Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 СОЦИЈАЛНИ ПРОГРАМ није сито што и ДОЦИЈАЛНА ПОМОЋ. Ако си хтео да причаш искључиво о социјалној помоћи, омашио си тему. prvo, pogledaj onaj grafik koji je grizli postaivo.. pa kad kazes -- dobro u pravu ste, cinjenicno je stanje da socijalna pomoc vise skodi siromasnima nego sto im pomaze.. ima smisla pricati dalje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Бескућници у САД? Многи доспели у то стање због рачуна за лечење. Да онда видимо зашто је лечење толико скупо... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Наравно да jесте. Ево нешто на ту тему : "Дух хришћанске љубави и човекољубља имао је велики утицај на државно законодавство и уопште организацију друштвеног живота. То нарочито важи за Византијско царство, које је било колевка средњевековне културе, али и хришћанске државе Запада. Социјално старање, као институционализовано старање државе или друштва, има бирократски карактер и показује се у равни безличних односа и установа. Социјално старање које данас постоји у различитим државама света посредно или непосредно повезује се са традицијом хришћанског милосрђа и солидарности. То постаје јасније када се назначи да пре појаве хришћанства држава није спроводила никакво посебно социјално старање, већ је само понекад деловала у ванредним приликама. Међутим, подршка и солидарност који су неговани на нивоу примарних односа постепено су, захваљујући утицају хришћанства, утврђени и као институционалне обавезе државе. Државно социјално старање нашег доба суштински је наставак и специјализовање добротворног деловања Цркве. Уосталом, држава је временом ојачала и усвојила многе облике добротворног деловања које је осмислила и систематизовала Црква и они су институционализовани или су постали предмет интересовања државе. Тако се узори свих модерних грана социјалне политике, уз можда изузетак социјалног осигурања проналазе у Византији. Ту видимо позитивне плодове усклађеног деловања Цркве и државе." Мандзаридис, Геогрије И., Социологија хришћанства, Хришћански културни центар, Београд, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ok, ako nisi za ukidanje soc pomoci kod nas, to je zato sto smatras da je trenutno to bolja opcija od ukidanja, sto je logicno. Ako smatras da je bolja opcija od ukidanja, onda bi po tvojoj prvobitnoj prici smatrao da je bolje uzimati (otimati kao sto ti kazes) od imucnijih, da bi se dalo ugrozenima, trenutno u Srbiji? Prostim logickim sledom dolazimo do toga da je to uzimanje bolja opcija od necega sto bi ispalo da nema tog uzimanja. Ja sam to nazvao "biranjem manjeg zla", kako ga ti nazivas? Ili sam negde pogresio u logickom sledu, ili se ti i ja bezbeze raspravljamo na ovon temi... Ne smatram da je bolja opcija, vec da bi to dobilo smisao, prvo mora neke mnogo bitnije reforme da se urade. Mnogo stvari otezava ljudima da rade i da zarade posteno i da se izvuku iz siromastva, i ima stvari koje mnogo vise otezavaju od soc pomoci. Zato mi je socijalna pomoc zadnja na meti. Mnogo su mi bitnije druge stvari. Ovu temu sam otvorio da vam malo zagolicam mozak, jer svi smatrate da je socijalna pomoc super stvar.... jer je eto imaju druge zemlje.. bez obzirta sto ona vise otezava siroamsnima u tim zemljama nego sto im pomaze... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 To je ono kada ljudi smatraju da je lecenje tabla andola i caj od nane. Pa pricaju o nekom "lecenju iz svog dzepa". A ne znaju da u Srbiji 4 brahiterapijska lecenja raka prostate npr kostaju oko 6000 evra kod privatnika, pa ono ko moze neka plati a ko ne moze neka crkne. Zasto bi drzava morala da ima neki socijalni program kome bi mu obezbedila taj tretman koji je samo jedan u moru troskova jednog prosecnog bolesnika.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Да онда видимо зашто је лечење толико скупо... А шта да раде они док не видимо? Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ne smatram da je bolja opcija, vec da bi to dobilo smisao, prvo mora neke mnogo bitnije reforme da se urade. Mnogo stvari otezava ljudima da rade i da zarade posteno i da se izvuku iz siromastva, i ima stvari koje mnogo vise otezavaju od soc pomoci. Zato mi je socijalna pomoc zadnja na meti. Mnogo su mi bitnije druge stvari. Ovu temu sam otvorio da vam malo zagolicam mozak, jer svi smatrate da je socijalna pomoc super stvar.... jer je eto imaju druge zemlje.. bez obzirta sto ona vise otezava siroamsnima u tim zemljama nego sto im pomaze... E pa ja ne verujem u te reforme o kojima ti po meni mastas ovde i smatram da ih za zivota u Srbiji necu videti... A do tada ce mnogo ljudi lipsavati u neljudskim uslovima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 To je ono kada ljudi smatraju da je lecenje tabla andola i caj od nane. Pa pricaju o nekom "lecenju iz svog dzepa". A ne znaju da u Srbiji 4 brahiterapijska lecenja raka prostate npr kostaju oko 6000 evra kod privatnika, pa ono ko moze neka plati a ko ne moze neka crkne. Zasto bi drzava morala da ima neki socijalni program kome bi mu obezbedila taj tretman koji je samo jedan u moru troskova jednog prosecnog bolesnika.... pa kostaju jer ne postoji trziste vec monopol.. kad god na necim imas monopol nekog, tu su cene visoke. Evo ti pogledaj kompjutere i mobilne telefone.. dok su bile nove tehnologije, kompjuter koji je bio slabiji od tvog kombinog telefona pre 20 godina je kostao 10 puta vise... danas taj kompjuter kosta dzaba... jer je trziste razvijeno, demonopolizovano bez regulacija... i nemoj odma da mi se vatas za kinu.. i nokia pravi iste te telefone u swedskoj... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 E pa ja ne verujem u te reforme o kojima ti po meni mastas ovde i smatram da ih za zivota u Srbiji necu videti... A do tada ce mnogo ljudi lipsavati u neljudskim uslovima. pa dobro zato sto ne verujete.. zato nece ni da ih imamo.. da se uputitet u ekonomiju, pogledate stvari objektivno, pocnete da verujete makar u deo.... i trazite to od nasih politicara...... prepolovili bi siromastvo... ali ono.. najlakse je neverovati... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Наравно да jесте. Ево нешто на ту тему : "Дух хришћанске љубави и човекољубља имао је велики утицај на државно законодавство и уопште организацију друштвеног живота. То нарочито важи за Византијско царство, које је било колевка средњевековне културе, али и хришћанске државе Запада. Социјално старање, као институционализовано старање државе или друштва, има бирократски карактер и показује се у равни безличних односа и установа. Социјално старање које данас постоји у различитим државама света посредно или непосредно повезује се са традицијом хришћанског милосрђа и солидарности. То постаје јасније када се назначи да пре појаве хришћанства држава није спроводила никакво посебно социјално старање, већ је само понекад деловала у ванредним приликама. Међутим, подршка и солидарност који су неговани на нивоу примарних односа постепено су, захваљујући утицају хришћанства, утврђени и као институционалне обавезе државе. Државно социјално старање нашег доба суштински је наставак и специјализовање добротворног деловања Цркве. Уосталом, држава је временом ојачала и усвојила многе облике добротворног деловања које је осмислила и систематизовала Црква и они су институционализовани или су постали предмет интересовања државе. Тако се узори свих модерних грана социјалне политике, уз можда изузетак социјалног осигурања проналазе у Византији. Ту видимо позитивне плодове усклађеног деловања Цркве и државе." Мандзаридис, Геогрије И., Социологија хришћанства, Хришћански културни центар, Београд, pa dobro, daj onda po liturgijama da zatvaramo i bijemo ko nece da donira za pomoc u crkvi? Sto to vazi samo za drzavu a ne i za crkvu? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=7UREepszk7I Значи неко мени и мојој породици отима тешко стечено да би ова безобразна ленштина могла да ужива и не ради ништа. То је "праведно" и "хришћански"... Pa nemoj tako.. ona je gladna.... i siromasna.... Crkla bi od gradi da nema socijalne pomoci......... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 То је "праведно" и "хришћански"... Nije. To je zloupotreba. Ja sam odma' i napisao da treba stati na put takvim stvarima. Iskreno, nisam imao pojma da je ovo moguće tamo, da visiš više od decenije na socijali... https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 pa kostaju jer ne postoji trziste vec monopol.. kad god na necim imas monopol nekog, tu su cene visoke. Evo ti pogledaj kompjutere i mobilne telefone.. dok su bile nove tehnologije, kompjuter koji je bio slabiji od tvog kombinog telefona pre 20 godina je kostao 10 puta vise... danas taj kompjuter kosta dzaba... jer je trziste razvijeno, demonopolizovano bez regulacija... i nemoj odma da mi se vatas za kinu.. i nokia pravi iste te telefone u swedskoj... Ne postoji zato sto potreba za brahiterapijskim uredjajima u svetu nikada nece biti ista kao potreba za televizorom ili mobilnim telefonom. Kao sto ni potreba za nekim lekom za bolest od koje u Srbiji boluje 1000 ljudi nikada nece biti tolika da ce je prozivoditi toliko farmaceutskih kuca koje bi jedna drugoj stvarale monopol i spustale cenu do prilagodjene dzepu jednog obicnog zitelja Srbije. A ti ljudi ce postojati, bolovati i umirati ako im drzava od tih "otetih" para ne obezbedi lecenje. Ili mozda da prestanemo da "otimamol a pustamo da ljudi umiru a? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Nije. To je zloupotreba. Ja sam odma' i napisao da treba stati na put takvim stvarima. Iskreno, nisam imao pojma da je ovo moguće tamo, da visiš više od decenije na socijali... pa care ne mozes stati na put... takva ti je vecina korisnika wellfere tamo.. oni koji su pametni i radni brzo pobegnu odatle.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ne postoji zato sto potreba za brahiterapijskim uredjajima u svetu nikada nece biti ista kao potreba za televizorom ili mobilnim telefonom. Kao sto ni potreba za nekim lekom za bolest od koje u Srbiji boluje 1000 ljudi nikada nece biti tolika da ce je prozivoditi toliko farmaceutskih kuca koje bi jedna drugoj stvarale monopol i spustale cenu do prilagodjene dzepu jednog obicnog zitelja Srbije. A ti ljudi ce postojati, bolovati i umirati ako im drzava od tih "otetih" para ne obezbedi lecenje. Ili mozda da prestanemo da "otimamol a pustamo da ljudi umiru a? Care, nauci ekonomiju..... znaci monopol - diktiranje cene, visa cena. Ja sad tebi ne mogu da objasnim to jer je to nest osto sam moras da naucis, morao bih da ti pisem eseje da bih ti to objasnio. Oprosti zaista... sto ne mogu da ti kazem nista drugo - osim nisi u pravu. Cena bi pala. Potreba za uredjajima bi skocila. Jer bi sa slobodnim trzistem i odsustvom monopola skocio i broj klinika koje nude usluge bolesnima. Broj bolesnih moze da ostane isti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука