Marjanovic Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Како спојити хришћанство са капитализмом поред тако опаког греха? Помагањем сиромашних. Кључ је у солидарности богатих са сиромашнима. Ненад Р., Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 najbolji nacin na koji siromasan i bogat mogu da saradjuju jeste da bogat otvori radno mesto za siromasnog, da mu pruzi priliku da napreduje u zivotu, da radi i da zivi od svog rada.... pa koliko mu dusa iste i sposobnosti i prilike dozvoljavaju on ce napredovati oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Аххх, да ми је знати како видите тако добре, оптимистичне ствари свега што је човек смислио и креирао. Како не видите лоше ствари у либерализму, у капитализму, него је све супер, сјајно бајно, а тамо неки комунизам, нека држава, то је чисто зло, нема у томе ни трунке добрих идеја, сотоњарско дело пу пу, либерализам је спас. Ради се о томе да ја у људском не могу видети ништа добро а не видим истовремено и зло илити сво људско је несавршено и склоно злу, па тако и благословени капитализам и либерализам који је ''усрећио хиљаде људи овога света и подарио им наду у животу''. Не разумем ту психу код неких овде који само види светлу страну, а тамну не. Ето то је циљ мојих писања овде, да неким људима покажем да не мора либерализам и капитализам бити бајан ко што нису бајне ни државе и нације и тако омражени комунизам кога сви пљују, а до јуче су га хвалили, укључујићи и мој факултет на који идем, основан у Југи као школа где се бубао марксизам, али кад се систем променио, сада се буба нека друга идеологија која себе сматрам месијанском. Верујем да ће тако сутра да се пљује и љубљени либерализам чим се појави нешто ново или васкрсне старо, једноствано свет је динамичан, евоулира, не може све остати овако као што је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Е па нећемо тако... Ниси коректан. Поставио си конкретно питање и одговорио сам ти. Ако имаш још неко питање или аргумент изволи. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Аххх, да ми је знати како видите тако добре, оптимистичне ствари свега што је човек смислио и креирао. Како не видите лоше ствари у либерализму, у капитализму, него је све супер, сјајно бајно, а тамо неки комунизам, нека држава, то је чисто зло, нема у томе ни трунке добрих идеја, сотоњарско дело пу пу, либерализам је спас. Ja vidim lose stvar u libelarizmu i kapitalizmu, samo mislim da libelarizam i kapitalizam te lose stvari dovode u kontrolu mnogo bolje nego komunizam, socijal demokratija i slicni sistemi. Sustina libelarizma je sto ogranicava vlast politicarima, komesarima, birokratama i slicnima - nad zivotom mene i tebe i ostalih individua. Mi sami donosimo odluke o nasim zivotima i snosimo posledice toga. TAj teret je prebacen na individuo naspram drzave.... ta prava su isto tako prebacena na individu naspram drzave (zato - individualizam) slicno kao i odnos sa bogom.. on je u sustini na individui... crkva je tu da ga posavetuje, da mu pomogne da ga duhovno podrzi. Ali je individua slobodna i odgovorna. Libelarizam je slican takav..... samo sto drzava nema ulogu crkve da te duhovno vodi, vec da ti stiti osnovna prava od ugrozavnja i da te kazni ako ugrozavas tudja osnovna prava koja su ista kao tvoja. Da ce da bude losih stvari, sigurno... ne postoji utopija, ni libertanijanizam nije to... ali je bolje od svega ostalog sto imamo u ponudi evo. reci cu ti lose strane libelarizma. 1. Ljudi mogu da biraju da budu nehumani i da budu otvoreno nehumani. 2. Ljudi mogu da pokusaju i da uspeju.. koliko -tolikoda eksplitisu radnike 3. Ljudi u odredjenim segmentima mogu da pokusaju i da uspeju da uspostave monopol 4. Mogu da zagade odredjene prirodne resurse. 5. Neki ljudi ce da imaju mnogo vise para nego neki drugi. 6. Neki ce da imaju nezasluzeno mnogo para, tako sto ce dobiti nasledstvom... i verovatno ce ih trositi neodgovorno i lose usmereno. 7. Neki ce se odluciti na manipulacije i manja zlodela da bi dosli do para (mada to moze i u komunizmu) 8. Ljudi mogu da dobiju sve ali i da izgube sve, vrlo lako. 9. Libertanijanizam nikom nece doneti srecu. Mnogima ce ukloniti odredjene izvore patnje, ali nikom nece doneti srecu. jel si sad zadovoljan? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2014 Jel si odgledao ceo intervju? Nema potrebe da ja pricam bilo sta, evo ga ceo intervju, pa poslusaj na sta se nadovezuje... 1. Da, odgledao sam ceo intervju mnogo godina pre nego što si ti čuo za Ayn Rand. Iz tog intevjua je citat o Bogu koji svakako nije izvučen iz konteksta.... niti "cherrypickovan"... ni najmanje... 2. Zaista nema potrebe da pričaš a još manje da umesto priče daješ ljudima da gledaju intervjue. Ako ne možeš da objasniš po čemu je bilo koji od njenih citata izvučen iz konteksta i "cherrypickovan", onda jednostavno NEMOJ DA LUPETAŠ TAKVE STVARI. Npr rekao je "objektivizam je drugi naziv da budes sebicni seronja" .. Pa šta što je to rekao? To je najčešća kritika objektivizma... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Opusteno Djomla, osnivac Satanisticke crkve kaze da propoveda isto sto i Ayn Rand tako da nema sumnje da je to nesto supotno pravoslavlju. ^.^ Nema fleksibilnije religije od pravoslavlja Mladjine denominacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 1. Da, odgledao sam ceo intervju mnogo godina pre nego što si ti čuo za Ayn Rand. Iz tog intevjua je citat o Bogu koji svakako nije izvučen iz konteksta.... niti "cherrypickovan"... ni najmanje... A dje sam ja rekao da je citat o bogu? Nemoj da izmisljas.. I bs super sto si pogledao intervju pre mene... isto si dobio n kredibilitetu koliko i profesor kordun koji je citao o evoluciji pre mene 2. Zaista nema potrebe da pričaš a još manje da umesto priče daješ ljudima da gledaju intervjue. Ako ne možeš da objasniš po čemu je bilo koji od njenih citata izvučen iz konteksta i "cherrypickovan", onda jednostavno NEMOJ DA LUPETAŠ TAKVE STVARI. Care kad ti mozes da ostavis video na kom si isecheni, cherrypickovani citati iz intervjua, ja lepo ostavim ceo intervju pa onaj kog znima presudi... Nema ni potrebe da vadim sam, mene apsolutno ne znima hocu li tebi da dokzem da je nesto cherrypickovano ili ne.. ko ima oci, ima usi, pogleda ceo intervju, pogleda ono zlonmerno smece od videa koje si ti ostavio, pa presudi.... molim lepo, cao zdravo Pa šta što je to rekao? To je najčešća kritika objektivizma... uz to vrlo dubokoumna, detaljna..... onako bas analitick.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Opusteno Djomla, osnivac Satanisticke crkve kaze da propoveda isto sto i Ayn Rand tako da nema sumnje da je to nesto supotno pravoslavlju. ^.^ Nema fleksibilnije religije od pravoslavlja Mladjine denominacije. pa bi video koliko to nema veze sa vezom....... I alister crowley je izjavljivao kako je hrist duhovni genije... kupi magiku pa procitaj... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 A dje sam ja rekao da je citat o bogu? Nemoj da izmisljas.. A gde sam ja rekao da si ti rekao da je citat o Bogu? Još uvek ne znamo na koji citat si mislio kada si rekao da je "cherrypickovan" i izvučen iz konteksta... verovatno nećemo ni saznati... I bs super sto si pogledao intervju pre mene... isto si dobio n kredibilitetu koliko i profesor kordun koji je citao o evoluciji pre mene Kredibilitet za gledanje intervjua??? :.mislise. Care kad ti mozes da ostavis video na kom si isecheni, cherrypickovani citati iz intervjua, ja lepo ostavim ceo intervju pa onaj kog znima presudi... Nema ni potrebe da vadim sam, mene apsolutno ne znima hocu li tebi da dokzem da je nesto cherrypickovano ili ne.. ko ima oci, ima usi, pogleda ceo intervju, pogleda ono zlonmerno smece od videa koje si ti ostavio, pa presudi.... molim lepo, cao zdravo Gledanjem intervjua iz kojeg je jedan citat, niko ne može da "presudi" da li su drugi citati iz drugih intervjua izvučeni iz konteksta... a naročito kad niko nema ni indicije šta je po tebi pravi a šta pogrešan kontekst citata... opet baljezgaš... uz to vrlo dubokoumna, detaljna..... onako bas analitick.... Lakonska... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Аххх, да ми је знати како видите тако добре, оптимистичне ствари свега што је човек смислио и креирао. Како не видите лоше ствари у либерализму, у капитализму, него је све супер, сјајно бајно, а тамо неки комунизам, нека држава, то је чисто зло, нема у томе ни трунке добрих идеја, сотоњарско дело пу пу, либерализам је спас. Ради се о томе да ја у људском не могу видети ништа добро а не видим истовремено и зло илити сво људско је несавршено и склоно злу, па тако и благословени капитализам и либерализам који је ''усрећио хиљаде људи овога света и подарио им наду у животу''. Не разумем ту психу код неких овде који само види светлу страну, а тамну не. Ето то је циљ мојих писања овде, да неким људима покажем да не мора либерализам и капитализам бити бајан ко што нису бајне ни државе и нације и тако омражени комунизам кога сви пљују, а до јуче су га хвалили, укључујићи и мој факултет на који идем, основан у Југи као школа где се бубао марксизам, али кад се систем променио, сада се буба нека друга идеологија која себе сматрам месијанском. Верујем да ће тако сутра да се пљује и љубљени либерализам чим се појави нешто ново или васкрсне старо, једноствано свет је динамичан, евоулира, не може све остати овако као што је. Има нас и који видимо лоше ствари . Види мој предходни пост у овој теми . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 A gde sam ja rekao da si ti rekao da je citat o Bogu? Još uvek ne znamo na koji citat si mislio kada si rekao da je "cherrypickovan" i izvučen iz konteksta... verovatno nećemo ni saznati... Pa krenuo sam da pisem, ali sam skontao da je bolje ostaviti intervju... jer ako ti sam nisi video, nesh ni videti.... cak i da ti kazem koji su... Kredibilitet za gledanje intervjua??? :.mislise. to se i ja zapitah.. sta li ti trebalo ono "gledao sm g pre tebe" sta li si hteo da porucis time... :.mislise. Gledanjem intervjua iz kojeg je jedan citat, niko ne može da "presudi" da li su drugi citati iz drugih intervjua izvučeni iz konteksta... a naročito kad niko nema ni indicije šta je po tebi pravi a šta pogrešan kontekst citata... opet baljezgaš... Stavljne su izjve gde on kaze" dobro je biti sebican" bez njenog objsnjenja sta ona misli pod time.. Nisam zno da umes biti ovoliko subjektivan kda ti se nesto ne svidj... moracu da pripzim sledeci put kadaa ti nesto verujem n rec..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Има нас и који видимо лоше ствари . Види мој предходни пост у овој теми . Ma da vi vidite prve lose stvari to bi bilo super..... vi ni ne znte da li su te lose stvri kapitalizam.... zapraavo nemaate dve blage sta je to kapitalizam... posto kapitlizam nije jedna ideologija vec ekonomski sistem... a imas mnogo varijanti kpitlizma.... coorporativni, mesni, wellfare, cornizam, laissez faire itd... Mnogo je veliki problem sto rzmisljte i diskutuje o stvrima a nemate dve blage o njima... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Pa krenuo sam da pisem, ali sam skontao da je bolje ostaviti intervju... jer ako ti sam nisi video, nesh ni videti.... cak i da ti kazem koji su... to se i ja zapitah.. sta li ti trebalo ono "gledao sm g pre tebe" sta li si hteo da porucis time... :.mislise. Samo odgovor na pitanje koje si postavio. Stavljne su izjve gde on kaze" dobro je biti sebican" bez njenog objsnjenja sta ona misli pod time.. Pa šta? Nisam zno da umes biti ovoliko subjektivan kda ti se nesto ne svidj... moracu da pripzim sledeci put kadaa ti nesto verujem n rec..... Niđe veze sa dosadašnjom diskusijom... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2014 Pa šta? cherrypickovane su.. slicne su izjvama "teorija evolucije" bez dljeg objasnjenje neupucenim sta je to "teorija" u naucnom zargonu... Isto tko reci "ayan rand zastup sebicnost" je isti tj podvaljivacki bezobrazluk.... gde se prestvlj kao da se ona zalze za to da skupljas pre i drzish ih po duseku i gledas kako covek crkva na ulici.... Jel stvarno to treb d ti objasnjvam!!?!!?! pa strasno.... sto bi rekli ameri missleading.... Samo odgovor na pitanje koje si postavio. Nisam znao da je pitanje bilo - ko je pogledao pre intervju, da li ja ili ti... Ali drago mi je da si nas blagoslovio i tom informcijom da si pogledao intervju pre mene. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука