Jump to content

Брига за спасење наспрам слободе другог - да ли треба говорити о спасењу добрим људима који не иду у цркву

Guest Alefshin

Да ли Вам се допада тема ?  

20 члановâ је гласало

1. 1. Да ли Вам се допада тема ?

• Да
      13
    • Не
      6

Препоручена порука

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1350672981' post='732549]

незналице, како си се залудео сопственим судом - још се усуђујеш Богу и да одређујеш кога ће Он да спаси и због чега? :D

да, крштење управо значи да си постао ХРИШЋАНИН прањем од греха у Крви и Телу Христовом, усељен у Књигу Живих, обележен печатом и целивом дара Духа Светог миропомазањем и да ти то НИКО И НИКАД не може одузети.

и први си се ти одлучио од Цркве и Бога судећи овако другом, јер како судиш - тако ће ти и бити суђено ;)

па се ти чеши где си омануо у својој гордости да испуњаваш закон и пророке, а ако љубави немаш ... ништа си.

Браво, браво, заиста импресивно! А да прочиташ коментаре своје видео би да ништа бољи од мене ниси нити си гори ;)

Крштење није довољно и тачка! Па ја знам колико хоћеш људи из мога окружења и родбине који хуле по Богу а џаба им то крштење, не вреди им за ништа када он у себи нема Бога!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 385
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Браво, браво, заиста импресивно! А да прочиташ коментаре своје видео би да ништа бољи од мене ниси нити си гори ;)

Крштење није довољно и тачка! Па ја знам колико хоћеш људи из мога окружења и родбине који хуле по Богу а џаба им то крштење, не вреди им за ништа када он у себи нема Бога!

и нисам, нема ниједног праведног у Цркви, у томе и јесте поента само што ти то право одузимаш онима који нису по твом подобију а игноришеш да им је Бог Судија а не ти :)

поготово што немаш очи Бога, да завириш у туђа срца, него не видиш ни себе.

сем тога што почињеш да хулиш на крштење и понижаваш дар Духа Светог, вреди ли или не.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1350673563' post='732557]

и нисам, нема ниједног праведног у Цркви, у томе и јесте поента само што ти то право одузимаш онима који нису по твом подобију а игноришеш да им је Бог Судија а не ти :)

поготово што немаш очи Бога, да завириш у туђа срца, него не видиш ни себе.

Човек који лаје и псује и мрзи Бога није хришћанин! Човек који није ниједном крочио у цркву осим онога дана када је крштен није хришћанин! То не може бити. Нека ја судим и нека ми Бог суди по овоме шта ја пишем али да причам бајке и нереалне ствари заиста не желим! Једино спасење је литургија!

Научи молитве, натерај себе на одлазак у цркву, исповедај се и причешћуј е тада! Тада можеш рећи ја сам хришћанин, ја верујем у Бога и сви би требали да следе оно што и ја чиним јер у томе и јесте спасење а не у новцу и материјалном овоземаљском животу!

Подели на овим сајтовима

Sto li se vas dvojica prepucavate? Aj puske u neprijatelja! Mislim da je sestra samo zapala u prolaznu krizu.Koliko se meni puta dogodilo da kazem "Boze, daj mi drugog popa, ovaj ne valja". Pa kad oladim glavu vidim da mi je dat duhovnik po mom potencijalu; ako razumete sta hocu da kazem.

:aman: niko sa sugurnoscu ne zna da li ce u Raj. Dzabe meni podvizi i sve ako me pojede neka strast u poslednji dan :) . Srce ako ne ugotvimo za Boga propadamo :)

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Човек који лаје и псује и мрзи Бога није хришћанин! Човек који није ниједном крочио у цркву осим онога дана када је крштен није хришћанин! То не може бити. Нека ја судим и нека ми Бог суди по овоме шта ја пишем али да причам бајке и нереалне ствари заиста не желим! Једино спасење је литургија!

Научи молитве, натерај себе на одлазак у цркву, исповедај се и причешћуј е тада! Тада можеш рећи ја сам хришћанин, ја верујем у Бога и сви би требали да следе оно што и ја чиним јер у томе и јесте спасење а не у новцу и материјалном овоземаљском животу!

е ти баш знаш ко је хришћанин, дал се ко и како каје и ко се како спасава, мош мисити :D

све је то лепо на папиру ал живот није црно-бео, понајмање је Бог у Својој слободи и вољи.

слава Богу на милости и љубави према човеку кад је оставио покајање и причешће невидљивим божанским енергијама јер Дух дише где, код кога и кад хоће а Црква кроз праксу више од 2000. година зна и признаје спасења и крштења жељом, и то без иједног причешћа и самог чина крштења јер је такве свете људе сам Бог пројавио.

ал ето, имамо ми новог судију који ће да напише Најновији Завет и правило за спасење, Христос је мртав - живео Манојло! :D

пс. знаш, понашаш се као старозаветни Јевреји који су се хвалили како закон и пророке испуњавају а Христос их је називао мало називао тврдовратима, змијама и породом аспидиним па им је мало цртао грехе у песку и изазивао да први баце камен кад их је питао како ће побећи од пресуде у огањ паклени ако практично сами на себе ударе својим судом?

видиш ли да те ђаво изазива да се сам себи и Богу ругаш из својих уста, не мислећи о последици?

Подели на овим сајтовима

Само крштење по себи није довољно, то не значи: "ја сам хришћанин". А да ли идеш на литургију? Да ли се молиш? Да ли знаш Оче наш? Симбол вере? Исповест? Причест?...

Све то ако не зна и не чини, такав човек није хришћанин, а таквих је у Србији ихихи!

uuuuuuuuuu

teske reci prst ka dole

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

aman niko sa sugurnoscu ne zna da li ce u Raj. Dzabe meni podvizi i sve ako me pojede neka strast u poslednji dan .smesko. . Srce ako ne ugotvimo za Boga propadamo .smesko.

Рај креће већ овде на земљи, а зашто неко и не би са сигурношћу знао да ће завршити с Богом у заједници? :)

сем тога, немој да се превариш да се подвизима Бог потпукуљује или да може да се икако заради уфур у Божју кућу, кад смо крштени бесплатно и бесплатно се дели свето причешће а једини услов је љубав Бога.

једино од нас што се тражи је да не робујемо сујети, греху и смрти, то је једино што нас спречава испред Бога и надолазећег Царства.

Подели на овим сајтовима

Mozda je prolazna kriza ovako ali sto se tice duhovnika nije... To mislim od kad sam se prvi put obratila svesteniku...

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Е брате мој, пошто пишеш да се редовно исповедaш, шта год то значило, из најискреније љубави Те саветујем, да ово што сам болдовао јесте нешто што треба што пре да исповедиш свом духовнику....

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Sto li se vas dvojica prepucavate? Aj puske u neprijatelja! Mislim da je sestra samo zapala u prolaznu krizu.Koliko se meni puta dogodilo da kazem "Boze, daj mi drugog popa, ovaj ne valja". Pa kad oladim glavu vidim da mi je dat duhovnik po mom potencijalu; ako razumete sta hocu da kazem.

Знаш како каже ђаво?

Саћу ти рећи :

- Где се двојица или тројица препуцавају у моје име , или у било чије име, ту сам и ја са њима!

:)

Подели на овим сајтовима

@@Manolis,

А ја верујем да би се велика већина тих што кажеш да им је џаба крштење ако све на томе остаје, побила на смрт са тобом да ти покажу да јесу хришћани. :) Не можеш то да им узмеш, јер нити би ти дали да узмеш, нити си властан да узимаш.

Не спасавају се сви на исти начин, у томе је и љубав Божија што се неће спасити једино хришћани, а камоли само они литургијски ;) уместо да се радујеш толикој ширини Божије љубави, ти ситничариш! :)

Подели на овим сајтовима

[quote name=malina :)' timestamp='1350690742' post='732736]

уместо да се радујеш толикој ширини Божије љубави, ти ситничариш! :)

јoш и Бога покушава да сузи кога ће спасити и како :D

што је најгоре, он мисли да је цео у Цркви - а сам се таквим мислима и делима удаљава ... и то је тужно.

Подели на овим сајтовима

Jao, bre Manolis šta napisa sve ovo? :D

Ti bre kao neki inkvizitor deliš packe i još znaš ko će se i kako spasiti.Moje mišljenje je da će se spasiti svi koji imaju Hrista u sebi, bili kršteni ili ne.Verujem da jednom kad budemo znali ono što sad ne možemo ni da pojmimo, bićemo iznenađeni činjenicom ko se sve spasao, kao i činjenicom kolika je širina i dubina Božije ljubavi prema čoveku, tim pre što On vidi i gleda prvenstveno srca ljudi.

Crno-beli svet i takav pogled na život nije dostojan čoveka,a kamoli Boga čija širina i dubina ne mogu da se smeste ni u jedan od svetova.

• Волим 1
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Е брате мој, пошто пишеш да се редовно исповедaш, шта год то значило, из најискреније љубави Те саветујем, да ово што сам болдовао јесте нешто што треба што пре да исповедиш свом духовнику....

Па шта ако сам то тако написао, ако желимо да се ПРИЧЕСТИМО треба прво да се ИСПОВЕДАМО, зар није тако? Покајемо се за наше грехе да би могли да примимо свету тајну. Ако сам пропустио недељну литургију, ако сам згрешио дебело, ако сам увредио Бога нисам достојан да се причестим и потребна је исповест.

Подели на овим сајтовима

Слободно драга моја браћо и сестре форумаши, ту сам, моји ставови су познати: одлазак у цркву је обавезан, исповест и причест је обавезна, молитве су обавезне, све друго је лагање самога себе.

Стичем утисак да је управо моје позивање на молитву, на литургију, моја највећа грешка, па ако тако мислите онда боље угасите форум, затворите све цркве и нека свештеници постану неки менаџери или сл, јер шта ће нама црква? Шта ће нама Бог? Па то данас уопште није модерно зар не?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...