Crveni Baron Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Проблем је што код нас у то време није постојала свест о Србији као независној држави. Слоба је био залуђен, а са њим и добар део народа, идејом "очувања Југославије". И зато је дошао у сукоб са суседима и целим светом. Hajde kada dajes tako razumna "objasnjenja" zasto bi neko dolazio u sukob sa "celim svetom" zbog ocuvanja teritorijalnog integriteta drzave koja postoji? Hajde dan nam jedno pametno objasnjenje zasto sada "ceo svet" ne skoci na Ukrajinu i ne prizna Donjeck? Hajde, da cujemo ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 И онда имате ове маторце данас који вам причају приче како су "бранили Србију" итд. Лажу. Нико тада није бранио Србију. Сви су они бранили СФРЈ. У Социјалистичкој Републици Србији људи тада нису били забринути за "судбину Срба" у другим републикама, били су бесни зато што се неко усудио да се одвоји од Југославије. То су били "сепаратисти" које је Велики Вођа требало да прегази и сачува Велики Сан. Тек касније, кад су видели да је све то обична будалаштина, окренули су причу да би себе оправдали. То вам је сва истина. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Ja to ocuvanje Jugoslavije vidim kao nacin zastite Srba u Hrvatskoj i BiH. Очување Југославије је било немогуће. Људи нису хтели да живе у СФРЈ више. Најбољи начин да се заштите Срби у Хрватској и БиХ био је да се по сваку цену избегну било какав сукоби и насиље. Да се ЈНА одмах повуче, Србија призна друге републике, прогласи своју независност, одрекне се имена "Југославија" и било каквих претензија њеног "очувања" или сл. Онда би те нове државе морале да доказују како су демократске, бајне и сјајне. Тако би најбоље заштитили Србе у другим државама. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Онда би те нове државе морале да доказују како су демократске, бајне и сјајне. Тако би најбоље заштитили Србе у другим државама. Sta dokazuju kad je vec pocelo maltretiranje i ubijanje? A imalo se neko iskustvo iz 1941. tako da se ljudima nije cekalo da prolaze isto kao u NDH. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Mojne da se jedis, nisam ja kriv nikome sto je odabrao Broza za komandanta. Немам нити један разлог да се једим. Ја сам одабрао да служим овом народу... И нисам могао наравно да бирам, да ли ће бити на власти Броз или онај скот, или "мрљави" Коштуница након тога, или пак стрељани "минђушар" или зет од земљака твоје жене који је мене и стотине мојих исписника, а отприлике ко год је учествовао на неки начин у ратовима, умировио... Мислим да ти имаш "проблем", што си у напону снаге, здрав и прав, школован одабрао у датом моменту да збришеш преко границе. За бољим и сређенијим животом у земљи у којој немаш егзистенцијалних проблема и у којој је твој рад адекватно награђен... Збрисао да те не јуре "бели опасачи",да не "изиграваш" Сакибу из чувеног скеча "надреалиста"*, или се пак лупаш циглом по глави... И све је то било тако тада. Не видим уопште проблем. Људи нису хтели да ратују у рату који није њихов. Коме је до рата, дабогда му у кући био, да покушам да парафразирам народног песника... Не видим чак ни проблем што овде дрљаш што би рекао Аквилијо и браниш један идиотски систем који нас је довео до овга где смо сада. Ни то није "проблем"-твоја ствар и право... Али је питање, колико имаш личног интегритета, а ако не ни тога, а оно, колико са 50 година иза себе, пледираш да озбиљно звучиш са својим упадицама и доскочицама.. Е ту је, ако дозволиш проблем... А ти како ти воља... * Плутон, Човек Жоја, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Sta dokazuju kad je vec pocelo maltretiranje i ubijanje? A imalo se neko iskustvo iz 1941. tako da se ljudima nije cekalo da prolaze isto kao u NDH. Da raunamo da je neko ko je ziveo 1941 imao 17+ godina d bi mogao da ima neko iskustvo.. 1991 je 50 godina posle togaa. DAkle svako ko je imao neko znacajno iskustvo iz 41 je imao 67 godina.... Pravdati poteze zvanicnih predstavnika SRba na 1941 i iskustvo od tada - nema nikakvog smisla. Jer ljudi koji su donosili te odluke, nisu bili ni u planu 1941... verovatno ni njihovi roditelji tada nisu postojali.... ili su bili ekstremno mali. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Sta dokazuju kad je vec pocelo maltretiranje i ubijanje? A imalo se neko iskustvo iz 1941. tako da se ljudima nije cekalo da prolaze isto kao u NDH. Пре свега, неумесно је поредити савремену Хрватску са НДХ. Малтретирање и убијање је почело када је било јасно да ће бити сукоба око независности. Паметан човек би гледао да смањи тензије и што пре успостави нормалне односе, па би инциденти престали и били кажњени јер би то свима било у интересу. Не би Хрватска могла ни у сну да протера стотине хиљада својих грађана. То им је омогућио Слоба својом идиотском политиком. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Немам нити један разлог да се једим. Ја сам одабрао да служим овом народу... И нисам могао наравно да бирам, да ли ће бити на власти Броз или онај скот, Birao si, birao ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Sta dokazuju kad je vec pocelo maltretiranje i ubijanje? A imalo se neko iskustvo iz 1941. tako da se ljudima nije cekalo da prolaze isto kao u NDH. Opet ne mogu edit a hocu da dodam.. prica da bi se prolazilo isto kao u NDH je obicna politicka propaganda.. nista vise. Istorijski uslovi i kontekst nisu isti i da bi verovao da ce proci isto kao u NDH moras biti ili neinformisn ili pristrasna budala kojoj ne meta laganje. Da bi se donosile racionalne odluke, moraju da se raacionalno sagledaju stvarne cinjenice. A stvarna cinjenica RH jeste pocinila zlocina, medjutim Hrvatska 91 nema nikakve veze sa NDH koliko god to ekipa ponavljala. Niti su istoirjski uslovi isti, niti je ideologija ista, niti su ciljevi isti. Nije svaki zlocin istog karaktera, snage, cilja, svrhe, nacina izvodjenja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Пре свега, неумесно је поредити савремену Хрватску са НДХ. Малтретирање и убијање је почело када је било јасно да ће бити сукоба око независности. Паметан човек би гледао да смањи тензије и што пре успостави нормалне односе, па би инциденти престали и били кажњени јер би то свима било у интересу. Не би Хрватска могла ни у сну да протера стотине хиљада својих грађана. То им је омогућио Слоба својом идиотском политиком. Vidis kako ti lepo iskjazes svoje opredeljenje ... Nije umesno hrvatsku ... A Sloba sa idsiotskoim politikom ... Nego nisi jos objasnio kako to da se Porosenko nije zavadio sa "celim svetim" jer ratuje radi ocuvanja Ukrajine a Milosevic jeste? Znas li zasto? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Пре свега, неумесно је поредити савремену Хрватску са НДХ. Малтретирање и убијање је почело када је било јасно да ће бити сукоба око независности. Паметан човек би гледао да смањи тензије и што пре успостави нормалне односе, па би инциденти престали и били кажњени јер би то свима било у интересу. Не би Хрватска могла ни у сну да протера стотине хиљада својих грађана. То им је омогућио Слоба својом идиотском политиком. Kako da uspostavis normalne odnose sa nekim ko ne zeli da ima ikakve odonse sa tobom? Jednosavno zeli da te nema, da zada "takve udarce da Srbi prakticno nestanu" ? feeble and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Nego nisi jos objasnio kako to da se Porosenko nije zavadio sa "celim svetim" jer ratuje radi ocuvanja Ukrajine a Milosevic jeste? Нисам објаснио јер то није тема овде. На другима темама где се о томе говорило рекао сам шта мислим о томе. Чак сам одговорио на то питање. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Нисам објаснио јер то није тема овде. На другима темама где се о томе говорило рекао сам шта мислим о томе. Чак сам одговорио на то питање. Ah da ... Ipak Porosenkjo nije Sloba i ukrajinci nisu Srbi ... a nisu ni Pravoslavni ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Kako da uspostavis normalne odnose sa nekim ko ne zeli da ima ikakve odonse sa tobom? Jednosavno zeli da te nema, da zada "takve udarce da Srbi prakticno nestanu" ? A ko to zeli? Sta lupetas? nekih par % neousstasaa? Koje su to propagandne gluposti i lazi po faazonu - sto babi milo to joj se i snilo... Dokle ce vise da ponavljate takve idiotluke!? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Kako da uspostavis normalne odnose sa nekim ko ne zeli da ima ikakve odonse sa tobom? Jednosavno zeli da te nema, da zada "takve udarce da Srbi prakticno nestanu" ? Није битно шта неко жели. Битно је шта може и шта мора. Да је Слоба одмах признао Хрватску, одрекао се СФРЈ и повукао ЈНА, држава Хрватска би морала да се доказује пред светом и не само да не би смела да прогони Србе, већ би морала да их штити. Сва она срања постала су могућа тек када је започет рат. Не знам зашто то треба објашњавати, елементарно... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука