Ђорђе Р Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Ja mislim da su pravi razlozi anti-ekumenizma (Artemitizma) zpravo politicki razlozi, nacionalisticki. Srbi (pravoslvci) se vole s Rusima( pravoslvicma ) a ne vole se sa Hrvatim (katolicima) i zapadnjacima (katolicima, i protestantima mada vise katolicim).. i prtiv su saradnje sa njihovim zapadnim neprijateljem.. takvom podelom vide savrsjeno crno beli svet (koji veze sa realnoscu nema) .. i podelu u svemu bitnom.. od religije, preko drzavnosti, sradnje, geopolitike, ekonomije itd... Jako pitko, lenjo, neracionalno i neobjektivno razmisljanje. Могу само за себе рећи зашто сам против екуменизма. Зато што и ту има колико хоћете лажи и превара. Само један пример. За екуменисте молитва је само и једино причешће, барем тако нама причају, тј. лажу нас. Кажу нам да ми можемо да се молимо, учествујемо на богослужењима са свим јеретицима, само да се не причешћујемо заједно са њима. И још нам кажу да то мисле и свети оци, када јасно кажу да никаква молитва са неправославнима није дозвољена. Да не причам о "два плућна крила", "сестринским црквама", "грањању цркве"... Такве лажне изјаве, лажне теорије, мој стомак не може да поднесе. Млађони, -Владимир- and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 +! Mk 9,40 Tko nije protiv nas, za nas je. Nisam protiv rimskog biskupa (nisam 'pravoslavac') niti sam protiv pravoslavnih patrijarha, 'kršćana',..., nego sam za Krista, Istinu, Život, Ljubav,..., Kraljevstvo. Ljudi se mogu boriti protiv rimskog biskupa čak i poput onih 'katolika', koji su ga i fizički napadali u dalekoj prošlosti 'katoličke Europe'. Nisam protiv klera, koji se ponašaju poput najamnika, ali ne odobravam takvo ponašanje. Nisam protiv sebe, ali ne odobravam svoje grijehe. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Само један пример. За екуменисте молитва је само и једино причешће, барем тако нама причају, тј. лажу нас. Кажу нам да ми можемо да се молимо, учествујемо на богослужењима са свим јеретицима, само да се не причешћујемо заједно са њима. И још нам кажу да то мисле и свети оци, када јасно кажу да никаква молитва са неправославнима није дозвољена. Prvo hvala na odgovoru. Ja ne znam nista sem kanona, ne zabranjuje to, a kanoni nisu sveta pravila, vec zemaljska, prakticna. Mogu biti promenjeni i vrlo su meki. Koliko znam i patriarh pavle je ucestvovao na bogosluzenju i molitvi sa jereticima. Ispada sad i +Pavle - los. Dakle ti nisi ekumenista, jer pratis kanone? Ako sam dobro razumeo i dok kanoni ne budu promenjeni neces biti? Ili ces iako crkva promeni kanone? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Artemijevci su autisti koji nisu ukapirali poruku iz 1941-1945. Sa nekima je bolje suradjivati ^.^ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Традиционални римокатолици против верског релативизма папе Франциска: Много тога код римских папа од времена Другог ватиканског сабора мирише на масонство. Занимљиво је упоређивати папске посланице са краја 19. и из прве половине 20. века са закључцима Другог ватиканског сабора и папским посланицама после сабора. Неки римокатолички традиционалисти тврде да је папство водило рат против масонства од Француске буржоаске револуције и да је тај рат изгубило током 20. века, када су масони продрли у сам врх римске курије и премрежили целу Римокатоличку цркву. Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Према истима екуменизам је покрет чији би мото био: "Масони свих цркава уједините се!" Недвојебено је да је екуменизам само део свеобухватног глобализма које је на сцени задњих стотињак година. Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Традиционални римокатолици против верског релативизма папе Франциска: Cek bre, u sta veruju ti rimokatolici kada ne priznaju papino svetost!? Према истима екуменизам је покрет чији би мото био: "Масони свих цркава уједините се!" Недвојебено је да је екуменизам само део свеобухватног глобализма које је на сцени задњих стотињак година. Avocado, 'de su one nagrade!? Nego meni ti kazi.. kako to moze da se desi ako sveti duh ne vodi crkve ka tome? Jel hoces reci da su masoni jaci od svetog duha? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Наравно да нису масони јачи од Светог Духа, али сетимо се и да Црква са краја времена неће бити нарочито јака када ће морати бежати у пустињу. Ватикан је признао да су Јевреји и даље изабрани народ, а то је негирање Цркве тј. хришћана као новог Израиља. Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 , али сетимо се и да Црква са краја времена неће бити нарочито јака када ће морати бежати у пустињу. Pa to je vec proslo, kada je crkva bezala u pustinju, izuzetno je jaka vec 15 000 godina. Jel to kraj vremena vec prosao? Pre 15 000 godina? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Недвојебено је да је екуменизам само део свеобухватног глобализма које је на сцени задњих стотињак година. uuuups! https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 15000 година? 1 500* a ako je sve sto imas da kazes na ovu temu moj lapsus - bravo ti ga bate. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Prvo hvala na odgovoru. Ja ne znam nista sem kanona, ne zabranjuje to, a kanoni nisu sveta pravila, vec zemaljska, prakticna. Mogu biti promenjeni i vrlo su meki. Koliko znam i patriarh pavle je ucestvovao na bogosluzenju i molitvi sa jereticima. Ispada sad i +Pavle - los. Dakle ti nisi ekumenista, jer pratis kanone? Ako sam dobro razumeo i dok kanoni ne budu promenjeni neces biti? Ili ces iako crkva promeni kanone? Не ради се само о канонима. Јер то је нешто што не може бити промењено. Не можеш у исто време играти и у Челзију, и у Ливерпулу. Ако си играч Челзија можеш да одеш на стадион и погледаш утакмицу Ливерпула, ако правилник клуба (рецимо канон) то дозволи, али не можеш да играш за њих, и нема тог правила (канона) који би то дозволио. Ал добро и то, него најгоре је што после кажу како рецимо нису играли, него, не знам шта радили, јер да су играли, дали би гол (причестили се). И каква је то игра ако нису дали гол (причестили се), јер се само голови (причест) рачуна. Овде сам под посматрањем утакмице мислио гостовање на богослужењима, без активног учествовања у њима. А играњем за тим, активно учествовање у богослужењу. Не бих даље о овоме, јер нема краја, поготово брате са тобом. Јер је то ћерање до бесвести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Ово је јако занимљива тема, дајте се уозбиљите. Претпостављао сам кад сам почео овде писати да се познавање Светог писма подразумева. За почетак предлажем да се прогугла и потражи докуменат из средњег века: Унам санктам. Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Поновио си га 2 пута, тако да не знам колико може бити лапсус Nije lapsus samo greska u pisanju. . Претпостављао сам кад сам почео овде писати да се познавање Светог писма подразумева. Ima tamo "dijalog sa protestantima" oni znaju sveto pismo od a do sh. Не ради се само о канонима. Јер то је нешто што не може бити промењено. Не можеш у исто време играти и у Челзију, и у Ливерпулу. Ако си играч Челзија можеш да одеш на стадион и погледаш утакмицу Ливерпула, ако правилник клуба (рецимо канон) то дозволи, али не можеш да играш за њих, и нема тог правила (канона) који би то дозволио. Zaista ne razumem poredjenje sa utkamicama. Ja koliko znam o kanonima, a znam nesto, ne znam puno (ucili smo malo kanonskog prava na faksu). Kanoni su promenljivi zakoni koji su doneli ljud zbog nekih uredjivackih politika. Nisu neka "duhovna" pravila, liturgijska. Vise unutrasnja crkvena politika. Apsolutno su promenljivi i fluidni. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 19, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2015 Уозбиљи се Милосављевићу. mani se pasivne agresije vernume... budi musko. Ili budi otvoreno agresivan ili nemoj bit agresivan uopste. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука