Jump to content

Hapšenje zbog Bus Plus karte?

Оцени ову тему

Manolis

Препоручена порука

Znam i ja da je mrka kapa. Ali vredi pokusati. Inace, vidjam komunalce po gradu, uglavnom se setaju i tako to, deluju miroljubivo. Cak sam ih video prosle zime u centru kako su prisli nekoj ciganki prosijakinji da je odvedu negde na toplo, sklone sa ulice i to veoma kulturno i uctivo. Ona je odbijala i mislim da je nisu sklonili tj ispostovali su njenu volju. A ovo sad je veoma bezobrazno i nasilnicki. Nekad ovih kontrolora ima po stajalistima u nekim delovima grada po 10-15 kao neka banda. Upali jednom u polu prazan bus njih 6 i to mnogo smesno izgleda. Kad ti traze kartu po dva-tri oko tebe kao raciju da prave. Cirkus straha i terora. 

Подели на овим сајтовима

Ajde to sto privode samo zene, ali je ne mogu da poverujem u njhovu pricu da samo devojke, zene i babe nemaju dokumenta ili otkucanu kartu. To mi nikako nije jasno. Prosto ne moguce, ne moguce da ni jednog muskarca nisu za ova dva-tri dana navatali bez karte ili neko drustvo, neke srednjoskolce i slicno. Licno sam vidjao da i muskarci svih dobi nemaju otkucanu kartu, ali zato vole bilo musko ili zensko da se ustreme na neku zensku osobu, uglavnom, mladju. 

Подели на овим сајтовима

Meni ovo lici da su dobili direktivu da maltretiraju narod, i da se ocekuje reakcija naroda. Neko nesto hoce da napravi/isproba i slicno. Opet pada u oci da samo zene privode

:))  :))  :))

Pa priveli su ih 2-3 ...

:Mislis da je planirana alcija privodjenja zena u funkciji provociranja narodnog bunta?

Ko zna, mozda su i u Pristini priveli neke albanke zbog sverca pa se digli kosmetski albanci i krenuli na Tacija ...

:0222_shocked:  :0222_shocked:

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Занима ме шта би било да су "улоге" замењене.

Verovatno bi bilo isto (ako mislis na zamenu uloga putnika i komunalne policije). Nije problem u ljudima vec u sistemu koji mora da se transformise. Dok to ne uradimo, verovatno ce biti jos mnogo stradanja (materijalnih, psihickih, emocionalnih a mozda i fizickih-ne daj Boze). 

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da bi trebao narod da se digne na ustanak ...

Stvarno nema smisla da teraju ljude da placaju karte u gradskom prevozu ...

Kakav zulum, ni za vreme turaka nije bilo gore ..

Подели на овим сајтовима

У новосадском ГСП-у је све ово било пре једно 15- 20 година па нико није оволико трубио о томе.

Једаред су нас једно 15-ак без карата извели из буса и правац у полицију онако у колони као на стрељање. И ја чим сам се дочепао асфалта кренем својим путем, а јадна маса уредно идео у колони у полицијску станицу. Виче онај један контролор : Еј момак, куд си пошо?!

- Кући, гари, идем кући нисам дебил да ме ти спраћаш у полицијску станицу.

На жалост остала маса је изгледа била дебилна.

Најбоље је било кад смо били клинци , који нормално немају личну карту да смишљамо имена за пријаву.

Ја једном одвалим следеће име: Dzimbar

Глас dz који ми можемо да изговоримо али га немамо у писму нити у језику.

Лик зове колегу, пита како се ово пише, овај вели ма пиши "З", а онда овај каже а шта ако није "З" неће му стићи пријава на адресу.

Подели на овим сајтовима

Meni ovo lici da su dobili direktivu da maltretiraju narod, i da se ocekuje reakcija naroda. Neko nesto hoce da napravi/isproba i slicno. Opet pada u oci da samo zene privode

Браво! Ти си геније! Све акције бусплуса су потпуно бесмислене и гурање прста у око. Осим ако нису експеримент са људима и део програма за мењање свести народа. Онда итекако све добија смисао.

Human Zoo, дефинитивно, хвала ти на опсервацији!

Подели на овим сајтовима

а онда овај каже а шта ако није "З" неће му стићи пријава на адресу.

12:smeha:  12:smeha:  12:smeha:  

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da kad bi ti ziveo u Srbiji i imao srece da radis negde i imao dobru platu od 25.000 dinara da bi se pobunio ako bi za prevoz samo morao da izdvajas skoro 15 % te plate u stvari ne ja sam siguran da bi ti GSPu stavise donirao bar duplo para,jer zaboga i 15.000 je dovoljno za zivot u Beogradu ili ako nista ti imas tih 15 soma,a vecina njih nema ni toliko.

Nego kako je u Italiji? Kako vreme? Jel pises pisma? 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Није бароне проблем у плаћању карте. Ево, ја сам одрасла у немачкој, и тако сам васпитана да се никад не шверцу јем.

Људи би плаћали уредно карту да је цена реална, а не харач. Па и тад, вечина би платила и ту надувану цену да може.

Ево, ја сам често у ситуацији да немам новца колико та карта кошта. Да, целих 75 динара, непун евро, и немам га. Или могу да бирам, да платим толико за нпр. Једну станицу јер не могу пешака преко моста, па да ми мачка угине од глади, или да купим конзервицу и шверцујем се ту једну станицу, јер та раздаљина и не кошта толико. Све у свему, цена карте је таква да се мени више исплати да сипам гориво и возим кола. Што није нормално. Вечина људи при том нема срећу да је добила на коришћење или поседује аутомобил.

Дакле, систем наплаћивања је у социјалној структури становништва потпуни промашај. Ставити прескупу, нереалну цену на услугу коју већина граћана мора да користи да би опстао, а притом смањивати плате, укидати социјалну помоћ за угрожене и слично а затим осиромашен народ третирати као убице док истовремено деца моћника некажњено убијају џиповима, је чиста бахатост власт. До те мере да се изазива грађанска побуна... И редовно се грађани доводе до очаја неправдом, што политички гледано није повољно... Осим ако није психолошки рат и експерименти против људи.

Подели на овим сајтовима

И још нешто. Садашња власт је обећала, осим што никад неће дати Косово, и да ће укинути бус плус јер пљачка народ.

Зато их је народ изабрао.

А онда су ти политичари напали народ полицијом која исто једва храни децу, и предали Косово.

Укидањем социјалне помоћи за угрожене да се превезу у Београду је само став власти да сви можемо да цркнемо.

То што је то одавно урађено у градовима у унутрашњости није разлог да се дозволи да мало и повлашћени беееооограђани пате. Није ствар у нама. Ствар је у томе што је то наша, свих нас престоница и како ће бити у љигу кад је у Београду тако, то је огледало.

Подели на овим сајтовима

Moram i ja istaci da se ne vozim autobusom ako nemam kartu ili mi je istekla povlastica,desavalo se da pesacim sat vremena jer nemam kartu,jednostavno ne ulazim u bus i to nije poenta. 

Kao sto nije poenta da se karta ne treba placati,naravno da treba.

Ali je poenta da karta ne sme da kosta 100 dinara,ne sme jednostavno. Mora da prati finansijsko stanje gradjana,jer to nije ni taksi niti sta drugo. Vlast ne sme da nas pravi budalama,da kad poskupi gorivo poskupi cena karte sa pricom eto gorivo otislo gore,a kad gorivo drasticno pojeftini da se nadju u cudu kad ih neko pita pa kad cete pojeftiniti karte. Ne smeju da se bahate,da tuku narod i sve ostalo...

O tome da je SNS podrzavao pricu o jeftinijem prevozu,ukidanju bus plusa i slicno da ne pricamo... Evo ovaj protest je SNS svojevremeno podrzao saopstenjem o tome da gradjani koji protestvuju su u pravu

I pride danas se u Srbiji hapsi ili za milion i sesto hiljada i za 73 dinara... 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Није бароне проблем у плаћању карте. Ево, ја сам одрасла у немачкој, и тако сам васпитана да се никад не шверцу јем.

Људи би плаћали уредно карту да је цена реална, а не харач. Па и тад, вечина би платила и ту надувану цену да може.

Ne slazem se da je cena nerealna, imati mesecnu kartu za 10 ili 20 evra je vise nego povoljno.

Problem su male polate i sto je nedavno odredjen minimalac od nekih 200 evra u Srbiji sto je smesno. Za platu se treba boriti uz pomoc sindikata i politickih partija levice i za pravilniju i posteniju preraspodelu nacionalnog bogatstva ma koliko ono bilo. 

To je resenje a ne neplacanje karte u busu.

Problem Srbije je sto je obezvredjen rad a upravo ga Srbi obezvredjuju pristajuci da rade za tako malo para.

Подели на овим сајтовима

А до тада, липши магарче?

Па како на протест да одемо кад немамо за карту?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...