Млађони Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Дакле Србин не постоји? Na isti nacin na koji postoji zvezda.. partizan.. ili ostale apstraaktne drustvene tvorevine.. takva je i srbin.. .apstraktna drustvena tvodrevina... Sto joj ne umanjuje naa postojanju i na vaznosti.. medjutim ljudi naacionalnost mnogo tvrdo posmatraju... a ne meko... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 И онда кажу да националисти на оваквим темама све заврше на причи о Србима. Занимљиво.... Јуан или намерно тролује или мисли да овде сви мрзе амере па жели да скрене тему на доказивању/оспоравању постојања народа. ( што му дође на исто - троловање) Рецимо ја не мрзим амере нити сам љубитељ руса. Посматрам једне и друге и процењујем да ће ипак амери победити јер су више склони ратовању него руси. И не Гризли то нема везе само са неком малом групом властодржаца која се замисли случајно у континуитету(ратовања) протеже до прапочетака америчке државе, него је то ствар свих американаца. Просто тај народ постоји кроз рат и ратовање као и римљани. Нису ни римљани ратовали на свом терену, сем грађанских ратова и повремених револуција, али су ипак постојали кроз рат. Економија им је постојала кроз рат и држава им је настала и опстала и развила се захваљујући рату и ратовима. И тога су били свесни и римски пролетери и римска елита( влатодршци). Можда амери још нису свесни да постоје и опстају кроз рат и ратове, мада је то сулудо и помислити после толико узастопних година ратовања. Чињенице су ипак такве да садашњи амери не ратују против злих немаца( нациста) него ратују за ресурсе. Иначе да ратују само рата ради много су им ближи мексиканци па их не дирају, јер су сиротиња а и немају ресурсе. Н И Н Е, Снежана, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Имају је и ЦиганиPa imaju oni sa plavom kosom, pa možda zato.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Све што објективно постоји, може се недвосмислено идентификовати и разликовати од других ентитета. Како идентификовати Србина/Немца/Француза...? По: језику,физиономији, култури,традицији,историји, храни,музици,фолклору,религији... мало ли је? SHADOWS OF THE LIGHT, Н И Н Е, коЖељ њацИ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Постоји као политичка апстракција и лично опредељење (које је за мене светиња). Не постоји као некакав објективни ентитет, који је вековима исти. Све што објективно постоји, може се недвосмислено идентификовати и разликовати од других ентитета. Како идентификовати Србина/Немца/Француза...? Један човек током свог живота није исти, а како би то могао бити народ. Да ли то значи да тај човек објективно није тај исти човек у часу своје смрти какав је био у часу свог рођења? Да ли је у питању неки други човек? Друго, мој деда није био политичка апстракција него Србин. А колико ме сећање служи тај исти деда ми је причао да је и његов деда био Србин а не политичка апстракција. Такође познајем доста Срба чији су дедови били сасвим другачијег политичког опредељења од њих самих али су свеједно сви Срби ( и они десничари и дедови им левичари). Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Просто тај народ постоји кроз рат и ратовање као и римљани. Нису ни римљани ратовали на свом терену, сем грађанских ратова и повремених револуција, али су ипак постојали кроз рат. Економија им је постојала кроз рат и држава им је настала и опстала и развила се захваљујући рату и ратовима. Заправо су и пропали зато што су нон-стоп ратовали по целом (тадашњем) свету. Трошили су огромне количине новца на те ратове и на велфер, па је и то изазивало економску кризу због буџетског дефицита... Имали су и значајну инфлацију, како сам чуо. Што ми је то све нешто познато. коЖељ њацИ , -Владимир-, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Заправо су и пропали зато што су нон-стоп ратовали по целом (тадашњем) свету. Трошили су огромне количине новца на те ратове, па је и то изазивало економску кризу због буџетског дефицита... Што ми је то све нешто познато. Е, у том правцу сам хтео да иде теме, али људи су исфрустрирани... Ипак 1000 година није мало Човек Жоја and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 По: језику,физиономији, култури,традицији,историји, храни,музици,фолклору,религији... мало ли је? Различитие нације говоре исте језике, деле исту културу, традицију, историју, музику... Рецимо, једина храна за коју нисам успео да нађем да се прави још негде осим међу Србима је цицвара. Све остало уопште није српско. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Један човек током свог живота није исти, а како би то могао бити народ. Да ли то значи да тај човек објективно није тај исти човек у часу своје смрти какав је био у часу свог рођења? Да ли је у питању неки други човек? Постоји више ствари које недвосмислено, ван сваке сумње, могу да покажу да су беба на рођењу и та иста беба, као стогодишњак на самрти, иста особа. Не знам једино да ли је могуће са 100% сигурности разликовати идентичне близанце. Дај ми барем једну ствар која може недвосмилено да идентификује Србина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Pa evo pitaj celu evropu da su srpski kraljevi, morali bojicama da boje krv u plavo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Различитие нације говоре исте језике, деле исту културу, традицију, историју, музику... Рецимо, једина храна за коју нисам успео да нађем да се прави међу Србима је цицвара. Све остало уопште није српско. Није баш тако. Рецимо турци имају бурек, ћевап, и сарму али укус ни близу онога како ми то правимо. Заправо турску сарму не бих могао појести да ми плате, а српских сарми могу појести тоне. Начин је другачији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Дај ми барем једну ствар која може недвосмилено да идентификује Србина. Juanito, Зосима, Manolis and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Март 4, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Постоји више ствари које недвосмислено, ван сваке сумње, могу да покажу да су беба на рођењу и та иста беба, као стогодишњак на самрти, иста особа. Не знам једино да ли је могуће са 100% сигурности разликовати идентичне близанце. Дај ми барем једну ствар која може недвосмилено да идентификује Србина. Дакле то што постоји историјски, културни, па по прилично и генетски и духовни континуитет Срба од Св. Саве на овамо то је ирелевантно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 4, 2015 Пријави Подели Написано Март 4, 2015 Може ли се рећи, на основу твоје перцепција, да су заправо марљиви и вредни Американци (верујем да је тако на основу онога што си писао по темама) злоупотребљени, јер се сав онај сакупљени порез и сличне таксе, и уз помоћ неких делова финансијског сектора, користи за ово за шта се користи по свету. Дакле, имам утисак, као да је направљен један добар унутрашњи систем који доноси привредне резултате које опет ти идоти из естаблишмента и пентагона злоупотребљавају. Колико сам промашио у резону? Управо тако, 100%. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука