Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Btw, kako to Kinezi postaju konkurentniji na trzistu a zakidaju plate radnicima? Плата је на тржишту "цена рада". Цена зависи од понуде и потражње. У Кини је огромна "понуда", тј. милиони људи траже посао, а потражња још увек релативно мала у односу на становништво. И зато су им плате мале. Мада су у претходних пар деценија порасле 4-5 пута, што је огроман напредак. И вероватно ће наставити да расту. Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Истина, нисам га лично упознао . Некад сам читао о њему, пратио суђења, његов блог, реакције, критике, итд. Па ми засметало како се проглашава за великог добротвора, "он је 90% свог богатства поклонио у добротворне сврхе". Он је изванредан бизнисмен, али називати бизнис и инвестиције хуманитарном акцијом, не иде. Американци свашта називају хуманитарним акцијама. Pa nisu biznis akcije. DAo je za vakcine i dao je centrim koji se bave istrazivanjima sredstva. To je dobrociniteljstvo, nije "biznis akcija". On nema nista od toga materijalno zauzvrat. Ne zradjuje nista. Prodavanje windowsa po africi nema veze sa time... ljudi koriste pc racunre, koriste windows jer je za obicnog korisnika bolji od linuxa i to je to. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Mozda ne postoje radna mesta ali plate i te kako postoje. Ako ti verujes da je primarni cilj korporacijama da otvaraju nova "radna mesta" i time spasavaju svet onda okej, ja u to ne verujem. Па сад су управо рекао да те није брига за гладне и сиромашне... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Mozda ne postoje radna mesta ali plate i te kako postoje. Ako ti verujes da je primarni cilj korporacijama da otvaraju nova "radna mesta" i time spasavaju svet onda okej, ja u to ne verujem. To je mit.. da sto se bogati vise bogate stvorice vise radnih mesta. Jer bi u tom slucaju videli dramatican pad nezaposlenosti.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Mozda ne postoje radna mesta ali plate i te kako postoje. Ako ti verujes da je primarni cilj korporacijama da otvaraju nova "radna mesta" i time spasavaju svet onda okej, ja u to ne verujem. Evo ti jedna slika.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Izem ti ja takva radna mesta i takve poslove. Izem ti ja svet u kome ljudi u 22. godini razmisljaju kao Petar Pan. Ok ,ako ti smatras da jedan prosecan radnik nije zasluzio da zaradi vise od nekoliko dolara dnevno a njegov direktor je zasluzio da zaradi 100000 dolara dnevno na primer, onda okej, u pravu si. Koliko vise? Toliko da bi on rekao "stop, sad je taman kolio treba"? Toliko sigurno nije. Naravno razumevanje toga zahteva neko zivotnog iskustvo i suocavanje sa cinjenicom da zivot nije torta sa slagom. Kao sto vec rekoh, cene ces povecati samo ako zelis njima da kompenzujes povecanu platu radnicima a sve u cilju da ne bi pocele da se obrusavaju milijarde ko si prethodno stekao tim robovlasnickim sistemom rada, tako da ako zelis da se odreknes tog vrtoglavom povecanja svoje zarade, nece ti biti frka ni da ne dizes cene proizvoda. Pa eto ti prelazes po toj tvojoj Deda Mraz filozofiji poslovanj da se se radnicima povecaju plate pidizanjem cena. A ja ti kazem sta ce se tada desiti u 90% slucajeva. Musterije ce otici kod konkurencije a ti na kraju neces moci ni da im das te "robovlasnicke" plate. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 To je mit.. da sto se bogati vise bogate stvorice vise radnih mesta. Jer bi u tom slucaju videli dramatican pad nezaposlenosti.. Pa i vidis..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Па сад су управо рекао да те није брига за гладне и сиромашне... Samo ako mislis da ti radnici u korporacijama vise nisu siromasni Ne, niko ne veruje u to. Primarni cilj koorporacijama je da zrade novac. A da bi zaradili novac moraju da pruze meni i tebi dobar proizvod i da uposle dobrog strucnjaka za odredjeni poso i da ga plate dobro da ne bi otisao u drugu koorporaciju. Tamo gde ima libelarnog trizsta. Tam gde nema, kao sto je pakistan, nogu da rade sta oce. Vredelo je pisati ovoliko brate, hvala ti Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Samo ako mislis da ti radnici u korporacijama vise nisu siromasni Па мислим да је једини начин да човек изађе из сиромаштва да нађе посао и почне да ради. Kaludjerovic Sreten, Tumaralo. and Млађони је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Samo ako mislis da ti radnici u korporacijama vise nisu siromasni Vredelo je pisati ovoliko brate, hvala ti Hvala tebi sto si normalan.... pa nisi vredjao , trazio ban, odricao se brace i slicno..... Kaludjerovic Sreten, Deki992 and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Naravno razumevanje toga zahteva neko zivotnog iskustvo i suocavanje sa cinjenicom da zivot nije torta sa slagom. Kapiram da si ti bio u ulozi direktora neke korporacije pa samim tim imas i iskustva u vodjenju tih poslova i odredjivanju sta i koliko moze da se menja i kako sta funkcionise. Pa eto ti prelazes po toj tvojoj Deda Mraz filozofiji poslovanj da se se radnicima povecaju plate pidizanjem cena. Ja to predlazem?! :shocking: Je l si ti citao uopste sta sam ja pisao ili se dopisujes sam sa sobom?? :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Па мислим да је једини начин да човек изађе из сиромаштва да нађе посао и почне да ради. Jeste. I jedini nacin da covek ne umre od gladi je da kupi hleb i pocne da ga jede. Ali ako hrane na trzistu trenutno nema dovoljno, morace za hleb nekom da da i 1000 dinara ukoliko ovaj trazi. E, taj mu covek ne moze biti prijatelj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Hvala tebi sto si normalan.... pa nisi vredjao , trazio ban, odricao se brace i slicno..... Volim ja tebe samo ne bih voleo da mi ti budes "gazda" :) (Iako smatram da u praksi ti ne bi imao srca za ovakav sef-radnik odnos koji ovde opravdavas) verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Jeste. I jedini nacin da covek ne umre od gladi je da kupi hleb i pocne da ga jede. Ali ako hrane na trzistu trenutno nema dovoljno, morace za hleb nekom da da i 1000 dinara ukoliko ovaj trazi. E, taj mu covek ne moze biti prijatelj. А што не би било хране довољно? Ако хране нема довољно онда ту постоји неки озбиљан проблем, јер је данас производња хране веома ефикасна. Никад нисам чуо да у некој капиталистичкој земљи није било довољно хране. Имају је и превише па муку муче са килограмима... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Volim ja tebe samo ne bih voleo da mi ti budes "gazda" :) (Iako smatram da u praksi ti ne bi imao srca za ovakav sef-radnik odnos koji ovde opravdavas) Ja u praksi placam moje radnike uvek malo vise nego konkurencija. Ne popnem im platu 5 puta ali neki posto vise, volim da platim, da ne utice previse na cenu proizvoda. Drugim recima da ja drzim firmu koj se bavi obezbedjenjem, ti bi kod mene imao mlo vecu platu nego sto imas. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука