Аурор Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Koliko blizak rod?Moj otac me seksualno zlostavljao.Jako mi je žao zbog toga. Evo vam ruža: Jeste li nekada pričali sa njim o tome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Koliko blizak rod? Moj otac me seksualno zlostavljao.Jako mi je žao zbog toga. Evo vam ruža: Jeste li nekada pričali sa njim o tome?Da, itekako! Kad je počeo da namamljuje moje sestričine, odmah sam reagovala da se sve prašilo !!! Nisam želela da dozvolim da se to i njima dogodi !!! E tad sam pukla! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Uf, najezila sam se... bas mi je zao... girl_jumping Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Uf, najezila sam se... bas mi je zao... girl_jumping More, šta ti je...čovek može svašta da istrpi ko magarac. Ne se uzbuđavaš. girl_jumping Idem ja sad da se okrenem nekim pozitivnim stvarima (molitvi) da ne pričam više o ovome. Dosta je svakom danu svoje muke. Ljubim vas sve. Laku noć. girl_jumping Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Uf, najezila sam se... bas mi je zao... girl_jumping Ja nisam znao šta više da kažem. Pozdrav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Ma znam da moze, al sto je mnogo, mnogo je... girl_jumping U pravu si... Laku noc girl_jumping Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Imam lepo sećanje na moju baku koja me čuvala i na prijatelje iz detinjstva. girl_jumping Ostale stvari su mi samo noćna mora. Веујем, али ако можете да преко асоцијација и враћања на те ноћне море, прелетите да тако кажем, па тако преко оца скренете до баке и пријатеља било би добро. А да о демону у њему не мислите колико можете. Или га бар на тај начин зезнете и не придајете му важност која му је потрбена girl_jumping Знам да је лако рећи ,али може да упали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Hm, mislim da je Kicesie (devojka, nebitno koja) sa YouTube imala sličan problem, ne znam kada sam naišao na to ali jesam nekada. A mislim da je suština od 1:10. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Veoma je teško izboriti se sa zlostavljanjem u detinjstvu.Interesantno je da se ta sećanja na zlostavljanje ( naročito kada je zlostavljač neko krvno blizak),zaborave,verovatno kao neka reakcija samoodbrane.Kasnije je dovoljan neki "okidač" miris.određena nijansa boje da vam vrati sećanja nekad postepeno a nekad odjednom sva koja su bila potisnuta.Tada nastaje šok i neverica i vraća se onaj osećaj iz detinjstva koji se imao da je dete krivo što je zlostavljano.Ja sam imala užasan osećaj krivice,iako sam se kao prilično odrasla setila,ali u tom momentu sam imala osećaj da sam devojčica koja i dalje sebe krivi što je zlostavljana.Godine su mi trebale,puno truda da zaboravim,a za mene je zaboravljanje sećanje bez bola.Ipak i sada ponekad kad se setim imam užasan osećaj u duši i strah ponekad,mada je sve to sada ređe,hvala Bogu! “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Ово су јако тешке ствари и могу само да вам честитам на храбрости да их изнесете и да се суочите са њима. Овај свет је заиста пун бола и не желим да вам даље вређам ране. Само желим вам да вам Бог да снаге да истрајете и да вас утеши, а од мене .mislise. и :cheesy2: ако ишта значи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Ово су јако тешке ствари и могу само да вам честитам на храбрости да их изнесете и да се суочите са њима. Овај свет је заиста пун бола и не желим да вам даље вређам ране. Само желим вам да вам Бог да снаге да истрајете и да вас утеши, а од мене .mislise. и t4431 ако ишта значи. :cheesy2: dada Наравно да значи algabacaju t4431 t4431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Александре, АД-и немају плацебо ефекат, то су прави лекови, који имају хемијска дејства. Неки од АД-а подижу ниво серотонина, нпр.,а то подизање није ефекат плацеба него праве хемије. Сања, Анчи... шта рећи... изгледа да смо ми,паничари,сви као мали били злостављани, на разноразне начине .mislise. Шта смо претурили преко главе, добро смо и овак'и испали :cheesy2: Да,најчешће је узрок панике и страхова,неко злостављање у детињству од чланова породице.Некад психичко,некад телесно и вероватно се не одражава на свако дете исто.А процес исцељења таквих рана је тежак,мучани болан,али није немогућ. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Читала сам књигу "Храбро ка опоравку" коју сам добила у Инцест-траума центру, пре 10 година, и заиста је добра, али немам снаге да је поново читам ... .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 ... Да,најчешће је узрок панике и страхова,неко злостављање у детињству од чланова породице.Некад психичко,некад телесно и вероватно се не одражава на свако дете исто.А процес исцељења таквих рана је тежак,мучани болан,али није немогућ. Ух, никад нисам мислио о паници и страховима на такав начин, али ти верујем да је тако... Веома корисно, због постављања према ближњима, па и најближима који показују такве реакције. Не знаш колико ми ово значи... smej.gif "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Април 22, 2011 Пријави Подели Написано Април 22, 2011 Mogu i jesam prešla preko toga. Ali mi se iznenada vrati sećanje bez moje volje. Neki miris me podseti na to, ili neka osoba na tu koja me zlostavljala i onda se rastužim. Inače, toj osobi sam oprostila ali i dalje imam panične napade i pijem antidepresive. victory78 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука