Рада.. Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Dolazak novog forumaša (člana grupe „S vremena na vreme“) podsetilo me na Ljubu Ninković i na dečiju emisiju uz koju sam odrastala, Manda i Ljuba "Sa one strane duge " na 3K Imala sam 12 godina, pisala pesmice i maštala o tome da budem pesnikinja Slala sam svoje tekstove, Ljuba je pevao(ili recitovao) u toj emisiji uz gitaru i moje pesmice i pesmice druge dece. Sutra u školi oduševljenje drugara Žao mi je što te emisije nisu sačuvane na YT i što je sve izgubljeno Možda postoji neka arhiva.... Godinama nisam ništa napisala, ni pokušavala da napišem. Kriza, inflacija, ratovi....uticali su na to da zaboravim na svoje dečije snove i želje od kojih se "neću leba najesti" i da obezbedim sigurno i (koliko, toliko) dobro plaćeno (za naše uslove) zanimanje. Sećam se delića svojih pesmica, evo delića jedne: ♫ U proleće moja bašta mala puna lala, sva je rascvetala I ptičice cvrkuću na grani baš su divni u proleće dani U proleće kad zarudi zora u šumi je divno kraj izvora i kad slavuj zapeva na grani baš su divni u proleće dani ♫ Милан Ракић, Kaludjerovic Sreten, ivanaika and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Maštala sam da budem pisac. Sada sam socijalni radnik. Pišem,samo ne pesme i romane, već stručne nalaze i mišljenja . Nikad nije kasno da napišem i neki roman ili kratke priče. Takođe sam,kao malo starija,maštala da budem dirigent. Za to je već kasno i to sebi neću oprostiti verovatno nikada ... Samo Ana, звончица, Vesna Milovic and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Samo Ana Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Eh, šta nisam želela! Nabrojaću svoje najveće željice.Dakle, želela sam da budem: glumica, balerina, pijanistkinja, slikarka, pisac, dizajner i arhitekta. Bila sam od svega toga pomalo i ništa do kraja. Nisam samo bila arhtekta, taj posao sam ostavila u obdaništu i nisam uspela da upišem muzičku školu.Povremeno i sada naslikam ili napravim nešto samo su naleti inspiracije malo ređi Paradoksologija, ВИЛМА, Deja Vu and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 I got life, mother, i got laughs, sister, i got freedom, brother, i got good times, man...I got crazy ways, daughter, i got million-dollar charm, cousin, i got headaches and toothaches and bad times too like you... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Професионални архитекта. Може се рећи да ми је жеља допола испуњена. Апсолутно волим оно што сада радим на пољу уметности, упоредо с другим пољима. Samo Ana, Биљана, Рада.. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Htela sam da budem veštica i naučnik. U svom naučnom radu se dosta bavim izučavanjem istorije fenomena "veštica", pa se može reći da sam sasvim uspela u životu. Još uvek se nadam da ću postati i pisac kad porastem, ali ne smatram da sam u tom smislu još porasla. Плутон, ines, Samo Ana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Хтео да будем чаробњак. Што је јако мало вероватно да ћу икада постати, па сам зато почео да се бавим правом, јер ми право даје оно средство које ми је потребно да се иживљавам над недужнима, са позиције силе и/или ауторитета, за своју неоствареност. Рада.., Gordana ., Samo Ana and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Ja kad sam bila bas, bas mala fascinirali su me kamioni, i jedno vrijeme sam jako zeljela da postanem vozac kamiona. Ima jos nade za ostvarenje ovog sna Данче*, Paradoksologija, Рада.. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Доста тога сам хтјела бити. Измеђуосталог и балерина. Чак ме отац водио у Сарајево на тестирање па су ме тамо нешто мјерили и рекли да ја не могу бити балерина, јер ћу нарасти велика. Па сам онда маштала о томе да постанем екстра, гига, мега, ултра популарна пјевачица неког бенда :мајкл: На крају сам изјавила жељу да хоћу бити сликарка па ми је мајка рекла да се од тога "нећу најести хљеба" (што је жива истина ) Све у свему, моје дјечије маштарије су биле уско везане за неку врсту умјетности. Да се разумијемо, и данас ја маштам о томе да имам неку радњу (атеље) гдје бих продавала своје слике, ручно прављене сапуне и креме, тј. неке уникатне ствари. А моја мајка и данас тврди да од тога "нема хљеба". :170fs799081: Рада.., Frenk, Samo Ana and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Ja sam hteo da budem specijalac ili vojnik, ali rodio sam se u pogresnoj zemlji i u pogresno vreme (prekasno). Ipak ima sanse da jednog dana ostvarim svoju ambiciju, a kao inzenjeru, svakako bi mi i to iskustvo koristilo. Вазда се траже војници за Украјину или за Сирију. Још можеш и да бираш страну, сви плаћају. Crveni Baron, Лидија Миленковић and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Ja sam hteo ba udem cistac ulica ali nije mi se ispunila zelja ... pahulja, Данче*, Рада.. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 И ја исто Бароне . Пустиш мозак на отаву и ништа не размишљаш и све ти је равно до Косова .Немаш никакве сикирације и само гледаш где ћеш да свратиш на неко пићенце.Али на моју несрећу , заврши мало веће школе . ) Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Kao mala sam uvek htela nešto i nekog da podučavam, maštala sam da budem učiteljica čak sam jedno kratko vreme okupljala drugarice iz kraja kod mene i pričala im kao da im držim veronauku hehe mogu misliti kako je to zanimljivo bilo pošto smo svi bili odprilike istih godina, ne sećam se tačno šta sam im pričala, ali osećala sam se veoma lepo tada, tog osećaja se sećam... Nisam ostvarila to da budem predavač otišla sam sasvim u drugom pravcu, ekonomije i papirologije... Šta reći, možda sam se trebala više potruditi da ostvarim taj "dečiji san" ali nema veze, plivam i u ovome poslu s Božjom pomoći :bendoff: Рада.., ivanaika and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Hteo sam da budem sve i svasta, u raznim momentima astronom, astronaut, pilot, ali je uglavnom bila zelja da postanem istrazivac. Kao klinac sam gledao one naucne emisije o zivotinjama pa sam se nalozio i krenuo da posmatram raznorazne zivuljke, mastao sam kako cu da se bavim lavovima i leopardima po savanama. Sada studiram jednu nauku koja se ne bavi bas onim sto sam zamisljao, ali se svakako bavi istrazivanjem jedne vrste zivotinja i njihovih odnosa. Kada malo bolje razmislim, nema vecih majmuna od onih u skupstini. Рада.., pahulja, Драгана Милошевић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звончица Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Као и већина девојчица у раном узрасту, између осталог, маштала сам да будем васпитачица. И одшколовала сам се за тај позив, изгледа и прешколовала, јер душмани не дају да то и радим. Сада радим и патим се на једном другом месту, али ме жеља да постанем васпитачица и даље не напушта! Плутон, Рада.., ivanaika and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 20, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2015 Као дете сам вазда по кући певала са дезодорансем у руци, волела сам да будем певачица,затим сликарка,архитекта,лекар,криминалистичар и свашта нешто. Нисам ништа од ово горе наведеног,Бог ми је сасвим другачији посао одредио! ivanaika, Лидија Миленковић, Рада.. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука