Jump to content

Стоунхенџ превара?

Баба

Препоручена порука

(ФОТО) ВЕЛИКА БРИТАНСКА ПРЕВАРА: Стоунхенџ је саграђен 1954. године!!!

dot.png

PinExt.png
inShare4

Један руски портал објавио је тезу да мегалитни споменик Стоунхенџ није изграђен пре 5.000 година, већ је градња започета пре свега 60 година!

stounhendz.jpg

Овако се градио Стоунхенџ

Али да прича не би остала на рекла-казала, исти портал fishki.net објавио је и 108 фотографија снимљених од 1954. до 1958. године, а које показују како се градио Стоунхенџ! Да, добро сте прочитали, стотину и осам фотографија!

А на њима можете видети како се пројекат „древне грађевине“  гради модерним дизалицама и крановима уз бројне учеснике и надзорнике. Снимљене су практично све фазе, од припреме терена за градњу, док још на њему нема ничега, па све до завршетка ове структуре наводене „мегалитне“ културе.

Е, сад, прва реакција неких читалаца биће да је реч о „обнављању“, „рестаурацији“, „замени“ древних мегалита и томе слично.

Али, у раним фотографијама, почев од прве, можемо да приметимо беле кругове од креча који указују на локације за будући „мегалит“. Ово је био „обиман посао“ за градитеља. Не може се „мегалит“ извадити као шаргарепа, не остављајући трага том поступку.

Даље, ако се слике пажљиво размотре, наћи ћете и војну бодљикаву жицу у тој области, и друге детаље, који нам говоре да је у том тренутку локација градње будуће „киклоповске грађевине“,  „древног друидско-атланто-асирско-сиријско-аријевског“ споменика, заштићена од очију јавности.

Погледајте фотографије које разоткривају велику, може се рећи мегалитну превару.

restavraciya-0002.jpg
restavraciya-0003.jpg
 restavraciya-0004.jpg
 restavraciya-0005.jpg

Руски портал је причу објавио пре готово две године, али изгледа да нико није обратио озбиљнију пажњу на то и поред материјалних доказа.
Извор: Правда, fishki.net; Фото: fishki.net

Подели на овим сајтовима

Сад су ме фотке заинтригирале.

Види се на почетку да су обележена поља где су касније убачени ови стећци.

Него ме занима да ли постоје писани извори који помињу Стоунхенџ пре 1950. Ако постоје онда шта су ове фотке.

Подели на овим сајтовима

Imaju smisla za turizam, kapa dole!  8086.gif

Па дај онда да ми по Војводини у сваком селу направимо по један Стоунхенџ па га заштитимо УНЕСКО-м , па поред сваког отворимо ланац продавница са домаћу ракију и пљескавице оне од по киле меса и развијемо туризам. Мислим ако се може вако што да не. А ливада хвала Богу имамо колико оћеш

Подели на овим сајтовима

Ово је слика негде после Првог светског рата:

500px-Stone_Henge_-_Salisbury_Plain_enha

Из 1877:

Stonehenge_1877.JPG

Ово је цртеж из XVII века:

440px-Stonehenge_-_Wiltonia_sive_Comitat

http://en.wikipedia.org/wiki/Stonehenge#Archaeological_research_and_restoration

Пошто је скоро све камење попадало, 1950-тих је извршена рестаурација и постављени бетонски темељи. Одатле ове фотке од којих је Рус направио причу. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Форуми су екстра ствар.

Прво те неко заинтересује за нешто што те никад у животу није занимало а потом ти неко други објасни да није ни било разлога да се заинтересујеш.

Подели на овим сајтовима

Прво те неко заинтересује за нешто што те никад у животу није занимало а потом ти неко други објасни да није ни било разлога да се заинтересујеш.

Dal sam pošo il sam došo? :.mislise.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...