Gerhard Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 ето, сад захваљујући том свом саговорнику зилоту знаш да су латини одлучени од Свете Цркве 1756. године Koliko sam shvatio, u onom tekstu se prijeti odlucenjem onima koji su se sablaznili zbog papista. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Starokalendarci takodje navode i ovo: što se tiče starokalendaraca, vladika Atanasije je napisao fenomenalnu knjigu Ромејац and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 što se tiče starokalendaraca, vladika Atanasije je napisao fenomenalnu knjigu Citao sam, dobra je. Samo ostaje nejasno ovo oko Sigiliona. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 смем се кладити да уопште ниси прочитао она два чланка који се тичу тзв. ''Сигилиона из 1583.'' Onaj od +Atanasija jesam. Ostaje ovo neubjedljivo: "moguce da je falsifikat", a ovi nasi ne znaju za to pa ga navode u knjigama i na sajtovima. Trebalo bi se tim ozbiljnije pozabaviti. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 није ''могуће'', него се сасвим сигурно ради о фалсификатима. оригинални текст Посланице Јерменима је објављен од Доситеја Јерусалимског у Τομος Αγαπης, стр. 538-540; и Мануил Гедеон, Κανονικαι Διαταξεις, I, 34-38. дате су ти референце, а ти провери и упореди. ако је владика Атанасије слагао, ти нам то овде свечано објави. Kako mogu da uporedim kada ne znam gdje da nadjem taj tekst? I kako mozes biti siguran da je to originalni tekst? Mozda je i to falsifikat? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Господ Бог је створио свемир и приликом тог стварања поставио је небеска тела на њихове путање. Тако је време одређено по Његовом ''календару.'' Земљина ротација регулише дужину дана, месечеве мене указују на дужину месеца, а земљина орбита око сунца диктира дужину једне године. Божја календарска година почиње у пролеће, а не усред мртве зиме. У Другој књизи Мојсијевој 12:1-2 пише: ''И рече Господ Мојсију И Арону у земљи мисирској говорећи: ''Овај месец да вам је почетак месецима, да вам је први месец у години''. У Светом Писму се први месец у Божјем светом календару зове ''Авив'', што значи месец ''зелених изданака''. Јевреји су касније тај месец назвали ''Нисан'' по вавилонској речи која има исто значење. Израел је, предвођен Мојсијем, изашао из египатског ропства у месецу Авиву или Нисану.(Друга књига Мојсијева 34:18) Месец Авив се преклапа са мартом и априлом из паганског римског календара који се данас користи у свету. Дакле, не би требало да прихватимо као Црквени ниједан од понуђених календара који су наведени у питању, већ једини прави ''Божји календар''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 ''Сигилон из 1583.'' је фалсификат. ако ћемо фалсификатима бранити истину, зар онда нисмо исти као језуити?! jezuiti falsifikatima istinu ne brane, samo ih tu i tamo podmetnu takvih namjerno ne mogo vješto sočinjenih i pametno napisanih vašim starokalendarcima, našim tridentincima i sličnim krugovima da se oni izblamiraju i tim istini napomažu učinivši je očiglednijom, pa ono o mitarstvima, tamo smo imali pun ormar već pripremljenih falsifikata, nismo znali kud s njima, trebao nam prazan ormar za sljedeći turnus aktualnijih antielumenističkih falsifikata o Raveni, Balamandu, papi Franji, Benediktu, patrijarhu Vartolomeju i Kirilu etc. etc. 8086.gif па провери, упореди.. ако ниси у стању да се носиш са нашим изворима, како мислиш да анализираш латинске и полемишеш са римокатолицима? da, mi raspolažemo s originalima ali ih nikome ne ukazujemo, taman posla, to bi onda svako znao to isto što i mi, je li tako Pontifexe? Ali nešto smo publikovali ovdje: http://www.documentacatholicaomnia.eu/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Proslo vrijeme je zato sto se radnja desavala u proslosti i sveti oci su se upokojili, a ne zato sto je PC promijenila stav. pa što onda s nama sarađujete, idite napišite svojim vladikama, MI HOĆEMO da imamo pravo nazivat ih jereticima iz punih pluća, svugdje a naglas. I MI NEĆEMO da se vi s njima srećete, grlite, cjelivate, slikate zajedno, hodate po osminama za jedinstvo hrišćana, sjedite za istim trpezama itd. Tačka. Pa ćemo se onda opet nastavit uzjamno nazivat jereticima, s ekumenizmom neće biti suvišnih problema, prekinućemo svu saradnju s vama, vratićete nam sve crkve na zapadu koje smo vam posudili, one poklonjene si možete ostavit a liturgije si onda držite gdje stignete i kako stignete. Ništa lakše! :bendoff: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 @Gerharde napiši svom vladiki ili SAS SPC šta ti ustvari hoćeš, da je tebi najvažnije od svega kao pravoslavcu i najbitnija stvar u pravoslavlju imat pravo svugdje gdje hoćeš javno i s maksimalno mogućim publicitetom rimokatolike i sve ostale jeretike nazivat jereticima uvijek kad za tim osjetiš povod i potrebu i da ti niko ne smije takvo to tvoje neotuđivo vjersko i pravoslavno pravo upirati i sprečavat te u njegovom ostvarivanju pa onda vidi šta će ti oni odgovoriti a ne moraš zbog toga uzurpirat cijeli Forum s tim, na Forumu svejedno to ni ne riješiš. Dosta bude napisat email na tu pravu adresu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 P.S. A ne zaboravi tamo još napisat da im izričito zabranjuješ da se dalje viđaju, slikaju, grle, cjelivaju i hodaju po molitvenim osminama sa jereticima, sjede za istim trpezama s njima, međusobno goste i darivaju, pozivaju u posjete, dopisuju etc. etc. Zaprijeti im kanonima, Vaseljenskim saborima i anatemama, ja mislim da će ih to sigurno najviše od svega prestrašit. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 Господ Бог је створио свемир и приликом тог стварања поставио је небеска тела на њихове путање. Тако је време одређено по Његовом ''календару.'' Земљина ротација регулише дужину дана, месечеве мене указују на дужину месеца, а земљина орбита око сунца диктира дужину једне године. Божја календарска година почиње у пролеће, а не усред мртве зиме. У Другој књизи Мојсијевој 12:1-2 пише: ''И рече Господ Мојсију И Арону у земљи мисирској говорећи: ''Овај месец да вам је почетак месецима, да вам је први месец у години''. У Светом Писму се први месец у Божјем светом календару зове ''Авив'', што значи месец ''зелених изданака''. Јевреји су касније тај месец назвали ''Нисан'' по вавилонској речи која има исто значење. Израел је, предвођен Мојсијем, изашао из египатског ропства у месецу Авиву или Нисану.(Друга књига Мојсијева 34:18) Месец Авив се преклапа са мартом и априлом из паганског римског календара који се данас користи у свету. Дакле, не би требало да прихватимо као Црквени ниједан од понуђених календара који су наведени у питању, већ једини прави ''Божји календар''. E pa nece to biti bas tako. Zemljina rotacija, i revolucija su moderni pojmovi i nemaju nikakve veze sa jevrejskim lunarnim kalendarom jer ljudi u starini nisu znali za rotaciju i revoluciju. Osim toga ako se pozivas na takozvani "boziji kalendar", on je lunarni kalendar i duzina godine je odredjena lunarnim ciklusom. Nasuprot lunarnom, solarni kalendar jednu godinu odredjuje prema prividnoj semi kretanja sunca na nebu koje se ponavlja po istom nakon svakih 365 dana. U moderna vremena je tek utvrdjeno da to prividno kretanje sunca po nebeskoj trajektoriji ima veze sa revolucijom zemlje. Dakle, tvoje zapazanje o revoluciji zemlje nema nikakve veze sa takozvanim "bozijim kalendarom". Vrijeme je izuzetno relativna stvar i kalendar moze biti zasnovan na posmatranju bilo kakvog nebeskog tijela, bilo mjeseca, bilo sunca, bilo zvijezda. Ljudi su u starini odabrali ono sta im je bilo lakse i sa kakvim su znanjem tad raspolagali. Kakav god kalendar bio on je zasnovan na posmatranju nebeskih tijela. Ako je Bog tvorac citavog kosmosa, onda nijedan kalendar ne moze biti anticrkven, antiboziji. Nekome moze da smeta sto Crkva koristi kalendar kojeg su prvi osmislili pagani, ali to je njegov problem, neke mnogo mudrije glave u istoriji Crkve nisu marile za takvu trivijalnu stvar. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 da, mi raspolažemo s originalima ali ih nikome ne ukazujemo, taman posla, to bi onda svako znao to isto što i mi, je li tako Pontifexe? Ali nešto smo publikovali ovdje: http://www.documentacatholicaomnia.eu/ Teško se tamo snaći, jel da, sve sama latina, evo zato ovako barem pristupačnije i preglednije rasčlanjeno i nalinkovano, svi Vaseljenski Sabori i Koncili sa svim dokumentima i kanonima: http://slavachristu.overblog.com/documents-of-church-councils-catholic-and-orthodox Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 ако ниси из ''часне дружбе'', нема потребе ни да говориш у њихово име, јер моја опаска није била на твој рачун.. или можда ипак јесте хвала за везицу, али ја одавно користим латинске изворе. ne, nisam ja iz njihove već iz časne družbe anti-antiekumenista a sem, tam s vremena na vrijeme se koristimo i njihovim uslugama a oni našim, tj. usluga za uslugu, znaš već sam kako to ide, ruka ruku mije....no ako znaš latinski i već se koristiš vatikanskim i latinskim izvorima tim još bolje, možda nisi znao za baš ovaj link, nismo se mi već negdje sreli? Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 ако си редован на мисама, онда сигурно јесмо e sad znam da sigurno nismo, ja na ovakve Mise ne hodam kod ovih naših katakombista ko jedan naš srpski tridentinac Aco iz Zaklopače, ovo je prava katakamba, gle podruma: Consecration of Tridentine altar in Moscow http://rorate-caeli.blogspot.com/2009/05/traditional-latin-mass-in-moscow-russia.html a ti budeš znači iz ove časne družbe, MP tridentine support societas, je li tako: http://vivificat1.blogspot.cz/2007/09/russian-orthodox-patriarch-praises.htm to mi je trebalo past na pamet odmah, gle avatara u Pontifexa: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јануар 16, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2014 cemu ovi rimske crkve obredi u ovoj temi kakve veze imaju sa temom? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука