Jump to content

Poziv na debatu

Оцени ову тему

Препоручена порука

To sto navodite primere vernika koji su pritom i naucnici kao cudo nevidjeno zapravo ide vama na stetu... i nije mi jasno kako to ne kapirate...

За атеисте је то чудо невиђено. Јадан од аксиома атеиста је да су верници необразоване, ирационалне особе, којима манипулише црква преко пребогатог клира, који се бахати у непримереној раскоши.

Подели на овим сајтовима

За атеисте је то чудо невиђено. Јадан од аксиома атеиста је да су верници необразоване, ирационалне особе, којима манипулише црква преко пребогатог клира, који се бахати у непримереној раскоши.

Kojem ateisti na ovom forumu je to aksiom?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Kojem ateisti na ovom forumu je to aksiom?

Намерно сам увео генерализацију.

Постоје различите групе атеиста. Атеисти на православном форуму, а који нису ту да "просветле" "затуцане" вернике су феномен, који није довољно проучен.

Мислим да би било занимљиво питање за овде свакодневно присутне атеисте, који је њихов мотив да буду овде. Наравно, лепо је што су овде, и много нам је драго због тога, али то ми се чини занимљиво питање. Занимљиво би било сазнати са којим предубеђењем су дошли, и какав сада имају став о вери, верујућима, веронауци, цркви, ...

Подели на овим сајтовима

По тој логици злонамерни могу схватити да је владика Ириниј оправдао убице сатиричара у француској, када је рекао да су они реакција на непримерени, вређајући, агресивни стил самих страдалих сатиричара.

Upravo  sam tako shvatio i to sam tada i napisao. 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Постоје различите групе атеиста. Атеисти на православном форуму, а који нису ту да "просветле" "затуцане" вернике су феномен, који није довољно проучен.

Мислим да би било занимљиво питање за овде свакодневно присутне атеисте, који је њихов мотив да буду овде. Наравно, лепо је што су овде, и много нам је драго због тога, али то ми се чини занимљиво питање. Занимљиво би било сазнати са којим предубеђењем су дошли, и какав сада имају став о вери, верујућима, веронауци, цркви, ...

Avocado ima 5.000 poruka... ja imam 9.000... mislim da bi nas dvojica tebe trebalo da pitamo sta radis ovde kod nas na forumu.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

"Ateisti - Poučeni Poukama ili Oni koji Poučavaju? Kvantitativna i kvalitativna analiza pisanija ateista na forumu ŽRU u periodu 2012-2014"

:)))

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Upravo  sam tako shvatio i to sam tada i napisao. 

Takođe.

Osim u slučaju direktne i nužne samoodbrane golog života, veoma je opasno tvrditi da je fizičko nasilje nad nekim izazvano drugim nasiljem.

U slučaju da to "drugo nasilje" uopšte nije nasilje ni u kakvom konkretnom, fizičkom smislu, već samo nekom smeta i nekom se ne sviđa (što je slučaj i sa Prajdom i sa Charlie Hebdo) - to postaje još opasnije. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Била је тема о томе. https://www.pouke.org/forum/topic/34976-ateista-na-hri%C5%A1%C4%87anskom-forumu-poukeorg/

Мотиви су различити али сви трагају за истином, бар подсвесно.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Изгледа ипак да Поучавају.

Ja bih to radije nazvao nesebicnim deljenjem tesko stecenog ultimativnog znanja... ali moze  i tako... ;)

Подели на овим сајтовима

Takođe.

Osim u slučaju direktne i nužne samoodbrane golog života, veoma je opasno tvrditi da je fizičko nasilje nad nekim izazvano drugim nasiljem.

U slučaju da to "drugo nasilje" uopšte nije nasilje ni u kakvom konkretnom, fizičkom smislu, već samo nekom smeta i nekom se ne sviđa (što je slučaj i sa Prajdom i sa Charlie Hebdo) - to postaje još opasnije. 

Ја се не слажем. Дијагностификовањем ствари, тачним описом ствари се човек не ставља ни на чију страну.

Неиспитивањем узрока догађаја, само се глава забија у песак, и ствара предуслов за понављање трагедије.

Насиље увек рађа друго насиље. Ако би генерализовали ствари, може се рећи да је свако насиље узроковано неким другим насиљем. Људске трагедије ("црна хроника") се углавном и дешавају услед дуготрајног трпљења насиља нижег интезитета.

Подели на овим сајтовима

Ја се не слажем. Дијагностификовањем ствари, тачним описом ствари се човек не ставља ни на чију страну.

Неиспитивањем узрока догађаја, само се глава забија у песак, и ствара предуслов за понављање трагедије.

Насиље увек рађа друго насиље. Ако би генерализовали ствари, може се рећи да је свако насиље узроковано неким другим насиљем. Људске трагедије ("црна хроника") се углавном и дешавају услед дуготрајног трпљења насиља нижег интезитета.

Ne znam da li da zagrizem i koliko si ozbiljan. Evo primera takvog razmišljanja:

Žena je zvocala deset godina i muž joj je na kraju razbucao glavu sekirom. Svako nasilje je uzrokovano drugim nasiljem i dijagnostifikovanjem se čovek ne stavlja ni na čiju stranu. Ljudske tragedije se uglavnom dešavaju usled dugotrajnog trpljenja nasilja nižeg intenziteta. Ne možemo samo da osudimo ubicu a da ne objasnimo da je ubistvo rezultat zvocanja. Normalno je reći: "Osuđujem ubistvo, ali ona je zvocala - to ne smemo zaboraviti!"

Ne, muž nije mogao ignorisati ženu, razvesti se od nje, ući u diskusiju sa njom.

Ovo je sve analogno sa Prajdom i sa Šarli Ebdo. Ako i dalje misliš tako, ne znam više šta da kažem. Ja se ne sa takvim razmišljanjem ne mogu složiti.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Само малло овде нешто не разумем.

Ако кажемо да насиље увек ствара друго насиље, не знам онда које смо насиље оправдавали у том случају?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa da, osim sto ti pod "tacnim opisom" stvari podrazumevas ono sto TI smatras tacnim. Tesko da bi bio otvoren za drugacije interpretacije "tacnosti".

Na primer recenica "gej parada je smrad" je za tebe tacna a za mene netacna... i sta cemo sad?

Насиље увек рађа друго насиље. Ако би генерализовали ствари, може се рећи да је свако насиље узроковано неким другим насиљем.

Pisali ste na forumu da je utmnicenje VLadike Jovana od strane makedonskih vlasti svojvrsno nasilje nad tim covekom. Da li je i to nasilje uslovljeno drugim nasiljem?

Da li je proterivanje Paroha SPC Velibora Džomića takodje nasilje koje je uzrokovano drugim nasiljem?

Koje su to nasilje cinila ova dva svestenika kojim su uzrokovali nasilje koje im se desilo? I ako su ga sami uzrokovali svojim nasiljem ima li mesta za osudu makedonskih ili crnogorskih vlasti?

Подели на овим сајтовима

Само малло овде нешто не разумем.

Ако кажемо да насиље увек ствара друго насиље, не знам онда које смо насиље оправдавали у том случају?

U slučaju da je stvarno nasilje "stvoreno" nekakvom zamišljenom ili stvarnom verbalnom ili simboličkom provokacijom, relativizuje se i opravdava stvarno, realno, opipljivo nasilje - ono koje boli, povredi, raskrvari, ubije.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...