Jump to content

9. март 1991. - да ли је био шанса?

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Није Слоба имао 6 пута више гласова већ чак ни три пута више. Што не значи да је био слаб, напротив. Јесте, свака власт је од Бога ал није свака по вољи Божијој. ;)

1 Слободан Милошевић Социјалистичка партија Србије 3.285.799 65,34 2 Вук Драшковић Српски покрет обнове 824.674 16,40

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B5_%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5_1990.

Pretero sam.4 puta skoro.

Подели на овим сајтовима

Да, на преЦедничким, и опет није 6 већ 4 пута, а на парламентарним ни толико.

Parlamentarni su bili 92.Nakon ovih protesta.Tamo je bilo oko  puta vise za SPS u odnosu na SPO.

Подели на овим сајтовима

Ђе ме нађе!?

:aplauz: :aplauz: :aplauz:

Аферим зеленозуби!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Закључио сам после свега да не познајем довољно података да  бих могао и о чему да говорим. Све ми то делује много комплексно и без поседовања података из архива, као и сагледавања свих чињеница везаних за све републике и све "стране факторе" нема превише смисла причати. Шта знамо о томе шта се дешавало у Немачкој или Британији тих дана, о активностима њихових служби, о активностима њихових политичара итд... Скоро је одбрањен први докторски рад код нас на тему улоге САД у распаду Југославије, баш се надам да ћу некако успети да дођем до њега.

У сваком случају све и када бисмо прикупили све податке опет не бисмо знали шта се крило у главама свих учесника и једино што ми се чини извесним је то да је све превазилазило могућности појединаца па макар они имали много власти у својим рукама, јер је морало бити право умеће доносити одлуке у земљи у којој више народа, са оваквом историјом, живе испреплетано у држави чији је систем историјски пропао и чији је правни оквир немогућ.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

... Скоро је одбрањен први докторски рад код нас на тему улоге САД у распаду Југославије, баш се надам да ћу некако успети да дођем до њега.

ako je pisan od strane ovih nasih "intelektualaca" neces puno da se usrecis...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Мислим да је ова тема била изузетно корисна да се још једном расветле неке ствари, доста супротних али и прожимајућих ставова, релативно нормалан тон дискусије (значи да се може кад се хоће)...Битно је расветлити историју, макар и овако лаички, да би се знало где се грешило. Нека врста колективне интроспекције. 

Nema od toga nista, jer su ovde glavni problem generalizacije i podela na "srbe" i "hrvate" u pitanu nisu srbi i hrvati vec ova grupa hrava ona grupa hrvata ova grupa srba ona grupa srba.

Generalizovati sve i podeliti na Srpske i Hrvate kao kojekakve celine jednovoljne - nece nikuda da odvede.

Isto kao i pricao  Hrvatskim i Srpskim ciljevima...interesima, zlocinima

Takve stvari jednostavno ne postoje.. to su apstraktni termini koji mogu da oznacavaju sve i svasta..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1981 године за србију још није било касно.

Албанци су подигли јасну политику и почели демонстрацијама, да исказују свој циљ, који је испоставиће се касније био циљ свих република. Вероватно су албанци имали велику помоћ, наравно тајну од словенаца, хрвата, муслимана, македонаца, који су им обећали нову лепшу југославију...

Старог више нема, нови су долазили ка аждаја са најмање три главе. Сетимо се да је свака република, сваке године бирала свог члана председништва а одлуке су се доносиле већином гласова република.

Србији је све било јасно, само једно ми дан данас није јасно... зашто је државна безбедност продала србију, јер су имали "обећање", да ће моћи контролисати и друге републике, по свим питањима. 

Србија је на жалост после распада југославије остала једина република у којој је владала тајна полиција, која је у то време држала све конце у својим рукама. И тако наставила до дан данас.

Још једно изгубљено косово а они и даље нису Цар Лазар, који изабра Небеско Царство.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ђе ме нађе!?

:aplauz: :aplauz: :aplauz:

Аферим зеленозуби!

1WtOOsz.gif

150px × 150px (147,53 KB)

JO9CgvT.gif

138px × 138px (128,19 KB)

Пробај са једим од ова два, надам се и да нам аутор неће пуно замерити.

Подели на овим сајтовима

1WtOOsz.gif

150px × 150px (147,53 KB)

JO9CgvT.gif

138px × 138px (128,19 KB)

Пробај са једим од ова два, надам се и да нам аутор неће пуно замерити.

И овај мањи је, да извиниш, превише велики...

штета, баш би ми одговарао уз неке (видовите) поруке, оно кад сам, ономад, пре викиликса и далеко пре хашких пресуда знао, (из поузданих извора), да ће из хашког казамата пустити на слободу Готовину, Харадинаја, Перишића, Станишића, Френкија ...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

А кад смо код дешавања на Балкану деведесетих ево из прве руке, од једног искреног човека:

http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=46296

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

To ti je dobro pitanje. Teorija n to gleda ovako: Medjunaraodne obaveze su ti deo ustaavne materije koje je narod prihvatio. Medjunarodni ugovori se dakle smatraju delom ustavne materije.

Брате, немој више о праву, леба ти.

Теорија на међународно преузете обавезе гледа овако: Ако је држава преузела међународне обавезе, дужна је да их се придржава. 

С тим што теорију не праве роботи, па се подразумева да држава неће да преузме међународне обавезе које су противне њеном уставу, који је у складу са реалношћу на терену у тој држави.

Аман више.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Мени само једна ствар није јасна... што се ови млади људи оптерећују са тим? Ви бре не би требало да знате уопште ко су ти ликови, да вам буду нека досадна имена за тројку из историје и ништа више. Ако су нама упропастили младост, зашто вама? Прошло је бре двадесет година. Две деценије након Другог светског рата Немци и Французи су поново били најбољи другари. Путовали, зезали се, живели живот...

А ви дозвољавате да група импотентних маторих дебила још на вама лечи своје фрустрације и неостварене болесне фантазије. Уништавају вам живот људи моји. Па немој да сте толико наивни. Мислите својом главом.

Туга бре... :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...