SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Meni je totalno bizarno i morbidno da se Bog mesa u intimne odnose muskarca i zene. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
madbaron Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 On 1/31/2015 at 18:56, Dijasporka рече Kako bi moglo na vencanju da se pozeli mladencima puno dece kad bi seks bio nemoralan? :.mislise. Говори се о практиковању истог ван брака (пре брака или прељуба) или на неисправан начин (Александар се не слаже с тим да постоји неисправан начин у браку). On 1/31/2015 at 19:16, Александар Милојков рече Рекао си Свети Оци. Чекам... Па поставио сам ти први горе, ниси још ни њега прокоментарисао. Волите непријатеље своје, презрите непријатеље Христове, сатрите непријатеље Хришћанства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Па поставио сам ти први горе, ниси још ни њега прокоментарисао. Ма пусти то набрзака нагуглано. Дај ми конкретног Оца и конкретно дело које си прочитао. Оно горе немам намеру да читам. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Говори се о практиковању истог ван брака (пре брака или прељуба) или на неисправан начин (Александар се не слаже с тим да постоји неисправан начин у браку). A koji je to ispravan nacin?Sta je dozvoljeno u bracnom sexu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Јао, Боже, о чему ми дискутујемо... Језиво. Млађони, ИгорМ and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 On 1/31/2015 at 19:15, madbaron рече Па немам времена да преводим с енглеског, а рачунам да већина људи у данашње време може некако да се снађе и помоћу GoogleTranslate алатке, уколико не знају енглески. e brate naopako racunas, inace ja se pomalo slazem sa time sto ti govoris, ali dje nadje taj engleski, koja je svrha pisanja ljudima ako moraju alatke da koriste da bi te djelomicno razumjeli, ako vec znas o cemu se radi mozes svojim rijecima pisati na srpskom da te svi razumiju, nije fer. inace cudi me administracija mogla je da srpski jezik uvede kao obavezan, ovako imamo sarenicu raznih imena iz holivuda po forumu i raznih 'scientistic' tekstova-argumenata na engleskoN tema je super zapoceta a onda smo dosli do oral i anal, to mogu samo pouke.org Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
madbaron Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 On 1/31/2015 at 19:20, Александар Милојков рече Ма пусти то набрзака нагуглано. Дај ми конкретног Оца и конкретно дело које си прочитао. Оно горе немам намеру да читам. Па то горе је Свети Григорије Двојеслов. Ево Свети Јован Златоусти: http://www.newadvent.org/fathers/190119.htm Свети Максим Исповедник: И опет, зло је погрешна употреба појмова, за којом следи злоупотреба ствари. На пример, у односу на жену правилна употреба супружанства има за циљ рађање деце. Онај, пак, ко гледа само на уживање греши у расуђивању, сматрајући добрим оно што није добро. Он, дакле, општећи са женом чини погрешну употребу. Слично бива и у односу на друге ствари и појмове.http://www.verujem.org/maksim_ispovednik/stoslovi_ljubav2.htm Волите непријатеље своје, презрите непријатеље Христове, сатрите непријатеље Хришћанства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Па то горе је Свети Григорије Двојеслов. Па како ти рече Кордун, реци шта каже? Извуци суштину. Да ли говори шта се сме а шта не у интимним односима брачника? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Свети Максим Исповедник: И опет, зло је погрешна употреба појмова, за којом следи злоупотреба ствари. На пример, у односу на жену правилна употреба супружанства има за циљ рађање деце. Онај, пак, ко гледа само на уживање греши у расуђивању, сматрајући добрим оно што није добро. Он, дакле, општећи са женом чини погрешну употребу. Слично бива и у односу на друге ствари и појмове. Ево, ако могу да приметим, Максим Исповедник овде не говори о конкретном начину већ о циљу. Осим тога он каже да онај ко гледа САМО на уживање, итд...ја из овога могу да закључим да он не негира уживање већ да сексуални однос САМО ради уживања не сматра добрим. Ово је чини ми се јако растегљиво и упућује на многа питања. Рецимо, да ли сваки сексуални однос, поред тога што је и уживање (које Максим не негира) мора имати за циљ рађање деце? Ја бих рекао не. Сексуалност је дар Божији који служи као једна од привлачних сила међу половима ради остварења заједнице мушкарца и жене чији је циљ потомство. Останак само на сексуалности, која није испуњена другим садржајима (нпр. без љубави), неће остварити заједницу међу супружницима. Јован Златоусти је ако се добро сећам говорио нешто о томе у свом осврту на Свадбу у Кани Галилејској, да без Христовог присуства та почетна привлачна сила слаби и резултира одсуством заједнице. Апостол Павле каже да се не бранимо једни другима говорећи о полним односима-да ли је при томе мислио да је сваки тај однос однос само ради рађања деце? И овде мислим не. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Максимов контекст писања је јако дубок. Он никако не говори са некакве моралне тачке гледишта (забрањено/дозвољено), већ са онтолошке. Човек Жоја, ИгорМ, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Максимов контекст писања је јако дубок. Он никако не говори са некакве моралне тачке гледишта (забрањено/дозвољено), већ са онтолошке. Мала дигресија у виду питања и ако може кратког одговора. Да ли се за Максима Исповедника може рећи да је сав у онтологији? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Ја то први пут чујем. Колико ја знам содомија обухвата анал/орал (без обзира на то да ли се ради о две особе истог пола или две особе супротног пола) и скотолоштво. Не каже бадава апостол да брачна постеља буде чиста. Ако би били љубазани, да се држимо задане теме. Ових тема, кад , како, кога, у којој пози и где, има на сајту поприлично, истражите сајт, наћићете доста занимљивих одговора и тим питањима се више бави Ислам . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
madbaron Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Максимов контекст писања је јако дубок. Он никако не говори са некакве моралне тачке гледишта (забрањено/дозвољено), већ са онтолошке. Онтологија је уско везана с етиком. Једно без другог не може. Штавише, морал је последица онтологије. Волите непријатеље своје, презрите непријатеље Христове, сатрите непријатеље Хришћанства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Онтологија је уско везана с етиком. Једно без другог не може. Штавише, морал је последица онтологије. Морал је последица друштвених норми. Човек Жоја, Rassoban and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 31, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2015 Онтологија је уско везана с етиком. Једно без другог не може. Штавише, морал је последица онтологије. Da li je postojao moral pre nastanka ljudi? пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука