Jump to content

Da li su socijalni programi hriscanski i zasto?

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

Сваки човек да се покорава претпостављеним властима. Јер нема власти а да није од Бога; Бог је поставио власти које постоје. 2 Стога, ко се противи власти - противи се Божијем поретку, а који се противе примиће своју осуду. 3 Јер владајући нису страх за добро дело, него за зло. Ако пак хоћеш да се не бојиш власти, чини добро, па ће те власт хвалити. 4 Она служи Богу за твоје добро. Ако пак чиниш зло, бој се; јер не носи мач узалуд. Она је у служби Богу, гневни осветник ономе што чини зло. 5 Зато јој се треба покоравати не само због гнева, него и савести ради. 6 Због тога плаћајте и порезе; јер су служитељи Божији који баш на томе раде. 7 Сваком дајте оно што сте дужни: коме порез - порез, коме царину - царину, коме страх - страх, коме част - част.  Посланица Римљанима 13. глава

Доказ да ово хришћански Бог није могао да инспирише. Већина власти у историји су биле готово сатанске.

Подели на овим сајтовима

Сваки човек да се покорава претпостављеним властима. Јер нема власти а да није од Бога; Бог је поставио власти које постоје. 2 Стога, ко се противи власти - противи се Божијем поретку, а који се противе примиће своју осуду. 3 Јер владајући нису страх за добро дело, него за зло. Ако пак хоћеш да се не бојиш власти, чини добро, па ће те власт хвалити. 4 Она служи Богу за твоје добро. Ако пак чиниш зло, бој се; јер не носи мач узалуд. Она је у служби Богу, гневни осветник ономе што чини зло. 5 Зато јој се треба покоравати не само због гнева, него и савести ради. 6 Због тога плаћајте и порезе; јер су служитељи Божији који баш на томе раде. 7 Сваком дајте оно што сте дужни: коме порез - порез, коме царину - царину, коме страх - страх, коме част - част. 

Посланица Римљанима 13. глава

sto li smo onda oslobadjali robove....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa i ja sam trenutno, ali mislim da to sve treba progresivno popustati....i to ovim redom

1.Skolstvo na prvom mestu.. pa ako vidimo da to ide zatim

2. Socijalna pomoc....

I na kraju poslednje i najbitnije

3. Zdravstvo....

У иделаном друштву, да. У друштвоу које нема могућност да потпуно наметне законе, не бих ништа попуштао, само бих образовање ускладио са потребама, односно са што бољим проценама потреби тржишта. Јер, нпр. потпуно дигнеш руке од здравства - ко ти гарантује да неко не створи монопол, или да под утицајем међудржавних односа не дође до неке тржишне абнормалности и сл.

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ok, znaci za sada je socijalna pomoc potrebna i to je to.

samo sto moja tema nije o srbiji iako si je ti tako shvatio..... moja tema je o generalnoj moralnosti soc pomoci... da li je moralana ili ne... ja smatram da je nemoralna iako smatram da bi predzadnja trebala da se ukine... jednostavno bih prvo da gasim vece stetocine...

Подели на овим сајтовима

У иделаном друштву, да. У друштвоу које нема могућност да потпуно наметне законе, не бих ништа попуштао, само бих образовање ускладио са потребама, односно са што бољим проценама потреби тржишта. Јер, нпр. потпуно дигнеш руке од здравства - ко ти гарантује да неко не створи монопол, или да под утицајем међудржавних односа не дође до неке тржишне абнормалности и сл.

naprotiv ja mislim da je to moguce u svakom drustvo.. i nikako ne mislim da bi to drustvo bilo idealno.. da bi svi bili super skolovani itd... ali mislim da bi to drustvo bilo bogatije i bolje od danasnjeg drustva za isti nivo za koji je juzna koreja bolja od severne...

Подели на овим сајтовима

samo sto moja tema nije o srbiji iako si je ti tako shvatio..... moja tema je o generalnoj moralnosti soc pomoci... da li je moralana ili ne... ja smatram da je nemoralna iako smatram da bi predzadnja trebala da se ukine... jednostavno bih prvo da gasim vece stetocine...

Ja smatram da je u ovom svetu u kome zivimo moralnije biti za nju nego protiv nje, kao sto vec rekoh u prvom postu.

Подели на овим сајтовима

Доказ да ово хришћански Бог није могао да инспирише. Већина власти у историји су биле готово сатанске.

Претпостављам да је апостол ово писао не јер је мислио да су власти увек добре и по Божијој жељи, него да би саветовао људима да сву енергију усмере на преображење себе и онога што је вечно, а не државе и онога што је пролазно. Нарочито ако посланица спада у оне у којима изгледа вероватно да су тадашњи хришћани очекивали долазак Христа већ за њиховог живота... Слична ствар као са порукама женама да се покоравају мужевима и робовима да слушају господаре...

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ne, ja ne pricam ni o S. Koreji ni o Usa Zvone, to ti ne razumes. Ja pricam o Srbiji i o trenutnoj situaciji ovde, takva kakva je. I Mladja je rekao da je ovde trenutno potrebna socijalna pomoc, ja sam prosirio pricu i na zdravstveni segment, posto mi je to struka.

Da si kojim slucajem ti bolovao od teske bolesti dok si bio ovde, a imao si zenu, decu i 200 maraka u opticaju, sumnjam da ne bi koristio lecenje koje ti je omoguceno od necijeg poreza i da bi govorio- nema veze, neka umrem, necu tudje i oteto. Razmisli o tome. ;)

Па не знам, тешко је рећи шта би било кад би било.

Али знам шта јесте било - кад нисам имао апсолутно ништа и нудили су ми државни посао нисам хтео да прихватим. Јесу ми сви говорили да сам луд, али без обзира на све држао сам се својих принципа. У ствари то се десило више пута.

Али исправност неких принципа не зависи од тога да ли сам их се ја држао или не. То је друга ствар.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А како западноевропске земље и Канада нису постале још гора друштва у којима има још више сиромашних?

А да ли су постале боља? Или да ли би била боља иначе?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Да, јесу. Али у томе и јесте ствар. И поред тога ми имамо ове позиве. Имамо позиве чак и да се хришћани моле за цара и то цара који је паганин и који их прогања. 

sto li smo onda oslobadjali robove....

Питање се односило да ли је државна принуда у складу са хришћанством, зар не? Ето, навео сам један одговор а навео сам и историјске примере везане за државне социјалне програме и хришћанство. 

Подели на овим сајтовима

naprotiv ja mislim da je to moguce u svakom drustvo.. i nikako ne mislim da bi to drustvo bilo idealno.. da bi svi bili super skolovani itd... ali mislim da bi to drustvo bilo bogatije i bolje od danasnjeg drustva za isti nivo za koji je juzna koreja bolja od severne...

У условима друштва какво је наше, у коме нема никавих правила, слободно тржиште и не може да се успостави јер оно подразумева да се монопол, картели, корупција, непотизам и још неке појаве не дозвољавају. Како би онда било добро укидати било шта, ако знамо да га тржиште сигурно неће регулисати, јер га неће слободног ни бити?

Подели на овим сајтовима

Сваки човек да се покорава претпостављеним властима. Јер нема власти а да није од Бога; Бог је поставио власти које постоје. 2 Стога, ко се противи власти - противи се Божијем поретку, а који се противе примиће своју осуду. 3 Јер владајући нису страх за добро дело, него за зло. Ако пак хоћеш да се не бојиш власти, чини добро, па ће те власт хвалити. 4 Она служи Богу за твоје добро. Ако пак чиниш зло, бој се; јер не носи мач узалуд. Она је у служби Богу, гневни осветник ономе што чини зло. 5 Зато јој се треба покоравати не само због гнева, него и савести ради. 6 Због тога плаћајте и порезе; јер су служитељи Божији који баш на томе раде. 7 Сваком дајте оно што сте дужни: коме порез - порез, коме царину - царину, коме страх - страх, коме част - част. 

Посланица Римљанима 13. глава

То ти је протестантско цитирање Библије - без разумевања, по потреби да се "поентира".

Јер ако то узмемо дословно, као универзални принцип, онда испада да хришћани нису требали да се супротстављају ни Хитлеру ни Стаљину јер је њих "поставио Бог". Што не само да је глупо него је монструозно.

Исправно тумачење јесте да је Павле био мудар човек који је покушавао да хришћане сачува страдања, па их је саветовао да се не сукобе са државом без потребе. Желео је - потпуно исправно и мудро - да хришћанство сачува од тога да постане политички покрет, већ да буде оно што треба да буде - вера мира и љубави. И у том контексту треба тумачити његове речи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

У условима друштва какво је наше, у коме нема никавих правила, слободно тржиште и не може да се успостави јер оно подразумева да се монопол, картели, корупција, непотизам и још неке појаве не дозвољавају. Како би онда било добро укидати било шта, ако знамо да га тржиште сигурно неће регулисати, јер га неће слободног ни бити?

jedini nacin da neka kompanija uspostavi monopol je drzavna regulacija i drzavni porezi. Da regulacijama ili porezima otezavaju konkurenciji..

Ili subvencijama da odrzavaju vestacki one koji imaju politicke veze.....

u slobodnom trzistu ne mozes imati monopol, kartele i korupciju, jer politicari nemaju moc nad ekonomijom.... sto vecu moc nad ekonomijom imaju polticari to ces vecu korupciju imati...i veci monopol...

Подели на овим сајтовима

Већ смо потезали ове аргументе али лицемерно је бити против државних социјалних програма и заговарати минималну државу (која подразумева издвајање средстава искључиво за насилне инструменте државе, попут војске и полиције).

Подели на овим сајтовима

Питање се односило да ли је државна принуда у складу са хришћанством, зар не? Ето, навео сам један одговор а навео сам и историјске примере везане за државне социјалне програме и хришћанство. 

tacno tako, i ti meni hoces da dokazes da je hriscanski podrzati staljina na vlasti... dobroo...ja bas nisam teolog... ali ne tumacim tako te delove..... mada ono.. .ja sam pink pravoslavac tumacim bibliju kako mi se "svidja"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...