Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Mladjo, ti si pametan momak ali sto se tice datog ti primera, ne mozes biti u pravu zbog jedne proste stvari, da bi trziste nudilo nesto i ostvarivalo profit, mora da ima potraznju za tim. Ajd opet da ti ponovim, prostim logicnim koracima slobodnije trziste .> vise klinika > veca potrazna klinike za pacijentima > da bi privukao vise pacijenata treba ti zadnja tehnologija i poslednje i sto kvalitetnije medicinske usluge > veca trazna za tim aparatima. Kapiras sada? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Mislim da je najbolje da gledamo zive primere... leva zemlja je posle diktature krenula putem kapitalizma, desna putem socijalizma, socijalnih pomoci, radnickih prava, subvencija... itd... Leva zemlja iako je znacajno siromasnija... triput je bogatija ima manje siromasnih i svi generlano bolje zive.. Ја сам последњи који се залаже за економски социјализам, али за тржишну привреду са мешањем државе у одређене области, попут здравства, школства, социјалне помоћи, увек. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ако је већина спремна да даје социјалну помоћ кроз порез онда ти можеш да прихватиш, пробаш да промениш или да одеш да живиш негде где не владају такви закони Zaboravljas trecu opciju, da ne dam socijalnu pomoc da me policija prebije i strpa u zatvor. Sto se u sustini desava... A silovanje.. dodje i to na red kad te corkiraju.. bar tako pricaju... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 И ево га, аргумент који смо дуго чекали - ако не мислите у длаку као ми, ви сте комунисти и марш у Северну Кореју. Примери ништа, историја ништа, аргументи ништа, ви сте комуњаре. Свака част, издржали сте дуже него икада до сад. #ТалибанизамРулз VaSa110 and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Зато Деки иде у Северну Кореју, тамо све држава обезбеђује и људима ништа не фали... Ne, ja ne pricam ni o S. Koreji ni o Usa Zvone, to ti ne razumes. Ja pricam o Srbiji i o trenutnoj situaciji ovde, takva kakva je. I Mladja je rekao da je ovde trenutno potrebna socijalna pomoc, ja sam prosirio pricu i na zdravstveni segment, posto mi je to struka. Da si kojim slucajem ti bolovao od teske bolesti dok si bio ovde, a imao si zenu, decu i 200 maraka u opticaju, sumnjam da ne bi koristio lecenje koje ti je omoguceno od necijeg poreza i da bi govorio- nema veze, neka umrem, necu tudje i oteto. Razmisli o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ја сам последњи који се залаже за економски социјализам, али за тржишну привреду са мешањем државе у одређене области, попут здравства, школства, социјалне помоћи, увек. Pa i ja sam trenutno, ali mislim da to sve treba progresivno popustati....i to ovim redom 1.Skolstvo na prvom mestu.. pa ako vidimo da to ide zatim 2. Socijalna pomoc.... I na kraju poslednje i najbitnije 3. Zdravstvo.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ne, ja ne pricam ni o S. Koreji ni o Usa Zvone, to ti ne razumes. Ja pricam o Srbiji i o trenutnoj situaciji ovde, takva kakva je. I Mladja je rekao da je ovde trenutno potrebna socijalna pomoc, ja sam prosirio pricu i na zdravstveni segment, posto mi je to struka. pazi ja tebi pricam generalni princip ne o srbiji sto se srbije tice 1. smanjenje birokratije. 2. oslobadjanje finasijskih usluga 3. smanjenje biznis regulacija pa onda mozemo da idemo u to da prebacamo skolstvo zdravstvo i socijalnu pomoc u privatne fondove... p.s. ja nisam za ukidanje socijalne pomoci ja sam za transfera socijalne pomoci iz ruku politicara u ruke s tvarno humanih ljudi... koji bi to radili isrkeno i punog srca... a ne bi pricali price po mitizima u zamenu za glasove.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 to sto je ne odbaca, ne znaci da je voli, podrzva, smatra korisnom...... pa i ubistvo je posledica ljudskog pada.. .ajd da se ubijamo.... Сваки човек да се покорава претпостављеним властима. Јер нема власти а да није од Бога; Бог је поставио власти које постоје. 2 Стога, ко се противи власти - противи се Божијем поретку, а који се противе примиће своју осуду. 3 Јер владајући нису страх за добро дело, него за зло. Ако пак хоћеш да се не бојиш власти, чини добро, па ће те власт хвалити. 4 Она служи Богу за твоје добро. Ако пак чиниш зло, бој се; јер не носи мач узалуд. Она је у служби Богу, гневни осветник ономе што чини зло. 5 Зато јој се треба покоравати не само због гнева, него и савести ради. 6 Због тога плаћајте и порезе; јер су служитељи Божији који баш на томе раде. 7 Сваком дајте оно што сте дужни: коме порез - порез, коме царину - царину, коме страх - страх, коме част - част. Посланица Римљанима 13. глава Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Zaboravljas trecu opciju, da ne dam socijalnu pomoc da me policija prebije i strpa u zatvor. Sto se u sustini desava... Па зар се не дешава да ти прво наплате казну, онда евентуално конфискују имовину, одбију од плате и сл? Нисам сигуран да је много људи ишло у затвор код нас због неплаћања пореза, ако не грешим. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ajd opet da ti ponovim, prostim logicnim koracima slobodnije trziste .> vise klinika > veca potrazna klinike za pacijentima > da bi privukao vise pacijenata treba ti zadnja tehnologija i poslednje i sto kvalitetnije medicinske usluge > veca trazna za tim aparatima. Kapiras sada? Pogresio si u jednoj stavki. Ne traze klinike pacijente, nego pacijenti klinike. A da bi trazili kliniku moraju biti bolesni. A od raka prostate oboljeva daleko manje ljudi nego sto je broj ljudi koji koriste racunar i mobilni. Zar je toliko tesko?! O.o Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Свакако није решење да направимо још горе друштво у коме ће бити још више сиромашних. А како западноевропске земље и Канада нису постале још гора друштва у којима има још више сиромашних? feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Zaboravljas trecu opciju, da ne dam socijalnu pomoc da me policija prebije i strpa u zatvor. Sto se u sustini desava... A silovanje.. dodje i to na red kad te corkiraju.. bar tako pricaju... Зашто мора неко да те пребије? У нормалним земљама света ће лепо да те приведу, има и да те послуже са кафом. "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па зар се не дешава да ти прво наплате казну, онда евентуално конфискују имовину, одбију од плате и сл? Нисам сигуран да је много људи ишло у затвор код нас због неплаћања пореза, ако не грешим. Нико није ишао. Ал то нема везе, јер реалност није аргумент у оваквим расправама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 А како западноевропске земље и Канада нису постале још гора друштва у којима има још више сиромашних? Комуњаро. Марш у Северну Кореју! Плутон, VaSa110, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 pazi ja tebi pricam generalni princip ne o srbiji sto se srbije tice 1. smanjenje birokratije. 2. oslobadjanje finasijskih usluga 3. smanjenje biznis regulacija pa onda mozemo da idemo u to da prebacamo skolstvo zdravstvo i socijalnu pomoc u privatne fondove... p.s. ja nisam za ukidanje socijalne pomoci ja sam za transfera socijalne pomoci iz ruku politicara u ruke s tvarno humanih ljudi... koji bi to radili isrkeno i punog srca... a ne bi pricali price po mitizima u zamenu za glasove.... Ok, znaci za sada je socijalna pomoc potrebna i to je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука