CuvajmoTradiciju Написано Децембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Gospodin Deja Vu, nismo se razumeli. Pricam o tradiciji srpskog naroda koja izumire svaki dan kao i nas narod. Za sta su nasi preci ginuli i zbog koga ovo je sramota. Ocuvanje tradicije,vere,kulture,pisma jezika jednog naroda je jako bitna stvar ako zelimo da opstanemo kao narod. nadam se da je to jasno. Sekularizacija je dovela do propasti to svi vidimo, pa kada u Novom Pazaru poturice haraju i lome niko nista ne sme, ali zato je srpski patriota trn u oko svima i hapsi se istog trena. Kao da smo neka multi verska drzava, a do 1915-e se znalo ko je srbin, tradicionalista,patriota. nana. koliko sam upucen, u srbiji ima raznih grobalja, pocevsi od Rimokatolickih, islamskih i pravoslavnih,jevrejskih... svako ide na svoje, pa me zanima za njih. Mozda u aleji velikana i velikih rodoljuba,tradicionalista hahah :good2: ,a opet mozda i u zasluznih gradjana Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Gospodin Deja Vu, nismo se razumeli. Pricam o tradiciji srpskog naroda koja izumire svaki dan kao i nas narod. Za sta su nasi preci ginuli i zbog koga ovo je sramota. Ocuvanje tradicije,vere,kulture,pisma jezika jednog naroda je jako bitna stvar ako zelimo da opstanemo kao narod. nadam se da je to jasno. Sekularizacija je dovela do propasti to svi vidimo, pa kada u Novom Pazaru poturice haraju i lome niko nista ne sme, ali zato je srpski patriota trn u oko svima i hapsi se istog trena. Kao da smo neka multi verska drzava, a do 1915-e se znalo ko je srbin, tradicionalista,patriota. nana. koliko sam upucen, u srbiji ima raznih grobalja, pocevsi od Rimokatolickih, islamskih i pravoslavnih,jevrejskih... svako ide na svoje, pa me zanima za njih. Mozda u aleji velikana i velikih rodoljuba,tradicionalista hahah :good2: ,a opet mozda i u zasluznih gradjana Међу нашим прецима који су гинули за слободу ове земље, било је и атеиста свакако. И нема посебно атеистичко гробље и не знам зашто инсистираш на томе. Просто се људи сахране или кремирају, и сандук или урна се положе у гроб, односно колумбаријум и не поставе се никакава верска обележја, евентуално на гроб се стави нека пирамида, после родбина постави споменик и то је то... CecaV, Avocado, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Међу нашим прецима који су гинули за слободу ове земље, било је и атеиста свакако. И нема посебно атеистичко гробље и не знам зашто инсистираш на томе. Просто се људи сахране или кремирају, и сандук или урна се положе у гроб, односно колумбаријум и не поставе се никакава верска обележја, евентуално на гроб се стави нека пирамида, после родбина постави споменик и то је то... Znaci na pravoslavnom ? To je bitno. Slazem se,ali su koliko toliko cuvali tradiciju i sve, bilo je, ali je bilo i cirilice, tradicije,kulture, jezika itd... danas je ostalo samo 5% cirilice i mozda srpskog jezika, mada ce i to u EU da ugase, posto si rekli da je srpski zvanicno hrvatski . Ovi danas hule sve srpsko, odricu se Kosova, Raske, Vojvodine, tradicije,kulture, uglavnom promovisu latinicu,a nazivaju se srbima samo zbog drzavljanstva. Kao Sonja Biserko, Natasa Kandic... Ne svi, ali bar 85% Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Не знам одакле ти да је 5% ћирилице. За почетак, допринеси да се тај проценат који си поменуо овде, подигне макар и за промил, па пиши ћирилицом... ИгорМ, horatio and nana је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Међу нашим прецима који су гинули за слободу ове земље, било је и атеиста свакако. И нема посебно атеистичко гробље и не знам зашто инсистираш на томе. Просто се људи сахране или кремирају, и сандук или урна се положе у гроб, односно колумбаријум и не поставе се никакава верска обележја, евентуално на гроб се стави нека пирамида, после родбина постави споменик и то је то... ...или саграде неки маузолејчић Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Ма важно да их са`ранимо, нема везе како... Милан Ракић and Плутон је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Gospodin Deja Vu, nismo se razumeli. Pricam o tradiciji srpskog naroda koja izumire svaki dan kao i nas narod. Za sta su nasi preci ginuli i zbog koga ovo je sramota. Ocuvanje tradicije,vere,kulture,pisma jezika jednog naroda je jako bitna stvar ako zelimo da opstanemo kao narod. nadam se da je to jasno. Sekularizacija je dovela do propasti to svi vidimo, pa kada u Novom Pazaru poturice haraju i lome niko nista ne sme, ali zato je srpski patriota trn u oko svima i hapsi se istog trena. Kao da smo neka multi verska drzava, a do 1915-e se znalo ko je srbin, tradicionalista,patriota. Ма савршено те разумем, него ти изгледа мене не разумеш. Хришћанство нема везе са национализмом, оно је интернационална религија, спаја све народе и наднационална, нема везе са овоземаљским дељењем људи на Србе, Хрвате, Немце, Русе, Банту црнце, већ са оноземаљским где тога нема. Тако да раздвоји то двоје, веру и национално опредељење. Можеш бити и Србин и као муслиман, католик, будиста па и атеиста, то са религијом никакве везе нема. Чак је и ислам интернационална религија, можеш бити муслиман био ти Арап, Турчин, Албанац. Није ми познато да постоји нека религија која је изричито национална. Ти си изгледа од оних људи са ставом: Ако ниси православац, ниси Србин. И да је православље тобоже нека традиција, ето православац сам, био ми деда. ИгорМ, CecaV and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Можеш бити и Србин и као муслиман, католик, будиста па и атеиста, то са религијом никакве везе нема. CecaV је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Уосталом, хришћанство нема везе ни са традицијом. Јер Христа су разапели строги традиционалисти и националисти, пошто је био нешто ново у тадашњем јеврејском друштву. Хришћанство је религија са префиксом НАД. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Не знам одакле ти да је 5% ћирилице. За почетак, допринеси да се тај проценат који си поменуо овде, подигне макар и за промил, па пиши ћирилицом... Јесте, у праву сте, моја грешка. Али погледајмо Србију некад и Србију сад. Латиница је главно писмо за сваку продавницу, кафић, кафану, сплав, још мало па и школу. Када сам водио слу;ајан разговор са једним србином, ;овек ми је рекао:" И треба да буде све на латиници, 21. век је и има доста странаца, како би се они снашли". Ја сам само зинуо и рекао ,зар нас има и таквих. Али ко ће коме него свој своме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Ма савршено те разумем, него ти изгледа мене не разумеш. Хришћанство нема везе са национализмом, оно је интернационална религија, спаја све народе и наднационална, нема везе са овоземаљским дељењем људи на Србе, Хрвате, Немце, Русе, Банту црнце, већ са оноземаљским где тога нема. Тако да раздвоји то двоје, веру и национално опредељење. Можеш бити и Србин и као муслиман, католик, будиста па и атеиста, то са религијом никакве везе нема. Чак је и ислам интернационална религија, можеш бити муслиман био ти Арап, Турчин, Албанац. Није ми познато да постоји нека религија која је изричито национална. Ти си изгледа од оних људи са ставом: Ако ниси православац, ниси Србин. И да је православље тобоже нека традиција, ето православац сам, био ми деда. Ne, srbin se rodis kao sto si se rodio u tradiciji nekoj. Ko se odrekne svetosavlja, odrice se nemanjica, kulture,tradicije i svega ostalog. Uzmi primer zbog cega se to sve cuva, da bi narod opstao. Bez toga bi ziveli kao romi. KINEZ NE MOZE BITI SRBIN GDE GOD JE RODJEN. Kao ni Rom. Znaci Etnicka zajednica drzavljanstvo nije isto. Drzavljanin mozes biti ako imas drzavljanstvo,a Srbin se radja. Doduse ako se odrekne svega ostalog on je samo srbin bez tradicije i svega ostalog. To sto vi pricate je stvar sekularne drzave, ali ranije se znalo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Znaci na pravoslavnom ? To je bitno. Slazem se,ali su koliko toliko cuvali tradiciju i sve, bilo je, ali je bilo i cirilice, tradicije,kulture, jezika itd... danas je ostalo samo 5% cirilice i mozda srpskog jezika, mada ce i to u EU da ugase, posto si rekli da je srpski zvanicno hrvatski . Ovi danas hule sve srpsko, odricu se Kosova, Raske, Vojvodine, tradicije,kulture, uglavnom promovisu latinicu,a nazivaju se srbima samo zbog drzavljanstva. Kao Sonja Biserko, Natasa Kandic... Ne svi, ali bar 85% Nacionalna pisma ne postoje. Ćirilica je srpska isto koliko i latinica. Isto važi i za Hrvatsku, puno hrvatskih pisaca je pisalo na ćirilici. Ali zbog svima poznatih istorijskih okolnosti i balkanskih podela, sada ispada da je latinica hrvatska, a ćirilica srpska. Ne verujem da samo 5% ljudi koristi ćirilicu u Srbiji, ali čak i da je tako, ona ne može da nestane dokle god se uči u školi. A to za EU, ako može link gde su oni to izjavili da je srpski zvanično hrvatski? Paradoksologija, ИгорМ and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Nacionalna pisma ne postoje. Ćirilica je srpska isto koliko i latinica. Isto važi i za Hrvatsku, puno hrvatskih pisaca je pisalo na ćirilici. Ali zbog svima poznatih istorijskih okolnosti i balkanskih podela, sada ispada da je latinica hrvatska, a ćirilica srpska. Ne verujem da samo 5% ljudi koristi ćirilicu u Srbiji, ali čak i da je tako, ona ne može da nestane dokle god se uči u školi. A to za EU, ako može link gde su oni to izjavili da je srpski zvanično hrvatski? http://www.kurir.rs/skandal-eu-ukida-srpski-jezik-clanak-388808 Uzmi primer starih slovna pa tih podela. Do 1920tih 1915tih latinica je bila tabu tema u srbiji. Danas je cak uspela da preovlada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CuvajmoTradiciju Написано Децембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 (измењено) Stari sloveni su bili staroverci mnogobozci, kada su se selili i postali srbi zvanicno su pravoslavci. **************************** Измењено Децембар 29, 2014 од Милан Ракић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2014 Води рачуна, шта и како пишеш. На овом Форуму постоје и Срби исламске вероисповести и Срби римокатолици и Срби атеисти. Према томе, без оцена о нечијем религијском убеђењу, или како је неко некоме надео име. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука