Juanito Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Претпостављам да је апостол ово писао не јер је мислио да су власти увек добре и по Божијој жељи, него да би саветовао људима да сву енергију усмере на преображење себе и онога што је вечно, а не државе и онога што је пролазно. Нарочито ако посланица спада у оне у којима изгледа вероватно да су тадашњи хришћани очекивали долазак Христа већ за њиховог живота... Слична ствар као са порукама женама да се покоравају мужевима и робовима да слушају господаре... Па види, то је могло баш тако да се каже, а не да треба тумачење тумачења од тумачења. Далеко је логичније да су то били само обични људи који су имали идентичне заблуде о друштву као и њихови савременици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 "Не кради." 2. Мој 20 Неће бити да је баш свака државна социјална помоћ крађа. Тамо где јесте, ту је реч о злоуоптреби. А ње има свуда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 nama drzava upravo nije pravna jer je prevelika i ima previse regulacija ne zna se ko pije i ko placa.. prvi korak ka pravljenju pravne drzave je uredjena i mala drzava, sa manje regulacija gde se zna ko pije a ko placa. Ovako je divlji zapad svako radi sta hoce, niko ne odgovara. To je moje misljenje. То је врзино коло, шта долази пре, систем или менталитет за систем. Ја мислим да наша држава није правна јер никад нисмо ни имали правну државу и још немам свест да је тако нешто у ствари неопходно. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Upravo to, ali, da se nisu oduzimale i drugima (nekima manje nekima vise nego tebi), sa tim sto ti se oduzelo bi mogao samo da se slikas. Па ја нисам тражио да се одузима ни мени ни њима. A sto se cini namere da se drzis svojih principa to je lepo brate, samo sto zivot moze da nas stavi u sitiaciju da to drzanje platimo svojim zivotom, tako je sada mnogim ljudima koji nemaju drugog izbora nego da krse te vase principe da bi sebi obezbedili najosnovnije za zivot, zdravstvene potrebe itd... Живот је срање и на крају рикнеш. Зато ја не волим да причам о томе "шта би било кад би било". То је ствар снаге карактера. Има људи у историји који су дали живот за своје принципе, многи хришћани међу њима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Неће бити да је баш свака државна социјална помоћ крађа. Тамо где јесте, ту је реч о злоуоптреби. А ње има свуда. Паре морају од некога да се узму. На пример, од мене узимају против моје воље. Шта је то него крађа? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па види, то је могло баш тако да се каже, а не да треба тумачење тумачења од тумачења. Далеко је логичније да су то били само обични људи који су имали идентичне заблуде о друштву као и њихови савременици. Не могу ни да замислим како је звучало то што је рекао његовим савременицима, који су говорили исти језик као и он и размишљали на исти начин, да бих могао ишта да кажем. Мени је најлогичније оно што сам рекао, јер се трудим да верујем па зато усклађујем све идеји да је све што пише на неки начин инспирисано Богом. Да не верујем, било би ми логичније ово то друго... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 pa jel se to desava u sad? Дешава се. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Паре морају од некога да се узму. На пример, од мене узимају против моје воље. Шта је то него крађа? Плаћање пореза није крађа. Не може бити исто закон и безакоње, поредак и разбојништво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 То је врзино коло, шта долази пре, систем или менталитет за систем. Sistem. Mentalitet se gradi tako sto stavis coveka u odredjeno okruzenje sa odredjenim pravilima i once se prilagoditi tim pravilima. Stavi coveka ljude u dzunglu oni ce postati krvolocni lovci. Stavi ih u civilizacij uoni ce krenuti da kukaju o pravima zivotinja i humanitarnom klanju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Плаћање пореза није крађа. Не може бити исто закон и безакоње, поредак и разбојништво. Ni spaljivanje jevreja u nemackoj nije ubistvo. Ne moze isto biti ubistvo iz zakona i bezakonja, poredak i razbojnistvo. To sto je nesto zakon.. ne znaci da je dobro i ispravno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Плаћање пореза није крађа. Не може бити исто закон и безакоње, поредак и разбојништво. То није "плаћање". "Плаћање" је кад ти нешто треба па одеш у продавницу, одабереш шта ти се свиђа и "платиш". Или ако ти се не свиђа, не мораш ни да купиш. Када некоме нешто одузмеш против његове воље, то се онда зове "отимање". Порез се не "плаћа", него се "отима". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па ја нисам тражио да се одузима ни мени ни њима. Живот је срање и на крају рикнеш. Зато ја не волим да причам о томе "шта би било кад би било". То је ствар снаге карактера. Има људи у историји који су дали живот за своје принципе, многи хришћани међу њима. Za ovu prvu recenicu bih te potapsao po ramenu kada bi , ne dao Bog bolovao od teske bolesti i rekao: Ja nisam trazio da se nikome uzima, nisam za to pa nemoj ni da me lecite". Posto za svog zivota baljezganja po bolnicama nisam sreo coveka koji je imao takav stav, ne verujem ni da bi tio bio toliko hrabar (lud) da tako nesto govoris, raspadajuci se od raka nap primer. Cak i da si stvarno toliko privrzen tim principima da bi "dao svoj zivot da ih ispostujes", ja to ne smatram normalnim, pa se zato na ovoj temi u bunim protiv takvog vidjenja stvari. Zbog hrabrosti (ludosti) negog paijenta ne treba da ispastaju hiljade drugih. To je moje vidnenje situacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 То није "плаћање". "Плаћање" је кад ти нешто треба па одеш у продавницу, одабереш шта ти се свиђа и "платиш". Или ако ти се не свиђа, не мораш ни да купиш. Када некоме нешто одузмеш против његове воље, то се онда зове "отимање". Порез се не "плаћа", него се "отима". Ni spaljivanje jevreja u nemackoj nije ubistvo. Ne moze isto biti ubistvo iz zakona i bezakonja, poredak i razbojnistvo. To sto je nesto zakon.. ne znaci da je dobro i ispravno. А исправно и добро је оно чему нас вера учи. Слаба вам је хришћанска аргументација. Либералне и рационалне има на претек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Не капирам како либертаријанци могу да упадају у оволике замке и контрадикције на сваком кораку. С једне стране, форсира се "природно право". ОК. По мени је то обична глупост, али ОК, свако има право да верује у шта год хоће. Али саставни део "природног права" јесте и "друштвени уговор", кога су заговарали скоро сви природни правници. Према терији о "друштвеном уговору", социјални програми (који НИСУ ИСТО ШТО И СОЦИЈАЛНА ПОМОЋ), апсолутно су у складу са природним правом. Даље, прича се о социјализму, а када се помену социјалистичке државе у којима људи одлично живе, онда се покушава изједначавање социјализма са комунизмом, које је подметање најгоре врсте, веома покварена метода, јер се губи аргументација. И на крају, када се изнесу конкретни подаци, прича се обрне на нападе, вређања, или се глуми нека увређеност, и у оном фазону кад играш шах са голубом једноставно будеш пун фекалија, и шта је резултат? На свакој теми, после неког времена, остану само либертаријанци, јер се сви остали сморе од осећаја да причају са зидовима од којих се све одбија, и крене circlejerk, у смислу "ал смо им показали!". А реалност? Ма нема везе, ако се не уклапа у теоријске поставке, и није релевантна. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Za ovu prvu recenicu bih te potapsao po ramenu kada bi , ne dao Bog bolovao od teske bolesti i rekao: Ja nisam trazio da se nikome uzima, nisam za to pa nemoj ni da me lecite". Posto za svog zivota baljezganja po bolnicama nisam sreo coveka koji je imao takav stav, ne verujem ni da bi tio bio toliko hrabar (lud) da tako nesto govoris, raspadajuci se od raka nap primer. Cak i da si stvarno toliko privrzen tim principima da bi "dao svoj zivot da ih ispostujes", ja to ne smatram normalnim, pa se zato na ovoj temi u bunim protiv takvog vidjenja stvari. Zbog hrabrosti (ludosti) negog paijenta ne treba da ispastaju hiljade drugih. To je moje vidnenje situacije. Брате ја сам спреман да сада потпишем документ у коме се одричем сваке државне услуге, само да ми врате паре. И да сносим последице своје одлуке. Да ли сам луд или нисам то је добро питање, али тако стоје ствари. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука