Jump to content

Бизнисмен Ненад Поповић се залаже за субвенционисање аграра

Оцени ову тему

Čale89

Препоручена порука

Такав производ мислим да може да се продаје по вишој цени од увезених производа.

E stvarno ne znas nista o trgovini. Koliko ljudi znas koji bi platili po visoj ceni jer pise "proizvedeno u Srbiji" a mnogi su probali to.....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mogu da napravim konkretnsku cenu bez problema. Ne znam odakle ti ta ideja da ovo nece da pruzi konkuretnsko cenovni proizvod.

Исто одакле идеја да железара не може да направи конкурентски производ. Не постоје исти услови, као код конкурената.

Подели на овим сајтовима

Нуђени су пре пар година кредити за хладњаче малинарима које су уцењивали хладњачари, спуштали им цену до испод земље. Рачуница била проста: Десетак крупнијих малинара узме екстра повољан државни кредит са дугим роком отплате, из целе рачунице избаце хладњачаре, постигну и боље цене ако заједно наступају и слично. Тиме би се дугорочно решио проблем.

Средства су се вратила јер их нико није искористио. Уместо тога, сељаци су догодине отишли да просипају малине пред Владом и да траже да их Влада заштити од хладњачара који их уцењују. 

U tom slučaju je bio ft1p.

Подели на овим сајтовима

E stvarno ne znas nista o trgovini. Koliko ljudi znas koji bi platili po visoj ceni jer pise "proizvedeno u Srbiji" a mnogi su probali to.....

Зато што је људима битно шта једу. Ја прво на пијаци питам где је произведено, и никада не купујем хибридне сорте. Нпр. само ситни бели лук купијем, а онај што је величине ко јабука не бих јео ни да ми плате. Исто тако и воће, бирам које изгледа што природније, чак и са оштећењима, оно што изгледа да не може дуго да стоји, а да се не поквари и убуђа. Ако српски црв неће јабуку, богме је и ја нећу јести...

Подели на овим сајтовима

Ja se vodim kao polj gazdinstvo, mozes pogledati sve poreze koje imam.

Шта ја да гледам шта пише у књигама, него колико ти плаћаш пореза? Колико плаћаш социјално и здравствено осигурање? У процентима, а можеш рећи и колико си ти платио. Бојим се да на крају та сума не буде једна велика нула у пракси.

Подели на овим сајтовима

Зато што је људима битно шта једу. Ја прво на пијаци питам где је произведено, и никада не купујем хибридне сорте. Нпр. само ситни бели лук купијем, а онај што је величине ко јабука не бих јео ни да ми плате. Исто тако и воће, бирам које изгледа што природније, чак и са оштећењима, оно што изгледа да не може дуго да стоји, а да се не поквари и убуђа. Ако српски црв неће јабуку, богме је и ја нећу јести...

OK, to si ti. Ali vecina ljudi ne razmislja tako nego gleda sta im se najvise isplati.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

OK, to si ti. Ali vecina ljudi ne razmislja tako nego gleda sta im se najvise isplati.

Мислим да у пракси није тако, јер продавци имају спремљене одговоре, типа, све је домаће, непрскано, јаја нису са фарме. Међутим, када се одигра на карту сентименталности, типа не купујем за себе, него за трудну жену и дете, тад се смилују, и дају тачне информације. Да људима то није битно, они би стварно говорили да је роба из увоза, ако је из увоза, или да немају појма одакле је стигла.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Samo sto ce kod nas opet doci do najgore kombinacije - vlasnik ce biti Hrvat koji ce dobijati subvencije od drzave. 

A Srbi će ga odrat porezom pa ste opet na konju, učte se od nas kako se utjeruje porez! Ovakvih poreskih specijalaca po Srbiji, to bi perje letalo na sve strane a kasa državna bila punija nego ikad pred tim. Treba znat kako, onda ide sve.

PČR: Daňový tým Kobra poprvé zasahoval, uchránil 270 miliónů

Подели на овим сајтовима

У развијеним, богатим, државама проблеми губитака у пољопривреди се решавају субвенцијама. Субвенција је класична прерасподела, отимачина. Узмеш од оних који остварују приходе (нпр. индустрија, ИТ сектор,...) и даш онима који раде са губитцима. То је код нас неисплативо, јер нико не остварује приходе. Тј. наша држава свима даје субвенције. Тако барем причају, а у ствари, те субвенције углавном заврше у рукама тајкуна и политичара.

Зашто се код нас проблем прерасподела субвенција одмах доводи са махинацијама, због људи који их деле, политичара који их добијају на фору??! Па идеја субвенционисања иницијално има добре намере е сад што се субвенције не дели равноправно то је питање система контроле, принуде..итд.

Подели на овим сајтовима

Пре првог свецког рата сељачкијех Србаља је било највише. Грацких најмање.

Држава нам је била сељачка и економија нам је била сељачка, пољопривредна.

Тако је било и за време балканских ратова и пред први и други српски устанак во времја Карађорђа и Обреновића. Притом и сам Карађорђе је био свињар и ајдук истовремено.

Све ове ратове док бејасмо сељаци, победисмо.

Од како се модернизовасмо и постадосмо грађанери и радничка класа само губимо ратове, један за другим а богме и земљу.

Народ који не ради своју земљу, нема осећај за ту земљу, не чува је и није га брига за њу.

Подели на овим сајтовима

Зашто се код нас проблем прерасподела субвенција одмах доводи са махинацијама, због људи који их деле, политичара који их добијају на фору??! Па идеја субвенционисања иницијално има добре намере е сад што се субвенције не дели равноправно то је питање система контроле, принуде..итд.

Овде је доста раширено мишљење да субвенције саме по себи нису добре, без обзира да ли су намере добре или не.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па шта је онда најбоље да се уради од ових опција?

Најбоље укинути субвенције. Али што се тиче увоза, ту бити конзервативнији. Сав увоз, који је субвенционисан, оцаринити за тај износ. То је фер плеј.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Овде је доста раширено мишљење да субвенције саме по себи нису добре, без обзира да ли су намере добре или не.

Па зато што се неправилно расподељују субвениције и што нам је целокупан систем корумпиран па добије онај коме и не треба.

Ја делим мишљење да пољопривредницима треба помоћи да прошири своју производњу..

Јер приметан је тренд враћања људи пољопривреди очито је да од индустрије нема ништа!

Подели на овим сајтовима

Овде код мене у Темерин ситију они који се баве земљом по прилично имају пара.

Било да су то паори са млого земље или ови што држе пластенике или овај што пече глину и прави каљаве пећи, али углавном су сви буржуји.

Е сад проблем је опет у ментолитету.

Гледам код оног лудог Миломира Марића јуче на Хепи ТВ нека госпођа прича како се Срби исељавају из Србије јер је то такав тајни план неких моћника са запада. 

Па могуће је то. Али и Турци су за 500 година имали планове да униште Србље па ништа .

Неће нас иселити одавде тајни планови свецких моћника, него наш ментолитет.

То што људи беже са села није зато што се на оним огромним имањима по шумадији нема шта радити или од чега живети већ зато што се не жели управо то радити.

Подели на овим сајтовима

Па зато што се неправилно расподељују субвениције и што нам је целокупан систем корумпиран па добије онај коме и не треба.

Ја делим мишљење да пољопривредницима треба помоћи да прошири своју производњу..

Јер приметан је тренд враћања људи пољопривреди очито је да од индустрије нема ништа!

Можемо да будемо за субвенције, али морамо знати шта субвеције представљају. Оне представљају прерасподелу вишкова. Дакле, нешто као социјална помоћ, само не добровољна. Дакле, да би се имало од чега субвенционисати, мора се од некога узети. Мора се узети од високопрофитних делатности, да би дали нископрофитним.

Код нас да би се субвенционисала рецимо пољопривреда, мора се узети од зараде професора, лекара, пекара, апотекара, радника у индустрији, дакле од свих који плаћају порез и од неких који живе од државног буџета, и онда дати пољопривредницима, или радницима у Фиату, железари...

То је све лепо у високоразвијеним земљама, где је висок стандард, па је стварно праведно да узму од оног ко зарађује 10.000 евра, и дају оном ко зарађује 1000 евра, по тржишним условима.

А од кога код нас да узму, да би дали субвенције? Што је најгоре, због корумпираности државе, то што узму и од онако сиромашног народа дају тајкунима. Јер највише субвенција управо добијају тајкуни. А они који тако раде не одговарају, него да би народ смирили и замајали, понеког тајкуна баце лавовима, а они нам и даље уништавају друштво и државу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...