CecaV Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Да наставим да живим тај живот би било исто као када би ме неко натерао да проведем живот са женом која ми је потпуни странац... eeeeeeebiga ! A punoća istine ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 eeeeeeebiga ! A punoća istine ? Ко пуноћа брака. Прва три дана... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Каква је ваша вера? Да ли вашом вером можете барем заинтригирати људе око себе макар да вас питају зашто нешто? Да ли сте некад некога увели у црквени живот, кумовали му, научили га основе катихизиса? Можете ли померати планине? Мања од горушичиног зрна. Да, и увек сам се тога плашио, тера на опрез то што видим да други виде у мени оно што ја не видим. Да. Мада мислим да сам само био онај који је дао добар одговор у право време. Да нисам, то би им сигурно учинио неко други... Из првог одговора је јасно - не. Ја одем на планину да зарадим неки динар за 'леба и с'леба. А ако је неко помери док сам горе добијем и вожњу за џ... emilija, Dijasporka, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Вера... Јака је. Трудим се да је јачам и ојачам и ту ми доста помажу неки људи који тога нису ни свесни. Најчешће њиховим помашањем, јер ја не желим да се понашам као они.Питају мене људи свашта. Што мислим да знам, ја им кажем, али увек напоменем да не знам ништа и да ћу сазнати онда када и они буду сазнали и када сви будемо сазнали.Нисам никога нигде увео. Добро, неки су почели мало другачије да гледају на неке ствари, како кажу, захваљујући мени, али то више има везе са оним што су већ имали у себи, него са вером и са мном.Не могу да померим ништа осим себе. Мада је и то некада тешко. Често паднем, оклизнем се на кору од банане, а што је најгоре, банана је била моја. Па, сваки пут после тога треба да устанем, да очистим блато са себе, па опет корак, па опет банана и тако стално. Морам прећи на наранџе. Ђорђе Р and Vecana је реаговао/ла на ово 2 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Ne bih znao da iskazem kakva je moja vera trenutno. Jednostavno, kada pogledam unazad, cini mi se da je znatno slabila, uporedo sa nekim mojim obogacivanjem znanja o veri u teoretskom smislu. Kao sto rece Juan, cesto imam problem da uklopim licnost Hristosa sa nekim crkvenim ucenjem, ponekada mi se cini kao da to i nema veze jedno sa drugim. U poslednje vreme se cesto zapitam na cemu pociva moj odnos sa Bogom. Cini mi se, kao da jos nisam pronasao sustinu, ponekada se osecam da sam tako daleko od nje. Pozelim tako da da mogu da izbrisem neke stvari iz glave i da se slobodno okrenem Bogu, bez tolikih uslovljavanja, pretnji, pravila koje ne razumem. Za sada mi bas tesko ide, moram priznati. Ali i dalje tragam za Bogom, trudim se da ga opet ozivim i upoznam u svom srcu. Ovo sto sam upoznao u svom razumu... hmm ne deluje mi ispravno bas. emilija and ............. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Логосна апофатика њихових егзистенцијалних нестворених енергија усмерава њихову ипостас ка есхатону. 8086.gif Ignjatije and ............. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Ја сам био атеиста док нисам прочитао Јеванђеље први пут. Ма ја сам био верник од малена, док нисам почео да се дружим са поповима... Crveni Baron, ............., Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Мени ово с планинама не иде. А није да нисам покушао. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Ja sam pod stare dane poceo da verujem u rad u ono " ... u znoju lica svog..." . Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 овог нису дочекале 42 девице, па је сконто да је крст права ствар: http://worldnewsdailyreport.com/isis-fighter-converts-to-christianity-after-allah-refuses-him-entrance-to-gates-of-heaven/ '> http://worldnewsdailyreport.com/isis-fighter-converts-to-christianity-after-allah-refuses-him-entrance-to-gates-of-heaven/ Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Каква је ваша вера? Православна. Да ли вашом вером можете барем заинтригирати људе око себе макар да вас питају зашто нешто? Да. Али најчешће везано за обичаје и специјалост казни којом светитељ на одређени празник кажњава ако нешто радиш. Увек их разочарам када виде да се слабо разумем у то. Неки ми кажу "Што онда идеш у Цркву, постиш, читаш књиге... кад основне ствари не знаш". Други ме питају шта није у реду са мном. Трећи у коју сам то секту упао. Четврти се брину да не скренем јер су чули да ко чита Библију може да полуди.... А има и оних озбиљно заинтересованих. Да ли сте некад некога увели у црквени живот, кумовали му, научили га основе катихизиса? Да. Слава Богу. Има ту и инославних, и један друге вере. Интернет је чудо! Можете ли померати планине? "Казано је: Не кушај Господа Бога својега." ............. and Goku је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Каква је ваша вера? Да ли вашом вером можете барем заинтригирати људе око себе макар да вас питају зашто нешто? Да ли сте некад некога увели у црквени живот, кумовали му, научили га основе катихизиса? Можете ли померати планине? Aj polako: 1) Bolje da ne pričam (štaviše, u većini slučajeva ne pričam) 2) Vidi odgovor pod 1 3) Ne 4) Vidi odgovor pod 2 Šalim se malko... Ne znam, ostadoh u nekom razbijenom stanju, omašio sam neke stvari u životu, umaraju me ta silna pravila koja spominjete, ali kao što neko reče, ostaje mi Hristos, Bog moj i prijatelj moj... Da ne mogu da mu izlivam srce na službi sa ostatkom Crkve, da Gospodu, kako reče jedan svetitelj, nije "milo da Mu slabi sa jakima prinose", odavno bih se odšetao... A stoji i ono da ako nekoga volite, naravno da ćete pričati sa drugima o toj osobi, pa i tu škripim... Јанко and Blaža Željko је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 А и овај Жељко увек постави неке теме где треба да се "скинемо" толико се испаљујем на овом форуму, ал не могу да кривим ни њега ни форум, само ми је фрка сад да ме Господ негде не сачека па "упита" " да видимо, шта си то одговарао? ајд сад..." то ми дође ко неко огледало, Никако да одем одавде куд вас нађох? Ignjatije, мирођија, Јанко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Kad jednom srkneš iz Čaše ..ništa više nije isto. ............., Јанко, Zero and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 27, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2015 Хе, свака исповес почне са оним: "вера ми је мала", па још са неким тричавим сујеверјем. Ограничила сам своје овце на домаће, ако њих уведем бићу царица. Не померам ништаа.. Е, ал под налетом вере увек говорим истину и надрљам. Драшко and Blaža Željko је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука