Jump to content

Пар питања око сахране атеисте

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja planiram da budem kremiran, a pepeo da bude ispaljen iz haubice.

Onda planiraj da umreš u Americi... budući da ovde (i u većini zemalja) tvoj pepeo može samo da ode u urnu u kolumbarijum ili rozarijum na groblju ili da se prospe u tzv. Vrtu sećanja (takođe na groblju).

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Значи уз сво дужно поштовање према људима који чувају традицију,културу,веру, језик и писмо (ставке које нас чине србима) ,

Не желим никог да увредим , пошто поштујем све и имам доста пријатеља који су атеисти али не хуле из поштовања према свима нама верницима.

Svestan si da su se i tradicija i kultura i vera i jezik i pismo Srba već promenili od nastanka Srba pa do danas, a Srbi su i dalje Srbi?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Svestan si da su se i tradicija i kultura i vera i jezik i pismo Srba već promenili od nastanka Srba pa do danas, a Srbi su i dalje Srbi?

@CuvajmoTradiciju

Lapot je, na primer, takodje stari srpski obicaj, koji je i u hriscansko vreme postojao, treba li se i toga pridrzavati?

Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

Kako organi zakona mogu da znaju da li je pepeo nastao kremiranje ili je pokupljen iz Smederevca?

Tako što ne može da se dobije pepeo iz krematorijuma ako se ne smešta u urnu na tom groblju ili ako nemaš potvrdu o posedovanju grobnog mesta za smeštaj urne u mestu gde se urna prenosi. Doduše, može možda da se tokom prenosa zameni pepeo... ali ne znam baš tačno kako to funkcioniše, možda se i prenosi zapečaćeno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...