Jump to content

НОВОСТИ: Синод СПЦ сменио владику Филарета

Оцени ову тему

Препоручена порука

Погледајмо ко је Христос? Христос је дефинитивно Град који на гори стоји...

Ништа у Оца није остало сакривено, све је дато кроз Христа.

Погледајмо Хришћане? Погледајмо живот и рад Хришћана... Ту већ није баш, Град који на гори стоји... ( а треба да буде)

Христос је Личност.

Хришћанин је такође личност.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Праштај брате, ниси у праву. Нити сви који знају о владикиним поступцима, нису само они којима је дато да знају, нити су се не знам колико саблажњавали, само су реалније и боље сагледали слику коју је донео сабор. Наравно да ја имам поверења у сабор. Нисам мислио смао на тебе, већ на све који су писали у смислу ух хвала Богу да се коначно решио тај проблем а кад их питаш, а који проблеми су били за решавање они кажу е то теби није дато, то остаје на нашим братским устима, који ду дуготрпељиви у ишћекивање покајања грешника. А при том уз сваку кафицу са одабранима којима је то дато, не пропуштају, да броје примере, које ће печатити на својим уснама....

Није ни битно али јесте битно, да неко мени говори како ја не би имао љубави и не би волео грешника, ако сазнам његов грех.

Ти сада рецимо толико говориш о томе, као да је владика радио страшно тешке ствари, па их ми обични мали, недовољно наоружани милошћу и љубављу или не дај Боже никаквим сазнањима Божје дуготрпељивости безакоња сопствених, нећемо најбоље схватити и започећемо сопствене судове ван одлука или барем у неслагању сасвим одлука сабора. Па то се управо дешава.

Друго ако су ти грехови толико тешки и велики и имају за последицу, да су некоме уништили живот или му нанели неко теже зло, онда апсолутно морамо да знамо истину, како би умели да сагледавамо боље однос између "великих" и "малих".

Заиста ти није добар пут, говорити како треба суд заташкати. Колико сам успео да увидим ово је судска одлука, владика је смењен због кршења канона. Којих?

Ти опет о заташкавању а ја о расуђивању. Али добро, ти велиш да их не би осуђивао а ја се осећам као да си ме умало разапео јер нешто више знам а кориш ме што ти то раније рекао. Ако из овог не видиш како је лако осудити...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ти опет о заташкавању а ја о расуђивању. Али добро, ти велиш да их не би осуђивао а ја се осећам као да си ме умало разапео јер нешто више знам а кориш ме што ти то раније рекао. Ако из овог не видиш како је лако осудити...

Па просто не видим, јер те не осуђујем.

Расуђивање је било потребно пре пресуде о кршењу канона(закона). Ок, не спорим. 

Дакле пресуда је изречена, владика је кршио каноне Цркве и зато је смењен. Тачка. Које каноне?

Подели на овим сајтовима

Simptomaticno je da se jedino o m.Artemiju zna sta su mu spocitavali jasno i glasno do tancina od a do s i sa jedne strane to pozdravljam,transparentno.

Dok npr u slucaju vladike Kacavende se ne zna. Postoje price pedofilija,pederastija,pa cak i gore stvari,a nista samo su ga penzionisali uz objasnjenje da je sam to trazio.

Dakle opet dva arsina.

М. Артемије је монах-аскета и од њега се и очекивало да ће јасно разумети канонске преступе због којих је укораван. Није он саблажњивао раскошним или развратним животом. Зато је могло тако.

О овим другима кад би било транспарентно - бојим се да би свашта било, а много је слабих који би се саблазнили о Цркву=Христа уместо о човека...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Црква је препуна трачева, и велико је питање шта је стварно, а шта измишљено. И те измишљотине можемо поделити на злонамерне, и на незлонамерне. Ја сам против ширења трачева. А када и ако се трачеви покажу оправданим, у смислу да нису измишљотина, онда то треба да буде транспаретно и јавно.

На жалост, сви који су повезани са црквеном организацијом, знају стварно огроман број трачева. И ти трачеви се само шире, и умножавају.

Има ту пуно писаног у новинама, а ове су често у служби Служби... и онда треба да разлучиш шта је истина, шта лаж, шта новинска патка а шта болесничка гуска... Најбоље не читати...

Подели на овим сајтовима

О овим другима кад би било транспарентно - бојим се да би свашта било, а много је слабих који би се саблазнили о Цркву=Христа уместо о човека...

Свакоме недобронамерном милина на ову таму додавати своје мракове где свећу држи онај ко је крије. Ја би волео у то да верујем шта ми ти причаш....

Погледај, сада неко то скупља, па ће касније кад напуни кесу као деда мраз, изнети свету "истину", како православна Црква крије своје безаконике (у том случају ће користити образложење Црква=своје безакоње), јер ево тај световни суд има комплетно транспарентну процедуру и сви докази морају бити изнети и у складу са законом процесуирани, са транспарентном пресудом упознати јавност и слично...

Делује некако поштеније? Наравно да се неће антихрист бавити само тим питањем понаособ, него чека моменат где ће изнети низ таквих случајева, не само у вези судова и повезивати их са својим законом и човекољубљем, не дајући довољно времена, да се ствари решавају студиозно једна по једна и да се да темељан одговор онима којима није дато да знају.....

То је домино ефекат, који би ми требали да претпостављамо као један од начина, надолазећег лажног хуманизма и да смањимо сваку домину, како тај други долазак великог праска не би повукао и наше најмилије....

Подели на овим сајтовима

@@Volim_Sina_Bozjeg, мислим да стварно није на Јанку, да о томе прича, као ни било коме. Јер Јанко зна шта је чуо од других, а можда има мишљење на основу прочитаних неких званичних докумената, или из приче "оштећених". Али све је то само делимично знање. Потпуно знање има само комисија, која треба да има пуну слику. Стога треба објавити њихов извештај.

Наравно, не треба журити. Треба сачекати одлуку Сабора, који треба да потврди извештај, или га одбаци.

Подели на овим сајтовима

И сазнаће се ама баш све и то у детаље и качавенда неће бити осуђен, но ће у народу бити весели пензионер...

Не знам нисам паметан, да овде само ја дрвим о томе, да Истина не сме да се крије, јер Истина не убија, но лечи. 

Подели на овим сајтовима

Свакоме недобронамерном милина на ову таму додавати своје мракове где свећу држи онај ко је крије. Ја би волео у то да верујем шта ми ти причаш....

Погледај, сада неко то скупља, па ће касније кад напуни кесу као деда мраз, изнети свету "истину", како православна Црква крије своје безаконике (у том случају ће користити образложење Црква=своје безакоње), јер ево тај световни суд има комплетно транспарентну процедуру и сви докази морају бити изнети и у складу са законом процесуирани, са транспарентном пресудом упознати јавност и слично...

Делује некако поштеније? Наравно да се неће антихрист бавити само тим питањем понаособ, него чека моменат где ће изнети низ таквих случајева, не само у вези судова и повезивати их са својим законом и човекољубљем, не дајући довољно времена, да се ствари решавају студиозно једна по једна и да се да темељан одговор онима којима није дато да знају.....

То је домино ефекат, који би ми требали да претпостављамо као један од начина, надолазећег лажног хуманизма и да смањимо сваку домину, како тај други долазак великог праска не би повукао и наше најмилије....

Због овога што причаш 90% их се не исповеда. "Распричаће попови".

А и ја превише причам. Кад се видимо, ако Бог да, ћу ти испричам шта треба. Овде да читају неки који не би требало - нећу. И превише имају, па нека трачаре колико хоће, то их неће привести истини.

Подели на овим сајтовима

@@Volim_Sina_Bozjeg, мислим да стварно није на Јанку, да о томе прича, као ни било коме. Јер Јанко зна шта је чуо од других, а можда има мишљење на основу прочитаних неких званичних докумената, или из приче "оштећених". Али све је то само делимично знање. Потпуно знање има само комисија, која треба да има пуну слику. Стога треба објавити њихов извештај.

Наравно, не треба журити. Треба сачекати одлуку Сабора, који треба да потврди извештај, или га одбаци.

Ја управо све време и говорим да није на Јанку и Марку да то прича, већ говорим о начину, где је некоме понуђено пензионисање уместо смењивања због кршења канона. И говоримо о другим случајевима, који су претходили томе, да се ствари нису радиле транспарентно но су нуђени "компромиси", што није добро, јер је Истина сакривена од оних који јој служе.

Друго, поменуо сам овде и то, да људи који заговарају смену владике, спомињу и његове грехове, који нису мали, типа..неко је психички оболео, јер га је владика малтретирао.... такве врсте греха, је потребно јавно навести у разлозима смене или овде неко лаже, што наравно не би волео да верујем.

Дакле још једном, Христос јесте Град који на гори стоји и ништа није сакривено од Оца ,јер је све дато кроз Сина.

Подели на овим сајтовима

Због овога што причаш 90% их се не исповеда. "Распричаће попови".

А и ја превише причам. Кад се видимо, ако Бог да, ћу ти испричам шта треба. Овде да читају неки који не би требало - нећу. И превише имају, па нека трачаре колико хоће, то их неће привести истини.

Добро мени је важно да си приметио моју добронамерност и мени доста хвала Богу. 

Радујем се сусрету.

Подели на овим сајтовима

Ја управо све време и говорим да није на Јанку и Марку да то прича, већ говорим о начину, где је некоме понуђено пензионисање уместо смењивања због кршења канона. И говоримо о другим случајевима, који су претходили томе, да се ствари нису радиле транспарентно но су нуђени "компромиси", што није добро, јер је Истина сакривена од оних који јој служе.

Друго, поменуо сам овде и то, да људи који заговарају смену владике, спомињу и његове грехове, који нису мали, типа..неко је психички оболео, јер га је владика малтретирао.... такве врсте греха, је потребно јавно навести у разлозима смене или овде неко лаже, што наравно не би волео да верујем.

Дакле још једном, Христос јесте Град који на гори стоји и ништа није сакривено од Оца ,јер је све дато кроз Сина.

Ја се слажем са тобом. Већа је саблазан нетраспарентност, него било шта друго, иза чега се крије нетраспарентност.

То сакривање не може вечно да траје. Ако сада не сазнамо, сазнаћемо ми, или неко други за 10, 20, 100 година. Ако постоји сигурност у одлучивању, вера да се исправно поступа на основу утврђених чињеница, онда не треба да буде страха од тога да се било шта сазна. Када постоји сакривавање, то говори само о мутним радњама.

Али ја сам да се не објављују полуистине, јер је то блаћење.

Подели на овим сајтовима

Ја се слажем са тобом. Већа је саблазан нетраспарентност, него било шта друго, иза чега се крије нетраспарентност.

То сакривање не може вечно да траје. Ако сада не сазнамо, сазнаћемо ми, или неко други за 10, 20, 100 година. Ако постоји сигурност у одлучивању, вера да се исправно поступа на основу утврђених чињеница, онда не треба да буде страха од тога да се било шта сазна. Када постоји сакривавање, то говори само о мутним радњама.

Али ја сам да се не објављују полуистине, јер је то блаћење.

У свему се слажем, поготово у полуистинама само мислим да Истина као Мач, није донешена да чека 100 година за овакве ствари.

Но је Онај који Јесте Истина, донео Мач, јер Царство се приближило. Зато је можда управо свети Јован Крститељ као Глас Вапијућег Претеча Мачу, који нема времена да чека, био највећи од свих синова рођених од жена.

Подели на овим сајтовима

Радујем се сусрету.

Партија "транспарентности" уз кафицу. :D

Извини, било јаче од мене.  :stadaradim:

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

У свему се слажем, поготово у полуистинама само мислим да Истина као Мач, није донешена да чека 100 година за овакве ствари.

Но је Онај који Јесте Истина, донео Мач, јер Царство се приближило. Зато је можда управо свети Јован Крститељ као Глас Вапијућег Претеча Мачу, који нема времена да чека, био највећи од свих синова рођених од жена.

Тешко је раздвојити полуистину од истине. Често се не можемо поуздати ни у сопствена чула. Само Бог зна истину. Ми само верујемо у нешто што сматрамо да је истинит догађај.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...