овој руинираној држави званој Србија,сви ти ваши трактати о срећи,напретку,сопственим снагама и другим личним просперитетима,звуче као бајка ,научна фантастика ... У овој земљи си срећан ако си здрав и имаш шта појести,ништа се овде вредно и напредно не цени,политику,економију,медије води најгори олош који постоји,тотални колапс привреде,морално стања нације,криминал, па читате овде сваког дана црну хронику... Ко има жеље воље и могућности,нека пали,ако хоће да оствари Гризлијеве снове... Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 У овој земљи си срећан ако си здрав и имаш шта појести,ништа ... A sta je sa onim fotkama sa "slike forumasa" gde ispijas pivo sa ortacima ? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 A sta je sa onim fotkama sa "slike forumasa" gde ispijas pivo sa ortacima ? Па ето,мораш попити са ортацима,да бар за тренутак заборавиш и схватиш где живиш... Juanito and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Знате како,Гризли,Фло,Барон и слични печалбари...За нас који живимо и засигурно остајемо у овој руинираној држави званој Србија,сви ти ваши трактати о срећи,напретку,сопственим снагама и другим личним просперитетима,звуче као бајка ,научна фантастика ... У овој земљи си срећан ако си здрав и имаш шта појести,ништа се овде вредно и напредно не цени,политику,економију,медије води најгори олош који постоји,тотални колапс привреде,морално стања нације,криминал, па читате овде сваког дана црну хронику... Ко има жеље воље и могућности,нека пали,ако хоће да оствари Гризлијеве снове... Е па неће моћи тај коментар да се упути Гризлију, јер је све то није "научна фантастика" већ Гризлијево лично искуство из исте те руиниране Србије. Управо такав суморан поглед на живот треба по сваку цену избегавати јер то човека паралише за било какав напредак. Без обзира што сте окружени тиме, то нема никакве везе - њихов проблем. Твоја будућност зависи само од тебе. Не зависи од политике, олоша, моралног стања нације итд. У сваком случају имаш избор - хоћеш ли да унапред прихватиш пораз или да се бориш за нешто боље? obi-wan, LISA, Аурор and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Јесте, ово првенствено важи за људе у иностранству. Мада, има паметних савета које сваки човек може да примени у свакодневном животу. Ево, нпр. људи код нас праве катастрофалне грешке кад је храна у питању. Већина. Кад им кажем да се итекако неке дугогодишње навике могу променити и да себи могу обезбедити много здравију исхрану, обично одмахну руком уз неке небулозне коментаре, типа како је то неизводљиво и сувише скупо. А заправо не желе. Јер да желе, знали би да се многе намирнице могу набавити по врло приступачним ценама. Знали би да здравије врсте хлеба се спорије троше и дуже трају, да могу узимати већу количину воде, а мање кафе, да могу користити здравије врсте соли, шећера, брашна и уља, да постоје бројне житарице које могу набавити у здравим хранама за смешне паре, а врло су здраве. Знали би да је то инвестиција у властито здравље које нема цену и да их у супротном чекају далеко већи трошкови, ако дође до болести... Везано за тему, мени су се кренуле дешавати неке позитивне промене кад сам престала да очекујем "велике ствари". То је грешка и губљење времена, а и извор је фрустрација. Много је боље и паметније поставити себи неке ситне, мале циљеве, који се релативно брзо могу остварити. А гомила таквих неминовно доводи и до крупних промена. Узгред, мислим да је највећа слобода коју човек може да достигне кад се успе ослободити од својих страсти. И мислим да је сваки човек на неки начин дужан да ради на томе. Нисам присталица превелике јурњаве за новцем... Н И Н Е, RYLAH, LISA and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 Е па неће моћи тај коментар да се упути Гризлију, јер је све то није "научна фантастика" већ Гризлијево лично искуство из исте те руиниране Србије. Управо такав суморан поглед на живот треба по сваку цену избегавати јер то човека паралише за било какав напредак. Без обзира што сте окружени тиме, то нема никакве везе - њихов проблем. Твоја будућност зависи само од тебе. Не зависи од политике, олоша, моралног стања нације итд. У сваком случају имаш избор - хоћеш ли да унапред прихватиш пораз или да се бориш за нешто боље? +1 Kako se osecas ne zavisi samo od toga koja ti je realnost vec i od tvog pogledaa na istu. Ko uradi nesto, pa ne uspe pa kaaze sebi "propao sam, gotov sam ja ne valjam nista" ce mnogo manje uspeti od istog coveka koji uradi nesto, ne uspe pa kaze "Super, iz ovog iskustva naucio sam nesto novo, saad novi pokusaj!" Drugi stav je mnogo zdraviji. Sve zavisi od tvog pogleda na stvari.. a ne samo od toga "sta ti se desava" vec i kako ti shvatas to sta ti se desava.. kao izazov i priliku da rastes... kao novu skolu.. ili kao tvoju propast jad i bedu koja ti je samo dokaz sopstvene nemoci i nesposobnosti. Sve je dakle - do ugla u kom si podesio "retrovizore" p.s. RADOST STVARANJA (pa i bogastva) a ne RADOST POSEDOVANJA! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 14, 2015 Пријави Подели Написано Март 14, 2015 не стрес не кафа не дуван не алкохол не масно не слатко не диши тренирај учи ради.... Од чега ви људи мислите да умрете??? LISA, Зосима, Juanito and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука