Лидија Миленковић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 @@Grizzly Adams, @@Млађони, У праву сте обојица. 8086.gif Него сам ја мало алергична на већину наших послодаваца који се једва разликују од робовласника, и то под заштитом локалних моћника. Не знам да ли су хришћански социјални програми (десетак је од вајкада постојао). Е сад, као и мнооого тога код нас, има ту доста манипулације. Питање је колико од тих средстава заиста заврши код сиромашних, као и који су од сиромашних заиста сиромашни, или им се више свиђа да џабалебаре. Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Sve je to na mestu o čemu ti govoriš, ali bez državne prisile (zakonodavne) ništa. Pa prvo, ne znas da li je nista, jer nigde nisi imao sistem bez drzavne prisile i zakona. Imao si jedno u americi, a tamo imasi besplatne klinike i organizovanu socijalnu pomoc, dobrotvorne fondove, privatne kuhinje. Tamo imas manje te prisile i imas sve to. Drugo kako to nista ako je 60 % ljudi za socijalnu pomoc? ako ste svi vi ovde za socijalnu pomoc, jer vam trebaju drzava i politicari da bi pomagali siromasne? Naravno da ne. DAkle ako su ljudi za socijalnu pomoc i pomaganje siromasnima, ne treba ti drzavna prisila. Ako su ljudi protiv toga - treba ti. Problem je sto ti hoces da pomazes siromasnom, ali tako sto uzmes tudje pare, od onog ko ima vise od tebe. Zato ti treba drzavna prisila, da bi njega (poslodavca) koji je mozda nemoralan ( a moza i nije ) a zaradjuje vise od tebe naterao da plati vise silom. E sad,, pitanje moje je... jel to hriscanski ili ne? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 @@Grizzly Adams, @@Млађони, У праву сте обојица. 8086.gif Него сам ја мало алергична на већину наших послодаваца који се једва разликују од робовласника, и то под заштитом локалних моћника. Не знам да ли су хришћански социјални програми (десетак је од вајкада постојао). Е сад, као и мнооого тога код нас, има ту доста манипулације. Питање је колико од тих средстава заиста заврши код сиромашних, као и који су од сиромашних заиста сиромашни, или им се више свиђа да џабалебаре. Pa Lidija ja se tu slazem sa tobom. Jedva se razlikuju od robovlasnika. A znash li zasto? zato sto zbog socijalnih programa zaposlajvanja dobijaju subvencije od drzave. Eto super ideja, ajde da platimo poslodavcu da zaposli radnike. Samo zans sta je tu problem? to sto te subvencije dobije onaj ko je ljiga, jer je pored onog na vlasti, a onaj na vlasti je u 90 % slucajeva ljiga... I to je glavni razlog takvih poslodavaca. posteni i dobri ne mogu da opstanu, jer ovi neposteni vazda dobijaju pomoc od drzave preko politickih veza..... a posteni normalno nece to da rade... pa ne dobijaju nikakvu pomoc...i zato propadaju.. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Sta vi mislite? Ja mislim da nisu. Mislim da je ovo jako vazna tema. Svi kazu, socijalni prgoram je pomaganje siromasnima. To je jako uproscena i samo delimicno tacna izjava. Tacno socijalni programi pomazu onima koji nemaju novca. Ali kako to rade? Tako sto 60 % gradjana izglasa da se nekom ko je zaradio mnogo uzmu njegove pare i preraspodele siromasnima. Ukoliko taj neko ne da dobrovoljno taj novac, ukoliko ga ne da preti m udrzavno nasilje (zatvor). Ja licno tu ne vidim nista hriscanski. Taj opis i analogija koju navodiš važi samo za uvođenje novih poreza i to za progresivno oporezivanje na imovinu... za postojeći sistem ne važi baš mnogo jer taj koji je zaradio sve vreme kalkuliše i te poreze kao trošak poslovanja. Kod nas su porezi na imovinu prilično niski a i inače države najviše prihoduju od poreza na prihod (plate pre svega), pa zatim od poreza na promet (PDV). Prvi pogađa sve zaposlene građane, a drugi pogađa sve građane, jer svi nešto kupuju. Da li je takva preraspodela sredstava hrišćanska? Nemam pojma - verovatno nije, kao i većina drugih propisa... što ne znači da je loša. Paradoksologija and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Kod nas bi ljudi ekonomsku slobodu iskoristili da nahrane svoju zadnjicu, vrlo teško potrebitog... Znash kako, u pocetku bi tako verovatno i bilo. Medjutim sa ekonomskom slobodom bi doslo i do razvijanja ekonomije, onda bi dosao do toga da bi krenuli da hrane i druge. A sa razvijanjem ekonomije bi doslo do toga da menje drugih treba hraniti.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ово ти је контрадикторно. Или ће да се препусти доброј вољи или ће да прерасте у насилно отимање. Не постоји "између"... Pod nasilnim otimanjem mislim na nacionalizaciju (poput one koje je nas snašla posle 45), progresivnu stopu oporezivanja i slično. Porez i doprinose društvu bi svi trebali da daju proporcionalno svojoj zaradi. Ja poentiram na nešto drugo a to je da je nemoguće prepustiti socijalu samo dobroj volji pojedinaca, konkretno onih bogatih.... Млађони and туриста је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Taj opis i analogija koju navodiš važi samo za uvođenje novih poreza i to za progresivno oporezivanje na imovinu... za postojeći sistem ne važi baš mnogo jer taj koji je zaradio sve vreme kalkuliše i te poreze kao trošak poslovanja. Kod nas su porezi na imovinu prilično niski a i inače države najviše prihoduju od poreza na prihod (plate pre svega), pa zatim od poreza na promet (PDV). Prvi pogađa sve zaposlene građane, a drugi pogađa sve građane, jer svi nešto kupuju. Da li je takva preraspodela sredstava hrišćanska? Nemam pojma - verovatno nije, kao i većina drugih propisa... što ne znači da je loša. Ja i ne pitam da li je losa ili dobra. (a losa je po mom misljenju a to je druga tema) vec da li je hriscanska i da li je moralna. Cak i u Flat rate porezima.. da li je u redu avocado da ti meni prisvojis pistolj na glavu i kazes sve sto kupujes moras platiti 1% skuplje da bi ja od toga nahranio siromasne.. Eto moze za tebe kao za ateistu, jel to moralno da uradis? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Pod nasilnim otimanjem mislim na nacionalizaciju (poput one koje je nas snašla posle 45), progresivnu stopu oporezivanja i slično. Porez i doprinose društvu bi svi trebali da daju proporcionalno svojoj zaradi. Ja poentiram na nešto drugo a to je da je nemoguće prepustiti socijalu samo dobroj volji pojedinaca, konkretno onih bogatih.... Dobro je kreces da razmislajs to je bitno.. i meni je trebalo vremena da shvatim da je "socijalna" pocmo jako slicna nacionalizaciji.. super zvuci u praksi uzas... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Znash kako, u pocetku bi tako verovatno i bilo. Medjutim sa ekonomskom slobodom bi doslo i do razvijanja ekonomije, onda bi dosao do toga da bi krenuli da hrane i druge. A sa razvijanjem ekonomije bi doslo do toga da menje drugih treba hraniti.... Не липши магарче до зелене траве :bleh: Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Не липши магарче до зелене траве :bleh: Ne poznavam izreku Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Pa prvo, ne znas da li je nista, jer nigde nisi imao sistem bez drzavne prisile i zakona. Imao si jedno u americi, a tamo imasi besplatne klinike i organizovanu socijalnu pomoc, dobrotvorne fondove, privatne kuhinje. Tamo imas manje te prisile i imas sve to. Drugo kako to nista ako je 60 % ljudi za socijalnu pomoc? ako ste svi vi ovde za socijalnu pomoc, jer vam trebaju drzava i politicari da bi pomagali siromasne? Naravno da ne. DAkle ako su ljudi za socijalnu pomoc i pomaganje siromasnima, ne treba ti drzavna prisila. Ako su ljudi protiv toga - treba ti. Problem je sto ti hoces da pomazes siromasnom, ali tako sto uzmes tudje pare, od onog ko ima vise od tebe. Zato ti treba drzavna prisila, da bi njega (poslodavca) koji je mozda nemoralan ( a moza i nije ) a zaradjuje vise od tebe naterao da plati vise silom. E sad,, pitanje moje je... jel to hriscanski ili ne? Brt, realno je da poslodavac ima više od mene i da njegov doprinos ima veću vrednost. Na primer, potrebiti ima više vajde od njegovih hiljadu nego od mojih sto dinara. Ja potenciram proporcionalno podjednak doprinos i siromašnih i bogatih a ne to da bogati daju proporcionalno više samo zato što su bogati (ako oni žele ili bilo ko ok onda). I da dodam, ta socijla treba da bude podsticajna u smislu da bude gorivo ugroženim pojedincima da napreduju u životu. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Brt, realno je da poslodavac ima više od mene i da njegov doprinos ima veću vrednost. Na primer, potrebiti ima više vajde od njegovih hiljadu nego od mojih sto dinara. Ja potenciram proporcionalno podjednak doprinos i siromašnih i bogatih a ne to da bogati daju proporcionalno više samo zato što su bogati (ako oni žele ili bilo ko ok onda). I da dodam, ta socijla treba da bude podsticajna u smislu da bude gorivo ugroženim pojedincima da napreduju u životu. Ali vidis, iako to super zvuci u teroji, poslusaj ovaj primer koji sam dao lidiji. Uzmimo naprimer pomoc siromasnima tako sto stimulisemo zaposljavanje. pa tako firmi za novog zaposlenog damo subvenciju. Znash sta se desilo tako? Moja majka koja ima 45 godina i jos mnogi u toj firmi ostali su bez posla, jer su njih otpustili da bi zaposlili mlade sa biroa za koje bi dali subvencije. Eto ti socijalizma u praksi i socijalnih programa. Isto se desava sa svakom socijalnom merom. Vise donese stete nego koristi, a onima kojima novac treba ne rasporedi se ni deo toga pravicno i pravedno. Kao sto u redu za lekara prvi udje i najbolje prodje onaj ko "zna doktorku ili sestru" tako i u redu za socijalnu pomoc prvi dodje i najbolje prodje onaj koji zna birokratu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Pod nasilnim otimanjem mislim na nacionalizaciju (poput one koje je nas snašla posle 45), progresivnu stopu oporezivanja i slično. Porez i doprinose društvu bi svi trebali da daju proporcionalno svojoj zaradi. Ja poentiram na nešto drugo a to je da je nemoguće prepustiti socijalu samo dobroj volji pojedinaca, konkretno onih bogatih.... Могуће је. Зато што слободна друштва јако брзо напредују и сиромашних би било веома мало. У суштини, били би сиромашни само они који су потпуно физички неспособни да раде и слично. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Могуће је. Зато што слободна друштва јако брзо напредују и сиромашних би било веома мало. У суштини, били би сиромашни само они који су потпуно физички неспособни да раде и слично. sto danas i jeste slucaj po evropi tamo su siromasni - imigranti koji zive od socijalne pomoci, ljudi koji imaju neki problem pa ne mogu da rade, narkomani koji su sve prodali za drogu... retko ko, ko tamo moze da radi a ne radi - da je siromasan..... mozda je siromasan za to okruzenje... ima samo dva auta od po 20 000 a nema dva od 100 000 ali ja vec rekoh moj stav po tom pitanju.. .sto se mene tice ja sam vec bogat covek.. a to sto bi mi bilo lepo da budem jos bogatiji to je druga prica.... oni koji smatraju da su siromasni.. neka nstave da se tako osecaju oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NemanjaVa Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ali vidis, iako to super zvuci u teroji, poslusaj ovaj primer koji sam dao lidiji. Uzmimo naprimer pomoc siromasnima tako sto stimulisemo zaposljavanje. pa tako firmi za novog zaposlenog damo subvenciju. Znash sta se desilo tako? Moja majka koja ima 45 godina i jos mnogi u toj firmi ostali su bez posla, jer su njih otpustili da bi zaposlili mlade sa biroa za koje bi dali subvencije. Eto ti socijalizma u praksi i socijalnih programa. Isto se desava sa svakom socijalnom merom. Vise donese stete nego koristi, a onima kojima novac treba ne rasporedi se ni deo toga pravicno i pravedno. Kao sto u redu za lekara prvi udje i najbolje prodje onaj ko "zna doktorku ili sestru" tako i u redu za socijalnu pomoc prvi dodje i najbolje prodje onaj koji zna birokratu. Potrebno je osmisliti mehanizme zahvaljujući kojima bi pomoć stigla u prave ruke, naravno ne postoji savršen način da se ostvari tako nešto. Sa druge strane treba stimulisati ljude i da sami daju pomoć potrebitima, i bez državnih mehanizama (dakle poreskih davanja ili olakšica) potrebno je raditi na edukaciji stanovništva a to je izmedju ostalih i zadatak Crkve... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука