CuvajmoTradiciju Написано Децембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Води рачуна, шта и како пишеш. На овом Форуму постоје и Срби исламске вероисповести и Срби римокатолици и Срби атеисти. Према томе, без оцена о нечијем религијском убеђењу, или како је неко некоме надео име. Zasto sam ja bio ubedjen da je pravoslavni forum ? Ok, nikog nisam uvredio, ali u demokratiji imam pravo na svoje misljenje i iskazivanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Zasto sam ja bio ubedjen da je pravoslavni forum ? Ok, nikog nisam uvredio, ali u demokratiji imam pravo na svoje misljenje i iskazivanje. Ово јесте православни Форум и наравно да имаш право да кажеш свој став, али без вређања и ниподаштавања других. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 ok javno se izvinjavam svima koje sam uvredio itd. Mozete lock temu posto sam dobio odgovore, pa smo skrenuli na druge stvari Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Па нема потребе да је закључавам, можда има још неко да каже о теми по неку реч. Али ако инсистираш, закључаћемо је. И у реду за извињење то је лепо 8086.gif Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Ja sam lepo vaspitan Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Децембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Gospodin Deja Vu, nismo se razumeli. Pricam o tradiciji srpskog naroda koja izumire svaki dan kao i nas narod. Za sta su nasi preci ginuli i zbog koga ovo je sramota. Ocuvanje tradicije,vere,kulture,pisma jezika jednog naroda je jako bitna stvar ako zelimo da opstanemo kao narod. nadam se da je to jasno. Sekularizacija je dovela do propasti to svi vidimo, pa kada u Novom Pazaru poturice haraju i lome niko nista ne sme, ali zato je srpski patriota trn u oko svima i hapsi se istog trena. Kao da smo neka multi verska drzava, a do 1915-e se znalo ko je srbin, tradicionalista,patriota. nana. koliko sam upucen, u srbiji ima raznih grobalja, pocevsi od Rimokatolickih, islamskih i pravoslavnih,jevrejskih... svako ide na svoje, pa me zanima za njih. Mozda u aleji velikana i velikih rodoljuba,tradicionalista hahah :good2: ,a opet mozda i u zasluznih gradjana Prvo kao prvo,treba da se razluci sta je tradicija a sta je vera.Bez uvrede,ali vidim da stalno istices tradiciju.Tu nema nista lose,ali ovo je hriscanski forum,i shodno tome ovde se prica o veri.Tradicija je skup obicaja i normi nekog naroda,a hriscanska vera je nesto sto je univerzalno.Nazalost ovde u Srbiji vidimo da se izmedju pravoslavlja i nacije stavlja znak jednakosti.Da sve sto je hriscansko,shvata kao srpsko.Srbi su nekada bili mnogobosci,pa su se pokrstili,i mnoge obicaje zadrzali iz paganskih vremena.Nemoj zaboraviti ko je bio Isus Hristos-Bogocovek,kao covek je pripadao Jevrejskom narodu.To mnoge velike srbende zaboravljaju,a ironija je da su neki i antisemiti. Ono najvaznije je da nista ne spasava coveka,osim VERE,LJUBAVI I NADE!A te formalnosti,sta ko i gde ne treba prave Hriscane da zamara.Prastaj brate! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 А може ли трол да буде Србин? Paradoksologija, RYLAH, Баба and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Prvo kao prvo,treba da se razluci sta je tradicija a sta je vera.Bez uvrede,ali vidim da stalno istices tradiciju.Tu nema nista lose,ali ovo je hriscanski forum,i shodno tome ovde se prica o veri.Tradicija je skup obicaja i normi nekog naroda,a hriscanska vera je nesto sto je univerzalno.Nazalost ovde u Srbiji vidimo da se izmedju pravoslavlja i nacije stavlja znak jednakosti.Da sve sto je hriscansko,shvata kao srpsko.Srbi su nekada bili mnogobosci,pa su se pokrstili,i mnoge obicaje zadrzali iz paganskih vremena.Nemoj zaboraviti ko je bio Isus Hristos-Bogocovek,kao covek je pripadao Jevrejskom narodu.To mnoge velike srbende zaboravljaju,a ironija je da su neki i antisemiti. Ono najvaznije je da nista ne spasava coveka,osim VERE,LJUBAVI I NADE!A te formalnosti,sta ko i gde ne treba prave Hriscane da zamara.Prastaj brate! Pricao sam o tome. Sloveni tj stari sloveni su bili mnogobozci, srbi su pravoslavci odkad su nastali, a to je neki 7-11 vek. Sto se tice kulture to su narodne igre itd tradicija slave, slavljenje po starom kalendaru itd pismo cirilica jezik srpski. Prastam ja, ali oni ne prastaju nama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Ne, srbin se rodis kao sto si se rodio u tradiciji nekoj. Ko se odrekne svetosavlja, odrice se nemanjica, kulture,tradicije i svega ostalog. Uzmi primer zbog cega se to sve cuva, da bi narod opstao. Bez toga bi ziveli kao romi. KINEZ NE MOZE BITI SRBIN GDE GOD JE RODJEN. Kao ni Rom. Znaci Etnicka zajednica drzavljanstvo nije isto. Drzavljanin mozes biti ako imas drzavljanstvo,a Srbin se radja. Doduse ako se odrekne svega ostalog on je samo srbin bez tradicije i svega ostalog. To sto vi pricate je stvar sekularne drzave, ali ranije se znalo Србин се не рађа Србин се постаје. Србин је стање духа. Кинез може постати Србин, Ром може постати Србин. А пошто је Србин стање духа он може и престати бити Србин и постати хрват, Муслиман(босанац), Американац, Рус итд. И атеиста духом може бити Србин иако не верује у Бога. Срби не би били Цигани када би изгубили традицију. Јер су већ изгубили традицију и нису постали Цигани. Такође нису ни Цигани народ без традиције и те како имају своју традицију. Реци ти мени која је поента ове твоје теме? Почнеш причу око сахрањивања атеиста и завршиш је о ћирилици и традицији Цигана??? Имали смо 50 година државу која је сахрањивала Србе као атеисте и дизала им петокраку на гробљу, обиђи гробља па се увери лично. Дакле шта је сад ту нејасно? nana and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Србин се не рађа Србин се постаје. Србин је стање духа. Кинез може постати Србин, Ром може постати Србин. А пошто је Србин стање духа он може и престати бити Србин и постати хрват, Муслиман(босанац), Американац, Рус итд. И атеиста духом може бити Србин иако не верује у Бога. Срби не би били Цигани када би изгубили традицију. Јер су већ изгубили традицију и нису постали Цигани. Такође нису ни Цигани народ без традиције и те како имају своју традицију. Реци ти мени која је поента ове твоје теме? Почнеш причу око сахрањивања атеиста и завршиш је о ћирилици и традицији Цигана??? Имали смо 50 година државу која је сахрањивала Србе као атеисте и дизала им петокраку на гробљу, обиђи гробља па се увери лично. Дакле шта је сад ту нејасно? Niste u pravu, nikako. Srbin je bele rase. I radja se. Boze zdravlja da gresim. Moja tema je pocela onako, ali nazalost je skrenuta tema. To sto se dizala petokraka na groblju je "Prodao veru za veceru" , vera se ne prodaje, vera se cuva. A i da jos nesto, pogledajte fejsbuk grupe separatista pa vidite sta je sekularizam doprineo srbiji. Proverite i grupu ateisti srbije pa vidite sta i oni rade . Kazem, ne svi, ali 85%. Srecni praznici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Које сам ја расе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Које сам ја расе? Rasa je boja koza. Crna,bela,zuta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Rasa je boja koza. Crna,bela,zuta. Давор73, Саша од Москве and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Ne, rasista nisam. Samo da naucimo da su crnci u africi, zuti na istoku itd . Tako su nastali. Nego da naucimo eticitet Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2014 Rasa je boja koza. Crna,bela,zuta. Нико нема ни црну ни белу ни жуту боју коже. Црнци рецимо имају браон боју коже. А имаш и Кинезе који имају тен као Цигани. А имаш и изразито бледолике Кинезе са севeра. Код Срба имаш 250 раса и под раса. Црногорци имају 25 раса. Раса није боја коже! Раса је целокупна физиономија ( висина, стас, нијанса пути, облик лобање, висина чела, боја очију, врста носа, дебљина усана, јагодична кост, облик синуса, итд и на крају днк анализа) http://www.google.rs/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcommons%2F9%2F98%2FAsiatiska_folk%2C_Nordisk_familjebok.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FRace_%28human_classification%29&h=2239&w=2917&tbnid=-amwOnariTC3CM%3A&zoom=1&docid=OQg1KUMbqVjnYM&ei=GfWhVImdINT3aoLMgtAI&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CB8QMygFMAU&iact=rc&uact=3&dur=441&page=1&start=0&ndsp=16 На дефинисање расе утичу анатомија, култура, језик, етницитет, генетика, географија... Цигана имаш изразито белих људи, плаве косе и очију. А имаш и Срба каравлаха који су тамне пути црне косе и очију. Дакле ниси ништа рекао или се држиш неких предрасуда. Милан Ракић, Саша од Москве, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука