Срђан Шијакињић Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Толико мирно живе да мал, мал па Шкоти најављују отцепљење. Па да, али овако народ нормално живи, раде, путују, прелазе границе... Тешко да ће се отцепити, немају ни 40 посто подршке, кад сам последњи пут читао вести о томе. Мада ја бих волео, онако на прву лопту. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Одмах по анексији Босне аустријанци су направили логоре за Србе. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Одмах по анексији Босне аустријанци су направили логоре за Србе. Што ти је Шваба...одмах почео да зида и гради! Милан М., Баба, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Па да, али овако народ нормално живи, раде, путују, прелазе границе... Тешко да ће се отцепити, немају ни 40 посто подршке, кад сам последњи пут читао вести о томе. Мада ја бих волео, онако на прву лопту. Неће се отцепити пре свега зато што Енглеска има добар дил са ћерком Америком. А после свега они су пуста сиротиња, индустрија је већином у Енглеској. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Па то ти говорим за тебе су идеал јунаштва Прле и Тихи и не само за тебе него за све овде неке нове клинце. А Прле и Тихи су измишљени ликови. Није било комунистичког покрета отпора у Београду за време окупације сем оног у Бањици. Ето морам да те разочарам. И да, и партизани су клали и бацали у јаме, и чинили злочине иако су били антифашисти. И ајдуци су клали и убијали и зулуме чинили и то не само над Турцима него и над имућнијим Србљима који су им се нашли на нишану. А опевасмо их све одреда у песмама. И Марко је био јунак иако је био турски вазал, не само онај у песмама него и онај у реалности јер не узеше га Срби залуд у песме него из разлога јунаштва и витештва његовога. Јер Марко у последњем боји коју су Турци учинили противу Хришћана рече нека би Хришћанска војска победила у овом рату па макар ја први погинуо. И погину тада Марко. Нема таких јунака без витештва. И мој сомсед Жолт је витез јер је лојалиста и ако је ишао дваред на ратиште једаред због себе други пут наместо брата, кад се врно поново је био само паор и ништа друго. А мого је и да побегне у Маџарску ал није, јер је витез. Ајд, брате, лаку ноћ. Не бих се више надмудривао. Ти имаш своје јунаке, ја своје. Моји можда не постоје, али су бољи од тих твојих. зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Просто, тај потез, убиство наследника тадашњег владара (дакле не чак ни владара него његовог будућег наследника), једне државе која је била огромно царство, са многим интересима и бројном елитом, у којој се ни цар не пита за све а камоли његов престолонаследник, није могао представљати никакву одбрану, никакав ефекат није могао имати, није могао николике животе сачувати, а само то би могло оправдати убиство из заседе - да су бар неки животи сачувани. Али не, до тад Аустроугарска није убијала Србе иако је била јако непријатељски настројена и иако је анектирала Босну. Тако да није било чак ни директног напада, да би се могло говорити о одбрани некаквој. То је био један чин пркоса, једног младића, детета, идеалисте. Не мислим да је Принцип зликовац, али не мислим ни да је херојски убити човека из заседе, ако тиме директно не спасаваш бар један живот. Немам појма шта је било у позадини и ко је стајао иза тога, стварно немам знања о томе никаква... А не знам ни да је неко планирао коначно решење тада у АУ, нисам никад налетео на такве податке, а да нису претпоставке... Како непознавање историје. Шта мислиш како је прошла анексија БиХ од стране аустроугара по Србе? мало читај... Шта мислиш о положају Срба у аустроугарској који чак ни упорни Сава Текелија није могао изменити. О умирању од глади Срба по царевини док су уцјењени да пређу на латинску веру за џак брашна. Читај мало о положају Срба... А мало дођи у Српску Босну да сконташ и менталитет Срба. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Моји можда не постоје, али су бољи од тих твојих. Једино тако. зеленизуб and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Хвала на лекцији из историји, али Енглези су са савезницима заузели 2 тврђаве и сва Русија била у страху од њих . Saveznici cvrc,te saveviznike je platila Brtanija i Britanska vojska je bila nosilac svih operacija u Krimskom ratu. Можда су мислили да се Наполеон повампирио. Знаш ли ти која војска је потребна да би се заузела и контолисала једна територија мање површине, а не онолика Русија. Ако си старији и имао ту (не)срећу да будеш у рату и видиш колико људи треба да се заузме и држи једно село. Bulazniš!Ko kaže da je potrebno da zauzmeš celu nečiju zemlju da bi pobedio u ratu,kakva ti je to logika? Britanska flota je je razapela Rusiju na svim njenim granicama a težište i centralno bojište je bilo Krimsko bojište gde su Rusi pobeđeni i poniženi na svom terenu.Eto,neko je došao kod rusa i istresao ih iz gaća! Како Русија да окупира Украјину кад је ту њена постојбина, то је као да смо ми окупирали Рашку. Козаци нису посебан народ, није било геноцида над Финцима, који су заједно са Немцима вршили геноцид над становницима Лењинграда. Ko kaže da su Rusi Ukrajinci?Ukrajinci se ne slažu sa tim uopšte.A postojbina Rusa nije u ukrajni nego gornji tok reke Prut. Kozaci ne da nisu Rusi nego nemaju veze sa Rusijom.Kozaci su poseban etnos,veštački u neku ruku,koji sačinjavaju Poljaci,Litvanci,Nemci,Česi,Poljaci,Tatari,Mađari i pitaj Boga koje sve nacije koje su stvorile svoju kulturu na područiju današnje Ukrajine i Poljske. Genocid u WW II sa ovim nema nikakve veze. И сви ти народи који су као били потлачени од Руса остали су , осим балтичких земаља у њеном саставу или некој врсти савеза. Ostali su u sastavu Rusije jer su delom pokršteni i promenjena su im imena u Ruska imena,u njihovim zemljama je Ruska vojska,dakle nema nikakve razlike od ostalih kolonijalnih zemalja. Руси су нас помагали. Jesu,ljutili su se što nas nemci gaze za njihov račun. Први пут чујем да су Руси починили геноцид над Индијанцима ??? Jesi li čuo možda za British-Indian company,British-American company itd?To su bile deoničarske kompanije koje su u suštini finansirale vojna i ostala sretsva u cilju osvajanja novih zemalja za rad trgovine i kolonizacije.Na taj način je Britanija postala najveća imperija na svetu. Međutim,verovatno niko od vas rusofila nema pojma da je postojala Rusko-Američka kompanija koja je bila preslikana Britanska kompanija. Tako je Rusija u potrazi za sirovinama i novim kolonijama osvojila Aljasku daleke 1733,i ne samo Aljasku nego je kolonizovala teritorije na američkoj Zapadnoj obali Pacifika skoro do Meksika.Da,sve su to bile Ruske kolonije u Americi.Period Ruskih kolonija u americi se okončao 1867. Dakle Ruska kompanija u pojedinim oblastima Aljaske zbrisala i do 80% lokalnih indijanaca,jer su ih Ruski kolonisti držali kao robove,tek je carica Katarina Velika 1863,proglasila ukaz da se indijanci moraju tretirati ljudski a ne kao robovi,mešutim caricin ukaz nije imao velikog efekta.Indijanci su dizali ustanke protiv rusa,pa je čak dolazilo i do neravnopravnih bitaka poput bitke kod Sitke 1804. Rusi su postepeno gubili zauzete teritorije kroz razne ugovore i sporazume sa doseljenicima iz Britanije i Francuske da bi na kraju prodali i Aljasku kao poslednju Rusku teritoriju u Americi. WE sad znaš da je rusija kolonijalna imperija koja iskoriščava male narode kao i svaka druga imperija. Kolonijalni posedi imperijalne Rusije. u Americi. Баба and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Одмах по анексији Босне аустријанци су направили логоре за Србе. Нисам знао за ово... Неће се отцепити пре свега зато што Енглеска има добар дил са ћерком Америком. А после свега они су пуста сиротиња, индустрија је већином у Енглеској. Било би поштено да им припадне нафта, требало би да је горе највише британске нафте... А и шта ће им индустрија, они су хајлендери, нек чувају овце, понос пре свега. Баба је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Како непознавање историје. Шта мислиш како је прошла анексија БиХ од стране аустроугара по Србе? мало читај... Шта мислиш о положају Срба у аустроугарској који чак ни упорни Сава Текелија није могао изменити. О умирању од глади Срба по царевини док су уцјењени да пређу на латинску веру за џак брашна. Читај мало о положају Срба... А мало дођи у Српску Босну да сконташ и менталитет Срба. Добро друже, дај ми штиво за читање, дај неке предлоге конкретне где пише о томе што тврдиш, радо ћу прочитати. Нисам ја рекао да је положај Срба био добар у АУ, далеко од тога, али то никако не оправдава мучко убиство из заседе, јер - да поновим - није ничему допринело, није никог сачувало. Ја сам рођен у тој српској Босни и цео живот и дан данас, хвала Богу, живим окружен људима одатле, да си ти мени жив и здрав. И да се разумемо, размишљам на ову тему првенствено хришћански, па тек онда родољубиво, па ми је и из тог угла Принцип далеко од било каквог хероја... Више ми је трагичан лик... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Добро друже, дај ми штиво за читање, дај неке предлоге конкретне где пише о томе што тврдиш, радо ћу прочитати. Нисам ја рекао да је положај Срба био добар у АУ, далеко од тога, али то никако не оправдава мучко убиство из заседе, јер - да поновим - није ничему допринело, није никог сачувало. Ја сам рођен у тој српској Босни и цео живот и дан данас, хвала Богу, живим окружен људима одатле, да си ти мени жив и здрав. Нисам друг никада био , нисам професор... И поред свега тога ти сматраш да је Гаврило лоша ствар! Аууу, земо... Наравно да оправдава његов чин, чињеница да нас је то царство убијало. п.с одакле земо? „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Не знам што се толико узбуђујете око историјских неправди? Чињеница је да правда никада неће бити задовољена...превише пута је силована, па јој се се** смучио. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Како непознавање историје. Шта мислиш како је прошла анексија БиХ од стране аустроугара по Србе? мало читај... Шта мислиш о положају Срба у аустроугарској који чак ни упорни Сава Текелија није могао изменити. О умирању од глади Срба по царевини док су уцјењени да пређу на латинску веру за џак брашна. Читај мало о положају Срба... А мало дођи у Српску Босну да сконташ и менталитет Срба. O čemu ti pričaš?Šta je falilo Srbima u Habsburskoj monariji i Austrougarskoj?A to sa džakom brašna i prelaz na latinsku veru se desio možda u par slučajeva. Ja znam o položaju Srba u K'und'K,i tvrdim,da prema dokumentima,nije bilo stvari o kojima ti pričaš.Ali je zato bilo Ruskih agenata koji su potpaljivali Srbe u Habsburškoj monarhiji na pobunu i secesiju,što se Austrijancima nije ni malo svidelo. Čisto da potsetim da su Srbi u Habsburskoj monarhiji bili najpovlašćeniji narod! Avocado је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 O čemu ti pričaš?Šta je falilo Srbima u Habsburskoj monariji i Austrougarskoj?A to sa džakom brašna i prelaz na latinsku veru se desio možda u par slučajeva. Ja znam o položaju Srba u K'und'K,i tvrdim,da prema dokumentima,nije bilo stvari o kojima ti pričaš.Ali je zato bilo Ruskih agenata koji su potpaljivali Srbe u Austrugarskoj na pobunu i secesiju,što se Austrijancima nije ni malo svidelo. Čisto da potsetim da su Srbi u Habsburskoj monarhiji bili najpovlašćeniji narod! Ма ти тврдиш... мош мислити... према документима...хахахахахаха ја стварно некада посмислим да је ово њуз нет свет. (Срби су зезнули Мађаре у неколико наврата за аустријску ствар..толико о тој Српској сецесији) „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2013 Нисам друг никада био , нисам професор... И поред свега тога ти сматраш да је Гаврило лоша ствар! Аууу, земо... Наравно да оправдава његов чин, чињеница да нас је то царство убијало. п.с одакле земо? Ја кад кажем друже, на комунизам никад мислио нисам. Не слажемо се око Гаврила, то је то. Уреду, АУ нас убија, он убије Фердинанда а из тога није било никакве шансе да се сачува иједан српски живот - онда нема оправдања, онда је у најбољем случају освета. Можда је он веровао да ће то нешто променити, чак је то и вероватно, али је онда пре идеалиста и занесењак а не херој... Рођен у Фочи, тј. Србињу, а живео у Горажду годину до рата... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука