Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Мислим, да то није тај цветић у рукама.... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Смо забранили форумска јавна преиспитивања?Ništa nije zabranjeno ali nije sve na korist. Uživaj u serviranju svojih misli zainteresovanim tumačima; ja se odjavljujem iz ove diskusije. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 23, 2015 Пријави Подели Написано Март 23, 2015 Ništa nije zabranjeno ali nije sve na korist. Uživaj u serviranju svojih misli zainteresovanim tumačima; ja se odjavljujem iz ove diskusije. Па шта да ти кажем и ниси ушао у дискусију... дошао си да ме тумачиш и осудиш. Ја никад не сервирам мисли брате мој, ја волим гласно да размишљам са људима, премишљам, доносим закључке у заједници. То се зове човек. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Ne znam kol'ko bih umeo da opisem samo, ali cu probati. Velika je razlika, sva razlika, u pravu si. Posto se Bog obraca srcu, to je kanal komunikacije, moze biti i da si veoma uman i da ti nista nije jasno, da mislis da je nonsens itd., posto nemas neophodne 'antene'... A opet imas i veoma umne i obrazovane ljude - vernike, znaci nije do toga. Seti se: "U to vrijeme odgovori Isus, i rece: hvalim te, Oce, Gospode neba i zemlje, sto si ovo sakrio od mudrih i razumnih, a otkrio si bezazlenima" (Mt. 11:25). Mislim da je jako retko da neko prihvati iz intelektualnih razloga ili zbog nekih 'argumenata' (jer su argumenti protiv i jaci verovatno), nego samo licni dozivljaj i duhovno iskustvo. To onda gazi sve 'argumente' i dovodi do promene. To je isto tako i 'znanje', ali ne kao 'ono' znanje. A poznavanje teologije ne bi smelo da zameni poznanje Boga, a kod mnogih nazalost tu bude omasaj, ja mislim... pa su puni neke 'visoke nauke', a ono sve mrtva prica. :/ I fariseji i prvosvestenici su bili izvrsni poznavaoci te neke 'nauke', verovatno... Mislim da je greska uopste i 'polemisati' oko (za nas realno) perifernih stvari, iz ove perspektive je glupo, a i bogohulno pomalo. Npr. ovo oko gejeva - veoma glupo. A ovi se samo za to 'vataju, to i 'magicna vatrica' su sustinska pitanja... Навикло се. Тражи се сензација, бичеви, милитари екшн, ред блод, јерусалим...И принцип, тражи се принцип. А то је етика...Нема тога код Христа, Он нам поручује нешто сасвим друго. Ево, не знам колико је сличица пригодна, али нпр.: Juanito је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука