Jump to content

Приватни путеви/улице

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

То је стечен особина, није урођена. Људи су једноставно навикли на хаос па се понашају у неком смислу рационално. У хаосу нема сврхе да будеш конструктиван и кооперативан.

Када би се друштво мало средило, било би одмах пуно боље. За почетак, да се бар поштују и спроводе елементарни закони.

Не спорим, само што сам о тим стварима читао одавно, још у време краљевине. Кад год нашим људима даш да се нешто сами договоре, или се побију или оду пред органе власти да тужакају једни друге.

Не знам колко је везано баш уа ову тему, али је апсолутни рекордер у судским аналима парница која је трајала преко осамдесет година, око безвредног парчета земље. Потрошили брдо пара једни и други, ал нису одустајали. Тек се четврта генерација договорила да прекине лудило, поделили парцелу тачно на пола вансудским поравнањем.

Често сам размишљао о узроцима тих ствари код нас. Верујем да би ситуација била донекле решена боље постављеним системом, на здравијим основама, али већ такав систем тражи неке другачије људе да би могао да функционише. Ми имамо сасвим солидне претпоставке за такав систем, али нема ко то да спроведе. Ваљда је у томе смисао увоза оволиких људи у владе из иностранства све време од двехиљадите године, ал проблем је што се и они брзо утопе у овај систем уместо да имплементирају оно што су преко научили. Или постану апсолутни лудаци који све око себе гледају као нижу расу, па мораш да их се решиш свакако.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Не спорим, само што сам о тим стварима читао одавно, још у време краљевине. Кад год нашим људима даш да се нешто сами договоре, или се побију или оду пред органе власти да тужакају једни друге.

Ovo su verovatno neki vanzemaljci...

Stanovnici Đeđeva sami održavaju put do svog sela prohodnim

Meštani Sejanice sami očistili sneg sa puta

http://jugmedia.info/2012/01/29/mestani-sejanice-sami-ocistili-sneg-sa-puta/

A evo kako to "vlast" radi..

U selu bez asfalta grade pozoriste..

http://www.gradsubotica.co.rs/u-selu-bez-asfalta-grade-pozoriste/

I posle mi pricate tu neke price, nemoguce medj nasem narodu, bolje ce to vlast..

ne znam sto nemate UOPSTE poverenja u soposbnost ljudi..... Niko od vas...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ето ти га анегдотални аргумент. Ми причамо о нрким општим стварима, ти опет гушиш тему појединачним примерима да би истерао нешто своје, упркос општепознатим стварима.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ето ти га анегдотални аргумент. Ми причамо о нрким општим стварима, ти опет гушиш тему појединачним примерима да би истерао нешто своје, упркос општепознатим стварима.

Po cemu to? Tvoj je anegdotalni argument isto koliko i moj, ali posto si resio da se prepucaavamo istima, mogu i ja da izdvajam pozitivne primere i da ih nazivam opstim stanjem u narodu.

Pazi njega.. njegovi primeri nisu anegdotalni nego opste stanje u narodu.. a moji .... e moji su angdotalni...

Cuj "opstepoznata" stvar.... joooj

Svi ponavljaju to ko vrabci pa je to "opstepoznaata" stvar... joooj joooj joooj joooj

Nema tu nista opstepoznato nego se vi maksimalno fokusirate na negativno, jer vas mediji time hrane.....ja sam samo ukljucio mozak i ispitujem "opstepoznato" ...

A ako pogledas realno i krenes da kopas malo mozes da nadjes i gomilu pozitivnih primera i gomilu negativnih.

p.s.

ISTERUJEM SVOJE. TERAM VAS MALO DA VERUJETE U SOPSTVENI NAROD!

Defitisti i pesimisti......

DA MALO PROBIJETE TE NEGATIVNE PREDRASUDE O  SOSPTVENOM NARODU KAKO SMO INATLIJE, LENJI, NESPOSOBNI, KAKO CE DA SE POBIJEMO OKO KRECENJA ZGRADE I OSTALE PRICE! ONE OPSTEPOZNATE.

Koji li se moj trudim..... kad je ovde opstepoznato Riletu i svima ostalima da smo mi stoka kojoj treba bich i batina u obliku Vucica, Tita, Tadica, Putina...

A ja sam neki mali pokvarenjak koji samo tera inat tome.... jer nama je to u genima....

Подели на овим сајтовима

Све си ти у праву и зато немој да расправљаш са нама док не научимо да расправљамо на твом узвишеном и аргументованом нивоу.

У најмању руку, док не научимо да не правимо логичке грешке у расправама.

Подели на овим сајтовима

Све си ти у праву и зато немој да расправљаш са нама док не научимо да расправљамо на твом узвишеном и аргументованом нивоу.

У најмању руку, док не научимо да не правимо логичке грешке у расправама.

Dabome.... dok ukljucis mozak i ne vodis se "opstepoznato" .. jer je to opstepoznato prvenstveno ono sto mediokritet (60 % prosecnih) shvata i kako shvata....i kako raazmislja......

Jer si ti iznad tog mediokriteta... i treba da ga vuces ka napred a ne da ga odrzavas u stagniranju....

Ne smeta meni da se ti ne slazes sa mnom, ali nemoj jer je nesto OPSTEPOZNATO... u narodu... molim te...

Подели на овим сајтовима

Dabome.... dok ukljucis mozak i ne vodis se "opstepoznato" .. jer je to opstepoznato prvenstveno ono sto mediokritet (60 % prosecnih) shvata i kako shvata....i kako raazmislja......

Jer si ti iznad tog mediokriteta... i treba da ga vuces ka napred a ne da ga odrzavas u stagniranju....

Ne smeta meni da se ti ne slazes sa mnom, ali nemoj jer je nesto OPSTEPOZNATO... u narodu... molim te...

Био један цар и имао три сина...

Подели на овим сајтовима

Био један цар и имао три сина...

Opste je poznato i da covek koristi samo 10 % mozga....

pa ono...isto toliko i netacno..

http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_percent_of_the_brain_myth

razmisli o tome....

"Ad populum" - opste poznato.... ;)

Подели на овим сајтовима

Opste je poznato i da covek koristi samo 10 % mozga....

pa ono...isto toliko i netacno..

http://en.wikipedia.org/wiki/Ten_percent_of_the_brain_myth

razmisli o tome....

"Ad populum" - opste poznato.... ;)

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias

Подели на овим сајтовима

Odlicno nasao si problem koji imas.... trazish u narodu najgore da bi potvrdio svoju hipotezu angdotalnim dokazima.

Bravo, napredujemo...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...