Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Na ovim slikama se vidi kako se loptice nalaze u nekom sedimentu (cenim da je u pitanju pepeo)... i jasno je da nisu ništa "probile" pošto je mesto "probijanja" uže od loptice. sta ti je moc logicnog razmisljanja osnovne dedukcije... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Odakle ti ovi podaci? Greska. Ovi podaci poticu od Ron Vajata dokazanog prevaranta i "biblijskog arheologa". On je prvi otkrio te lokalitete.. nista nije novo sto Miki radi pa i u "Digitalnom andjelu" smo gledali to isto. Al Miki to predstavlja kao "epohalno otkrice" kako bi mogao da eksploatise svoje sledbenike. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Овим нашим атистима, кад се форум дотакне односа библија -наука,ко да си детету дао чоколаду... Прво,да су на место содоме и гоморе пронашли шећер у коцкама, то веру моју и надам се већине ,не би ни за педаљ удаљило од исте. Друго,мада је сто пута речено,библија није ни историјска ни научна књига, а искључиво нас учи спасењу и то је њен једини задатак! Srdjan and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Upravo tako. Postoji li bolji nacin da se opise masovno umrtljivanje ljudi od koriscenja imenickog stila koji umrtvljujevizraz! Sladak si :-D tipican vernik, zainteresovan vise za formu nego za sustinu ;-) Баш си simpa... na najstrasniji i najmonstruozniji nacin izvrsio masakr nad ogromnim brojem ljudi? ... a пошто си већ поменуо "zainteresovanost vise za formu", зар није боље да си овде уместо "nad ogromnim brojem ljudi" написао "nad ogromnim brojem nenaoružanih civila"? 'Вако звучи к'о да си однекуд преписив'о. И то у којекак'ој freelance школоигрици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Na ovim slikama se vidi kako se loptice nalaze u nekom sedimentu (cenim da je u pitanju pepeo)... i jasno je da nisu ništa "probile" pošto je mesto "probijanja" uže od loptice. varas se, mislim ne znam ja kako je bilo i sta je ovo, ali znam sigurno da gresis sto se tice ove balsitike, ti si ovdije sebi zamislio sliku kako hladni sumpor probija hladno stijenu, sto je skroz pogresan pristup u ovom slucaju po mom misljenju. drugo ne bi mogla teorija sa sedimentima da obijasni postojanje ovih ulaznih rupa, to bi za sedimente bilo nemoguce, znaci odma otpadaju sedimenti... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 sta ti je moc logicnog razmisljanja osnovne dedukcije... da. logika je ponekad isuvise mocna kod nekih ljudi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 da probam ja sa mojom logikom, sad lupam jer nemam nikakve informacije nego ove fotografije, ali dosta da se povuku neke pretpostavke pa onda udrite kritikom ili da nabavimo te uzorke pa da ispitujemo u labaratoriji ukoliko pretpostavimo da je ovdje uljez sumpor u stijeni a ne stijena na sumporu, znaci ako odbacimo talozenje sedimenata oko kuglice sumpora, sto je potpuno nelogicno na ovoj fotografiji jer imamo ove otvore na stijeni, jedini nacin da sumpor sa svojim mehanickim karakteristikama i kinetickom energijom koja ne moze biti nesto narocito velika (sumpor nije tezak poput recimo volframa da bi bio neki kineticki projektil, a i vrlo je mekan u odnosu na stijenu) dospije u ovu stijenu je da je prilikom udara stiijena bila u tijestastom stanju i oblici ovih rupa se savrseno poklapaju sa tom pretpostavkom.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Na ovim slikama se vidi kako se loptice nalaze u nekom sedimentu (cenim da je u pitanju pepeo)... i jasno je da nisu ništa "probile" pošto je mesto "probijanja" uže od loptice. Лоптице су биле ужарене приликом пробијања тих слојева. Нагорела(истопљена) ивица седимента око њих то доказују, као и бројне друге ствари које упућују на високу температуру која је задесила то подручје. Надам се да је сада јасно због чега је путања пробијања ужа од саме лоптице. Ипак, сама путања тих лоптца кроз седимент је доказ да су се забиле у њега, дошле су споља уз дејство јаких сила, брзине и температуре. @cloudking, @Ignjatije, касно сам се уључио али видим да дискусија о теми полако постаје споредна. Молим вас да будете пристојни. Хвала. 8086.gif Ја сам пристојан. Где сам то показао непристојност. То што сам се једном реченицом нашалио са Млађонијем ниоје никакво спамовање. Било је чисто успут, у посту којем је преовладавало писање о теми. А овог Облачића има да ставим на блокаду ако настави да ме зеза и да ми спамује теме. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Лоптице су биле ужарене приликом пробијања тих слојева. Нагорела(истопљена) ивица седимента око њих то доказују, као и бројне друге ствари које упућују на високу температуру која је задесила то подручје. Надам се да је сада јасно због чега је путања пробијања ужа од саме лоптице. Ипак, сама путања тих лоптца кроз седимент је доказ да су се забиле у њега, дошле су споља уз дејство јаких сила, брзине и температуре. stijena mora biti mekana da bi je probila usijana kugla sumpora pri malim brzinama kakve su moguce u atmosferi, , ovo sto izgleda da je progorilo, to je po meni zapravo isparavanje iz rupe, vidi se i da su rupe dosta porozne... znaci trebale su biti temperature oko 1500 stepeni da bi se ovo dogodilo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Добро, у сваком случају ћемо ову тему претходно мало "замрзнути" док се не смире страсти. Хвала на евентуалном разумевању. 8086.gif JESSY, Kaludjerovic Sreten, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 da probam ja sa mojom logikom, sad lupam jer nemam nikakve informacije nego ove fotografije, ali dosta da se povuku neke pretpostavke pa onda udrite kritikom ili da nabavimo te uzorke pa da ispitujemo u labaratoriji ukoliko pretpostavimo da je ovdje uljez sumpor u stijeni a ne stijena na sumporu, znaci ako odbacimo talozenje sedimenata oko kuglice sumpora, sto je potpuno nelogicno na ovoj fotografiji jer imamo ove otvore na stijeni, jedini nacin da sumpor sa svojim mehanickim karakteristikama i kinetickom energijom koja ne moze biti nesto narocito velika (sumpor nije tezak poput recimo volframa da bi bio neki kineticki projektil, a i vrlo je mekan u odnosu na stijenu) dospije u ovu stijenu je da je prilikom udara stiijena bila u tijestastom stanju i oblici ovih rupa se savrseno poklapaju sa tom pretpostavkom.... To se u svakom slučaju ne poklapa sa pričom o Sodomu i Gomoru, jer tu stene nisu bile u "testastom" stanju... Лоптице су биле ужарене приликом пробијања тих слојева. Нагорела(истопљена) ивица седимента око њих то доказују, као и бројне друге ствари које упућују на високу температуру која је задесила то подручје. Надам се да је сада јасно због чега је путања пробијања ужа од саме лоптице. Ипак, сама путања тих лоптца кроз седимент је доказ да су се забиле у њега, дошле су споља уз дејство јаких сила, брзине и температуре. Kakve veze ima užarenost loptica sa okolnošću da je ulazna rupa uža od loptice? Nisam naravno balističar ali mi ne deluje logično da ulazna rupa može da bude znatno manja od objekta koji je navodno rupu napravio, bez obzira koliko je objekat užaren. Problem i sa tvojim i sa Kordunovim objašnjenjem je što se ne uklapaju u ostale slike iz istog područja (doduše on ih nije ni gledao samo je komentarisao one koje si ti postavio ovde)... Naime, tu vidimo loptice unutar sedimenta, bez ikakvih tragova "probijanja" i vidimo iste tragove hemijskih reakcija loptice sa sedimentom... tako da i kod onih prvih slika možemo da zaključimo da je "probijanje sedimenta" došlo iznutra (iz loptice koja je već bila unutra) a ne spolja. To naravno objašnjava i zašto je na onim prvim slikama "ulazna rupa" uža od loptice... zato što je izlazna rupa. Naravno, bilo bi bolje kad bi neki geolog ili hemičar to pogledao i prokomentarisao... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Kakve veze ima užarenost loptica sa okolnošću da je ulazna rupa uža od loptice? nikakve, ali tjestasto stanje stijene velike, zbog ogromne plasticnosti, nema sanse da rupa zadrzi pocetne dimenzije.... ja sam pitao da li postoji u prirodi proces koji objasnjava kako lopta sumpora probija stijenu, pitao sam jel to moze biti vulkan ili sta, nemam predstavu, nisam nikoga branio , samo pitam jer ne znam, a zelio bih da znam.... jos nesto, jel ima jos negdje pojava loptica cistog sumpora na planeti sem tamo na bliskom istoku, i ako iam zanima me kako do tog dolazi... inace ovo sa sedimentima mi je nelogicno zbog rupa, kako je moguce da se sedimenti nataloze na 90 % povrsine kugle a na onih 10% ne i jos ostave krivudavu rupu iza sebe, to je ludnica.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Problem i sa tvojim i sa Kordunovim objašnjenjem je što se ne uklapaju u ostale slike iz istog područja (doduše on ih nije ni gledao samo je komentarisao one koje si ti postavio ovde)... Можда је то хоризонталан пресек, откуд знаш? Ове раније фотографије су, наравно, биле вертикалан... шта мислиш ти о томе Avocado? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Слике на којима се види како је лоптица чистог сумпора сумпора пробила стену и остала у њој остављајући траг Како лоше руковање са археолошким материјалом. Ово је недопустиво! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 j i dalje mislim da su mali vilenjaci teleportovali... tu u sredinu kulgice.. ne znam sto mi ne verujete... GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука