Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Причамо о хипотетичкој ситуацији где је улица власништво свих њених становника који имају куће, као заједничке просторије зграде. Даље, имаш будалу која затеже јер може за онај свој део власништва, а нема ко да га натера да престане да малтретира ове друге сувласнике улице. Дакле, пођи од тога да будала има део власништва, а либертаријанизам му дозвољава да са својим парчетом улице ради шта год хоће, па и да малтретира остале који би асфалт, уличну расвету, канализацију и остало. Пођи од тога да је он један од сувласника и да ти његова либерална права да малтретира остале никако не можеш да ограничиш. Као у овом примеру који се дешава у стварном животу, са станарима ове зграде у Крагујевцу. kako je bre njegovo vlasnistvo kada ne ulze pare u nju? ne razumem na osnovu cega on im bilo kakva svojinska prava nad tom ulicom? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 У неким екстремним случајевима као ово са асфалтом је непродуктивно и неефикасно. Ja sam prosuo pesak ispred mog dvorista.. a komsija do mene asfaltirao ispred svog.. ja kada idem do kontejnera da bacim smece ne gzim po blatu.. da li se i onaj treci komsija ovajdi od toga kad ide do prodavnice pa ima deo suvog? Ima.. a li da je neproduktivno i neefikasno... tesko....... mi prvi imamo koristi od togaa.. on se ogrebao... zato ja sa ovim komsijom koji je asfaltirao redovno se pomzemo nesto.. a ovom trecem komsiji intliji niko ne pomze nista...... Dakle ne slzem se sa tobom da je moja rasveta ispred mog dvorista i moj asfakt ispred mog dvorista nesto sto moram da naplatim drugim kosijma cisto da se oni ne bi "ogrebli" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Dobro i? sta ce sad da mi se pojede dusa zbog togaa? Super brte koristi.... ja sam je postavio da j ne izginem kad izlzim iz dvorista... mozes i da mirises moje cvece i uzivas gledajuci moje dvoriste sa ulice... nemam ja tih problema.... Па сигурно неће јер си хришћанин и добар човек, па ћеш дозволити да користим твоју расвету. Али замисли сад неку глобалну ситуацију где један део људи плаћа услуге коју бесплатно користе други људи. То ти је нешто као качење на комшијин wi fi. Он плаћа, али ти га бесплатно користиш. Чак би се могло рећи да је тај феномен слободног стрелца врста крађе и ако мало боље размислиш видећеш да се коси са основим начелима либерализма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2015 kako je bre njegovo vlasnistvo kada ne ulze pare u nju? ne razumem na osnovu cega on im bilo kakva svojinska prava nad tom ulicom? Улица је заједничка. Сувласништво. Ако нема државе која је власник улице, људи су сувласници улице, и дужни да хе заједно уређују. Ако ти је лакше за разумевање, узми пример зграде од малопре који је емпиријски. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 То ти је нешто као качење на комшијин wi fi. Он плаћа, али ти га бесплатно користиш. Или он плаћа жену, а ти је бесплатно користиш... RYLAH and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 То ти је нешто као качење на комшијин wi fi. Он плаћа, али ти га бесплатно користиш. Mislim da porediti WI FI gde ti krade protok ... (dakle ti gubis nesto).. i gde ti komsija krade "svetlo" to jest koristi osvetljenje koje dolzi od tebe (gde ti ne gubis nista) Nema smisla poredite... ako on dolazi ispred moje kapije da cita, i dalje ce da lomi noge ispred svoje uvece.. ako hoda po asfaktu ispred moje kapije i dalje ce da gzi u blato ispred svoje... Zaista ja nemam tih problema... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Или он плаћа жену, а ти је бесплатно користиш... То је већ комунизам. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Улица је заједничка. Сувласништво. Ако нема државе која је власник улице, људи су сувласници улице, и дужни да хе заједно уређују. Ако ти је лакше за разумевање, узми пример зграде од малопре који је емпиријски. Zsto bi ulica bil suvlasnistvo ako on nije ulozio pare u izgradnju iste? Ne razumem sad.... mislim da previse prenosis etatisticku logiku na teren na kom nije dobrodosla.... ako smo dakle ja i ti izgradili ulicu, dali pare.. DeJvu koji zivi u istoj ulici ne postaje njen suvlasnik jer zivi u istoj. To je moj i tvoja ulica.. nse pre, nas cement, nas resurs... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ee ekstra sto si izdvojio novu temU! facenew22222222 facenew22222222 :aplauz: :aplauz: Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Cekam grizli da se oglasi.. tamo su bili privatni putevi, u usa mislim... Ako se ne varaam i zeleznice su privatno izgradjene...... mislim da tamo imamo priemera privatnih infrastruktura.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Zsto bi ulica bil suvlasnistvo ako on nije ulozio pare u izgradnju iste? Ne razumem sad.... mislim da previse prenosis etatisticku logiku na teren na kom nije dobrodosla.... ako smo dakle ja i ti izgradili ulicu, dali pare.. DeJvu koji zivi u istoj ulici ne postaje njen suvlasnik jer zivi u istoj. To je moj i tvoja ulica.. nse pre, nas cement, nas resurs... Били Мујо и Хасо. Пита Хасо Мују: Шта би ти кад би те напао медвед а да немаш оружје? А шта знам, сакрио бих се у пећину! Чуј, болан, у пећину, па њему пећина ко друга кућа! А добро, побего бих у реку неку! Каква река, па то плива ко чамац! А добро, шта знам, попео бих се на дрво! Ма јеси луд, Мујо, па знаш ти како се медведи пењу! А хебо ти овај разговор Хасо, кад ти навијаш за медведа! Crveni Baron and Месечева је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Ee ekstra sto si izdvojio novu temU! facenew22222222 facenew22222222 :aplauz: :aplauz: Служимо народу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 Cekam grizli da se oglasi.. Ма не би ја да се мешам, већ блебећем превише и без тога. А и ти би требало да се више концентришеш на гласачко тело... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 А зашто не фирме? Шта фали концесијама? Ama baš ništa... koncesije su super kada nema korupcije na tenderu... samo kod ugovora o koncesijama je sa jedne strane država... a ne skup građana, koji, kao što je Rile lepo objasnio ne mogu da se dogovore da zakrpe krov na zgradi a ne o uslovima koncesije za održavanje (ili ne daj Bože izgradnju) autoputa... Nego žao mi je što učestvovah u još jednom guranju još jedne teme u libertarijanizam, te neću ništa dalje da komentarišem osim: A sta mu je ova tvrdnja ako ne cist etatizam? Pazi, izjvio je da je nemoguce da grdjani bez vlade i drzave formiraju autoput. Toliko je nemoguce da je to UTOPIJA. Cis' etatizam,, volim i ja avocada ali ovo je klsicn fortune telling. Jeste čist etatizam ako etatizam definišeš kao: "bilo šta u neskladu sa Mlađinom vizijom idealnog libertarijanskog društva"... eto, priznajem da sam čist etatista po toj definiciji. Utopija btw ne znači nemoguće društvo, nego idealno društvo. Nisam izjavio da je nemoguće da građani bez vlade i države naprave i održavaju autoput, već da je to (u ovom trenutku) fantastika. Priče iz ovog žanra nekada i postanu stvarnost ali statistički gledano, mala je verovatnoća. S obzirom na trenutno činjenično stanje u nama poznatom univerzumu, ideja da će građani bez države da prave i održavaju autoputeve je "fortune telling" a suprotna teza je opis trenutne situacije i solidna prognoza za blisku budućnost. Deja Vu, Плутон, Crveni Baron and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 5, 2015 Пријави Подели Написано Март 5, 2015 ja stojim ovdje visok do tavanice i moja ljubav za te nema granice jer ja te volim milice prolazim niz beogradske privatne ulice u mislima ja nosim tvoje poljupce i sanjam bez kabanice a sve niz privatne uliceDzoni (Libero) Stulic ili Dejan (Libero) CukicNe znam ciji je original, ali nije ni bitno, i onako autorska prava ne postoje. RYLAH, Плутон, Месечева and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука