florenntina Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Upravo se malopre vratih iz grada sa suprugom i kcerkicom. Na izlazu iz metroa, pre nego sto smo usli u bus pridje nam kontrolor. Ja po automatizmu vadim da mu pokazem kartu, a on nije ni pitao za kartu ( jer je kontrolisao ove sto treba da izadju iz busa a ne nas koji tek ulazimo) nego vadi iz dzepa stikere (one male nalepnice sa raznim zivotinjama, cvecem i sl.) i daje mojoj kcerkici da nalepi na ruku . Bas smo suprug i ja komentarisali posle koliko lep gest... коЖељ њацИ and Плутон је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Колико ја видим а видим и лепо читам овде има људи који управо то оспоравају тј. да треба да се плати карта. Можда си иапк треба пажљивије да читаш. Друга ствар око тих туча са комуналцима опет је у питању менталитет - нећеду да плате карту него ће се радије потући са комуналцима. Па шта очекивати од комуналаца него да се бране од насртљивих шверцера. И сад у мору лудака који хоће да бију комуналну полицију и неће да плате карту после месеци малтретирања десило се и да су комуналци узвратили некоме или применили прекомерну силу и онда сви скачу и дерњају се на комуналце а како је до тога дошло сви ћуте ко пичкице. Значи није поента у комуналцима него враћам тему на прави колосек - поента је у менталитету и комунистичком наслеђу. Aj mislim ociglednije malo... 1.Karta mora da se placa,ali karta mora da bude socijalna kategorija,a ne luksuzna.To znaci da markica za nezaposlene ne sme biti 1500 dinara,a karta za jednu voznju 80. Pogotovo ne sme u situaciji kad stanovnici Beograda kroz dazbine ionako placaju i izdvajaju odredjenu svotu GSPu. Ne znam kako nije jasno da u zemlji bajatih hlebova i kifli od 5 dinara ljudi nemaju para. 2. Verujem da onih 5,6 zena,devojki koji su pretucene,maltretirane spadaju pod komunisticko nasledje i da su samo trazile sansu da se pobiju sa nekim kao sto su komunalci. 3. Komunisticko nasledje u celoj ovoj prici moze biti samo ova vlast koja i od znaka ? pravi neprijatelje nase narodnosti i naseg druga Vucica. A svi ostali su krivi,kriv je narod sto nema,krivi su piloti sto ih je neko naterao i naredjivao,krivi su svi drugi. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 U Beogradu ni 2% putnika ne zna šta je sistem za upravljanje javnim prevozom. Nikada nisam čuo da je neko stručan ukazao na veliku nepravilnost u tehničkom smislu sistema. Ljudi kukaju na visoke cene karata, pa te cene odredjuje grad, nema to veze sa organizacijom prevoza, znači treba tražiti od grada da uskladi cene, tj. pre svega treba regulisati da poslodavac plaća prevoz svom zaposlenom, ali o tome sam već pričao. Prevoz u Beogradu nije savršen i može sigurno još da se popravi, ali niko nije svestan koliko Beograd ima komplikovan i složen javni prevoz. A i kako da se popravi kad ogroman broj putnika ne plaća. Najgora je stvar, što ti koji ne plaćaju, to rade samo da ne bi platili (po principu: zašto da plaćam kad ne moram) i tu se zaustavlja svako njihovo razmišljanje i pojmanje sistema. Nisu svesni da time ništa ne čine, u stvari, čine samo gore, jer grad mora ogromnu sumu da da na subvencionisanje, a upravo to plaćaju građani. Klasično skakanje u stomak samom sebi. U Beogradu je prevoz i ok u odnosu koliko ljudi ne plaća. 1. Ljudi kukaju na visoke cene-tacno i kakve to veze ima sa sistemom za upravljanje,obicnom coveku je najbitniji koliko iz dzepa daje para i kakva je usluga. Bus plus kao lopovska organizacija je nametnuta tema od strane ove vlasti dok su bili opozicija,zato ljudi pricaju,inace apsolutno sto bilo ko mora da ima veze sa sistemom i ne znam cime od obicnih gradjana? To je ko da kazes ljudi kupuju mleko,a ne znaju puno o sistemu mlekara,nebitna tema. A prica o bus plusu za to su odgovorni Vucic,Vladimir Djukanovic,onaj njihov Srba Filipovic i slicne persone koji su obecavali narodu kad dodju na vlast da ce razdrmati taj lopovluk tog lopovskog bus plusa. Kako traziti od grada da uskladi cene? Trenutno na vlasti u Beogradu je Sns isti Sns koji je 2011 do polovine 2012 podrzavao proteste protiv busplusa koji otima,krade,novaca gradjana Beograda. Obecavsi da kada oni dodju na vlast a to se desilo polovinom 2012 ce automatski raskinuti ugovor sa bus plusom i smanjiti cene karata.Tad je Djuka poslanik i ostali njihovi na radiju Fokus vodili celu kampanju o tome. Dosli su na vlast bus plus je ostao na istim mestima,samo je komunalna policija zloupotrebljena na najgori nacin i postala represivnija. Kad je poskupelo gorivo prosle godine grad je izasao sa dosta povecanom cenom karata kroz pricu gorivo je otislo gore,autobusi koriste to gorivo logicno je da karta poskupi. Ali vidju sad cene goriva se visestruko umanji kroz par meseci i kad su pitali gradonacelnika i SNS glavesine da li to znaci i jeftiniji prevoz sad kad su se cene goriva vratile na staro i to jos ispod toga,reakcija je iz grada bila kao sta nas to pitate,kakve to veze ima jedno sa drugim>?! cene ostaju iste. U Beogradu se prevoz placa,manje vise ja mislim 95% ljudi koji su studenti,zaposleni ili skolarci imaju markice i placaju prevoz. U Beogradu je visok stepen onih koji ne placaju medju nezaposlenima. Ti kazes prevoz u Beogradu nije savrsen ali,ali ne da nije savrsen nego je los. 1. Autobusi stari i nebezbedni 2. Autobusi prljavi 3. Vozaci primorani da rade 8h sati dnevno 4. Autobusi kasne,ne radi se po jasno naznacenom vremenskom intervalu 5. Autobusi bez klime i grejanja i na sve to imamo komunalce ko pustene iz ludnice koji maltretiraju putnike i koji ne pustaju autobus da krene dok ne provere karte. Ko tim ljudima daje pravo da nekog fakticki lisavaju slobode kretanja. Ti kazes markicu za zaposlene placaju firme,ok moze biti tacno u vecini slucajeva,ali kakve to veze ima? Prvo mi smo trenutno zemlja ko sto rekoh bajatog hleba,kifli od 5 dinara i minimalca od 22.000 koji poslovodja isplacuje radniku a posle taj radnik mora na ruke da mu donese 5 000 i te para vrati gazdi. A onda kao pa sta je bitno da li je 3 ili 33 000 to ionako firma placa,pa mislim da je bitno. O tome da Gsp posluje kao gubitas,a da nekako uvek direktori stranacki tog istog gspa postaju bogatiji,da se iznose velike pare i da gsp onda ne posluje dobro,to je sad druga tema,ali cinjenica. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Aj mislim ociglednije malo... Ко нема леба нека једе колаче Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Upravo se malopre vratih iz grada sa suprugom i kcerkicom. Na izlazu iz metroa, pre nego sto smo usli u bus pridje nam kontrolor. Ja po automatizmu vadim da mu pokazem kartu, a on nije ni pitao za kartu ( jer je kontrolisao ove sto treba da izadju iz busa a ne nas koji tek ulazimo) nego vadi iz dzepa stikere (one male nalepnice sa raznim zivotinjama, cvecem i sl.) i daje mojoj kcerkici da nalepi na ruku . Bas smo suprug i ja komentarisali posle koliko lep gest... Не знам где је то, али доста касните за нама. Овде се деле чоколадице, а не неки бедни „стикери“ итд. http://www.nadlanu.com/pocetna/info/srbija/GSP-u-akciji-quotpomirenja-sa-gradjanimaquot-Nemaju-autobuse-a-dele-cokoladice.a-249768.291.html feeble, florenntina and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 :bendoff: :bendoff: :bendoff: A razlike u sistemima nema nikakve ... razlika je samo u ljudima i njihovom ponasanju... Заборавио си и разлику од једно 2000 евра у месечним приходима. коЖељ њацИ and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Баш сам се понадо да ће тема да се претвори у Београђани против осталих, ал' изгледа ништа од тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Хоћеш ли да појасниш како запослени у Србији могу добити накнаду трошкова превоза од послодавца? По "Уговору о раду" На основу члана 30. става2. и члана 33 закона о раду 13.Запослени има право на накнаду трошкова 1) за долазак и одлазак са рада у висини цене превозне карте у јавном саобраћају 2) за време проведено на службеном путу у земљи у висини________________________ 3) за време проведено на службеном путу у иностранству у висини__________________...... Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Хоћеш ли да појасниш како запослени у Србији могу добити накнаду трошкова превоза од послодавца? По "Уговору о раду" На основу члана 30. става2. и члана 33 закона о раду 13.Запослени има право на накнаду трошкова 1) за долазак и одлазак са рада у висини цене превозне карте у јавном саобраћају 2) за време проведено на службеном путу у земљи у висини________________________ 3) за време проведено на службеном путу у иностранству у висини__________________...... I ukoliko se neko od zaposlenih, drzne i pozove se na ugovor o radu, poslodavac mu jednostavno smanji platu za tih 3000 dinara. Zakon je zakon a praksa je praksa. Gradski prevoz u Beogradu je ispod svih nivoa kulture u saobraćaju. Država i grad Beograd snose odgovornost. Primera radi, mi ovde pričamo o platama, na nivou srednje stručne spreme, koja je najugroženija i potpuno osiromašena. Polarizacija je vrlo prisutna a Srbija se bezobrazno bori, da zataškava siromaštvo srednjeg sloja, koja je okosnica u svim civilizovanim državnim uedjenjima. Srednji sloj ljudi upravo koristi gradski prevoz, tako da taj nafrizirani prosek od 35000 i ne postoji. Kod nas privatnik radi šta god hoće a država je nesposobna da zaštiti svoje gradjane, jer još uvek deluju kao mali komunistički jovica, koji nas ubedjuje da para ima, jer će ih biti, samo malo strpljenja. Дуња, Лидија Миленковић, Gordana . and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Заборавио си и разлику од једно 2000 евра у месечним приходима. To nije posledica sistema vec posledica rada. Razlika izmedju Italije i Srbije je sto ovde ljudi kao prvo cene rad, ne ismevaju sljakere i nije im nikakvo ponizenje , a to redovno rade, da su im puni barovi u podne revcimo ljudi u radnickim odelima, prljavi od maltera itd .. I to je jedna od stvari koja se raslikuje a ne sistem .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Плаћање карте је цивилизацијски чин, па да је не знам колико скупа. Ако немаш за карту крени раније пешке или бициклом, ево ја идем бициклом на посао и лети и зими, само кад је киша и снег идем бусом. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 To nije posledica sistema vec posledica rada. Проблем је систем јер систем вреднује рад. Ако је реч само о раду, не би отишао у Италију већ би ти било свеједно да ли си овде, тамо или у некој трећој земљи. florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Проблем је систем јер систем вреднује рад. Ако је реч само о раду, не би отишао у Италију већ би ти било свеједно да ли си овде, тамо или у некој трећој земљи. Ne vrednuje sistem rad vec ljudi. Kod nas se skoluju da ne bi radili i da vidim ko od vas ima prijatelja koji radi u gradskoj cistoci ... Sistem sa tim nema veze vac sa postivanjem rada . jedina stvar kod sistema gde postoji razlika je u tome sto ovde vlada sistem "uranilovke" kod placanja radnika, svi imaju istu platu. tako da mozes da budes bravar, konobar ili da radis u gradskoj cistoci i imaces istu platu... potpuno drugacije od onoga cemu vas uce libertarijanci na forumu .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биберче Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 У принципу се слажем са написаним, а ово сам издвојио као део који је мислим најважнији кад је реч о унапређењу ЈМПП у Београду. Својевремено сам, пре неких 10ак год., стицајем околности пошто ми је то струка (по звању), имао прилику да видим симулацију пројекта ЛМ, како то изгледа и како је замишљено да функционише (мислим да се симулација може наћи на ЈТ). То јесте решење за БГ по угледу на сличне градове по Европи, и просторно и по броју становника. То решење је подразумевало 3 крака метроа, који би само делом ишао испод земље (занемариво) а ти краци се сустичу у централном чворишту код Вука. Један крак иде Булеваром К.А. до М.М. Луга, други на Крабурму и даље а трећи је планирано да иде на Нови Београд-Земун, при чему би се на НБ један крак одвајао лево од ауто-пута (гледано од Вука). Планиран је потенцијално и 4. крак као наставак оног који иде ка Карабурми а који би ишао преко ауто-пута према Вождовцу. То је, у вези са овим што помињеш, тип трасе А тј. потпуно контролисане трасе без било каквих укрштања са осталим учесницима у саобраћају, дакле заустављање само за пријем и отпрему путника. Овако сада трасе су типа Б (подужно физички одвојене које дозвољавају укрштања са осталим учесницима) и тип Ц (мешано, с тим што се може дати одређени приоритет-жуте траке, сигнали на раскрсницама), што све успорава превоз а из ускуства, као неко ко је 12 год. живео и радио у БГ знам да је у квалитету услуге брзина путовања и тачност јако важна. Осим тога, Београд нема равнотежу у видовној расподели. Не знам тачан број и однос, али је очигледно да аутобуси чине окосницу система, а то је онај тип трасе Ц. Па ако додамо оно што си написао у вези возног парка, онда уз брзину путовања и тачност проблем често представљају откази (кварови возила). Да ли ће бити метро или лаки метро зависиће од тога који ће лоби бити јачи Од 70тих година до сада променило се десетина планова у погледу да ли ће бити метро или лаки шински систем, трасе итд.. Али сигурно је да би то била велика ствар за Београд и да много унапредила јавни превоз. Што се тиче типова траса, оне немају никакве везе са видовима транспорта, јер сваки вид транспорта може да користи сваки тип трасе. Постоје примери у свету где аутобуси користе потпуно издвојену трасу А. Проблем у БГ је што се централни део града градио без неких планова, так ода су улице уске итд.. и нема могућности свуда да се успоставе жуте траке итд.. Равнотежа у видовној расподели и не треба да постоји, јер је Београд замишљен, бар његов урбани део, тако да аутобуски подсистем напаја трамвајски, који је већег капацитета. Град се шири много тако да се стално упостављају нове аутобуске линије, али ако погледаш резултате бројања путника, можеш да видиш да се нпр трамвајска линија 7 налази у самом врху броја превезених путника. Crveni Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Anquilla non capit muscas!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биберче Написано Април 4, 2015 Пријави Подели Написано Април 4, 2015 Хоћеш ли да појасниш како запослени у Србији могу добити накнаду трошкова превоза од послодавца? Да ли додатак зависи од дужине транспортног пута? Обрачунава ли се као нормалан превоз као приликом вожње у аутомобилу, аутобусу, возу? Може ли се изабрати дужина транспортног пута, јер изабрана траса је сигурнија од најкраће руте? Или је само довољно бити запослен да послодавац плаћа 5-6 километара шетње до посла? У земљи у којој живим сатница је од 0 до 24 км = 0 круна, од 25 км до 120 км = 2,05 круна на километар, преко 120 км је 1,03 крунa на километар. Ако послодавац обезбеђује службено возило на располагању запосленом , вожња од – до 20.000 км годишње је 3,70 круна на километар, преко 20.000 км годишње, 2,05 круна на километар. Ако плаћаш око 3000, за колико је то километара и да ли је износ за оба правца? 3275 дин, кошта месечна карта за превоз за запослене и можеш да се возиш колико год хоћеш, у свим правцима. Немаш ограничења. Crveni Ignjatije and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Anquilla non capit muscas!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука