Jump to content

Da li su socijalni programi hriscanski i zasto?

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

A kakve veze ima ubistvo radnika sa celom temom... molim te povezi mi a i b ja ne vidim logcnu vezu?

Никакве. Радничка права су елемент социјалне политике, свуда и одувек. Ако то не знаш, како си покренуо овакву тему?

Ја имам милијарду оваквих података, док са друге стране чујем вечито нека сомнабуларна наглабања о "златном добу капитализма". Ово је то доба. И после се неко љути на мене јер причам истину, засновану на историјским чињеницама.

Него не добих одговор за оно малопре, као ни за глад? Опет измишљам ил шта?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ti ljudi ne primaju socijalnu pomoc, vec invalidsku penziju. Socijalna pomoc se daje onima koji nemaju posao.

Moj ujak npr u 40 godina imao tezak infarkt i sada se vodi kao invalid i prima invalidsku penziju a ne socijalnu pomoc.

Moj poznanik je shizofrenicar, prima invalidsku penziju ne socijalnu pomoc.

Ja ovde pitam za socijalnu pomoc a ne invalidsku penziju

A tu invalidsku penziju odakle dobijaju, iz nekog nesocijalnog fonda ili mozda od neke grupe samilosnih ljudi koji brinu o njima?

Ili samohrani roditelj koji ima 3 deteta pa ne moze da radi, ne treba mu pomoci socijalnim programom?

Подели на овим сајтовима

Један велики социјални програм "борбе против сиромаштва" покренуо је прецедник Џонсон око 1965-те године.

Занимљиво је погледати графикон који показује број сиромашних пре и после:

failed-war-on-poverty_0.jpg

Ако је уопште потребан коментар...

Значи сиромшатво је било у рапидном опадању у претходном периоду - то је како ради капитализам. А онда се пад одједном зауставља и број сиромашних стагнира све до данас. У исто време када је његов грандиозни програм "борбе против сиромаштва" почео.

Case closed.

Eto, efikasne drzave hahahahahahahahahhahaha

lepo friedman rece daj im saharom da vladaju dobices nestasicu peska..

a mene ovde deksa i rile ubedjuju da je dobro da drzava to regulise is sredjuje..

jos nam rile tu daje neke istorijske cherrypickovane situacije bez da g leda generalnu sliku hahahaha

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Никакве. Радничка права су елемент социјалне политике, свуда и одувек. Ако то не знаш, како си покренуо овакву тему?

Kakve veze imaju radnicka prava sa socijalnom pomoci neradnicima?

Radnicima ne treba socijalna pomoc vec neradnicima.....

Pomesao si malo ...

Подели на овим сајтовима

A tu invalidsku penziju odakle dobijaju, iz nekog nesocijalnog fonda ili mozda od neke grupe samilosnih ljudi koji brinu o njima?

Ili samohrani roditelj koji ima 3 deteta pa ne moze da radi, ne treba mu pomoci socijalnim programom?

Dobijaju iz zdravstnog osiguranja.

Подели на овим сајтовима

Dobijaju iz zdravstnog osiguranja.

Pa to ti je sve deo te slcijalne price koju nam uzimaju Dacic i ekipa.

A ako cemo iskreno, secam se naseg dopisivanja kada si me ubedjivao da i zdravstveno osiguranje treba da bude nezavisno od drzave, tacnije da ga ljudi sami placaju. Tako da, ipak mislim da si se malo zaneo sa tom idejom brate :)

Подели на овим сајтовима

Политичка сврха социјалних програма није да сиромашне извуку из сиромаштва, већ управо супротно - да их одрже у сиромаштву.

Јер онда су зависни од политичара и гласаће за њих да би одржали своје привилегије. Истовремено им даје подстицај да не траже посао, раде на црно итд. То је једна од најштетнијих ствари за друштво.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Јел могуће то што причаш?

Jel moguce da ti o temi o kojoj pricas toliko ne znas? Ko su korisnici socijalne pomoci u zemljama sa visoko slobodnim trzistem?

Подели на овим сајтовима

Pa to ti je sve deo te slcijalne price koju nam uzimaju Dacic i ekipa.

ne, nije. Previse mesas pojmove i sta je sta.

Inace cisto da se razumemo ja nisam za ukidanje socijalne pomoci u Srbiji... ona je za sad u srbiji neophodna... dok ne stabilizujemo ekonomiju.....

Ali sam za to da ukidanje socijalne pomoci bude krajnji cilj u oslobadjanju drostva od politicke moci koju imaju danas...

ja sam za ukidanje nekih socijalnih mera kao sto je subvencionisanje zaposljavanja itd....

dakle, oprezno.. ako ti neki termini i pojmovi nisu jasni i nisi siguran sta znace.. bolje me pitaj nego da pravis losu pretpostavku..

Подели на овим сајтовима

Jel moguce da ti o temi o kojoj pricas toliko ne znas? Ko su korisnici socijalne pomoci u zemljama sa visoko slobodnim trzistem?

СОЦИЈАЛНИ ПРОГРАМ није сито што и ДОЦИЈАЛНА ПОМОЋ. Ако си хтео да причаш искључиво о социјалној помоћи, омашио си тему.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

https://www.youtube.com/watch?v=7UREepszk7I

Значи неко мени и мојој породици отима тешко стечено да би ова безобразна ленштина могла да ужива и не ради ништа.

То је "праведно" и "хришћански"...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ne, nije. Previse mesas pojmove i sta je sta.

Inace cisto da se razumemo ja nisam za ukidanje socijalne pomoci u Srbiji... ona je za sad u srbiji neophodna... dok ne stabilizujemo ekonomiju.....

Ali sam za to da ukidanje socijalne pomoci bude krajnji cilj u oslobadjanju drostva od politicke moci koju imaju danas...

ja sam za ukidanje nekih socijalnih mera kao sto je subvencionisanje zaposljavanja itd....

dakle, oprezno.. ako ti neki termini i pojmovi nisu jasni i nisi siguran sta znace.. bolje me pitaj nego da pravis losu pretpostavku..

Ok, ako nisi za ukidanje soc pomoci kod nas, to je zato sto smatras da je trenutno to bolja opcija od ukidanja, sto je logicno.

Ako smatras da je bolja opcija od ukidanja, onda bi po tvojoj prvobitnoj prici smatrao da je bolje uzimati (otimati kao sto ti kazes) od imucnijih, da bi se dalo ugrozenima, trenutno u Srbiji? Prostim logickim sledom dolazimo do toga da je to uzimanje bolja opcija od necega sto bi ispalo da nema tog uzimanja. Ja sam to nazvao "biranjem manjeg zla", kako ga ti nazivas? Ili sam negde pogresio u logickom sledu, ili se ti i ja bezbeze raspravljamo na ovon temi...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...